Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
68
Cevap
2054
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Barbie filmi bir ülkede daha yasaklandı: İşte gerekçesi
M
10 ay
Moderatör
Konu Sahibi


Gişe rekorları kıran Barbie filmi gösterime girmesinin üzerinden üç hafta geçtikten sonra Cezayir'de yasaklandı. Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamaya göre yasak, filmin eşcinselliği ve diğer Batılı sapkınlıkları teşvik etmesi ve Cezayir'in dini ve kültürel inançlarına uygun olmaması nedeniyle getirildi.



Ayrıca Bkz.Margot Robbie'ye Barbie piyangosu: 50 milyon dolar kazanacak



Kuzey Afrika ülkesinin Kültür ve Sanat Bakanlığı'nın sinemalardan Barbie filmini derhal gösterimden kaldırmalarını istediği belirtiliyor. Film, yukarıda bahsi geçen diğer hususların yanı sıra "ahlaki değerlere zarar verdiği" gerekçesiyle yasaklandı.





Barbie filmi hangi ülkelerde yasaklandı?



Başrollerini Margot Robbie ve Ryan Gosling'in paylaştığı fantastik komedi kısa süre önce Lübnan ve Kuveyt'te de yasaklanmıştı. Geçtiğimiz hafta Lübnan Kültür Bakanı Mohammad Mortada, Warner Bros. yapımı filmin "eşcinselliği ve cinsel dönüşümü teşvik ettiğini" ve "inanç ve ahlak değerleriyle çeliştiğini" söyledi.




Barbie filmi ayrıca tartışmalı bölgeleri içeren bir harita nedeniyle Vietnam'da da yasaklandı. Bu arada filmin Greta Gerwig'i 1 milyar dolar gişe hasılatı barajını geçen ilk kadın yönetmen haline getirdiğini de hatırlatalım. Barbie'nin devam filmi de planlanıyor.




Kaynak:https://www.reuters.com/world/africa/algeria-bans-barbie-movie-media-official-source-say-2023-08-14/

 Haberi Portalda Gör

Bu tarz filmler zaten siparişe çekiliyor Hollywood tarafından. LGBT konusu artık öyle bir çığırından çıktıki dünya genelinde normalize edilmeye çalışılıyor ve baskın şeki...
Yoruma Git
Yorumun Devamı DARTH_BLACK - 10 ay +48
Bu tür şeylerin gözümüze gözümüze sokulması gerçekten rahatsız etmeye başladı .
Yoruma Git
Moueson - 10 ay +29
güzel haber
Yoruma Git
ssbrutality - 10 ay +15
B
10 ay
Teğmen

Kimse propagandaya bağışıklı değil




S
10 ay
Yarbay

güzel haber



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

O
10 ay
Teğmen

Kendince haklı bir sebep



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
10 ay
Binbaşı

Barbie nin de çok fifisindeydi




M
10 ay
Yarbay

Bu tür şeylerin gözümüze gözümüze sokulması gerçekten rahatsız etmeye başladı .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
10 ay
Yarbay

Bu tarz filmler zaten siparişe çekiliyor Hollywood tarafından. LGBT konusu artık öyle bir çığırından çıktıki dünya genelinde normalize edilmeye çalışılıyor ve baskın şekildede empoze ediliyor.

Hollywood'da da ismi bilindik bir çok yıldız oyuncunun çocukları sırf bu sapkın kültürü yaygınlaştırmak adına çocuklarının cinsiyetini değiştirerek sosyal medyada PR çalışması yapıyor. Angelina Jolie, Charlize Theron ve Jamie Lee Curtis'in çocukları bunlardan bazıları.

İnsanların özelleri kimseyi ilgilendirmez ancak bunu topluma empoze etmek, reklamını yapmak ve çok normalmiş gibi göstermek yanlış. Bu filmlerinde yapmaya çalıştığı şeyde ünlü oyuncuların aurasını kullanıp kitlelere vermek istedikleri mesajı daha etkili göstermek üzerine kurulu zaten.



X
10 ay
Yarbay

Türkiyede herkes herşeyi biliyor yine maşallah yav. Ordinaryuslar heryerde.




X
10 ay
Binbaşı

Hee aynen dayı filmden görüp gay oluyo insanlar. Bülent Ersoy u görüp acı çekeyim biraz kadın olayım diyo aynen. Eşcinsel Penguenler falanda hep Netflikşten zaten. Lozan bitince kendi petrolğmüzüde çıkaracak dayı sen raad ol.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
10 ay
Binbaşı

Yorumlara bak, kafayı yiyeceğim.




L
10 ay
Yüzbaşı

Çok doğru.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cherami
G
10 ay
Yarbay

http://kuranfihristi.net/fihrist/e%C5%9Fcinsellik-livata
Eşcinsellik-Livata ile ilgili ayetler...


    <li class="ql-align-justify">Araf Suresi, 80. ayet: Hani Lut da kavmine şöyle demişti: "Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz?</li><li class="ql-align-justify">Araf Suresi, 81. ayet: "Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz."</li><li class="ql-align-justify">Araf Suresi, 82. ayet: Kavminin cevabı: "Yurdunuzdan sürüp çıkarın bunları, çünkü bunlar çokça temizlenen insanlarmış!" demekten başka olmadı.</li><li class="ql-align-justify">Hud Suresi, 78. ayet: Kavmi ona doğru koşarak geldi; onlar daha önceden kötülükler işlemekteydiler. "Ey kavmim" dedi. "İşte benim kızlarım, bunlar sizler için daha temizdir. Artık Allah'tan korkun ve beni misafirim önünde küçük düşürmeyin. İçinizde hiç aklı başında olan (reşid) bir adam yok mu?"</li><li class="ql-align-justify">Hud Suresi, 79. ayet: Dediler ki: "Andolsun, senin kızlarında bizim haktan bir şeyimiz (ilgimiz ve arzumuz) olmadığını sen de bilmişsindir. Bizim ne istediğimizi gerçekte sen biliyorsun."</li><li class="ql-align-justify">Hicr Suresi, 67. ayet: Şehir halkı birbirlerine müjdeler vererek geldi.</li><li class="ql-align-justify">Hicr Suresi, 68. ayet: (Lut onlara) "Bunlar benim konuğumdur, beni utandırıp-dillere düşürmeyin" dedi.</li><li class="ql-align-justify">Hicr Suresi, 69. ayet: "Allah'tan korkup-sakının ve beni küçük düşürmeyin."</li><li class="ql-align-justify">Hicr Suresi, 70. ayet: Dediler ki: "Biz seni 'herkes(in işin)e karışmaktan' alıkoymamış mıydık?"</li><li class="ql-align-justify">Hicr Suresi, 71. ayet: Dedi ki: "Eğer yapmak-istiyorsanız, işte bunlar, benim kızlarım."</li><li class="ql-align-justify">Hicr Suresi, 72. ayet: Ömrüne andolsun ki, onlar, sarhoşlukları içinde kör-sersemdiler.</li><li class="ql-align-justify">Şuara Suresi, 165. ayet: "Siz insanlardan (cinsel arzuyla) erkeklere mi gidiyorsunuz?</li><li class="ql-align-justify">Şuara Suresi, 166. ayet: "Rabbinizin sizler için yaratmış bulunduğu eşlerinizi bırakıyorsunuz. Hayır, siz sınırı çiğneyen bir kavimsiniz."</li><li class="ql-align-justify">Şuara Suresi, 167. ayet: Dediler ki: "Ey Lut, eğer (bu söylediklerine) bir son vermeyecek olursan, gerçekten (burdan) sürülüp çıkarılanlardan olacaksın."</li><li class="ql-align-justify">Şuara Suresi, 168. ayet: Dedi ki: "Gerçekten ben, sizin bu yaptığınıza öfke ile karşı olanlardanım."</li><li class="ql-align-justify">Neml Suresi, 55. ayet: "Siz gerçekten, kadınları bırakıp şehvetle erkeklere mi yaklaşıyorsunuz? Hayır, siz (yaptığı şeyi) bilmeyen bir kavimsiniz."</li><li class="ql-align-justify">Ankebut Suresi, 29. ayet: "Siz, (yine de) erkeklere yaklaşacak, yol kesecek ve biraraya gelişlerinizde çirkinlikler yapacak mısınız?" Bunun üzerine kavminin cevabı yalnızca: "Eğer doğru söylüyor isen, bize Allah'ın azabını getir" demek oldu.</li>


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
10 ay
Yarbay

Filmi izleyenler genelde ergen tayfa.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

O
10 ay
Teğmen

Tabii canım. Nedenini söylemeden başlığa "işte gerekçesi" diye yazın anca. Bu arada bu filmle ilgili bir daha bir şey görmek istemiyorum. Kimse istemiyor. Arkadaşlar, kendinizi clickbaitten kurtarıp bu konudaki haberlere dokunmayın bile.




S
10 ay
Yarbay

Bilimden, ilimden uzak arap ülkelerinin gündelik olayları işte. ona ters buna ters... ayet, sure atan var. konu demek ki yüzyıllardır var :)
ayetin surenin gönderildiği yer de yine arap toprakları.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 ay
Binbaşı

kemal beyden açıklama gelir kınıyoruz..



B
10 ay
Binbaşı

Filmi izlemedim. İçerğinde lgbt özendiriciliği mi var? olay nedir



D
10 ay
Yarbay

TÜRKİYE'dede yasaklanır... adalet diye diye...




D
10 ay
Yarbay

izleyenleride cezalandırsınlar...