Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
307
Cevap
21108
Tıklama
256
Öne Çıkarma
Cevap: Bir Atatürk Düşmanı Mürteci Daha Eksildi - Y. Bahadıroğlu Öldü (4. sayfa)
L
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: asau

6 7 Eylül olduğunda ülke Şeriat devleti rejimine mi geçmişti. Başta şeriatçılar mı vardı. Derin devleti, genelkurmayı, yargısı, meclisi şeriatçı mıydı? Ülkede Kuran mı anayasaydı? Ülkedeki 40 yıllık eğtim medrese miydi?
Anayasasında laiklik olmayan kısmen şeriat yasaları olan ülkelerde neden böyle şeyler olmuyordu? İran'da kaç tane Zerdüşt yakıldı, Mısır'da kaç tane Hristiyan yakıldı, Arabistan'da kaç tane Yahudi yakıldı, Irak'da (Şu anki Şii yönetime gelinceye kadar, Saddam öncesi) kaç tane Şii yakıldı? Peki Türkiye'de 1 gün önce Alevileri bir gün sonra Sünnileri yakanlar/katledenler ve bunun suçunu cahil dindar halka yıkan kimlerdi?
Bugüne kadar işlenmiş 10 binlerce cinayetin, yıkımın, yakmanın, darbenin, b*k yedirme dahil cezaevi işkencelerinin arkasında hep Atatürkçülük kılıfı yok muydu? Bu ülkede Atatürkçülük idealleri uğruna kaç Ermeni, Rum, Hristiyan,Yahudi, yok edildi, sürüldü mobbinge uğradı. Mısır'ın yarısı nerdeyse Hristiyanken bir sorun çıkmazken, Türkiye'nin %99 müslüman olduğunu söyleyip MGK kararlarında misyonerliği düşman olarak ilan edenlerin motivasyonu Atatürkçülük değil miydi? Modernitenin getirdiği doğal ilerlemeyi Aratürkçülük kılıfı altında insanlara dayatmayı kimler yaptı? Elhamdülillah demeyi parti kapatma nedeni sayan yargıçlar Atatürkçülük kılıfı altına saklanmıyorlar mıydı? Başörtüsü yasağının nedeni neydi? PKK'nın çıkmasına neden olan yanlışların yapılmasına neden olan OLGU neydi?
Abdullah Öcalan, PKKlılar, IŞIDciler medresede mi yetişti?
Bana Atatürk döneminde Atatürkçülük adına tek bir kötü olay gösteremezsiniz.. Ya Atatürkten sonra olanlar..
Biri bana son 70 yıldır Atatürkçülük adına iyi bir şey yapıldığını söylesin. Bir şey olsun ki bu Atatürkçülükten olsun. Tam tersi tüm yanlış şeylerin nedeni hep Atatürkçülük kılıfı altında olmuştur. Biri bana 2008'e kadar ülkede Atatürkçü kılıfı altında muktedir olunmayan bir gün söylesin?
RTE muktedir olduğu dönemde (2008 sonrası) bu ülkede Atatürkçülük kılıfı altında olmuş olan tek bir kötü olay göstersin. Evet (Son Osmanlı'da) İslamcılık özünde güzel şeydir, ama yozlaştığı için insanlara kan kusturmuştur. (Son Türkiye'de) Atatürkçülük özünde iyi bir şeydir, ama ......( bundan sonrası koruma kanununa göre suç)

Alıntıları Göster
Ülkede çok partili dönemden beri siyasi iktidar, Türk sağının, Demokrat Parti geleneğinin elindedir, ülkenin fikrî yapısı sol 80 darbesiyle traşlanmadan önce dahi sağcı çoğunluğundaydı. 6-7 Eylül olaylarını, Çorum Maraş katliamlarını ülkenin ordusu mu yaptı? Bu nasıl siyasi okuma?

Atatürkçülük, Demokrat Parti döneminden itibaren hem siyasilerce (CHP'li olmayanlar dahil) hem de ordunun kimi kurmaylarınca istediği haltı karıştırmanın kılıfı olmuştur, bunu reddetmek aptallıktır.

Başörtüsünü üniversitelerde yasaklayan Kenan Evren iktidarıdır. Aynı Kenan Evren darbe sonrası sözüm ona cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce umreden ihramlı fotoğraf vermiş adamdır. Son 20 senedir ne yaşıyorsak, sorsan Atatürkçü olan bu takiyyeci mürtecinin bok yemesinden hasıl olmuştur zaten. Bu taşları hususi döşemiş olsa gerek.

Saydığınız ülkelerde ise hangi kesimden kaç kişi yakılmış bir bilgim yok, sadece İran'daki Humeyni devriminin ilk işinin, Pehleviyi beraber protesto ettikleri solcuları ortadan kaldırmak olduğunu bilirim, 3000 kişinin akıbeti hâlâ bilinmiyor -ki zaten sorumun cevabı zaten bu değil. İslamın egemen olduğu hiç bir ülkede gayrimüslimler istedikleri gibi yaşayamazlar, ancak "evlat edinilirler", "hoşgörülürler". Bir yerde yaşamadan ses duymuyor olmanız o ülkede her şeyin güllük gülistanlık gittiğinin göstergesi zaten olamaz.

Ermeniler ülkeden güneye sürülürken Osmanlı Devleti idi, bile bile ölüme yollandılar. Yahudisi, Yunanına Atatürkçülük idealleriyle ne olmuş, hatırlatın.

Elmayla armutu birbirine sokup yanıt bekliyorsunuz. Sizin mantığınızla Batıda bir tane terörist çıkmaması lâzım. Ekstremizm böyle basite indirgenip "aha da suçlusu şu eğitim sistemi" denemez. Mardin'e göreve gittiğimde "Batıda hep kızlar evden kaçıyolar" diyen iki denyoyu dün gibi hatırlarım. Ağzıma kadar geldi "burada canından korktuğundan bir şey yapamıyor olmasınlar" diye. Böyle yüzeysel okumalarla ancak canınızın istediğini suçlamaya bahane bulursunuz.

Öze inmeye çalışmayı denemeniz takdir edilesi ancak sorularınız çok kötü, çünkü küçük hoşunuza giden bir delikten gördüğünüz şekliyle soruyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Yarbay

Biliyoruz sizin ne gözlükle baktığınızı. Şu mesajlarından da belli zaten.

Millet size kanmıyor, yalanlarınıza inanmıyor işte. 100 yıldır uğraşıyorsunuz ama geldiğiniz nokta bile yok. Anlayamadınız hala.




Bu mesajda bahsedilenler: @mikail13
V
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: jiu_jitsu1905

facebook profiline girdim binlerce kişi hüngür hüngür ağlıyor
Ağlamaları çok normal. Bir Atatürk düşmanı kolay yetişmiyor😁



S
3 yıl
Yüzbaşı

Taptığın reisin tuvalete çıkmayın dese çıkmayacaksın kalkmış burda ahkam kesiyorsun maho muşta bilmem neymiş çok komiksin

Bir de yukarda demişsin ki cumhurbaşkanını sevmeyen vatan hainidir diye öyle birşey yok kardeşim, o adam partili cumhurbaşkanı ve benim tüm değerlerime hakaret ediyor, hiçte sevmek zorunda değilim ve vatan haini olmam ama sen bu ülkenin kurucusuna hakaret edip sevmez isen süzme vatan hainisin dir .net




Bu mesajda bahsedilenler: @mikail13
R
3 yıl
Çavuş

Bütün ehli sünneti tekfir edecek kadar uçmuş mu? 😂😂
Kardeş senin İslam içindeki bölünmüşlükten hiç haberin yok galiba.
Bütün vahabiler sizi zaten müşrik olarak görür.
Bütün şialar, sizi kafir olarak görür.
Kurancılara göre de benzer şekilde müşriksiniz zaten.
Ahmediler, caferiler, ismaililer vs. Hepsi tekfir eder sizi. Siz de onları tekfir edersiniz.
Tarikatlerin içindeki bölünmüşlükten bahsetmiyorum bile.

Gökten indiği sanılan mevzusuna gelince, Kuran Müslümanlarına göre fetret devrinde yaşamış, yani dinin doğru versiyonu tebliğ edilmemiş kişi, sorumlu değildir. Bozuk dini reddetmesi, tanrının var olduğuna kanaat getirmesi yeterlidir. Atatürk de sunni inancını reddetmiş bir deistse, Kurancılara göre cennetliktir.
Ben kurancı değilim,ama ateist olmadan önce inancımı kaybetmemek için bir dönem son liman olarak sıkı bir kuran müslümanı olmuştum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
A
3 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

İşgal güçleri demek istediniz sanırım.

Nalları diken bu zat hk. Face’de güzel bir yorum okudum az önce.

-
Yavuz Bahadıroğlu vefat etmiş.
"Nasıl bilirdiniz?" diye soran olursa;
1. Türk'ün son başbuğu Atatürk'e düşmanlığı ile bilirdim.
2. Türklüğün son kalesi Türkiye Cumhuriyetine düşmanlığı ve hilafet hayranlığı ile bilirdim.
3. Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'a ve manevi kızı Ülkü'ye attığı çirkin ve aşağılık iftiraları ile bilirdim.
4. Saltanat hırsı uğruna "67 şehzadenin katli Kuran'a uygundur" diyerek yüce kitabımıza attığı iftiralarla bilirdim.

Bu iftira ve hakaretleri üzerine açılan dünya mahkemelerinden beraat ettirildi ama Mahkeme-i Kübra'da Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı şehitlerinin önünde yeniden yargılanacaktır. 

BU yazdıklarım o mahkemeye delil olsun inşallah.
Siz de yazın: Nasıl bilirdiniz?

Alper Aksoy

Alıntıları Göster
Bak yandaslarinizdan birisi dincileri boyle vuramazsiniz yazmis.dogru soze ne hacet

4. Madde yuce kitabimiz kuran'a attiği iftiralarla biliriz diyeceksiniz oylemi...!
Simdide yuce kur-an kerim ve azîmüş-şan ı kutsamaya mi başladiniz.iki yuzluluğu birakin be.
Peki bu yuce kitab hakkinda "SONRADAN DOGMA GÖKTEN İNDİĞİ SANİLAN" diyen kim

Tarihçi murat bardakçı nin dedigi gibi hersey ortada mizrak çuvala sığmıyor. Centilmence cıkın ortaya biz buyuz deyinde herkes görsun bilsin yaa

Musluman oldugunu iddia eden bir ferdin munker ve nekir meleginin soracagi kabir suallerine inanmasi kacinilmazdir. islam akidesinin şarti ve dairesi vardir.
İnanmiyorsa zaten muslumanim demesin bosuna.
Yok oyle işine gekene inan.hosuna gitmeyen tarafini es geç.

ayeti kerimede buyruldugu gibi Bakara suresi ayet:85

"Yoksa siz, Kitabın (işinize gelen) bir bölümüne inanıp da (zorunuza giden) bir bölümünü inkâr mı ediyorsunuz? Artık sizden böyle yapanların dünya hayatındaki cezası, rezil ve aşağılık olmaktan (zalimlere uşaklık yapmaktan) başkası değildir; kıyamet gününde de azabın en şiddetli olanına uğratılacaklardır. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir."


Kabir suallerinin ilkleri
1- men rabbuke
2- ve men nebiyyüke
3- va mâ dînüke
4- ve mâ kitabüke ( sonradan dogma gokten indigi sanilan diye cevap verirsiniz)
5- ve ma kıbletuke ( bu soruyada kâbe arabin olsun bize çankaya yeter dersiniz)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adaletinoğlu -- 24 Ocak 2021; 19:7:54 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ooo CHP'den milletvekili olmak isteyip reddedildikten sonra düşmanın hası kesilmiş kumarbaz Necip Fazıl vecizesi de geldiğine göre konuyu kapatmanın vakti gelmiştir.

Eli kulağında birisi fesli deli veya sobayla konuşan bediüzzaman meczubundan da alıntı yapar, taşar burası.



G
3 yıl
Çavuş

Almanya ve Japonya'nın onları yok oluştan ayağa kaldıran temelleri nasıl oluşturduğuna bak, bir de Almanya ve Japonya bunları yaparken bu topraklarda ne yapılıyordu veya yapılmıyordu ona bak.




Bu mesajda bahsedilenler: @DrawFps
O
3 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >
Elbet bir gün hepinizin sonu dedeleriniz gibi olacak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Yüzbaşı

İlk öncelikle maalesef uydurma iddiaları gerçek olarak kabullenmiş ve bunun aksini düşünemeyecek kadar kendinizi şartlandırmışsınız.Bu nedenle tek tek uydurma olan iddiaları açıklayayım;

1-Öncelikle kimse şapka takmadığı için asılmamıştır.Şapka için asıldığı iddia edilenler 'dini istismar ederek halkı isyana teşvik' suçlamasıyla yargılanmışlar genelde hapis cezası almışlar ancak söylemleri ile halkı isyana teşvik edenler asılmışlardır.Yani birilerinin iddia ettiği gibi şapka kanunu Türkiye genelinde tepkiyle karşılanmamış genel olarak kabul görmüştür.Bu durumu kabullenmeyen ve halkı eski rejim için isyana çağıranlar ve bu uğurda halkı galeyana getirenler ise asılmışlardır.Dahası 'fes' veya 'sarık' islamın şartıda değildir.İslamın beş şartı içinde 'sarık takmak' veya 'fes takmak' gerekir mi yazıyor?Dahası fes dediğimiz başlıkta yine Batılılardan alınma bir başlıktır.Aslında bir yunan başlığıdır.Kanıt mı istiyorsunuz?O zaman buyrun.Yunan isyanı esnasında Osmanlı kuvvetlerine karşı isyan eden bazı yunan isyancılarının potrelerine bakalım. (1.Sırada Petrobey Mavromichali,2.Sırada Kanellos Deligiannis bulunuyor.Son potrede Osmanlı kuvvetlerine karşı savaşan başlarında fes bulunan isyancı Yunanlılar resmedilmiş);

< Resime gitmek için tıklayın >

Kılık kıyafet inkılabı ise ilk olarak Cumhuriyet döneminde yapılmamıştır.1829 yılında Sultan II.Mahmud ilk kıyafet inkılabını yapmıştır.Yunan isyanı ise 1821'de yaşanmıştır.Yani II.Mahmud kıyafet inkılabı yapmadan çok önce de Yunanlılar başlarına 'fes' takıyorlardı.II.Mahmud ise isyancı yeniçerileri ortadan kaldırıp ve gericiliğin kaynağı olan ulema sınıfını baskı altına alınca ilk yaptığı iş sırtındaki kaftanı,altındaki şalvarı ve başındaki kavuğu çıkarıp atmak olmuş ve 19.yüzyıl Batılı hükümdarları gibi giyinmiştir.Başına yunanlılardan alınma fesi rkoymuştur.Tüm Osmanlı memurlarının Batılılar gibi giyinmesini ve başlarına sarık yerine fes takmasını zorunlu kılmıştır.Bu karara uymayan memurlar ise sert birşekilde cezalandırılmıştır.II.Mahmud'un bu inkılabı nedeniyle dönemin uleması ve dinci kesimi 'Gavur padişah başımızdan sarığı çıkartıp fes taktırdı' demiştir.Yaklaşık 100 yıl sonra Atatürk fes yerine şapka taktırınca bu kez de yine dinci kesim 'Atatürk gavurdur.Zira müslüman simgesi olan fesi kafamızdan kaldırttı' demiştir.Ne kadar ilginç değil mi?Ha unutmadan buyur II.Mahmud'un
kıyafet inkılabından önceki ve sonraki hali.Herhalde II.Mahmud'ta islam düşmanıydı?;
< Resime gitmek için tıklayın >

İşin ilginç yanı II.Mahmudtan sonra başa geçen Sultan Abdülmecid,Sultan Abdülaziz ve Sultan II.Abdülhamid'te kıyafet kanundan geri adım atmamışlardır.Atatürk ise zaten var olan kıyafet kanunundan 'fes'i çağdışı kaldığı gerekçesiyle yasaklamış ve 20.yüzyılda hemen bütün Dünya'da yaygın olan şapkayı zorunlu kılmıştır.Yaptığı tek şey 'fes' yerine 'şapka' giyilmesini zorunlu kılmaktır.Dahası bu inkılaplar hemen hemen bütün Dünya'da görülmüştür.Örneğin buyrun son Kore imparatoru Gojong'un orada yapılan kıyafet inkılabından önce giydiği geleneksel imparatorluk kıyafeti ile modern kıyafetli fotoğrafı;
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu kıyafet inkılabı sadece Türkiye ve Kore'de değil Japonya ve Çin'de de yapılmıştır.Hemen hemen bütün Doğulu uluslar zaman içinde çağdaş kıyafetler giymiştir.

Dahası 'şapka' batılılığın simgesi değildir.Şapka modern Dünya'ya uyum sağlamanın simgesidir.Nitekim bugün Dünya genelinde artık 20.yüzyılın başlarında kullanılan şapkalar çağdışı olmuş ve kendiliğinden kullanımdan kalkmıştır.Türkiye gibi gericiler tarafından geri tutulan ülkelerde bu olağan durum kendiliğinden gerçekleşemediği için devlet bunu zorla yaptırmıştır.Eğer şapka inkılabı olmasaydı 21.yüzyılda eminim Türkiye'de hala daha kafasında fesle ve sarıkla dolaşanlar olurdu.(Gerçi azınlıkta olsada böyle dinci bir kitle hala daha var) Kıyafet inkılabının maksadı çağına göre giyinmeyi halka öğretmektir ve bu inkılapta başarıya ulaşmıştır.Nitekim daha on yıl önce giydiğimiz kıyafetler bile bugün bize farklı ve eski gelmektedir.Bugün giydiğimiz kıyafetlerde on yıl sonra bizlere eski gelecektir.Amaç sürekli olarak toplumun güncele uyum sağlamasıdır.

2.Gelelim Kuran'ın yasaklandığı iddiasına.Öncelikle bu da 'YALAN'dır.Zira Kuran hiçbir zaman Türkiye'de yasaklanmamıştır.Bilakis Kuranı Türk milleti için Türkçe'ye çevrilmiştir.Camilerde önce aslı arapçası okunmuş ardından Türkçe tercümesi halka açıklanmıştır.Bugünde camilerde aynı uygulama hutbelerde devam eder.Dahası Atatürk döneminde Elmalılı Hamdi Yazar tarafından 'Hak Dini Kuran Dili' adlı Kuranı Kerim tercüme ve tefsiri 9.cilt olmak üzere 45 bin adet basılmıştır.Ahmet Naim Efendi ile Kamil Miras Hocaların hazırladığı 'Buhari Tercüme ve Şerhi' isimli kitaplar 60 bin adet basılmıştır.Genel Din Kültürü hakkında diyanetin bastığı kitap sayısıda 247 bin adettir.Bu basılan kitaplar Diyanet aracılığıyla yurdun dört bir yanında ki camilere ve diyanet işleri başkanlığına dağıtılmıştır.Dahası yine Atatürk döneminde ordudaki askerlerin dini eğitimi için Muallim Cevdet tarafından hazırlatılan 'Askeri Din Dersleri' isimli kitap 1928'de tüm ordu birliklerine dağıtılmıştır.1930 yılında ise ilkokullarda çocuklara din dersinde okutulmak üzere Muallim Abdülbaki tarafından hazırlanan 'Cumhuriyet Çocuğunun Din Dersleri' kitabı basılıp tüm yurt genelindeki ilkokullara dağıtılmıştır.Kısacası Atatürk döneminde müslümanlara baskı uygulandığı iddiası kökten dincilerin palavrasından başka birşey değildir.Nitekim bugünde başta feto,işid,el kaide,taliban gibi dinci terör örgütleri Türkiye'de müslümanlara yönelik baskılar yapıldığını iddia etmektedirler ve bunun propagandasını yapmaktadırlar.Ne kadar ilginç değil mi?

3-Çok partili hayat Cumhuriyeti yaşatmak için olur onu 'öldürmek' için değil.Terakkiperver Cumhuriyet fırkası 17 Kasım 1924 tarihinde kurulmuştur.Cumhuriyeti yıkmak için çıkan ilk büyük isyanda 13 Şubat 1925 tarihlidir.Bu isyana katılanların çoğunun Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası il ve ilçe başkanlıklarına dahil olması yeni rejim tarafından 'tehdit' olarak görülmüş ve kapatılmıştır.Şeyh Said'in amacı senin tabirinle 'devletlüyü' demokrasiye zorlamak değil 29 Ekim 1923'te kurulan Cumhuriyet rejimini yıkmak,hilafeti ilan etmek ve saltanat yönetimini geri getirmekti.Eğer bunda başarılı olamazsa G.Doğuda şeriata dayalı bir Kürdistan kurmaktı.Nitekim senin 'devletlü' dediğin kişi Şeyh Saidin ve onun yardakçıların başlarını eze eze isyanı bastırmış ve 29 Ekim 1923'te kurulan Türkiye Cumhuriyetini korumuştur.Mesele 'devletlü'nün koltuğu değil mesele yeni rejimdir.Sahi yoksa Şeyh Said isyanı demokrasi ve cumhuriyet için mi çıkarmıştı?Dahası ikinci çok partili hayata geçişte bu kez Atatürk'ün doğrudan girişimiyle olmuştur.12 Ağustos 1930'da Atatürk'ün girişimleriyle Serbest Cumhuriyet fırkası kurulmuş ancak bu fırkanında dinciler tarafından istila edilmesi üzerine paniğe kapılan Fethi Okyar tarafından 17 Kasım 1930'da fesh edilmiştir.Nitekim Fethi Okyar'ın paniklemesinin boş olmadığı anlaşılmış ve partinin kapanmasından yaklaşık bir ay sonra 23 Aralık 1930'da İzmir'in Menemen İlçesinde Teğmen Kubilay dinciler tarafından vahşi şekilde boynu kesilerek şehit edilmiş ve şehidin başı dincilerin açmış oldukları hilafet sancağına bağlanarak Menemen sokaklarında teşhir edilmiştir.Bu isyan çevrede bulunan Türk birliklerince süratle bastırılmış,Kubilayı şehit edenlerin çoğu çatışmalarda ölü olarak ele geçmiş geri kalanından suçlu olanlar ise Divan-ı Harpte yargılanarak idam edilmişlerdir.Ondan sonrada Cumhuriyet rejimi yönetiminde yetişen kuşakların büyümesine kadar muhalefet partisi kurmak engellenmiştir ancak yasaklanmamıştır.Nitekim 1946'da DP 1924 Anayasasının muhalefet partisi kurma hakkı doğrultusunda kurulmuştur.İşin özü hiçbir rejim kendisini yıkacak girişimlere izin vermez.Osmanlıda izin vermemişti.Nitekim vatan haini Vahdettin son ana kadar Saltanatını bırakmamış ve milli mücadeleye katılanlar hakkında 'idam' fermanları yayınlamıştı.Atatürk'ün de dediği gibi hakimiyet 'zorla' alınır ve Türk milleti'de milli mücadeleyle hakimiyeti eline almıştır.1946'tan sonrada genç kuşakların yetişmesine duyulan güvenle çok partili hayata geçilmiştir.

4-Atatürk'ün Türk Tarih Kurumuna yazmış olduğu bu mektup az önceki yorumumda belirttiğim ''İslamla Göktanrı inancı birbirine benziyordu.O nedenle Türkler islama geçmiştir' zırvalığına duyduğu öfkedir.Şöyle ki bu mektup kaleme alınmadan önce Türk Tarih Kurumu liselerde okutulacak İslam tarihi hakkında bu zırvalığı içeren ve dahası arap kavmini 'peygamberler kavmi' olarak tanıtan bir 'Tarih' kitabı hazırlamış ve incelemesi maksadıyla Atatürk'e göndermiştir.Atatürk'te tamamen zırvalıklarla ve arap kavmini diğer tüm uluslardan üstün tutan bir kafayla yazılmış olan,bilimsellikten tamamen uzak 'Lise Tarih' kitabına sinirlenmiş ve bu söz konusu 'sert' mektubu Türk Tarih Kurumuna yollamıştır. Nitekim mektupta geçen 'Arabistan yarımadasının kumsal çöllerinde 'Ikre,Bimi,Rabbi' safsatasını esas tutmuş olan Araplar,Uygar Dünya'da bilhassa Türk zengin uygar bölgelerinde bu ilkel ve cahiliyet devrinin simgesi olan ilkeye dayanarak yapmadıkları tahrifat kalmamıştır.Bu zihniyetle hareket edenler İslamdan önce evrensel Türk uygarlığının bütün belgelerini imha etmekte engel görmediler.Yazacağınız İslam tarihinin de bu doğrultuda toplayabileceğiniz belgelere dayanarak açıklanmasını önemli görürüm.'' diyerek Arap barbarlığını ve vahşetini vurgulamış söz konusu hazırlanan lise tarih kitaplarında bunların olduğu gibi anlatılmasını istemiştir.Zaten onun bu tepkisinden sonra hazırlanan ve bizzat Atatürk'ün de kaleme aldığı lise tarih kitaplarında İslam dahil tüm dinler bilimsel şekilde ele alınmış ve dinlerin yayılımı sırasında yaşanılanlar 'dini duygusallıktan' arındırılarak olduğu gibi anlatılmıştır.Bunun dışında camilerde,kışlalarda ve okullara okutulan din derslerinde ise İslami çizgi korunmuştur.Atatürk bilimsel konularda 'bilimsel' davranılmasını dini konularda ise 'dini' hususlara dikkat edilmesini istemiştir.İslam tarihi 'kutsal' olmadığı içinde İslamın nasıl yayıldığı da tüm çıplaklığıyla anlatılması gerekir.Yoksa 'İslamla göktanrı birbirine benziyordu ondan Türkler müslüman oldu' zırvasını gerçek diye millete yutturmaya devam edilir.

5-Gelelim meşhur şu Atatürk'ün 'gökten indiği sanılan kitaplar' sözüne.Öncelikle burada bir bütün olarak konuşmaya baktığımızda CHP ilkelerinden ve devlet politikasından bahsedildiğini görürüz.Atatürk bunları bahsettikten sonra 'Aziz milletvekilleri, dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz '' demiştir.Atatürk bir başka konuşmasında ise 'Efendiler! Dünyada her şey için; uygarlık için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir; fendir. İlim ve fennin dışında rehber aramak dikkatsizliktir, bilgisizliktir, yanlışlıktır.' demiştir.Kısacası Atatürk bu konuşmada tutarlı davranmıştır.Yeni Türk devleti gücünü gökten indiği sanılan dogmalardan almamaktadır.Bugünde almamaktadır.Yalan mı?O halde Atatürk burada bir gerçekliği ifade etmiştir.Dahası bu konuşmayı ''Aziz milletvekilleri, dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir.Bu prensipler gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla bir tutulmalıdır.Biz ilhamlarımızı doğrudan doğruya yaşamdan değil gökten ve gaipten alıyoruz'' şeklinde yapsaydı herhalde mutlu olurdunuz?Atatürk aklın esas tutulması gerektiği yerde 'aklı' maneviyatın esas tutulması gerektiği yerlerde ise 'dini' esas almıştır.Dini ise 20.yüzyıl şartlarına göre köhnemiş hurafelerden arındırarak ve taassup zincilerini kırarak 'esas' alınmasını istemiştir.Atatürk'ün din anlayışında mutlak suretle değişmez kurallar yoktur.Ona göre din akla uygun olduğu sürece 'gerçek'tir.Eğer akla uygun değilse din diye anlatılanlar 'hurafe'dir.O halde dini 'hurafe'lerden arındırmak gerekir.Hayatı boyunca da bunun mücadelesini vermiştir.Eğer bugün Türkiye Afganistan değilse,İran değilse,Pakistan değilse ve diğer mezhepsel çatışmaları nedeniyle sürekli birbirini öldüren islam ülkeleri gibi değilse Atatürk'ün Türkiye'ye yerleştirdiği bu 'akılcı din' anlayışıdır.Buna rağmen yine de bu ülkede hurafeler ve dini söylemlerle gazlanan gözü dönmüş dinciler tarafından Çorum,Maraş ve Sivas katliamları yaşanmıştır.

Son olarak Atatürk müslüman ya da değil.Lakin birilerinin anlattığı şekilde 'islam' düşmanı da değil.O hurafelere ve bu hurafeler üstünden halkı sömürenlere karşıydı hepsi bu.Eğer dine karşı olsaydı ne Kuranı Türkçeleştirir,ne ezanı Türkçeleştirir,ne dini kitaplar bastırır ve bunları yurdun dört bir yanına dağıtırdı.Onun amacı nasıl ki Batı'da Hrıstiyanlık gelişmeye 'ayak bağı' değilse Türkiye'de de ve diğer islam ülkelerinde de 'dinin ayak bağı' olmasını engellemekti.

Ha tabi sizin için işid,taliban,el kaide ve fetö gibi tarikatların islami öğretileri 'gerçek müslümanlık' ise birşey diyemem.

Son olarak Ortadoğu Uzmanı Alman Kurt Ziemke 1930’da yayımlanan Die Neue Turkei adlı kitabında ‘’İngilizler Musulda hedeflerine ulaşmak için bir yandan Türkiye’deki ayrılıkçı hareketlere destek verirken,diğer yandan da kemalist akımın yayılmasını engelleyecek önlemlere başvurmalıdır.Yapılması gereken Kemalist Cumhuriyet’in hem din düşmanı hem de Kürt düşmanı olduğu temasını gündeme getirip işlemektir.’’ demiştir.Zira Batılılar Atatürk'ün köhnemiş ve hurafelerle doldurulmuş bir islami anlayışı değiştirmesinden rahatsız oluyorlardı.Onlar çıkarlarına köhnemiş ve hurafelerle doldurulmuş islami anlayış daha uygundu.Bugün de bu anlayışı devam ettirirler.Bakınız Afganistan.Afganistan 2001'den beri Amerikan ve Nato işgali altında.Tam 20 yıl geçmiş ancak Afganistanda ne talibanı ne de el kaideyi yok ettiler.Bu durumda bazı dincilerin iddia ettiği gibi Batılıların islam ülkelerine cumhuriyet,laiklik ve demokrasi götürmek niyetinde olmadıklarını bilakis kökten dincilerin hüküm sürdüğü coğrafyalarda emellerini daha kolay gerçekleştirebildiklerini göstermektedir.Nitekim Atatürk laikliği ve Cumhuriyeti Batı'ya rağmen kurmuş ve yaşatmıştır.Batılıların laikliği ve cumhuriyeti içerden yok edemedikleri tek İslam ülkeside Türkiye'dir.Zira bugün her ne kadar laiklik ve cumhuriyet dinciler tarafından zarara uğratılmışsada kökü durmaktadır ve ne kadar biçilsede tekrar ve tekrar filiz vermektedir.Zaten dincilerin tüm hırsı ve öfkesi de bu kökü kurutamamış olmalarıdır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 26 Ocak 2021; 22:47:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
K
3 yıl
Yarbay

İsmi gibi Niyazi olmuş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
3 yıl
Yarbay

Türk Değerlerine dil uzatanların Kamu kaynaklarından yararlanmsı ne kadar acı ailede devletten geçiniyorlar. Cumhuriyet düşmanları oldukları halde...



R
3 yıl
Çavuş

AKP'li Siyasetçiler Twitter'da rahmet yarışına girmiş bu uyduruk tarihçi için. Atatürk düşmanları, medeniyet düşmanları nasıl da belli ediyor kendini.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay

Haklisiniz o begenmediginiz Osmanli 600 yil dunyayi yonettti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: koroglu69

Haklisiniz o begenmediginiz Osmanli 600 yil dunyayi yonettti
Osmanlı Kuzey Afrika'yı, Balkanlar'ı, Anadolu'yu, Arap Yarımadasını ve Ortadoğuyu toplasan 100 yıl hakimiyeti altında tutmuştur, ondan sonrası başaşağı gidiş, Yavuz Sultan Selim'in Mısır'daki Gazâlici has gerici ulemâ takımını halifelikle beraber saraya taşımasıyla Osmanlının bozulması başlar. Çünkü dincilik girdiği yeri çürütür. Osmanlı için de bu farklı olmamıştır ne yazık ki.

Dahası Osmanlıyla övünen garip gurebâ takımının üç kuşak önceki dedeleri savaş zamanı parası ve kanı harcanan ırgatlardan başka bir şey değildi. TRT 1 dizisinden allah allahlı ağzını devire devire instagram paşası gibi konuşanlardan tarih öğrenmeyi unutun.

En son Kurtlar Vadisi'nden "Türkiye gerçekleri"ni öğrenmeye kalkmıştınız, dizinin çeşmesi gitti darbe yaptı, 250 kişiyi öldürdü.



K
3 yıl
Çavuş

Kendilerine zulmeden din-peygamber düşmanlarını dikkate almayın, bırakın kapıldıkları girdapta çırpınıp dursunlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.