Sayın arkadaşlarım 1 fazlı asenkron motorun devir sayısı ayarıyla ilgili acil bilgi lazım bilenler varsa paylaşmalarını rica ediyorum.Şimdiden çok teşekkürler.
Orjinalden alıntı: dergul ...karesine bağlı olarak düşecektir...
Buna logaritmik ilişki deniyor değilmi ? Bir fanın devri ile birlikte ,"üflediği" miktar, yukarıdaki cümleye destek olacak tarzda logaritmik olarak düşer(aslında vidanın adımlarına uysa ne güzel olurdu-belkide kanatları farklıdır).Özet olarak, yük kalkmış gibi olduğu için motor döner. Daha doğrusu eh işte döner. Gerilimi (kıyılmış hali ile-tabii ne kadar 80V denebilirse) 80V-60V ve ya az daha altına düşürür ve o halde kalk derseniz sizi "umursamaz".
Her şeye rağmen ben yaptım oldu diyecekseniz bana söz düşmez tabii.
PWM ile açı ayarlanmaz.DC gerilim anahtarlanır.Anahtarlamanın frekansına bağlı olarak yaklaşık sinüsü yeniden elde edersiniz. Tek bir frekans değildir yani.10-20kHz gibi anahtarlama sıklığını ayrıca elde etmek istediğiniz periyot arasında değiştirirsiniz.Bu arada kontrollü doğrultucunun gerilimi ile de oynadınızmı iş tamam demektir.
Buna logaritmik ilişki deniyor değilmi ?
Bir fanın devri ile birlikte ,"üflediği" miktar, yukarıdaki cümleye destek olacak tarzda logaritmik olarak düşer(aslında vidanın adımlarına uysa ne güzel olurdu-belkide kanatları farklıdır).Özet olarak, yük kalkmış gibi olduğu için motor döner.
Daha doğrusu eh işte döner.
Gerilimi (kıyılmış hali ile-tabii ne kadar 80V denebilirse) 80V-60V ve ya az daha altına düşürür ve o halde kalk derseniz sizi "umursamaz".
Her şeye rağmen ben yaptım oldu diyecekseniz bana söz düşmez tabii.
PWM ile açı ayarlanmaz.DC gerilim anahtarlanır.Anahtarlamanın frekansına bağlı olarak yaklaşık sinüsü yeniden elde edersiniz.
Tek bir frekans değildir yani.10-20kHz gibi anahtarlama sıklığını ayrıca elde etmek istediğiniz periyot arasında değiştirirsiniz.Bu arada kontrollü doğrultucunun gerilimi ile de oynadınızmı iş tamam demektir.
motor kontrolleri için:
http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=2125¶m=en026178
http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1469
3PH motor için full proje.
http://www.microchip.com/wwwappnotes/appnotesframe.aspx?lang=en#
(bu projenin bende acı hatıraları var)
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Moment kaybını sineye çekmek kaydıyla
şu motorun devrini şununla değiştirmemiz mümkün müdür?
Teşekkürler.
Ek:
motor devri ayarlamak zorundayım.
frekans inverterine motorun 5 katı para veresim gelmiyor.
monofaze kullanmak zorundayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 28 Mayıs 2020; 22:57:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @dergul