Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
106
Cevap
312119
Tıklama
2
Öne Çıkarma
BENZİNDE GAZ YEMEYEN LPG Lİ ARAÇ (SORUNUN SEBEBİ ve ÇÖZÜMÜ)
E
14 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Bir çok kişinin başına gelen ya da gelebilecek bir durum olduğundan sorunun kesin sebebinin belirlenmesi ve çözümü için yapılabilecekler hakkında konu açmak istedim.Ustalardan bu konuya güvenilirliği kesin bilgilerle katılımlarını bekliyoruz.Çünkü bahsedilen sorun yüzünden benzin enjektörü değiştiren buji değiştirenler var.

12500 kmde Audi A3 1.6 aracıma taktırdığım Landi Renzo Omegas Plus kitinden 20500kmye kadar kullandım ve oldukça da memnunum.Ancak bahsedilen sorun bende de baş gösterdi.

Araç sabahları ilk çalıştırmada marşı geç alıyor.Sonrasında gaza basılmasına rağmen devir yükselmiyor.Ancak rölantide çalışabilmeye devam ediyor.Yürümek istenildiğinde silkeleme yapıyor.Tüm bu sorunlar gaza geçildiğinde ise kayboluyor.2000km kadar önceden gaz pedalındaki boşluk zaten hissedilmeye başlamıştı.

Forumları araştırdığımda bir çok değişik fikir sunulmuş.Bu yüzden bu genel sorunu tek konuda çözüme kavuşturabilirsek çok iyi olacak.

Benim araç yarın önce Landi Renzo bayisine sonra yetkili servise gidecek.Sonuçları bildiririm.



Acaba çözüm nerede yazılı?
Yoruma Git
ZoomStar - 14 yıl +4
Kesin cozumi ben yazayim esasen cevaplarda verilmis bilerek bilmeyerek veyahut aciklama olmadan...bunu da cvp veren arkadaslardan ustalarda tecrube ederek öğrendim..

Oncelikle aracin be...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ak14 - 9 yıl +2
A
8 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar Yazıların birazını okudum. kalanı kaldı..

Benim çözüm önerimi bildiriyorum. Çözümüm Öncelikle Hyundai Accentler ve aynı parçayı veya benzer özellikli olanını kullananlar içindir.

Bu sorun için Buji, buji kaplosu, yakıt pompası, depo vs. değiştirenler boşuna değiştirdi. Yada en iyi ihtimalle olacaksa çıkabilecek arızaların önüne erken geçti diyelim :)

Lütfen vereceğim bilgiyi biraz araştırıp doğrulayın. kafanızda soru işareti kalmasın.
Kanister valfi, benzin geri dönüş valfi, depo basınç valfi (selenoid valfi) gibi isimeri bulunan parçadır sıkıntı.
Bu parçanın arızası yada ayarının bozulması, accentlerde ne yapıyor ? rolanti dalgalanması, bezinde zor çalışma, stop etme, tekleme, 2. vitese geçişte yığılma, hatta sanki çiğ benzin kokusu verdirmeyide katabiliriz. LPG ye geçince araba canavarlaşıyorsa. deneyin dua edin.


Şimdi çözüm için video linki vereceğim. ama ekleme yapmak istiyorum.

Sorun devam ederse eğer. ayar yapacağınız parçayı 2 tur geri atın denilen yeri 1 tur olarak tekrar deneyin.

Çözüm videomuzhttps://www.youtube.com/watch?v=bt2Q4y5OKDg

Yardımcı olabildimse ne mutlu bana. Bir duanız yeter.

Şu blogda da bununla ilgili güzel bilgilere yer verilmiş.
https://otomobilteknoloji.blogspot.com.tr/2016/04/karbon-kanister-depo-hava-tahliye-valfi.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkadas_ca -- 8 Eylül 2017; 10:26:32 >

P
6 yıl
Teğmen

Benzer sorunum vardı ve nasıl çözüldüğünü başka bir konuda yazdım.
https://forum.donanimhaber.com/sabahlari-gec-calisma-ve-rolantideki-dengesizlik-sorunum-ve-cozumu--140947685#140947685

Merhabalar,

Yaşadığım sorunu ve çözümünü yazmak istedim, umarım benzer sorunu yaşayan kişilere bir yardımı dokunur. 2008 model 1.2 Corsa D aracımda sabahları ilk marş çalışmıyordu. 2. Marşta çalışıyordu ve motor ısınana kadar rolentide hafif dalgalanmalar oluyordu ve anlık olarak araba sanki tekler gibi hafif sarsılıyor ve rolanti hemen yükselince düzeliyordu. Bu durum motor ısınına kadar devam ediyordu. Araç lpg’li fakat lgp’de hiçbir sıkıntım yoktu. Benzinde iken aracı rampada kaldıramıyordu, gaz yemiyordu sanki birisi aracı tutuyor gibiydi. Fakat o sırada lpg ye geçince bütün sorunlar çözülüyordu. Motor ısınınca benzinde de hiçbir sorun kalmıyordu. 5 bin devire kadar çevirip test ediyordum, hiç sorun yoktu. Sorunu nasıl çözdüğümü anlatayım.

Sanayide bildiğim bir ustaya gidip durumu anlattım. Araca carbon clean yaptı, boğaz kelebeğini söküp temizledi ve ayar yaptı. Sabahları ilk çalıştırma sorunu için aracın lpg ayarları düzgün olmadığı için benzin haritasını da bozmuş dedi. 150 km kadar aracı benzinde kullan, sorun çözülecek dedi. Dediği gibi yaptım ve ortalama 150 km kullandıktan sonra sorun çözüldü. Daha sonra lpg ayarını yaptırdım ve suanda hiç bir sorun kalmadı. Sabahları tek marş çalışıyor, çekiş süper ve rölantide hiç dalgalanma yok.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.