Arama butonu
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
804
Cevap
179017
Tıklama
88
Öne Çıkarma
Cevap: BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (4. sayfa)
O
7 yıl
Teğmen

Hangi şirkette calistiginizi söyleme imkânınız var mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Abdülhak Hamit Tarhan

Yurt dışına gitme olasılığı Gebze'de nasıl hocam?



Gebze'de aldığınız eğitimi diğer üniversitelerle karşılaştırabilir misiniz? Örneğin bir ODTÜ/İTÜ/Hacettepe ile alarsında çok fark var mıdır? Hangisinin imkanları daha iyidir? Verdiği dil eğitimi nasıl?
GTÜ yani Gebze Teknik Üniversitesi, Erasmus puanlamasına TR'de birinci sırada. Kontenjan doldurma gitme vs. Birçok yerle anlaşması vardı hala devam ediyor mu bilmiyorum. Kendiniz bir üniversite getirseniz ben ayarladım bunla anlaşın deseniz onu da yapıyorlar. GTÜ'de Erasmusa gidenlerin ortalamaları öyle uçuk ortalamalar da değil çünkü genel olarak ortalamalar çok düşük :D

ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi mezunlarıyla çalışma fırsatı buldum. Yaptığımız ödevleri projeleri ve aldığımız dersleri kıyasladığımda hepsinden çok daha donanımlıydım. Onlar çok köklü üniversiteler ancak arkadaşlarla konuştuğumda bazı şeyleri bilmiyorlardı. Mesela Boğaziçili arkadaş C dersi almamıştı. Herşeyin temelinde olan şeyi bilmek sana çok fayda sağlayacaktır. Çalıştığım büyük şirketlerde top üniversitelerden öğrenci alınacağında buna GTÜ de dahil ediliyor. (Bunları GTÜ mezunuyum diye yazmıyorum, orayı insanların tercih edip etmemesi bana hiçbirşey kazandırmıyor ya da kaybettirmiyor.)




Bu mesajda bahsedilenler: @Abdülhak Hamit Tarhan
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3EF6E5B67

hocam yazılıma başlamak için bir iki kitap önerir misiniz ?
Güzel soru.. Öncelikle C öğrenmelisiniz bence. Bazı okullarda bunu öğretmiyorlar ancak o dili bilip diğer dillerde ne neden yapılmış kıyas yaparak öğrenirseniz sonraki programlama dillerini, çok faydası olur.
- Deitel How to program ( C )
- Algoritma ve Veriyapıları kitabı :Introduction to Algorithms
Book by Charles E. Leiserson, Clifford Stein, Ronald Rivest, and Thomas H. Cormen
- Bir de isteğe göre Java kitabı. (Aslında C++ ile nesneye dayalı programlamaya başlamak lazım ancak sorun değil.)
Bonus: Python ile ilgili Udemyden kurs alabilirsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @irarel
A
7 yıl
Onbaşı

Hocam liseyi bitirdim bu yıl. Allah izin verirde sıralamam iyi gelecek.

İngilizcem oldukça iyidir ama hazırlığa kalıp en üst düzeye çekmeye çalışacağım. Ayrıca uzmanlaşmak istediğim başka alanlara da dalacağım.Sizce hazırlık gereksiz olurmu bu durumda?



Kesinlikle MIT, Hardvard gibi üniversitelerin derslerine bakacağım.

Ancak, dediğim gibi benim hedefim ilerisi için MIT ya da bu standartlarda bir üniversiteyi kazanmak yüksek lisans için. Bu amacıma ulaşmam için neler yalmamı önerirsiniz?

Üniversitedeyken profesörlerin araştırmalarına katılabilirmiyiz? Öğrenciyiz sonuçta :).



quote:

Makale yazmak öyle abartılacak birşey değil. Olan birşey üzerine ... nın ... ile incelenmesi ile yapılıyor genelde TRde. Ne yazık ki bizde öyle bir bilim kültürü yok. Öyle olmak istiyorsan yabancı yayınları takip edip kafa patlatacaksın. Yazılması yayınlanması sıkıntı değil ancak araştırma süreci sancılı oluyor.



Makale yazmak da yukarıda belirttiğim hedefimin gerçekleşmesinde bana büyük katkı sağlayacaktır. Ancak dediğiniz gibi Türkiye'de makaleler genelde başkalarının tekrarı şeklinde oluyormuş. Niyetim dikkate alınmayacak sıradan bir şey yapmak değil, adımı duyurabileceğim CV'me ekleyebileceğim bir makale yazmak. Henüz lisans dönemindeyken gerekli araştırmaları, deneyleri nasıl yapabilirim?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakçe -- 14 Temmuz 2018; 15:22:14 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @barling , @bilgisayarmuhendisiyim
Y
7 yıl
Yüzbaşı

Hocam mühendis çok ama işinde iyi olan çok mu sizce ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karahancer2
J
7 yıl
Binbaşı

okula 5dk yürüme mesafesinde burger, mcdonalds gibi yerler var ama şimdilik okulun çevresi bundan ibaret, biz takılacağımız zaman genelde ya okulun içinde oluyorduk yada okulun önünden hemen kadıköye vs gidiyorduk




Bu mesajda bahsedilenler: @Awersomeboythislikemii
A
7 yıl
Yüzbaşı

Odamdaki abi İYTE elektronik haberleşmeden mezun oldu. 2.5 ortalaması var. Staj yapmadı bildiğim kadarıyla. 3.500'e sabah 8 akşam 7 iş buldu direk.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karahancer2
Y
7 yıl
Yüzbaşı

12 den vuracaksın bence




Bu mesajda bahsedilenler: @White Death
W
7 yıl
Çavuş

Anasını sattigimin biyolojisinden 5 net yapmasaydim kafam rahatti



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yeni_hayatt
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: tataRkralı_14

Sağolun abi ben yerimi alıyım önceden de pazar günü bakarım cevaba öncelikle ben ne programlama ne bir şey hiçbir şeyden anlamayan biriyim hatta format bile bilgisayardan tek anladığım cs go oynamak ve arama motorlarını kullanıp gezmek lakin çok iyi bir matematikçiyim özellikle fonksiyonlar ve bazı teoremlerin ispatlarıyla uğraşmaktan hoşlanıyorum yaratıcı bir zekaya sahibim inovasyonda ödül bile aldım bu şartlarda olmayan bilgisayar bilgimle zorlanır mıyım bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim abi şimdiden teşekkür ederim.
BM olmak için önceden bilgisayarla ilgili şeylri bilmene hiç gerek yok. Ben BM okumadan önce sadece oyun oynardım birgün de demedim ki la bu oyunları nasıl yapıyorlar. İlk iki senemde çok zorlandım sonradan toparladım. O kadar bilinçsizzce tercih yapıyordum ki 2012 yılında ilk tercihim İTÜ Gemi miydi neydi, annemin amcaoğlu BOU BM mezunuydu ve bana zorla GTÜ'yü ilk tercihime yazdırmıştı. O zaman çok sövmüştüm ancak sonradan bin türlü dua etmiştim. BM okurken sana BM nasıl olunur öğretiyorlar aslında, bu sebeple hiç dert etme. Zor oluyor ancak öğreniyorsun. Mezun olduktan sonra da hersey sende üstüne koymaya bak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tataRkralı_14
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: wanowa

Forumları okuduğumda '20k'da değilsen BM okuma!' gibi birşey söyleniyor. Ben de en kötü hacettepe/marmara okurum diye düşünmüştüm. Ama galiba onlara da gidemeyeceğim. Çok arada kaldım, bir sene daha çalışmayı kaldırabilir miyim bilmiyorum. Ama eğer yerleşirsem de istediğim üniversite olmayacak. Sence de BM için üniversite 20k'da mı olmalı? ve 20k olmazsa 30k için hangi üni.'leri önerirsin? (90tyt,54ayt,87obp'ye de birşey söyleyin bari )
Kimlerin söylediğine bakmak lazım. 20K altı BM okumasın demek çok mantıklı değil. Eski şirketlerimden bir arkadaş vardı, Kıbrıstan mezun olmuş, okulu çöp ancak cocuk kendisini öyle bir geliştirmiş ki şirketteki en iyi mühendisti. Ama şunu hep düşün okulla ilgili ön yargılar olabilir bunu göze al ;) Okul size 4 senede herseyi öğretemez, neyi nasıl öğreneceğinizi öğretir. Bunu dandik yapan okullar var iyi yapanlar var. Siz dandiklerde okuyup kendiniz üstüne koyabilirsiniz ama ömür boyu mezun oldugunuz okulu değiştiremeyeceksiniz. Kendimizi nasıl geliştiririz kısmına bak ilk entrydeki. Sürekli güncelliyor olacağım.

Birşey daha. Her ile üniversite, herkes üniversite okusun saçmalığından sonra üniversitelerimizin kalitesi çok düştü. Anneler babalar sanıyor ki oğulları 4 yıllık bir yer bitirince yeterli donanıma sahip oldu. He gerçi 4 yıllık kendini geliştirmemiş insanlar da iş bulabiliyor ancak anca devlette.. O da ne yazık ki torpille bilmem neyle.. Sizler öyle olmayın. Kendinizi geliştirin ve kimsenin eline sözüne bakmayın, adaletli olup ülkenizi insanlığı ileri götürecek şeyler peşinde koşun.




Bu mesajda bahsedilenler: @wanowa
O
7 yıl
Yarbay

mühendis değilim programcıyım. mühendislik eğitiminde en çok faydasını gördüğünüz dersler nelerdir. dışarıdan kendimi eğitmek için soruyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: gegehthtvsshas

2 yıllık bilgisayar programlama önerirmisiniz
1 yıl daha kal gerekirse 2 yıl daha kal ama 4 yıllık güzel biryer oku. 2 yıl 30-40 yılın yanında hiçbirşey.




Bu mesajda bahsedilenler: @Oneofthesenights
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: semachann

Hocam sevgilimin mesenesini hackler miyiz?
yaman çocucksun delikanlı




Bu mesajda bahsedilenler: @semachann
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ahmak5

Öncelikle merhaba ben de bu sene 12. sınıf olarak yks sınavına girdim. Meslek liseli olduğum ve staj yerinin uzakta olmasından dolayı bu sene sınav a hiç çalışamadım muhtemelen %70 mezuna kalırım gibi. Ama lisede okuduğum bölümden dolayı(Web Tasarım) zaten üniversitenin ilk 1 yılında görülen şeyleri biliyorum.Stajımı da İTÜ bi teknokent firmasın da yaptım ama bana fazla bir şey katmadı neyse, şuanda 7-8 aydır doğru dürüst kod yazmadım önceden laravel(bi blositesi sıfırdan kodlayıp ayağa kaldırma), html/css/js(az çok), php(özellikle php ve js de kendimi geliştirmeye çalışıyorum) gibi şeyler ile uğraştım. Ama şuan bu bildiim her şeyi unutmuş gibi hissediyorum. Üstüm de aşırı üşengeçlik var sabahtan akşama kadar pc başında boş boş duruyorum. lisede 11. sınıfda 2 esnafa site yapıp sattım şu zamana kadar sadece. Artık öğrenme isteğim azalıyor gibi hissediyorum yazılım işine ilk 8.-9. sınıfda yt dan unity dersleri izliyerek oyun yapma ile başladı daha sonradan html/css/php en sonunda ufaktan laravel ama şimdi ne bileyim bir şeye bakasım gelmiyor. 3 arkadaş (2 yazılımcı-1seocu) güya 2 aydır bir site yapıcaz da edicez. Nasıl harekete geçirtebiliriz kendimizi ? bu bildiklerimizi nasıl paraya döke biliriz. Şöyle bir okuyunca yazdığım cümleler birbirinden bağımsız olmuş ama hiç düzeltmek istemedim içimden geçeni yazdım
Yok güzel yazmışsın :) Ne yazık ki ülkenin eğitim sisteminin b.kluğunun ürünü bir arkadaşımıza benziyorsun. Kafa parlak ancak bu sistem içinde istediklerini yapamayan az biraz hayal kurup kör topal büyüyen.. Neyse senin derdine gelirsek, öncelikle bu işten para kazanmak mı amacın yoksa sevdiğin işi yaparak mı kazanmak ona karar ver. Diyelim ki üşengeçliğinizi gidermek istiyorsunuz şunu yapın. Kendinize 3 haftada bir birşeyi bitirme sözü verin. Mesela sitenin ön yüzleri 3 haftaya bitecek. Sonraki 3 hafta başka birşey için aynı taktik. Her 3 hafta sonunda neleri eksik yaptık, iyi yaptık diye tartışın. Hep daha iyi olmak için eksiklerinizi giderirsiniz. Ayrıca ön yüz falan için yeni web teknolojilerini öğrenin, react vue gibi..




Bu mesajda bahsedilenler: @ahmak5
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: wanowa

Anasını sattigimin biyolojisinden 5 net yapmasaydim kafam rahatti
Hiç sıkıntı yok abicim üzülmeye değmez. Seneye daha iyi yaparsan acıma bekle. Ben ilk senemde 70k mı ne olmuştum tercih yapmadım. Sonraki sene yine çok çalışmadım ama 15klardaydım ve benim de biyoloji pertti




Bu mesajda bahsedilenler: @wanowa
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: 1337UnsatisfiedGreed

Merhaba.30k bekliyorum. İzmir ekonomi üniversitesine gitmeyi düşünüyordum da gtü hakkında söyledikleriniz ilgimi çekti. 2012 de mezun olmuşsunuz sanırım ve 15k ile girdiğinizi söylediniz.

GTÜ bilgisayar mühendisliği

2017– 41200

2016–46500

2015–50600

2014–53300

Sıralamalarıyla kapatmış. 4 yıldır bariz bir şekilde sıralamalar yükseliyor ama 15k dan düşme nedeni ne olabilir? Eğitim düzeyi azalmış veya yurtiçi ve yurtdışı olanakları azalmış olabilir mi? Bunun nedenini araştırdım. Öğretmenlerini ve imkanlarını araştırdım. Çok bir şey öğrenemedim. Bir de siz bilgi verirseniz makbule geçer.

Edit. Bu benim mezun senemdi. Bir daha kalmam diye düşünüyorum.
İzmir Ekonomi ne ya. Çok üzücü ancak buralarda yazarken şeyi farkediyorum, İzmir, Eskişehir yazılmasını en büyük sebepleri rahat memleket olmaları. Bu sebeple de puanları yüksek :) İzmir Ekonomi mezunu birisiyle aynı yerde çalışmadım, mezunları nerelerdeler bir bilgim yok. GTÜ yükselecektir bu senede.. ancak hatırlatmakta fayda var. Ege falan sosyallik anlamında derya denizken GTÜ yarım bardak su misalidir... He Istanbula yakın gidersin gelirsin de gerçi dersler çok zor ona da vakit bulamayabilirsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @1337UnsatisfiedGreed
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

Ben tıp fakültesi son sınıf öğrencisiym.Uzmanlık olarak genetik uzmanlığı istiyorum.

Hem genetik için hem de tıp eğitiminde kullanılmak üzere insan fizyolojisi ve hastalıkların patolojisini açıklayan mobil illüstrasyon programları üzerine çalışmak istiyorum.

Bu hayalim için açıköğretimden web tasarımı ve kodlama okuduktan sonra , dgs ile boğaziçi -itü gibi üniversitelerde bilgisayar mühendisliği okuyabilirim. Kendim mi öğrenmemi tavsiye edersiniz , yoksa bu şekilde profesyonel eğitim almamı mı ?

Ya da bana bu konu için verebileceğiniz başka önerileriniz var mıdır , sizden bilgi almak isterim.
İki disiplini birleştirmek güzel şeyler doğurur, süper keşifler yapabilirsin. Senin istediğin şeyi şu ekip yapıyor bir onla konuş istersen.http://phitech.com.tr/en/team/ BM okumadan, algoritma veri yapıları öğrenmen çok zor.. Öğrenirsin de onlar da havada kalır.. Ne yap et bir yerden öğren.. Bunları diplomana da cv'ne de yansıt. Açık öğretim gibi bir hayal hedef olamaz. Açık öğretim okumamışlar için senin için değil. Tıp okuyan birisi nasıl aynı cümlede bunları söylüyor cık cık cık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yogurtcanavari
V
7 yıl
Binbaşı

Yere düşen klavyeleri napıyorsunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
7 yıl
Çavuş

Ders içerikleri üniversiteden üniversiteye göre değişmektedir ama benim lisans eğitimini aldığım üniversitede Yazılım Kalitesi ve Güvencesi Testi, Yazılım Tasarım ve Mimarisi, İleri Programlama Teknikleri, Paralel Programlama, Fonksiyonel Programlama gibi bilgisayar mühendisliğinde olmayan bu saydığım gibi bir çok ders vardı. Ayrıca bilgisayar mühendisliğinde olup da yazılım mühendisliğinde olan ama daha kapsamlı anlatılan Yazılım Mühendisliği Temelleri, Yazılım Mühendisliği Oryantasyonu, Yazılım Ekonomisi gibi derslerde mevcuttu. Bu saydığım dersler üniversiteden üniversiteye göre değişiyor. Başka üniversitelerde de Yazılım Kalitesi, Yazılım Tasarım ve Mimarisi gibi dersler bilgisayar mühendisliğinde de ders olarak gösterilebilir.

Tercih yapacak arkadaşlar üniversitelerin ders içeriklerini inceleyip tercih yapsınlar. Bu tarz temel dersler iyi bir yazılımcı olmanın ötesinde iyi bir yazılım mühendisi olmanın temelini oluşturmaktadır.

Bence ana kıstas yazılım sektöründe ileride bu yazılım mühendisliğinin temelleri olacaktır. Şuan çalıştığım şirkette 2 yıllık bilgisayar programcılığı eğitimini alıp bir çok bilgisayar mühendisinden ve benden çok daha iyi kod yazabilen yazılımcı arkadaşlarım var. Ama daha önce yazdığı programlar bir mühendislik temeline dayanmadığı için ve kısa günü kurtardığı için sürekli patlamakta ve şirketi zor duruma sokmaktadır. Herkes yazılımcı olabilir, herkes kod yazabiliyor ama iyi bir mühendis olmak çok farklı bir şeydir. Yazılım yada bilgisayar mühendisliği eğitimi alacak arkadaşlar iyi bir yazılımcıdan öte çok iyi bir mühendis olmak için gayret etmeliler. Bir zaman sonra yeni mezun için o çok zor görünen kod yazma olayı bir süre sonra eğlenceli hale gelebiliyor. Ama mühendislik temelleri ise yaptığınız işin kalitesini belirliyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @johnbackus