Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
8
Cevap
2161
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Aracın Kaputunda Boya Kalkması
P
2 yıl (10589 mesaj)
Moderatör
Konu Sahibi

Merhaba,

Aracım Seat Leon. Bir iki taş izi vardı, pasta vila yaptırdıktan sonra kaputta birkaç boya kalktı. Pasta cilası yapan adamdan mı oldu bilmiyorum ama canım sıkıldı.

Araç Mystery Blue renk. Bunu yaptırmanın yolu var mı? Sorun hem kaputta olması hem de boya simli boya gibi. Rötuş yaptırsam nasıl o rengi tutturacaklar.

Bir çözüm önerisi olan var mı? İstanbul’da Anadolu yakasında bu simli boyada belli etmeyecek şekilde yaptırabileceğim bir yer bilen var mı? Maliyeti tahminen ne olur?



< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
2 yıl (21031 mesaj)
Yarbay

Pasta ciladan olmuş geçmiş olsun . Değer kaybı olacaktır . Kaputu soyulan aracı kimse almak istemez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl (10589 mesaj)
Moderatör
Konu Sahibi

Hocam dalga geçiyorsunuz eyvallah sorun değil de ben değer kaybıyla ilgili bir şey demedim umrumda da değil kaput değişen zaten. Almak istemeyen almaz her arabanın bir alıcısı var.

Hem estetik olarak araç renkli olduğu için aşırı belli oluyor hem de paslanıyor. Bir de yıkamada falan daha da ilerler diye korkuyorum.

Bu sebeple çözüm arıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 27 Haziran 2024; 14:39:2 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Moueson
G
2 yıl (6862 mesaj)
Yarbay

Listeye alın geçin, boş yapıyor uzundur..

Mecbur boyatacaksınız sanırım, pasta ciladan hem olabilir hem olmayabilir, normalde deneyimli biri boyayı biraz aşındırarak alttaki kalkmamış seviyeye kadar getirip o şekilde daha az görünmesini sağlayabiliyorlar. Ancak taş işi vs gibi şeyler zaten çoktan her şeyi aşıp saca gelmiş ve boyayı kaldırmış oluyor. Pasta-cila ona kâr etmez. Ama tabi işlem sonucu biraz daha aşınmaya başlamış gibi olmuş galiba.

Boyatmaktan başka çare yok. Değişen boya zaten varsa dert etmeyin uğraşmayın, boyatın direkt.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Prfssr
P
2 yıl (10589 mesaj)
Moderatör
Konu Sahibi

Teşekkür ederim hocam cevap için. Aracın kaputu değişen zaten ben alırken öyleydi. Ağır Hasarlı falan değil ama bilerek aldım. Değişen kaputta daha sonra ufak boyanın heralde önemi yoktur zaten.

Boyadan kastınız rötuş boya değil mi? Acaba kaptın tam ucundakine yapabilirler mi?

İstanbul’da tavsiye edeceğiniz bir yer var mıdır yaptırabileceğim.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ormanci
G
2 yıl (6862 mesaj)
Yarbay

Rica ederim,
Yoo rötuş değil, rötuşla düzgün sonuç alamazsınız. Tamamen boyatmak veya kurtarırsa lokal boya şeklinde.

Bir de bazı detailingciler ufak tefek aşındırma yöntemleri ile çizikleri falan giderebiliyor ama bu tabi derin ve saca ulaşmış, boyadan başka çareniz yok gibi.
Boya kalkıyor diyorsunuz, aslında etrafında deri soyuğu gibi görünen yerler vernik. Boya kalkmasa bile onlar da ilerleyerek gitmeye başlarsa kaput için kötü olur. O yüzden en sağlıklısı yine boyatmak oluyor sanki.

Maalesef, ancak Bostancı sanayi, Maslak sanayi gibi yerlerde işletme bol. Ya da atıyorum, kaskonuz falan varsa ve hasarsızlığı bozmadan, iyi iş yaptığı bilinen bi mini onarım hakkınız falan varsa onunla da anlaşmalı olduğu yerde falan boyatılabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Prfssr
S
2 yıl (14818 mesaj)
Yarbay

Çelik Rötuş yaptır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 yıl (667 mesaj)
Yüzbaşı

Trendyol'dan boya koduna göre rötuş seti al hocam. En son maskeleyip lokal vernik atarsan bilmeyen biri kolay kolay fark etmez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Prfssr
P
2 yıl (10589 mesaj)
Moderatör
Konu Sahibi

Bana da en mantıklısı bu geldi hocam teşekkürler. Daha önce verdik hiç atmadım YouTube’dan falan bakarım yaparım.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Canberk06TR
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.