Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
51
Cevap
2222
Tıklama
18
Öne Çıkarma
Bir süper bilgisayar insanlığın ne zaman yok olacağını tahmin etti
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bir süper bilgisayar insanlığın ne zaman yok olacağını tahmin etti
Eğer devasa bir göktaşı çarpması gibi anormal bir olay olmazsa Dünya’nın ne zaman ve nasıl yok olacağı aslında oldukça açık. Güneş, bundan 5 ile 7 milyar yıl içinde şimdiki gibi görünmeyecek. Devasa kırmızı bir yıldız haline gelerek Güneş Sistemi’ndeki bazı gezegenleri yok edecek. Güneş’in genişlemesi Dünya’nın görüngesine kadar uzayacak. Bu sıcaklık ve kütleçekimi altında ise Dünya’da yaşam sona erecek. Ancak bu, nihai bir son ve bundan çok daha önce insanlığın veya yaşamın yok olması muhtemel. Yapılan yeni bir araştırmada bilim insanları, bir süper bilgisayar simülasyonu aracılığıyla insanlığın ne zaman yok olacağını hesapladı.



İklim en büyük düşman



Nature Geoscience’da yayınlanan araştırmaya göre iklim değişikliği insanlığın yok oluşunun başlıca faktörlerinden birisi. Yapılan yeni simülasyona göre iklim değişikliği bu şekilde devam ederse insanlığın sonu beklenenden daha kısa sürede gelebilir. Dünya'nın süregelen iklimi ve okyanus kimyasının yanı sıra tektonik plakaların durumu ve biyoloji ile ilgili çeşitli veriler kullanılarak yapılan simülasyon, sadece 250 milyon yıl içinde Dünya atmosferinin CO2 ile dolacağını ortaya koyuyor. Araştırmacılar, bu durumun Güneş’ın ısısıyla birleştiğinde Dünya’nın insanlık da dahil olmak üzere pek çok yaşam biçimi için yaşanılamaz hale geleceğini belirtiyor.



< Resime gitmek için tıklayın >



Dediğimiz gibi iklim değişikliği baş faktörlerden birisi olsa da tek faktör değil. Araştırmaya göre Dünya'yı memeliler için doğal olarak yaşanmaz hale getiren koşullar, levha tektoniğine bağlı uzun vadeli süreçler nedeniyle daha erken gelişebilir. 250 milyon yıl içinde tüm kıtalar birleşerek Dünya'nın bir sonraki süper kıtası olan Pangea Ultima'yı oluşturacak.



Ayrıca Bkz.Çin, Ay’ın uzak yüzünden tarihte ilk defa örnekler toplayacak



Pangea Ultima'nın oluşumu beraberinde aşırı volkanizma ve gaz salınımı getirecek. Bunlarda atmosfere aşırı derecede CO2 pompalayacak. Bu tür koşullar altında insanlık herhangi bir gıda yetiştiremeyecek ve sıcaklıklar 40 ila 50 dereceye yükselecek. Bilim insanlarına göre insanlar ve çoğu memeli türü, bu yüksek sıcaklıklarla fizyolojik olarak başa çıkamayacak. Yaklaşık 252 milyon yıl önce Pangea'nın oluşumuyla aynı zamana denk gelen Permiyen döneminin sonundaki yok oluşu, gezegendeki türlerin yaklaşık yüzde 90'ını öldürmüştü. İnsanlar olmasa da Pangea Ultima’dan da yaşamın bir şekilde kurtulması mümkün.




Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/98060/scientists-use-supercomputer-to-find-out-when-humanity-will-perish/index.html
Kaynak:https://www.nature.com/articles/s41561-023-01259-3

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

S
geçen yıl
Yarbay

Okudunuğu anlamayama Türkiye'de yeni nesillerde ciddi artış var. Anlaşılan izlediğini de anlayamama da vahameti katmerli gidiyormuş ...

foundation - ekşi sözlük (eksisozluk.com)

Vay anasını sayın seyirciler ...




Bu mesajda bahsedilenler: @DburakKoc
T
geçen yıl
Onbaşı

Selam, videodan bir şey anlayamadım.


Antiyerçekiminden kastınız nedir? Kütleçekimi nasıl modelliyorsunuz? Bu bir fizik projesinden ziyade mühendislik projesine benziyor.

Levitation denen havada asılı kalma olayını gerçekleştirirseniz eminim hoş gözükür ama anti-kütleçekimi biraz iddialı bir isim. Youtubeda levitation deneyleri var çeşitli. Açısal momentumla ya da itmelerle denge olayından bahsediyorsanız yine çeşitli şeyler var sizin çalışmanızla ilgili midir bilmiyorum:
https://www.youtube.com/watch?v=n_6p-1J551Y


Yani mekanik nihayetten ziyade çalışmanız için biraz teorik temel tarif ederseniz hoş olur. Ne yaptığınızı anlamadım zira.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @antigravity74100
J
geçen yıl
Yarbay

geleceğe dönüş 2 filmini izlediniz mi? 1989 yapımı ve orada tekerleksiz bir kaykay vardı. arkadaşın yapıyorum dediği şey onun gibi bir şey. manyetik hızlı trenler var 3 cm mi ne havalanan raydan. buna çok güç gerekir. insan ölçeğinde yani o kaykay gibi bunun mümkün olabilmesi şu anda mümkün değil. The Big Bang Theory dizisinde vardı kutuplara gidiyorlardı dünyanın manyetik neyse işte ben fizikçi değilim mali müşavirim parasal olarak da mümkün değil ve arkadaş bu kadar iyi fizik biliyorsa neymiş Sheldon'u kutuplarda kandırıp yanlış sonuç verdikleri şey dinlemek isterim.


https://tr.wikipedia.org/wiki/Manyetik_rayl%C4%B1_tren

https://tr.wikipedia.org/wiki/Manyetik_rayl%C4%B1_tren


https://www.youtube.com/watch?v=8Gm5tMtJ-Mw


https://www.youtube.com/watch?v=02TK0ppbwW0


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tariquaqe
I
geçen yıl
Er

quote:

Evet o yüzden herşeyi hayali saçmalıklarla açıklamak çok daha mantıklı. Aynı zamanda, buradaki çevrimiçi slotlar bize sanal dünyalar ve diğer sanal deneyimler sunabilir. Gelecek için endişelenmenize gerek yok, bugünü yaşamak zorundasınız.
Bu doğru! İzlanda'daki volkanik patlama doğal afetlere karşı ne kadar savunmasız olduğumuzu gösterdi. İnsanoğlu daha önce de pek çok sorunla karşılaşmış ve her zaman bir çıkış yolu bulmuştur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IlimK -- 10 Mayıs 2024; 11:19:51 >


Bu mesajda bahsedilenler: @tbbtl
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.