Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
1325
Cevap
77856
Tıklama
134
Öne Çıkarma
Cevap: Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (12. sayfa)
B
5 yıl
Yüzbaşı

Millete kafana gore hirsiz diyemezsin tum mod yapanlar hirsiz o zaman bir suru ucretli mod var
Ayrica ingilizce tavsiyen icin tesekkur ederim dusunememistim yarin bir kursa yazilayim



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @eskimuhtar
1
5 yıl
Yüzbaşı

400 tane hesabı Türkiye Barolar Birliğine dağıtacaksınız sanırım.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eskimuhtar
B
5 yıl
Binbaşı

63 sayfadır konu tartışılmış. Peki ne geçti herkesin eline? Koskoca bir "Hiçbir şey".

El birliği verip birlikte hareket edip kendimize faydalı olan şeylerin peşinden gitmek varken ona buna şuna diye zararımıza ne varsa yaptık.

Artık geçmiş olsun demekten başka bir şey yok.

İsterseniz bir 63 sayfa daha tartışın sonuç değişmeyecek. Bugün Anonymous gider yarın HepimizBiriz gelir ama onlarda gider 1-2 proje sonra. Bu döngüyü kırmak şu tavır ve hareketlerle imkansız.

O sebeple şikâyet eden etmeyen destekleyen desteklemeyen herkese geçmiş olsun.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Ö
5 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: John Sheppard

Satışta olan yamalar için şikayet şablonlarını oluşturdum, isteyenler kullanabilir. En altta İSİM SOYİSİM yazan yere isminizi ve soy isminizi yazmayı unutmayın. Resmi bir mail atıyorsunuz burası önemli.


Hitman
https://justpaste.it/95rh3



Mad Max
https://justpaste.it/6px7s



Walking Dead
https://justpaste.it/5tvcc



Control
https://justpaste.it/74h5b




Not: RDR 2 için mail göndermemiştim hatta gönderilmesini de doğru bulmadığımı ilk mesajlarımda söylemiştim. Ama özellikle hem forumda görevli hem grubun içerisinde görevli bir moderatör şahsın son günlerde bana karşı olan garezi ve diğer eleştirilere olan yanlı tutumu yüzünden ben de ilgili yerlere mail atmış bulunmaktayım. Siz madem öyle davranıyorsunuz, ben de böyle davranıyorum. En başından beri söylüyorum, insanları bu duruma siz getirdiniz ve getirmeye devam ediyorsunuz. Çeviri dünyasında bu kadar antipati toplayan, bu kadar itici olan, bu kadar ofansif davranan bir grup daha olmamıştır sanırım.

Benim 10 gün önce yazdığım mesajları tarayıp ceza veren, ceza verecek sebep bulamayınca eleştiri mesajımı "tahrik edici unsur" sebebiyle silen moderatör, şu an açık olan 3 tane Anonymous konusunda 100'lerce hakaret, küfür içeren mesajlara hiçbir işlem yapmıyor ne hikmetse. Şöyle 3-5 dakika eski mesajlara bakayım dedim, 10 tane mesaj buldum hakaret içeeren.

Ne yaptıysanız kendiniz yaptınız, KENDİNİZE YAPTINIZ. Başka yerde suçlu aramayın.




EDIT: IO Interactive (Hitman yapımcısı) ve Avalanche Studios (Mad Max yapımcısı) firmalarından maillerimin kendilerine ulaştığına dair oto cevap mailleri gelmiş.
Hem Hotmail hem Gmail hem de ICloud emailimden gönderdim

Az bile bunlara beter olsunlar. Çocuk parkına çevirdiler forumu 20 gündür. Yok gidiyoruz, yok yok vazgeçtik gitmiyoruz, ama biz gitmiştik, kandırdık sizi gitmedik.

O modu seven yok zaten sanırım bu bölümde. Bu yama olayı ayyuka çıktığından beri eleştirenleri ve karşı çıkanları banlamak için fırsat kolluyor zaten. Dediğin gibi hem grup içerisinde çevirmen ve tester hem de burada moderatör. O yüzden RDR 2 yamasını eleştirenlere ve şikayet edenlere karşı garezi var, fırsat kolluyor ceza vermek için. Buyrun bu da kanıtı

İmzasındaki linklerde adını ve soyadını paylaştığı için söylemem de bir sakınca yok sanırım, Kaan Akyıldız. Verdiğim linkte hem Çeviri Ekibinde hem de Test Ekibinde adı var.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
5 yıl
Er

gençler daha hala burası 100 sayfa olmamış, yama yok bir şey yok bu satten sonra tek işiniz boş boş tartışmak burada, neden bu kadar yavaş ilerliyorsunuz. yoksa bedava oyun dağıtılıyor da 8472 tane hesap açmakla mı meşgulsunüz.



W
5 yıl
Moderatör

Şablonlar için teşekkürler. Şikayetimi ilettim.


Bu mesaja 5 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @John Sheppard
J
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: baaburcan

İroniye anladin ama isine gelince boyle cevap veriyorsun Senin gibi turkce yamalari sikayet edip bu forumda gezen adamlarida zaten anlamiyorum zaten forumu bitirdiniz sizde yakinda biterseniz artik sikayet edecek ne bulursunuz bilmiyorum
Ben kimim ki tek başıma bir forumu bitireyim. Böyle konuşarak gereksiz bir şekilde karşınızdaki insanları yüceltip, kendinizi de dolaylı olarak küçültmüş oluyorsunuz. Ben de herkes gibi bir üyeyim (kaldı ki belki de en çok ceza verilen üyelerden biriyim), ne kendi başıma bir forumu/bölümü bitirebilirim, ne de Türkçe yama sektörünü. Benim evimde daha internet yokken, hatta daha Türkiye'de adam akıllı internet yokken, ADSL her eve girmemişken, Türkçe yama yapan insanlar vardı bu ülkede. CM 01/02, CM 03/04 oyunlarını oynadım yıllarca Türkçe olarak. Bu ülkede Türkçe yama olsun, oyun modlama olsun yapan insanlar hep vardı, hep olacak. Türkçe Yama sektörünü Anonymous var etmedi, Anonymous gitti diye de Türkçe Yama sektörü bitmez, bitmeyecek.

Uzun zamandır oyun oynarken Türkçe yamalara ihtiyaç duymadığım için, geçen aya kadar bu bölümün aktif olduğunu bile bilmiyordum, muhtemelen geçen ay Anonymous konusuna yazdığım ilk mesaj bu bölüme attığım ilk mesaj olabilir. Ana sayfada gündemde olan konularda görüp gelmiştim.

18 Temmuz'a kadar (yamanın iptal olduğu gün) gruba forumda en çok destek verenlerden biriydim, yapıcı eleştirilerimle, istersen Görkem'e de sorabilirsin. Hem burada, hem de Ekşisözlük platformunda Görkem'le özelden konuştum, GamePass sisteminin ne kadar yanlış bir hareket olduğunu ve mutlaka bir Halkla İlişkiler personeli/uzmanıyla çalışmasını tavsiye etmiştim. İlk özür diledikleri konuda da (yama fiyatını 30 tl olarak açıkladıkları) millet sövüp sayarken, hatta şikayet etmeler konuşurken, ben forumdan biri olarak foruma seslenerek, "herkesin istediği oldu, yama fiyatı 30 tl olarak güncellendi ve çıkıp özür de dilediler, yama fiyatını düşürmelerinden dolayı özürleri bana samimi geldi dedim ve artık bu işin tatlıya bağlanması gerektiğini" söyledim. Mesajlarım duruyor, her ne kadar o konular silinse de, grup içerisindeki DH'de moderatörlük yapan arkadaşınıza sorabilirsiniz, kendisi de teyit edecektir, konudaki en çok like alan mesajlardan da biriydi. Google Web Cache'de de hala duruyor söylediğim mesajım, okumak istersen buraya tıklayabilirsin, birazcık aşağıda kalıyor.

Yanlış anlama ama senin nick'ini hatırlamıyorum geçen ay tartışılan konularda. Eğer Temmuz başından beri takip etmiyorsan konuları, benim yazdığım mesajlardan da bihaber olman normal. 18 Temmuz'dan sonra takip etmeye başladıysan, sadece grubu ağır bir şekilde eleştirdiğimi ve ay sonunda da şu an satışta olan yamaları şikayet ettiğimi görmen normal. Ayrıca belirteyim, RDR 2 yamasını şikayet etmedim, aksine şikayete ne kadar var diye yazmıştım. Ay sonunda da satışta olan yamaları niye şikayet ettiğimi de defalarca açıkladım, aynı konulara tekrar açmak istemiyorum, bitti gitti. Karşılıklı hatalar yapıldı (ben forumun tamamen suçsuz olduğunu da iddia etmiyorum) , çok ciddi hatalar yapıldı ve süreç bu noktaya geldi. Bundan sonra yapılacak hiçbir, söylenecek hiçbir söz olanları geri çevirmeyecek, belki de kırılan kalpleri düzeltmeyecek. O yüzden sataşmanın bir anlamı yok, olan oldu.

Tek diyeceğim, olaya tek taraflı (kendi tarafınızdan) baktığınız sürece asla doğru sonuca ulaşamazsınız. Tek taraftan bakarak sadece kendinizi mağdur görmeniz çok doğal. Tıpkı şu an Türkiye'nin içinde olduğu durum gibi. Ülkecek en büyük problemimiz de bu. Hiçbir zaman ne çuvaldızı, ne iğneyi kendimize batırmıyoruz. Ondan sonra suçlu hep "dıj güjler" ya da bu olay özelinde "forumdaki üyeler" oluyor. Ama gerçekler öyle değil işte. Süreci baştan sona doğru bir şekilde analiz edersiniz, nerede hata yaptıklarını/yaptığınızı görebilirsin, ki bu hataları yapıcı bir eleştiri olarak 11 Temmuz'da, daha şikayet etmeler gündemde bile yokken, hem forumda hem de Ekşisözlük'te Görkem'e yazmıştım. (yukarıda bahsettiğim mesaj)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 7 Ağustos 2020; 0:48:21 >

D
5 yıl
Yüzbaşı

Kardeşim benim.Adam burda emek veriyor.Sanada zorla aldırmıyor.Ya da oyunu oynaman için engel değil türkçe destek sunuyor.

Yani ücretsiz yama istiyorsan sen çıkarabilirsin?Yada adamlar ücretsiz yama çıkması için engel oluyolar mı yok.Ya da firmalara bu kadar karşı çıkılsa şuan her oyunu türkçe oynuyor olurduk.Bir ara sırf oyunu aşırı sevdim diye disco elysium oyunun ilk 1 saat ve menü dilini çevirdim ve üniversiteden çeviri bilim okuyan arkadaşlarımdan 100 tl gibi ucuz paralarla destek sözü aldım.Forumdan destek çıkılması için konu açtım.Ağır abi tonuyla sen hele yamayı çıkar ücretine bakarız oldu.Yok ya!Sanki senin 3 kuruşuna kaldım.Millet zevkli zevkli oyununu oynasın istedik.Oyunu bitirdim kapadım bu kadar temiz.

Forumda 40 tane ücretsiz yama konusu varsa 30 tanesi bitirmeden proje iptali 5 tane google çeviri.Kalan 5 taneside 1 yıl sonra çıkıyor.Adamlar güzelcene en hızlı şekilde yama çıkarıyordu.Para kazanmalarına karşı değilim.Sende git ücretsiz yama yapan bir şirket kur ozaman.Adamları rekabet ederek bitir çok istiyosan.

Gerçekten bu kadar yaygara çıkartılıp yabancı şirkete dava açtırcak kadar gözü dönen zihniyetinin amacının kıskançlıktan başka bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Para kazanmaları yasal olmamakla beraber oyun şirketlerinin 30 tane farklı çince dilini desteklerken türkçeyi desteklememesi karşısında forumca bir tutum olsa daha süper olurdu.Ayrıca gönül işi bir yere kadar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wild003
J
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Melankoli4

bu aboneliği ya da ücreti çok bulanlar neden dert ediniyor? ferrari çok pahalı mesela ne yapıyorsunuz, bir yerlere mi şikayet ediyorsunuz? kardeşim işinize gelmiyorsa almazsınız olur biter, diğer insanların alabilme ihtimali sizi rahatsız ediyorsa siz kötü niyetlisiniz. git ingilizce mi öğrenirsin, anlamadan mı oynarsın ne yaparsan yap.
< Resime gitmek için tıklayın >



1
5 yıl
Yarbay

Olum halen daha anlayamadınız ve boş boş laf yetiştiriyorsunuz. Burada yasalar, hak, hukuk, kanun diye zırvalayan adamlar onlarca Türkçe yamalı oyun oynadı hatta %99 u korsan oyun/program kullanıyor ama bir anda 180 derece dönüp adalet bekçiliğine soyundular. İnsanlar hayatlarında ki bazı boşlukları doldurmak, can sıkıntılarını gidermek için bazen böyle hallere bürünebiliyor şuan bu şikayet eden ve hak hukuk diyen arkadaşlar olayı kendi çaplarında inada bindirmiş durumda.

Size en acısını söyliyim mi? bu adamlar şuan ''şikayet ettik yamayı durdurduk ehhee'' diye ortalıkta geziyorlar ya işin aslı öyle değil aslında

Bu adamların şikayet maillerini take2 daha okumadı bile. Çok daha öncesinden grubun RDR2 projesi takibe alınmış bile hatta dil dosyalarını kırabilen tool dünyada sadece bu grupta var kendileri yazdı ve başka ülkeden gruplara sattı. Şuan geldiğimiz durumda grup ''şikayet ettiler yamayı durdurdular'' falan diyor ama bu olay acayip işlerine geliyor tabi bizim şikayet edenler de bu vesileyle kendini bir halt sanıyor bak gücümüz belli şikayet edelim yamaları durdulalım kafasıyla metin falan hazırlıyorlar bu tiplerin nicklerini bir yere kazıyın ileride dalga geçersiniz kendileriyle

Olayın özeti; şikayet edenler sizin mailleriniz bir halta yaramıyor bunun en bariz kanıtı da horizon yamasının çıkıyor olması üstelik şikayet ettiğiniz grup çıkartıyor

Ee biz RDR 2 yamasını durdurduk diyorsunuz ya siz bir halt yapmadınız grup kendi kendine yaptı boşuna sevinmeyin hatta sizin yaptıklarınız grubun işine bile geldi. Biz oyun dosyalarına erişen tool yazdık üstüne bu tool u başkalarına sattık, oyunun tüm arayüzünü elden geçirdi, farklı programlarla oyuna kendi ismimizi ekledik açılış ekranı vs. o yüzden take2 tepemize çöktü diyemiyorlar ''şikayet ettiniz aferin'' diyorlar. Normal bir yama gibi çıksa bir halt olmayacaktı işin suyunu çıkardılar ve ellerinde patladı tüm olay bu hatta ufaktan kendileri de kabul ediyor bu gerçekleri.

Velhasıl birileri bu şikayet edip bir şey başardığını sananlara gerçekleri söylemek zorundaydı. Kusura bakmayın gençler siz bir hiçsiniz, kendinizi şikayet edip yamaları durdurma gücüne sahip bireyler olarak görmeyin bu aşırı komik. He madem öyle gidin bakalım guerrilla games e şikayet edi ne sonuç alacaksınız geri dönüş bile sağlanmaz sonra hayal kırıklığınızla bu boş işleri bırakıp yan hesaplarla forumda Türkçe yama istek konuları açarsınız


Bu mesaja 3 cevap geldi.
G
5 yıl
Yüzbaşı

Oh be sonunda



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
5 yıl
Yüzbaşı

Oyunu saatlerce oynayarak test eden sizsiniz. Nasıl 1 ayda bitebileceğini düşündünüz oyunun merak ediyorum?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frasiyav -- 22 Temmuz 2020; 21:27:8 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 yıl
Yüzbaşı

Desteklemediğim bir sistem aslında ama çalışkan bir grubun daha yok olmasını istemiyorum, yamalarının ücretsiz sunmalarının sebebini birde onlardan dinlemek isterdim, durmadan grubu acımasızca eleştirerek, aşağılayarak bir yere varamayacağımızı düşünüyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Erol abacı
Y
5 yıl
Yarbay

u-crew paragöz
anonimus oyuncu dostu koca yürekli



R
5 yıl
Yarbay

Dediğimi anlamadın hala zirvaliyorsun. Hiç bir şey belli değilken diyordun onları. Şimdi istediğin gibi eleştirebilirsin. Ama dur yama 300 lira olsa da alacak olan sensin. Maliyeye şikayet olacak da sensin. Bu forumda senin gibisini görmedim. Her telden çalıyorsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kullaniciadi12
E
5 yıl
Yüzbaşı

Bu çeviri grubunun kendimce daha önce onlara atfettiğim "kalite" sine güvenerek steam den Horizon Zero Dawn ve Deus Ex Mankind Divided satın aldım, daha sonra ücretli olarakta çevirilerini satın almayı düşünüyordum...ayrıca RDR2 yi de epic den satın almayı düşünüyordum...biraz önce game pass mevzusunu okuduktan sonra steam den aldığım oyunlara iade talebi oluşturdum...her neyse hiç uzatmak istemiyorum çünkü buranın forum olduğunun bilinciyle kuralların dışına çıkmadan özgürce düşündüklerimizi yazmak istediğimizde dahi rahatsız edici sulara girdiğimiz takdirde mesajlarımız siliniyor...şu kadar yaşındayım ama bu çeviri grubunun başlığı altında haksızca silinen mesajlarımı asla unutmayacağım

Grubun yaptığı şu şey daha önce arkalarında durduğu o kadar çok şeye ters ki...1 nisan olsa şaka olduğunu düşüneceğim ama neyse..kelimelerin bittiği yer.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
5 yıl
Çavuş

Koskoca şirketler AAA oyun yapıyor, Witcher 3 bunun en büyük örneği mesela. Oyun indirimler de 20TL'ye düşüyor. 20, 20!

Düşünsene bunların ileride oyun da yaptığını, kıytırık bir oyun yapıp "AYKADAŞLAR EMEĞİMİZİ İSTİYOYUZ YAA!" diye 250TL'den pazarlarlardı.

Evet bu konudaki belki 7. yorumum ama o kadar keyfe geldim ki şunların maskesinin düşmesine, sormayın yani. Cidden gidin yazdığım yorumları okuyun siz de keyfe gelirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus Muharrem

İstedikleri kadar cekilsinler ekran goruntuleri var elimde. Aylik duzenli bir gelir olusturup vergisini vermemek neymis maliyeye anlatsinlar bakalim. Sitelerinde de ucretli ceviri satarak kazancin vergisini vermemek neymis maliyeye anlatsinlar dertlerini.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Maliyeye bildirdinizmi? İyi düşünmüşsün.Kazancın vergisini vermiyorsan maliye kafalarına binsin bir güzel.gamepass şeklinde onlarda vergilerini alsınlar : )


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
5 yıl
Yüzbaşı

Şu an tamamen yasalara uygun bir şirketiz. Amaç stüdyoya dönmek. Bunun için kaynak yaratılmaya çalışılıyor.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Adol125