Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
545
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Android 15, Bluetooth'u tamamen kapatmanıza izin vermeyecek
E
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Android 15, Bluetooth'u tamamen kapatmanıza izin vermeyecek
Cihazımı Bul ağı, telefonların, kulaklıkların ve diğer Bluetooth özellikli izleyicilere sahip cihazlarını bulunmasını daha kolay hale getirecek. Ağa katılan milyarlarca Android cihaz birbirleriyle iletişim kurarak devasa bir konum takibi ağı oluşturacak. Ağa katılan her cihaz yakındaki cihazların alıp Google’a ilettiği bir tür şifrelenmiş konum işareticisi gönderecek. Böylece yalnızca kayıp cihazın sahibi cihazın nerede olduğunu görebilecek. Ancak bir sorun var; Bu sistemin düzgün çalışması için Bluetooth’un sürekli açık olması gerekiyor. Peki, Google nasıl çözüm sunacak?



Ayrıca Bkz.Android 15 (One UI 7.0) güncellemesi alacak Samsung telefonlar



Bluetooth otomatik açılacak



Bluetooth sürekli açık konumda ve kullanıcının konumuna ping atacağından pil ömrü sorunu ortaya çıkacak. Google, Android 15’te Bluetooth’u kapatmak yerine etkili bir şekilde duraklatmanıza olanak tanıyan bir çözüm üzerinde çalışıyor.



Kullanıcı, Bluetooth’u kapatmaya çalıştığında ertesi gün tekrar açılacağına dair bir uyarı alacak. Bu, Cihazımı Bul gibi özelliklerin çalışır durumda kalmasını sağlarken pilden tasarruf edilmesine olanak tanıyacak. Bluetooth bağlantısının otomatik açılıp kapatılması özelliğini tüm cihazların desteklemeyeceği tahmin ediliyor.




Kaynak:https://www.androidauthority.com/android-15-bluetooth-auto-on-3431445/

 Haberi Portalda Gör

Bluetooth'un harcadığı güç o kadar az ki, anasını ağlatmak gibi bir ihtimali yok.mesela kablolu kulaklıktan müzik dinlemek, bluetooth kulaklığa göre telefonun şarjından daha fa...
Yoruma Git
Yorumun Devamı FBcoskunFB - 2 ay +14
Ahaha Apple’a demediklerini bırakmazlar ama apple ne yapıyorsa tıpış tıpış aynısını yaparlar.
Yoruma Git
DburakKoc - 2 ay +6