PD-155 motoru ticari bir dizel motoru modifiye edilerek havacılık şartlarına uygun hale getirildiği bir modifiye motor. Projenin “Dizel Motor Modifikasyon Projesi” olarak adlandırıldığı da herkes tarafından bilinen, kabul edilen ve TEI’nin web sayfasında bile yer alan bir durum.
keza pd170 cd170 özelliklerini kıyaslayacaktım ama pd170 wiki'de bilgiler ile tei sitesinde özellikleri bir birini tutmuyor. wiki de 210kg kuru ağırlık derken tei sitesinde 160 küsürat kilo diyor.
bu yüzden kıyas için net bir bilgi yok.
dönüş hızı vs diyecem de, o iş yazılımla alakalı değişebiliyor.
ama dediğim gibi isimlendirmeker... hele ki 2. bahsi geçen modelin yine benzer şekilde arka arkaya güncellenmiş versiyonlarının çıkarılması . bunlar da mı rastlantı?
ahahahaah bir de bu kaçıncı seviye bilgisizlik ise :D çinli motor diye koymuş. ya yazdıklarımı anlamıyor yada anlamak istemiyor :))))))))))))))))))))))))))))
Yahu nereden benim yerli ve milli oluyor, paylaştığın kimdir nedir onu bile bilmiyorum. Ben yerli ve milli diye iddaada bulunmadım, öyle yerli ve milli olduğunu kanıtlama gibi bir derdimde yok. Nereden çıkarıyorsun gene demogoji yapıyorsun bak.
Sen cd170 ile pd170 aynı diyorsun. Bende sana katalog verisini, teknik detayını paylaştım iki makineninde. Neresi aynı söyle göster diyorum gösteremiyorsun. Birde üstüne gönderdiğim kataloğun linkini bana geri atıyorsun.
Hacim, çap, strok, turbo, alternatör, üst kapak, soğutma sistemi, redüktör, egzoz, blok vs nesi aynı? Andırıyor desen anlarım ama ortada tipi dışında benzer bir taraf yok. Varsa göster bizde öğrenelim diyorum sana.
Koy iki motoru yan yana bak bakalım neresi aynı? Neresi lisanslı? Hala saçma sapan boş beleş atıp tutuyorsun.
Kaldı ki aynı da olabilirdi, kopya yada lisanslıda olabilir. O konu ile ilgili yorum yapmadım ki ben hiçbir zaman. Sen aynı dedin kopya dedin, bende sana iki makineninde kataloğunu gönderip göster neresi aynı bizde öğrenelim diyorum.
Bu muhabbeti daha fazla uzatmanın anlamı yok. Demogoji yapmaya devam edeceksin belliki.
biris kompresörü sağa çıkarmış öbürü sola. bu mu fark dediğin?
içindeki mekanizma ne? o yüden yazdım hacmi vs yazılmamış yerlı mıllı olanında diye. hala daha yazıp yazıp duruyorsun.
en başındandır yazıyorum. thrilert markasının motorları... çin aldı, sana da vermişler. "emmma boruları farhlı görüneyo".
bu thilert motorlarının özelliği ilk defa araba motorundan devşiriken motorlar olması!
hangi araba motorları?
mercedes 2013 cla modellerinde kullandığı motolar ulan! :)))))))))))))))))))))))
birisi 170 motor diğeri 200 motor!
ama mahmut kardeşe göre , bizimkiler herhalde HK rezilliğinde yaptıkları gibi sola değil de sağa çektiklerinde kompressörü, üreticiyi değil de "yerlı mıllı" överleri kandıracaklarını düşünmüşler ki bu kadarına gerek yoktu. e yoksa o zaman diğer milletlerden ve muhalif kesimden dalga geçilmemesi için bu yola gidildiği belli.
Bu da bana bugün yazdığı yorum: Bu üye %100 fonlanıyor ! Zaten dikkatimi çekti, nerede bir animeci tip varsa, böyle profil fotoğraflı oluyor hep ağızları bozuk oluyor.
Diyorum ya, bu maaşlı klavye erkekleri, elemanlar anlamıyorlar; bir de gelip benim Türkçeme laf atıp yurt dışında yaşamamı eleştiriyor. İktidar yanlısı bir de, demez mi bana 'O zaman ülkene dön' diye? Ahahah. Muhalifim, adamın bana yazdığına bak, şaka gibi. Dönüp de beğenmediğim AKP'nin ülkesinde mi yaşayacağım sanki? Kici kirik , 40 senedir ambargo yiyen, fakirlikten kırılan İran bile, İsrail’i dakikalar içerisinde vuracak, başkentini anında yerle bir edecek hipersonik füzeler geliştirmiş; üzerine daha tam kapasiteli başlık bile takmamış. İran'dan çok daha zengin Türkiye’de bu teknoloji bile yok.
bu pd 155 aslen alman ama çinli kontinental tarafından alınınca çine geçti!
https://continentaldiesel.com/cd-155/
al senin mıllıcı yerlıcı bile kabul etmiş! ama yontmuş!
altta da yerlıcı mıllıcı kaynaktan sokayım araya da belki birşeyler kavrayabilirsin.
https://x.com/sinan1sal/status/1094215438127513600
keza pd170 cd170 özelliklerini kıyaslayacaktım ama pd170 wiki'de bilgiler ile tei sitesinde özellikleri bir birini tutmuyor. wiki de 210kg kuru ağırlık derken tei sitesinde 160 küsürat kilo diyor.
bu yüzden kıyas için net bir bilgi yok.
dönüş hızı vs diyecem de, o iş yazılımla alakalı değişebiliyor.
ama dediğim gibi isimlendirmeker... hele ki 2. bahsi geçen modelin yine benzer şekilde arka arkaya güncellenmiş versiyonlarının çıkarılması . bunlar da mı rastlantı?
ahahahaah bir de bu kaçıncı seviye bilgisizlik ise :D çinli motor diye koymuş. ya yazdıklarımı anlamıyor yada anlamak istemiyor :))))))))))))))))))))))))))))
Continental Aerospace Technologies is an aircraft engine manufacturer located at the Brookley Aeroplex in Mobile, Alabama, United States. It was originally spun off from automobile engine manufacturer Continental Motors Company in 1929 and owned by Teledyne Technologies from 1969 until December 2010. The company is now part of Aviation Industry Corporation of China (AVIC), which is a Government of the People's Republic of China state-owned aerospace company headquartered in Beijing.
Kendi çinliden alırken "yerlı mıllı". ama çinli , ecnebi şirketi aldı diyince onlar çinli "yerlı mıllı" olmuyor? :))))))))))))))))))))))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 26 Mayıs 2025; 14:16:4 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @onatba