Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
14
Cevap
510
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Asrock 970 extreme 3- Çözüldü
D
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ÇÖZÜLDÜ.

Selam arkadaşlar yeni bir sistem topladım, herşey yerli yerinde takılı bilgisayarı açıyorum fanlar filan çalışmaya başlıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor... Bios pilini filan çıkarıp tekrar taktım, ramlerin yerini değiştirdim yine olmadı, kafayı yiyecem bir türlü çözemiyorum problemi. Pek umudum yok ama yinede yardım çıkabilir diye yazayım dedim

Sistem bileşenleri:

Fx 4100 işlemci

Asrock 970 extreme 3

Gskill Sniper 2x4 gb 1600 mhz

500 W high power psu

(Yukarıdaki 4 parça sıfır)

8800 gt idareten

120 gb hdd (hdd ve ekran kartı başka sistemde test ettim sorunsuzdur)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeVastating -- 29 Kasım 2012; 21:18:55 >

N
10 yıl
Yarbay

anakarttan görüntü alabiliyormusun ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: criesofcredo

anakarttan görüntü alabiliyormusun ?

Yok hocam hiç görüntü vermiyor malesef


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
10 yıl
Yarbay

ramlerden birini takıp dene birde belki biri problemlidir


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: criesofcredo

ramlerden birini takıp dene birde belki biri problemlidir

Onuda yaptım 4 slotta tek tek denedim halen devam ediyor sorun... Ram anakart uyuşmazlığı olabilir mi?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
10 yıl
Binbaşı

parçaların tamolarak yerlerıne oturdugundan emın olun.
hatta komple sokup yenıden toplayın.
anakartın üzerinde sağ alt tarafta cmos bios yazan bır jumper olması lazım.onu cıkarın bir yan tarafa takın ve power tusuna tekrar basın.
jumper ı eskı konumuna aldıgınızda sistemin açılması lazım.
gerçi anakart sıfırsa sıkıntı olmaması lazım ama yinede deneyın bunları.
birde ekran kartınızda falan sıkıntı olmadığından emin olun.
yinede anakarttan şüphelenıyosanız çizgi elektroniğe gönderin.kargoyuda onlar oduyo zaten incelesinler anakartı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: DeVastating



yok sanmam

kabloları doğru bağladığına eminsen ramlerde problem olabilir başka bi ramle deneme gibi bir şansın varmı

tanıdık bilgisayarcıda falan

diğer ihtimalle anakartta problem var çok kurcalamamak gerek çizgi halleder





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ne Veriyim Abime -- 29 Kasım 2012; 18:01:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Yarbay

siz birde başka bir ekran kartından veya anakart üzerinde varsa oradan bağlayıp bakın. sanırım sorun ekran kartında olabilir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

jumperi çıkartmıştım tamamen herhangi bir problem yaratır mı? Başka bir ram deneyeceğim tanıdık bilgisayarcı var evet.



D
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

siz birde başka bir ekran kartından veya anakart üzerinde varsa oradan bağlayıp bakın. sanırım sorun ekran kartında olabilir.

Yok hocam 2 farklı ekran kartıyla denedim aynı. Ekran kartları başka bir sistemde sorunsuz çalışmakta.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Yarbay

bide tüm sistemi farklı bir ekran kartına takıp deneyin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
10 yıl
Yüzbaşı

sistem yeni toplandığı için herşeyden şüphelenmen gerek. İşlemci , Ekran kartı , Ram , Anakart bunlar haricinde ekrana görüntü gelmesini etkileyecek birşey yok.



D
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

parçaların tamolarak yerlerıne oturdugundan emın olun.
hatta komple sokup yenıden toplayın.
anakartın üzerinde sağ alt tarafta cmos bios yazan bır jumper olması lazım.onu cıkarın bir yan tarafa takın ve power tusuna tekrar basın.
jumper ı eskı konumuna aldıgınızda sistemin açılması lazım.
gerçi anakart sıfırsa sıkıntı olmaması lazım ama yinede deneyın bunları.
birde ekran kartınızda falan sıkıntı olmadığından emin olun.
yinede anakarttan şüphelenıyosanız çizgi elektroniğe gönderin.kargoyuda onlar oduyo zaten incelesinler anakartı.

Teşekkürler dediğiniz gibi jumper ı değiştirdim ve sorun çözüldü tamamen :) Yardımcı olan diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
10 yıl
Yarbay

Konu başlığını değiştirin



S
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: DeVastating

quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

parçaların tamolarak yerlerıne oturdugundan emın olun.
hatta komple sokup yenıden toplayın.
anakartın üzerinde sağ alt tarafta cmos bios yazan bır jumper olması lazım.onu cıkarın bir yan tarafa takın ve power tusuna tekrar basın.
jumper ı eskı konumuna aldıgınızda sistemin açılması lazım.
gerçi anakart sıfırsa sıkıntı olmaması lazım ama yinede deneyın bunları.
birde ekran kartınızda falan sıkıntı olmadığından emin olun.
yinede anakarttan şüphelenıyosanız çizgi elektroniğe gönderin.kargoyuda onlar oduyo zaten incelesinler anakartı.

Teşekkürler dediğiniz gibi jumper ı değiştirdim ve sorun çözüldü tamamen :) Yardımcı olan diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.

ben teşekkür ederim.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.