Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
14312
Cevap
514048
Tıklama
20
Öne Çıkarma
Cevap: ★ Android 7.1.1 ★ SONY XPERIA™ Z5 KULÜBÜ ★ BL UNLOCK & ROOT & KERNEL & RECOVERY & ROM ★ (3. sayfa)
K
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

quote:

Orijinalden alıntı: ht27

merhabalar arkadaşlar benim telefonda bugün veya yarın elimde olacak .sizden rica etsem telefon uygulamaları açısından aktif kullanıcı olmadığım için telefon için yüklenmesi gereken genel önemli uygulamaları yazabilirmisiniz,kusura bakmayın acemilik işte :)

boşver memnun kalmayıp gelecek hafta satışa çıkaracaksın nasılsa o yüzden yorma kendini şimdiden

LG G4 kullanıcısı olarak Xperia Z5 bölümünde ne yaptığınızı anlayamadım, hayır insanlar kullanım zevkleri açısından Xperia Z5'i alınca sizin kaybınız ne oluyor? Ya da LG G4 satışları artınca size komisyon mu veriliyor? Hayır LG G4 ile yarıştırılamayacak güzellik ve kalitede bir cihazı gelip burada dayanaksız bir şekilde kötüleyince size getirisi ne oluyor? Siz kaç tane Xperia Z5 cihaz alıp memnun kalmayıp elden çıkarttınız? Yoksa almayı hayal ediyor ancak alamıyormusunuz? İnsanın aklına kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş atasözü geliyor. Ben yaklaşık 10 gün önce aldım cihazı kullanım açısından herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım henüz, satmayı da düşünmüyorum. Arada aklıma takılan tek şey acaba "Premium modelini mi alsaydım" sorusu. Ki buradaki amaç insanların bilgi paylaşımı, birlikte olumlu ya da olumsuz düşüncelerini, tecrübelerini paylaşmak ama bu şekilde mesnetsiz yorumlar ister istemez insanın canını sıkıyor. Sadece Sony için ya da sadece telefon için değil birçok şeyde aynı marka ve model altında satılan tüketim malzemelerinin bir kısmı mükemmel kullanım sunarken bir kısmı sorun çıkartabilir ki bu çok normal bir durum. Tecrübeleriniz varsa buyrun paylaşın ama dayanaksız atıp tutup insanların aklını bulandırmanın mantığı yok. Ben Sony Fanatiği falan değilim. Xperia Z5 almadan önce Xperia Z2 ondan önce Xperia Z, Samsung S3, Samsun S2 kullandım ki bu listeyi daha da çok uzatırım ama Samsung'un S2 'den sonra getirdiği oval hatlar bana itici geldiği için Sony'e geçtim ve ses seviyesinin düşüklüğü haricinde Xperia serisinde birkaç basit pürüz haricinde değiştirme ihtiyacı hissettirecek birşeyle karşılaşmadım. Kaldı ki evde Xperia Z ve Z2 babamın, kesinlikle elden çıkartmaya kıyamadığım Samsung Galaxy S2 'de annemin kullanımında şu an onlar da gayet memnun. Xperia Z5 açısından da şimdilik söyleyebileceğim olumsuz şeyler BENİM AÇIMDAN! dizaynının Xperia Z2 kadar hoş gözükmediği ve her ne kadar suya karşı dayanıklılık nedeni ile kapalı alanda kalan hoparlörden kaynaklandığını bilsem de diğer emsallerine göre seviyesi az kalan sesidir. Cihazda oyun oynamadığım için ısınması ile ilgili birşey söylemek için erken ancak Xperia Z2'ye göre göreceli olarak daha az ısındığını düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yüzbaşı

Kral şu mesajın için yazma gereği hissettim z,z1,z2,z3,z4 ün yapamadığı z5in yaptığı ne var yazmışsınya;
parmak izi okuyucun varmı 6s ile aynı anda çok seri okuyan?
23mp ödüllü arka kameran 5mp ön kameran varmı?
ımx 300 serisi sony nin mobil için ürettiği en iyi sensöre sahipmisin?
şarj etmek için sıkıntı yaratıyordu zamanlada deforme oluyordu kapakçıklar vardı z5 bunu aşmış açık şarj yeri geliştirmiş bunu görebiliyormusun?
arka tarafın cam fakat hem parlak hemde çok fazla parmak izi tutan bir cam bizim z5'teki gibi buzlu ve parmak izi bırakmayan cama sahipmisin?
stereo hoparlörün var ama z5 teki kadar gelişmişmi?

bunlar bizde olup diğerlerinde olmayan aklıma gelen farklar saygılar..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Motti79
A
8 yıl
Yüzbaşı

bu ısınma konusunda insanları anlamak güç. evde bilgisayarı olan heleki kasa kaçtane fan var bir bakın. laptop kullandınız mı altına soğutucu fan takmayın bir süre sonra neler oluyor görün heleki grafikleri iyi oyunları. sen kardeşim elindeki telefonda fan yok bilmem farkındamısın ısınması gayet doğal mühim olan performanstan ödün vermesin 2-3 aydır kullanırım banamısın demez makina


Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay

5 saatin ardından 7.0 Nougat Genel değerlendirme:



Boş güncelleme olmamış cidden güzel olmuş arkadaşlar Sony i tebrik ediyorum.



Kamera

Yukarıda da bahsetttiğim gibi eskisi gibi aşırı gran yapmıyor iyileşme var daha iyisi de olabilirdi ama bir sonraki güncellemede inşallah. 23 mpde ISO değişiminin ve x sersindeki obje takip özelliğinin gelmesi hoş olmuş. Full manuel kontroller gelir diye düşünmüştüm gelmemiş hayal kırıklığı oldu ama arayüzü ona uygun hazırlamışlar yani pozlama değiştirme kısmı XZ deki gibi sonraki güncellemelerde oraya manuel focus ve shutter speed de gelecektir. Bunlara ek olarak otomatik mod 23 mpde eskiye göre cidden iyi çekiyor manuelle uğraşamam diyen arkadaşlar için güzel bi iyileştirme ben otomatikte kullanmıyorum genelde. Ön kamera aynı çekiyor bi fark hissetmedim.



Ses :

Kulaklık ses çıkışı bir tık artmış ve kalitede de iyileştirme var daha tok bass veriyor farkı hissediyorsunuz direkt. Hoparlör deneyimi aynı bi fark yok. Bu kısımda küçük bi sorunla karşılaştım Sony resmi forumunda da bahsetmişler kendi müzik uygulamasında hoparlör sesi gayet iyi ama spotify dan dinlediğinizde ses az çıkıyor hoparlör için konuşuyorum ufak bir bug sonraki güncellemede düzelir.



Çoklu Uygulama Çalıştırma:

Ben bunu çok sevdim çok hızlı ve verimli çalışıyor Uygulamaları ekranda kapladığı alanı değiştirebiliyorsunuz yani Isterseniz bir uygulama ekranda 1/4 yer kaplarken diğeri de geri kalan 3/4 yerde kalıyor bu da çok hoş olmuş.



Renkleri çevirme:

Bütün renkleri tersine çeviriyor farkı bi görünüm oluşturuyor bu da güzel bi oyuncak olmuş beğendim.



Tüm uygulamarı kapatma butonu:

Bu eskiden sağ alttaydı şimdi sağ üstte saçma olmuş biraz yani eski yeri güzeldi.



Pil :

Pil hakkında konuşmak için bir hafta filan geçmesi lazım şuan normal görünüyor.



Görsellik ve diğerleri:

Bildirim çubuğundaki animasyonlar ve istediğiniz kadar genişletilebilmesi(yani kısayol sayısı istediğiniz kadar olabiliyor) çok yararlı olmuş. Çok iyi ve işlevsel görünüyor artık hem çubuk hem bildirimler. Ikonlar da çok hoş görünüyor XZdeki gibi yuvarlak. Ek olarak ana menude cihazı yatay da kullanabiliyoruz bunu eklemeleri de güzel olmuş.



Sinir edenler buglar:

Sadece bir durum o da şu ki fotoğrafı çektikten sonra kısa sürede işleyip kaydediyor ama albüme gidip fotoğrafı incelemeye çalıştığınızda netlemesi vakit alıyor hakikaten nedenini çözemedim ve sinirimi bozdu cidden baya beklemeniz gerekiyor. Bu da bir sonraki güncellemede çözülür.



Kısacası dolu ve güzel bi güncelleme olmuş. Neredeyse 1,5 senelik bir cihaza bundan daha iyi bir güncelleme yapılamazdı tebrik etmek lazım içi boş olmamış yani. Umarım kamerada tam manuel kontrolleri ve raw desteğini de almış oluruz gelecek güncellemelerle. Raw Xzde de yok gerçi neyse. Zaten bunlar da olursa 2-2,5 sene daha bu ekran, kamera ve ses özellikleriyle en önemlisi bir daha gelmeyecek zarif tasarımıyla rahat kullanılır bu cihaz.



Iyi forumlar

Birkaç Screenshot


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slord236 -- 20 Ocak 2017; 0:59:14 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
7 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar sadece bildirim çubuğu farklı görünecek diye kararsız pili çabuk biten ve burada anlatılan bir çok bug ile uğraşmak istemiyorsanız nougat 7.1.2 gelene kadar güncelleme yapmayın. Sadece sonyde değil google pixel 7.1.1de bile çözülememiş bir dolu bug var. Ben güncelledim ve dün tekrar marshmallow a geri dönüş yaptım. Güncelleyeceklere tavsiyem güncelleme yapmamaları. Az kalsın telefondan soğuyordum marshmallow a geri dönüş yaptım da keyfim yerine geldi resmen. Tabi bu sırada birsürü ayar düzeltme programları yeniden kurma vs ile uğraştım gereksiz yere. Yazıklar olsun google a da Sony'ye de. Z2 den beri ilk kez böyle bir güncelleme rezilliği görüyorum hep ileriye giderdik daha iyi yazılım gelir hızlanırdık nougat resmen rezalet oldu.

6 ya dönüş yapmak isteyenler;

Flashtool indirin

http://www.flashtool.net/downloads.php

Vpn kullanıp kendinizi ingilterede falan gösterip xperiablog a üye olun ve aşağıdaki linkten marshmallow Türkiye romunu indirin

http://www.xperiablog.net/forum/resources/xperia-z5_e6603_32-2-a-5-11_turkey_generic.767/

Aşağıdaki linkteki anlatımda part 3 den başlayarak söylenenleri takip edin. Konunun ilk sayfasında da Türkçe anlatım var nasıl flashlama yapacağınızla ilgili. Direk ftf dosyası indireceğiniz için paketleme işlemi yapmanız agerek yok. Flashlama yaparken wipe seçeneklerinin hepsini seçmeyi unutmayın. Temiz kurulum olsun.

http://www.xperiablog.net/2016/03/12/install-xperia-marshmallow-using-flashtool-and-xperifirm-guide/

Son olarak windows 8/8.1/10 kullananlar için driverlar nasıl yüklenir videosu da aşağıdaki linkte. Driverların kurulu olduğundan emin olun.

https://www.youtube.com/watch?v=fcz4o6fpDGc

Ben güncelledim pişman oldum. Güncelleyecekler buglara hazır olsun. Herkese iyi forumlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
9 yıl
Yüzbaşı

Merhaba arkadaslar. Az önce xperia z5 ön siparişini verdim. (altin rengi).9 ekimde teslim edecekler cihazi. Sony MDR 10RC kulaklik hediye olarak yaninda veriyorlar.
Bu arada ben hollandada yasiyorum. 24 ay kontratli aldim. 3Gb internet, 120dk konusma ve z5, aylik 39euro
Suan z1 compact kullanıyorum.
Cihazi alinca detayli bilgi vermeye calisirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
E
9 yıl
Yarbay

Mümkünse sizin açınızdan sorun olmazsa konuyu devredebilirmisiniz?
konuyu daha derli toplu ilgi çekici bilgi dolu hale getirmeye çalışalım


Bu mesaja 4 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @muslumcu46
C
9 yıl
Teğmen

Ben şuan Z2 ve İphone6 kullanıyorum, ikisini alma sebebim birisi ios birisi android olsun diye. Kendi bakış açımdan cevap vereyim. İosta müzik sesini bile özgürce değiştiremiyoruz ama android çok özgür bir platform. Sony değer kaybediyor yenisini çıkarıyor diyorlar, ben buna katılmıyorum. Sony uzun süre güncelleme alıyor ve değiştirme hissi uyandırmıyor. Iphone'u kötülemek için de geçerli bir sebebim yok, çok iyi bir yazılıma sahip aynı şekilde Sony de iyi bir yazılıma sahip. Pil konusunda Sony tur bindiriyor. Onun dışında zevk bence.




Bu mesajda bahsedilenler: @cihanair
0
9 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: busonartik

kulaklık girişini alta koysa düşünmeden alacağım telefon yıllardır iphone kullanıyorum (iphone, ip 3gs, ip 4s, ip 5, ip 5s), iphone 5'in kulaklık girişini alta koyduklarında anladım rahatlığını, sırg bundan dolayı z5 ten soğuyorum,
iphone 6s inde fiyatından dolayı soğudum, geriye htc m9 ve samsung s6 kalıyor, s6 da samsung olduğu ve hafıza kartı takılamadığı için eliyorum, geriye m9 kaldı :)) m9 u öndeki htc yazısı için eliyorum :) elde var sıfır 5s imi kullanmaya devam edicem sanırsam ://

Telefonlar hakkında yazılıp yazılabilecek en saçma yazıyı yazdınız tebrikler!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
9 yıl
Yarbay

Nefesinizi hiç boşuna yormayın güzelde kusur aranır ve her konuda olduğu gibi fan boylar her yerde almayacağı halde foruma işgal edeni de burada bilip bilmeden araştırma yapmadan gelmiş şurası kötü burası şöyle diyeni de burada atlanmaması gereken şöyle bir gerçek var ki burada 100 kişi z5 i bekliyorsa ve almaya niyetliyse en az 90 kişi forum üyeleri sözüm size emin olun bir önceki cihazı da Sony dir. Ondan bir önceki de her zaman söylüyorum alışkanlıklardan çabuk kurtulamazsınız. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler fiyat çok değil 200 lira daha düşsün segment baz alındığında rakipsiz cihazdır. Bu fiyatta dahi kafalarınız karışmasın azar azar her özelliği bünyesinde barındırıyor cihaz. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz o yüzden yok yere ve lakin boş yere tartışmayınız boş yorumlarla konuyu kirletmeyiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @huso_kara01
A
9 yıl
Yüzbaşı

Hocam foruma giriş yaparken o ismi nasıl aklında tutuyorsun :D :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @qwertyuiopasdfgh
E
9 yıl
Yarbay

Merhaba arkadaşlar mesajları epeydir takip ediyorum da,
Ne Samsung'muş ne iPhone'muş arkadaş, kıyaslamalar yapılıyor da çok enteresan kıyaslamalar var

Arkadaşımızın biri var bariz şekilde sanki uzman olmuş öyle net cevaplar veriyor ki Z5 in üretim sürecinde yazılım sürecinde bizatihi bulunmuş gibi cihaz çıkalı kaç gün oldu ki 6 Kasım da satışa çıktı aldı 2 gün kullandı iade etti cihaz da inanılmaz hatalar varmış gibi sürekli bi olumsuzluk mesajları

Hoparlör sesi az diye iade edenler var Z3 kitkat sürümünde sesi gayet iyiydi Lollipop ta ses azaldı. öyle zannediyorum ki, @inanli arkadaşımız da iki hoparlör arasında ses farkı yok dolayısıyla ben bu durumun yazılım problemi olduğunu düşünüyorum Ne yazık ki Sony gerçi tüm firmalar öyle cihazın yazılımını eksik yaparak piyasaya sürmeye sonradan güncelleme verip düzenlemeye kendine iş edinmiş bu durum benim de canımı sıksa da çok aman aman problem görmüyorum.
Şimdi bu mesajda saçma sapan Samsung'un şöyle İPhone'nun böyle LG'nin şu şekilde hataları var demenin bana veya bu Forumda özellikle Z5 konusunda hiç bi anlamı olmuyor hele ki işine gelen kısımları kıyaslama yapıp bu iyi bu kötü kavramı inanın çok gereksiz.

Forumlara bakarak cihaz almak inanın çok zor hangi cihaza bakarsanız muhakkak kusuru vardır ki var burada tasarım yazılım donanıma bakıp kendi zevkine hangisi uyuyor ise onu almak.

Forumları be yazıkki artık bi markayı kötüleme bi markayı yüceltme olarak gibi ilginç bi kafa yapısı var. Sonuç olarak şu konuya gelen Z5 asla almak istemez foruma bakıp telefon almak düşüncesinde olan arkadaşlar için söyledim tabi ki.

İnşallah yakın zaman da şu saçma sapan yorumlar biter..

İyi geceler herkese...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @inanli
E
9 yıl
Yarbay

Bu cihazı almak isteyen arkadaşlara tavsiyem,
Gidin elinize alın deneyin beğenirseniz alırsınız.
Bu konuda 3,5 tane alıp almadığına bile emin olamadığım saplantılı kişiler var.Haftalık telefon alıp iade eden türden bunlar.
Bu üyelerin yorumlarına pek takılmayın derim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Yarbay

1750-1800 komik rakamlar biraz gerçekçi olmak lazım. Telefon kötü bir telefon asla değil bazı kesmi hayal kırıklığına uğrattığı çok açık fakat fazla taşa tutuldu cihaz...
Şimdi bu bahsedilen kronik sorunlar olmasaydı kamerası s6 dan çok daha iyi olsaydı 2500 lirayı hak eder miydi ? Gündeme bu soru düşüyor. Herkesin ihtiyaçları farklı olduğu gibi beklentileri de farklılık gösterir. Bende bu cihazı alma arefesindeyim olumlu olumsuz bir sürü yorum okuyorum kendi teknik bilgimle ölçüp tartıyorum Sony gibi kendini kanıtlamış bir firma bile isteye bu hatalara düşmeyecek kadar zekidir. Her cihazda kronik sorunlar olabilir tuşlar dışında ki sorunlar yazılımla çözülecektir alan 5-6 kişi oldu galiba forumda iki kişi epey isyanlarda diğerleri pek suskun buda ihtiyaç ve beklentinin farklı ve göreceli olduğunu kanıtlıyor. Bunca eleştiri almak isteyenin fikrini değiştirmeyecektir çünkü bir tarafta suskun sorunsuz taraf var. Fiyatı fazla fakat s6 da ilk çıktığında bu fiyat bandındaydı sonra sonra düşüşler yaşandı fiyatını yüksek gören kesim bekleyin o halde 2 yıl sonra 1750 liradan alırsınız. Tekrar söylüyorum almaya niyeti olanlar burda yazılanları iyi okusun iyi araştırsın incelesin öyle karar versin istemeyenler ise zaten yanlış yerdeler. Herkese iyi forumlar dilerim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Er

Yok kağıt üzerinde yazan özelliklere kanıp tatmin olunmuş, yok bu telefon şundan fazla etmezmiş. yok babamızın firmasıymış dayımızın bilmemnesiymiş. mişmişte muşmuş. Ne kadar çok şey biliyorsunuz siz yahu? Evet kardeşim sony babamızın firması, kağıt üzerinde yazılan özelliklerle de kendimizi tatmin edecez var mı bi diyeceğin? Keşke 2500 tl değil de 5000 tl olsaydı. babamızın markası sonuçta.
Arkadaşlar kimisi sırf adı iphone diye 4200 tl'ye telefon alır, kimisi donanımı için samsung alır, kimisi de tasarımı ve kalitesi için sony alır. İnsanların belirli kriterleri ve zevkleri söz konusu. Herhangi bi model için yok şunun bilmem neresinde şu varmış bunun fiyatına bilmem neler yapılmazmış, öbürünün donanımı aslında sadece kağıtta kalıyormuş vs vs. Buraya telefon alacak insanlara yardımcı olacak yorumlarda bulunun. Telefon alınırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor onlardan bahsedin. Telefonu kullanan arkadaşlar bilgilendirmelerde bulunsun. Bir kaç arkadaş xperia z konusuna atıfta bulunmuştu. Gerçekten o konu içersinde insanlar çok güzel bilgi alışverişinde bulunuyordu. Gidin bakın o konuya yapıcı eleştirileri de teknik anlamdaki bilgi paylaşımlarını da görün. Ama ben bu konu altında toplananların çoğunda artniyet görüyorum.
Telefonu alanlara hayırlı olsun. Almayı düşünenler buradaki işe yaramaz yorumları kenara bırakıp kendileri incelesinler ve kendi kriterlerine göre karar versinler diyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Er

Telefonu 2 gündür kullanıyorum telefon heryönüyle güzel burdaki kötüleyici yorumları görünce çok şaşırdım. Bu kötüleyen arkadaşlar ne gibi beklenti içinde anlam vermek zor. bide komik değerler biçiyorlar almak isteyen arkadaşlar fazla burdaki yorumlara takılmayın gidin mağazaya iyice inceleyin.
----------------------
+ ları

*Cihazda ısınma olayı yoğun kullanımda hiç rahatsız edicek seviyede değil, ısınmadan kaynaklı hiçbir performans kaybı görülmüyor.
*Arayüz gayet akıcı hızlı
*Kamera gündüz çekimlerinde bence zirve , gece çekimlerinde oto ayarda yeterli fakat birkaç manuel ayarla gayet başarılı fotolar çekiliyor.
*Tasarım harika özellikler yeşil rengi bakan bir daha bakıyor

- leri

*Kamera deklanşör düğmesi biraz gevşek
*Gelen çağrılarda zil sesi normal kullanımdaki ( video&müzik uygulama ) seslerden daha düşük.
*Konuşma esnasında karşı tarafın sesi biraz fazla dışarı yayılıyo kısmak zorunda kalıyosunuz etrafınızdakiler duymasın diye
*Ön kamera gece düşük ışıkta hiç açmayın ama gündüz gayet iyi
---------------------

** Pil konusunda 2 gün beklemeyin ama aktif kullanımda 1 gün rahat çıkıyor.

Bu arada cihaz Vatan dan alınma Yeşil Z5 Rev.3
Değer konusunda 2500 lira edermi derseniz piyasadaki amirallere bakılırsa eder, ölücülere itimat etmeyiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AynZ -- 15 Kasım 2015; 22:21:47 >

C
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_


quote:

Orijinalden alıntı: By.MaMBoS

ya ben anlamıyorum adam gidiyor bir teknoloji marketine sabahtan akşama kadar ekranı açık bir telefonu 4-5 dakkika inceliyor sonra buraya gelip yok kamerayı açtım telefon ısındı yok malzeme kalitesi şöyle yok buzlu cam değil plastik ya bu işler bu kadar basitmi anlamıyorum arkası cam değilde plastik olsa bu adamlar neden özellikle cam yazsınlar ? neyse daha fazla yazmaya gerek yok bu konuda.
bu arada 4 gündür telefonu kullanan bir kullanıcı olarak izlenimlerimi aktarayım. malzeme kalitesi gayet iyi hiçte plastik hissi falan vermiyor kenarları metal arkası buzlu cam. ısınma konusunda şöyle söyleyeyim 15 dakikalık bir batman oynadıktan sonra telefon biraz ısındı öyle el yakma durumu falan yok korkmayın :) ama sosyal medyada gezinirken veya kamera açıkken ısınma yaşamadım şu ana kadar. şarjı da iyi gidiyor akşam eve geldikten sonra çok kurcalamazsam 1,5 günü çıkartıyor ama benim saatimden dolayı bluetooth devamlı açık bu yüzden gece şarja koyuyorum birde telefon yeni olduğu için kurcalıyorum yani şarj konusu ilerleyen zamanlarda ancak oturur. ses kalitesi bana göre yeterli alt hoparlörden ilk aldığımda sanki az ses geliyordu ama güncelleme yaptıktan sonra düzeldi pek önemli bir şey değil. fiyat olarak bazı arkadaşlar bu fiyatı hak etmiyor demişler peki sorabilirmiyim hangi telefon parasını hak ediyor? iphone mu samsung mu lg mi ? ben ayda bir telefon değiştiren birisi değilim bundan önceki telefonumda xperia s idi 4.5 sene kullandım biraz daha giderdi belki 5 seneyi çıkartırdım. bu telefonuda en az 4 sene kullanırım gibime geliyor. velhasıl kelam uzun bir yazı oldu kusura bakmayın telefon hakkında sorusu olan varsa yanıtlayabilirim.

sen kendini kandırdın tamam ama benim yazdilarima atıfta bulunarak milleti kandırma kardeşim. z5 kötü telefon demiyoruz ama 2500tl lık telefon değil diyoruz. İddiada ediyorum arka taraf çam falan değil cam ise de farklı bir teknoloji helal olsun diyem :) lg g4 1799 tlye aldım bana göre bu parayı hakeden bir telefon ha desenki g4 ilk çıktığında 2200 TL falandi o zaman alirmiydin? almazdim gözümde ederi 1800-190. bu arada 3-4 dk inceleyip değil 1-2 dk falan inceleyip arka tarafda ılıklık hissettim anlamısindir umarım. Günlük uzun kullanımda ne kadar isinacagini Allah bilir artık. Verdiğini paraya canin yandiysa fazla değeri düşmeden SAT git iPhone falan al en azından fazla sacmalamazsin

Ne tür bir bilginiz var da adamların cam dediği arka tarafa iddia ediyorum bu cam falan değil diyebiliyorsunuz? Size hiç kimse G4'ü kaça aldığınızı ya da fiyatını hak edip etmediğini sormadı. Kaç kişinin elinden geçiyor oradaki telefonlar farkında mısınız? Saatlerce kabloya şarja bağlı bir şekilde bekliyor bunu da biliyorsunuzdur. Neden böyle yorumlar yaparsınız anlamak güç. Şimdi o telefonu gerçekten kullanan arkadaş saçmalamış, insanları yanlış yönlendiriyor ama siz 5 dakika AVM'de ya da bir bayide incelediğiniz cihaz hakkında insanlara doğru bilgi veriyorsunuz değil mi? Lütfen yapmayın eleştireceğim diye bu kadar acımasız olmayın garip kaçıyor...

NOT: HTC kullanıcısıyım ama tüm konuları takip ediyorum bilgi sahibi olmak için. Allah yardımcınız olsun kullanıcı arkadaşlarım


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

https://www.youtube.com/watch?v=BENU5r_-hqk

SDN'den Tolga M5'in kamerası Z5'den daha iyi çektiğini söyledi.

bu arkadaşta m5 konusuna girip m5 i gömüyor z5 konusuna gelip z5 i gömüyor kimsenin ciddiye almamasını umuyorum sonye gıcığı var belliki


Bu mesaja 3 cevap geldi.
B
9 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

quote:

Orijinalden alıntı: By.MaMBoS

quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

quote:

Orijinalden alıntı: yuzi_35


quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Orijinalden alıntı: fusuyrakuy

Çok mu berbat ön kamerası biraz daha açık konuşabilirmisiniz g4 ön kamerasından bir tık geridemi belirgin bir fark varmı

Z5'in ön kamerası Z2 ve Z3'den iyi olmasına karşın G4 ve S6'dan aşırı derecede daha kötü genel olarak ise oldukça kötü, ön kamera önemliyse kesinlikle uzak durun çok pişman olursunuz. S6 ve G4'e bütçem yetmiyor fakat ön kamera önemli diyorsanız M5'i tercih edebilirsiniz.

On kamerayi hala duzeltemediler demek z dede kotuydu on kamera. Cok fazla kararsiz kaldim 5s dendemi kotu ? 2500 tl az parada degil gerci 5s i 900 civari saticam ama kararsizliktan cildircam

çok kötü kardeş. Ön kamera 2mp gibi çekim yapıyor. Gerçi şimdi yazılımsal derler ama sen bekle bekle

tamam senin g4 ün en iyi telefon hatta mükemmel hiç bir eksiği yok şimdi kendini tatmin ettiysen arkadaşların sorusuna z5 kullanıcıları cevap versin sende git g4 konusunda takıl hadi..

sanırım vosvogen dizel skandalından sonra bu aracın kullanıcıları sony tarafına kaymaya başladı...

çok sevdiğim bi söz vardır yav he he .. şu konuya vw de dahil ettinya ne diyim evet işim gereği caravelle kullanıyorum hiç bir zaman vw fanatikliği yapmadım üstünü çizerek söylüyorum hiçbir marka benim babamın malı değil. kendimi tatmin etmek için g4 veya s6 konularına girip kullanmadığım telefon hakkında yorum yapmam. ama sen hala burdasın ve hala yorum yapıyorsun nasıl bir pişkinlik bu anlamak mümkün değil.



D
8 yıl
Yarbay

Yeni trend;
telefon markası değiştirenin bir önce kullandığı markaları kötülemesi sanırım..!

Belki seneye Samsung S7 note6, iphone7 ya da htc10 vs vs telefonlara geçerseniz bu defa da Sony'den kurtuldum dersiniz!

Bu aslında Sony, Samsung, apple, htc ya da X bir firmanın kötülüğünden değil sizin, kullandığınız telefon markasını kullananlara şirin görünme hevesinizdendir!

Bir marka size hitap etmeyebilir ama bir başkası için olmaz ise olmazdır. Bu tarz paylaşımlar yapacağınıza, kullanıcı deneyimlerinizi yazarsanız forumu anlamına uygun kullanmış olursunuz!

Saygılarımla..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kazakibrahim