Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
293
Cevap
7702
Tıklama
15
Öne Çıkarma
Cevap: Biz neden bir güney kore gibi olamıyoruz? (15. sayfa)
K
6 yıl
Binbaşı

Çoğunluk ideolojisine göre cevap vermiş.Yok mu objektif yaklaşacak. Teröre bu ülkenin 800-900 milyar TL'si gitti.50 bin insanımızı kaybettik. İşler yolunda gitmeye başladığında darbelerle ülkenin geleceğine engel olundu. Sen teknoloji üretme benden ucuza al ile üretim engellendi. O kadar ideolojik ve politik bir yanımız varki... Kendi partimiz olsa ne yaparsa yapsın sesimiz çıkmaz. İsterse çivi çakmasın. Ama karşı parti olsa ne hizmet yaparsa yapsın yerin dibine sokariz. Birde millet olarak işini temiz ve sağlam yapan çalışkan millet değiliz. Herkes masa başı iş ister.ilk kelimemiz işin rahat mı olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 26 Mart 2018; 21:15:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Binbaşı

dürüstlük dürüstlük dürüstlük ,iş disiplini .hak yememe,kısaca saygılı olmak ama herşeye önce insana daha sonra mesleğine doğaya dünyaya.bizde bu değerler olmadığı için malesef 0 bile değil sıfırın altında .hiç bir zaman o seviyelere gelemeyeceğiz.çünkü çalıp çırpmaya alışmış siyasetçilerimiz var.şimdi ve daha evvel yıllarda olduğu gibi.öyle övündüğümüz kadar falan değil mok gibi bir milletiz açıkçası karakter olarak.işe yaramaz bir milletiz .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpikom -- 26 Mart 2018; 22:6:31 >

O
6 yıl
Yarbay

boş konuşuyormuş gibi görünmek istemem fakat temel sebebi avrupalıların koreyi büyük bizi küçük tutmak istemesidir.
güçlü ve avrupa taraflı bir kore asya ülkelerine karşı ticari ve askeri bir koz.

güçsüz bir türkiye ise israil ve avrupa için en ideal olanı. bu sebeple bizi güçsüz yapacak ne varsa destekliyorlar.

1960 - 1980 - 2001(ekonomik ve siyasi darbe) - 2016 fetö darbe girişimi ve demokrasiden uzaklaşma süreci.
gibi tüm olayların bizzat sahibi olmasalar bile en büyük destekçileri batı olmuş.

biz de bunlara izin vermişiz. birbirimizi yemekten hiç geri durmamışız.

batılıların desteği ile gelen yöneticilerimiz vizyoner vatandaşların başarısızlığı için çalışmış bizi kasıtlı olarak geri bırakmışlar.

örneğin devlet büyüklerimiz kandırılırken kosgeb gibi kalkınmadan sorumlu bir kurumun yönetimine fetöcüler atanmış. buradan kime ne kadar haksız aktarıldı belli değil.

kötü olan şey hiçbirinden de ders almıyor. hala kosgeb düzgün çalıştırılamıyor. sayıştay raporuna göre en son dağıttıkları 0 faizli kredinin %65 i hakketmeyen kişilere gitmiş.
ben bizzat başvurdum aynı evraklarla faizli krediyi istediğim kadar alabiliyorken anlaşmalı özel bankalar ve devlet bankası 0 faizli krediyi vermedi.
bu paralar yine hakedenler yerine tanıdıklara gidiyor diye şüphe etmiyor değilim.

bu iş böyle devam ederse 50 yıl sonra da biz neden suriye veya iran gibi olamıyoruz diye konu açılır.



G
6 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Peki terlettirmeyenler icin bir sozun var mi?

malum, birileri uretime tesvik vermek yerine turgeve rusvetini verdikten sonra rant ile uretimden 5 yilda kazanacagi parayi 1 yilda kazanma garantisi veriyor.

durum buyken niye uretim olsun ki?
Nasıl. Anlamadım?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Binbaşı

Paranın binbir turlü yolla kolay kazanıldığı yerden hicbir halt olmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
6 yıl
Binbaşı

Başta amerika olmak üzere batı bloğu ülkeleri kore savaşından sonra kendi taraflarına düşen koreye yardım ettiler. Teknoloji transfer ettiler. Sırf sovyet etkisi altına girmesin diye. Yıllarca g kore amerikan rüyasının en doğudaki vitrinlerinden bir tanesi oldu.

Hyundai bile amerikan desteğiyle kurulmuştur. İlk hyundai aracı ford'un şuan modelini hatırlayamadğım aracı üzerinde olmuştu oradan sonra hyundaı araçları geliştirilmeye başlandı.

Şöyle düşün kore savaşından önce en büyük geçim kaynağı balıkçılık olan bir ülkenin savaştan sonra aklına üretim yapmak mı geliyor. Hayır Amerika destekleriyle gerçekleşti.



W
6 yıl
Yarbay

Din ile devlet işlerini birbirinden ayıramadığımız için



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Y
6 yıl
Yüzbaşı

Liyakat, adalet ve iyi bir eğitimi olmayan bir ülke sürekli geriye gitmeye mahkumdur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Yarbay

bizde serefsizler zengin oluyor ondan



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

D
6 yıl
Yüzbaşı

Neden araba üretelimki,türkiye cok büyük bir pazar yurtdışı arabaları millete çok güzel satıyorlar hükümet senden kat kat vergisini alıyor üreticide senden parasını alıyor eeeeee sorun nerde...



Hükümet niye ugraşsınki satıcıda hükümettte seni cok güzel yoluyor,kimsede zaten şikayetci degil



Yani türkiye araba yapsa yabancı ülkeler bu ulkelerin pazarlamacılıgını yapanlar rahatsız olacak hükümette zaten senden bir araba parası alıyor araba üretmeye gerek yok



Aynı şey cep telefonları icinde gecerli 900 dolarlik ayfonu sana 3000 dolardan satiyorlar hükumette memnun satanda memnun alanda zaten zengin oda memnun sorun yok yani



Kısaca türk milletini güzel yiyorlar türkiyedeki bazı zenginlrde güzel yiyor o ayrı olan orta kesime ve alt kesime oluyor işciye oluyor



Kırmızı eti bile sana yedirmiyorlar cünki sebebi var....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 20 Temmuz 2018; 19:53:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Yarbay

Eğitim bu ülkede gençleri avutmak için uydurulmuş zaman kaybı yaratan bir sektör. Bugün devlet ve hatta özel sektörde yapılacak işlerin %80 nini ilkokul mezunu bir adam bile yapabilir. Yani ülke olarak daha ileri seviyedeki alanlarda yokuz demektir bu. Bu nedenle ilerlemek istiyorsak yatırım yapan, araştıran, geliştiren bir ülke olmalıyız. Devletin bu konuda halkın ve yatırımcıların önünü açması ve bunu destekleyen politikaları geliştirmesi lazım. Halkında bu konuda bilinçli olması gerekir. Yoksa bu ülke böyle gelmiş böyle gider. Değişen pek bişey olmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 20 Temmuz 2018; 20:16:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
6 yıl
Binbaşı

Amerika yıllarca bizi bir güneykore yapmaya çalıştı, baktı ki olmuyor, genel kurmay başkanına şu açıklamayı yaptırdı.."Türkiye'yi ılımlı islam cumhuriyeti olarak görmek istiyoruz" .. Ve artık Türkiye ılımlı islam cumhuriyetiyiz.. Sonrasında bu tanımdan cumhuriyet kelimesi düşer (son seçimde zaten düştü) , daha sonrasında ise Türkiye kelimesi düşer..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemangroovy -- 25 Temmuz 2018; 14:37:20 >

B
6 yıl
Yarbay

samsung gibi bir marka çıkarma ihtimalimiz yüzde -45 iken yorum yapmaya gerek yok.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

_
6 yıl
Yüzbaşı

vestel bile yerli telefon diye kakaladığı telefonların sadece montajı Türkiye'de yapılıyor. işlemciyi anakart vs. ekipmanları üretirsin sonra karşıma yerli diye gelirsin elini öperim. parçalarını birleştidiğin ürün ne zamandan beri yerli oluyor!?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EsEsLee_ -- 25 Temmuz 2018; 14:57:49 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.