Bir misal vereyim Yaşı yetenler bilir eskiden çamaşır mak. kazanları çelikti taş gibi makinalardı senelerce kullanılırdı artık hepsi plastiğe döndü artık garanti süresini bitiren şanslı sayılıyor. Arabaların da bundan on sene önceye kadar motor blokları dökümden yapılırdı, şimdi hepsi alüminyum.aradaki sağlamlık farkını siz hesaplayın..
Bilgisayarlar da özellikle anakartlar şu anda bu süreci yaşıyor..Üreticiler parçaları düşürerek ufaltarak maliyetlerini düşürüyor ve ceplerini dolduruyor.Tabii bu arada kalite de düşüyor..Aslında bu çok daha derin bir konu ancak yukarıdaki yorumlara bakıyorumda ne kadar anlatsam da anlayacağınızı zannetmiyorum.
Arkadaşlar, farkettiniz mi bilmiyorum. Artık anakartların üzerinde doğru dürüst parça yok. Kalite artık düşmeye başladı. Benim emektar gigabyt 890 anakartıma bakıyorum üstü parça dolu yeniler intel Amd farketmiyor bomboş..Ryzen sisteme geçeyim dedim ama açıkçası tırstım biraz.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
sadeleşmenin küçülmenin neresi kötü ki. ekran kartları da mesela soğutmaya çözüm bulunup işlemci en olmadı ram boyutune küçültülmeli. teknoloji iyidir.
Evet eski anakartlar daha etli butlu dolu dolu iştah açıcı duruyor. Eski efsane anakartları bende çok seviyorum. Özellikle 775 ve 1155 soketin üst düzey anakartları çok güzel duruyor.
Fakat yeni anakartların boş görünmesinin sebebi kalitenin düşmesi değil teknolojinin gelişmesi.
3-4 ün yaptığını tek parçaya verdiler boşluk oldu