Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
114
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arctic P12 PWM PST vs. Arctic P12 Max
E
geçen hafta
Binbaşı

Uçak kaldırmayacaksanız pwm pst



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Achievement Hunter
A
geçen hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba
Yakın zamanda kasa için fan almak istiyorum.Ön tarafa 3 adet ve 1 adet de arka tarafa egsoz fan olarak konumlandıracağım.

İki model arasında kararsızım:

-Arctic P12 PWM PST
-Arctic P12 Max

Bu iki modelden hangisini almamı tavsiye edersiniz.Arctic P12 Max'in gürültülü çalıştığı söyleniyor.Ancak CFM ve RPM değeri olarak P12 den daha güçlü olduğu görünüyor.En iyi sessizlik ve soğutma performansı olarak hangi fanı seçmeliyim acaba.

Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



E
geçen hafta
Binbaşı

Uzun yıllardır ilgilenmiyordum ama merak edip baktım.

Durma özelliği (Zero RPM) bile varmış :)

Max olanı, İşlemci soğutma için daha uygun gibi.

Kasanız destekliyorsa egzoz olarak P14 PWM PST modeli daha iyi olur.

Gürültü seviyeleri aynı, fan hızları neredeyse aynı.

%30 civarı performans farkı var.

https://www.arctic.de/en/P12-PWM-PST/ACFAN00170A

https://www.arctic.de/en/P14-PWM-PST/ACFAN00125A/

https://www.arctic.de/en/P12-Max/ACFAN00280A





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 29 Haziran 2025; 21:12:12 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Achievement Hunter
O
geçen hafta
Binbaşı

P12 Pst alin. Max a gerek yok hem çok sesli hem de çok işe yaramayacak. Kasa içinde taze havanın doğrudan bir hava kanaliyla yönlendirilmesi olmadığı için ne kadar çok rpm o kadar soğuk olmuyor maalesef. Optimum adli YouTube kanalindaki içerik üretici bunu yapmıştı ve çok fark ediyor. Önemli olan dogru sirkülasyon. Pahalı fanların ve meşhur fanların diğerlerinden en onemli farki daha az rpm ile ayni hava sirkülasyonunu sağlaması ve daha sessiz olmasi. Akasa viper lar mesela deli gibi üflüyor ama çok sesli.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 29 Haziran 2025; 21:28:27 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
geçen hafta
Yarbay

Hocam thermalrigh tl-c12-b fanlarınada bir bakın isterseniz. Bende akasa viper 12cm, id cooling 12 liği ve soğutucu ile gelen thermalright fanlar var. Elimde ölçmek için cihaz yok ama hem sessizlik hemde üfleme performansı en iyi olan thermalright fanlar. Elimde fazla fazla idcooling ve akasa fan olmasa direkt bütün fanları thermalright ile değiştirirdim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
geçen hafta
Yüzbaşı

Sessizlik ve performans istiyor iseniz Be Quiet bakabilirsiniz ama fiyatı muhtemelen bütçeyi aşacaktır...



A
7 gün
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese cevapları için teşekkürler.

Kullanacağım kasa Asus A21 ön tarafa 3 adet,arkaya da bir adet egsoz fan olarak takmak istiyorum.Bu kasa ön tarafa en fazla iki adet 140mm lik fan desteği verdiği için onu eliyorum çünkü 2 adet 140mm lik fan takınca kasanın alt tarafında bir boşluk kalıyor.3 adet 120 mm lik fan takmak daha mantıklı sanırım.En altta kalacak fan,güç kaynağının hizasında kalacağı için ektra olarak ona da hava sirkülasyonu sağlayacaktır.
Şimdi bu kriterler doğrultusunda hem soğutma hem de sessizlik olarak ön tarafa 3,arka tarafa da 1 adet olmak üzere 4 adet P12 mi kullanayım.Yoksa P14 Max mi.

Bir de işlemci için su soğutma düşünmüyorum.Onun yerine Arctic Freezer 36 kule tipi soğutucu iyi bir seçim olur mu acaba.Tabi bu soğutucu da kullanılan fanlar da P12 PWM PST ile beraber geliyor.Yukarıda bir arkadaş P12 Max in işlemci soğutmak için daha uygun olduğunu söylemiş.İşlemci soğutucusunun kendinden gelen fanları P12 Max ile değiştirsem soğutma performansını artırmış olur muyum.
Teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
7 gün
Binbaşı

quote:

Yukarıda bir arkadaş P12 Max in işlemci soğutmak için daha uygun olduğunu söylemiş.İşlemci soğutucusunun kendinden gelen fanları P12 Max ile değiştirsem soğutma performansını artırmış olur muyum.
Teşekkürler.


Onu genel bilgi olsun diye yazmıştım. Mevcut İşlemci soğutucu durumunuza göre gerekirse değişiklik yapılır.

Öncelik kasa içinin serin olmasıdır.

Daha bilgili diğer arkadaşların önerilerini dikkate alırsınız.

Destek varsa, arkadaki egzoz için (markadan bağımsız) 14 cm'lik fan almanız bariz etki yapar...

Ekleme/Düzeltme:

Sitesinden baktım


< Resime gitmek için tıklayın >

https://www.asus.com/tr/motherboards-components/cases/asus/asus-a21-case/techspec/

Arkada destek 12 cm imiş. Ayrıca Üst kısım da varmış.

Neyse, işi iyi bilenlere bırakma vaktim geldi.

Şimdiden hayırlı olsun diyeyim...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 30 Haziran 2025; 21:4:1 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Achievement Hunter
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.