Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1231
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ANADOLU TURİZM kayıp bagaj! Yardım Lütfen!
K
11 yıl (1481 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sayın arkadaşlar hayatımda ilk kez başıma geliyor. Size danışmak istedim. Olay kısaca söyle. 10 Ocak 2015 Cumartesi günü Afyon'dan Ankara'ya seyahat ettim ve AŞTİ'ye vardığımda valizim bagaj bölmesinde yoktu. Aşti'ye vardığımızda hemen aşağı inmedim. Yanıma aldığım sırt çantamı düzenledim ve önce kalabalık insin diye birkaç dk bekledim otobüste. (Tahmini 2/3 dk) Aşağı indiğimde benim küçük boy valizim bagaj bölmesinde yoktu. Elimdeki bagaj fişi ile kalakaldım. Firmanın yazıhanesine gidip bagaj kayıp formu vs doldurduk.
Firma ile bir kaç tel görüşmesi yaptım. Çantam için diğer yolcularla göreşeceklerini, bulmaya çalışaçaklarını vs söylediler. Ama hiç umudum yok. Eğer çantamı bulamazsanız ne olacak diye sorduğumda Ulaştırma Bakanlığı'nın belirlediği karar olan bilet tutarının 3 katını (Benim için 90 TL demek) ödeyeceklerini söylediler. Söyledikleri rakam çantam için çok komik bir rakam.
Arkadaşlar size sormak istediğim şu: İşi mahkemeye taşımalı mıyım? Daha önce benzer olay yaşayan var mı aranızda? Varsa nasıl sonuçlandı? Bu arada şu anan kadar mahkeme ile hiç işim olmadı. Nasıl dava açılır onu bile bilmem. Bir akıl verin arkadaşlar.



S
11 yıl (2352 mesaj)
Teğmen

Çok ünlü bir firmada kayholdu benim bagajımda dava açtım firma artık benim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
11 yıl (2288 mesaj)
Yüzbaşı

hocam öncelikle geçmiş olsun.biletin arkasında yazan 3 katı uygulaması geçerli diye biliyorum



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
11 yıl (6881 mesaj)
Binbaşı

Kesinlikle dava aç, eğer önemli bir şeyler varsa içinde. Çünkü o bagaj fişlerini vermelerinin nedeni bagajı geri teslim ederken fişe bakmaları gerekirdi. Muhtemelen diğer yolculardan biri senin bagajı gözüne kestirip çaldı. Fişe bakmadığı için firma suçlu. Ne o öyle bilet fiyatının 3 katını ödeyeceklermiş falan, oyuncak mı bu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl (10836 mesaj)
Yarbay

Değerli eşyan var mıydı içinde

Bagaj fişi güzel bir uygulama ama otogarlarda kimse takmıyor bu bagaj fişi işini muavinler çabucak işim var diye çıkartıp atıyor, yolcular desen hemen kendi bagajına atlıyo bu yüzden bagaj fişleri kontrol edilmiyor böyle sonuçlar doğurabiliyor.



J
11 yıl (7573 mesaj)
Yarbay

içinde ne olduğunu kanıtlayamayacağın için o 3 katı kuralı var bedel olarak. Fazla ümitlenme, 90 lirayı alırsın en fazla. Ve bir daha da aklınızda olsun, mümkün olduğunca küçük çantayla ve çanta yanınızda seyahat edin otobüslerde. Ülkede her türlü insan var malumunuz.

geçmiş olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl (1481 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Zahmet edip cevap veren herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Memlekete gidiyordum, çantamın içi komple kıyafet doluydu arkadaşlar. Profesyonel fotoğraf makinamı son anda içinden çıkardım. (Sanki içime doğmuş gibi) Yine de içindekiler değersiz değil. Bir sürü kıyfetim gitti. Nerden baksan tamanına en az 500 lira ödediğim kıyafetlerdi. İçinde ne olduğunu kanıtlayamam ama sonuçta firma haksız değil mi? Süs olsun diye mi takıyorlar bagaj fişini? Dava açsam mı açmasam mı bilmiyorum. (Bu arada dediğim gibi dava nasıl açılır bilmem) Ulaştırma Bakanlığı'nın belirlediği bilet tutarının 3 katı ödeme yapıyorlarmış. Beni arayan firma görevlisi söyledi. Bu da 90 TL demek benim için. Sonuç olarak zararımı karşılamaz.
Bir de şöyle bir şey oldu. Ankara'da AŞTİ'de olaydan sonra firmanın yazıhanesinde form doldurdum. Ankara'dan da memlekete gittim. Sıcağı sıcağına Anadolu Turizm'in müsteri hizmetleri numarasını aramadım. Adamlar önce bir araştırsınlar, nasıl olsa bana dönerler düşüncesi ile. Aradan bir hafta geçti, ne arayan var ne soran Artık ben aradım müsteri hizmetlerini, adamların benim valizin kaybolduğundan haberi yok Gelde sinirlenme. Yahu siz nasıl bir firmasınız böyle, daha birbirinizden haberiniz yok. Güya büyük firmaymışlar. Nah büyük firmasınız! Yani sevgili arkadaşlar başınıza bir olay geldiğinde anlıyorsunuz kimin büyük firma olduğunu. Eminim Türkiye'deki birçok otobüs firması böyledir. Kendilerinden bihaberler.
Son olarak arkadaşlar dava nasıl açılıyor bu tür işler için? Dava açmanın bedeli nedir? Ne kadar zaman sonra sonuçlanır? Elimde AŞTİ'de doldurduğum form, bagaj fişim ve otobüs biletim var. Dava açmak için yeter mi? Davayı kaybedersem dava masrafı vs gibi ekstra ücret çıkar mı, çıkarsa ne kadar çıkar? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Cevaplarınız için hepinize tekrar teşekkür ederim. Yalnız olmadığımı hissettirdiniz bana


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
11 yıl (6015 mesaj)
Yarbay

up



H
11 yıl (16253 mesaj)
Yarbay

Aç derim fişe bakması gerekirdi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
11 yıl (3841 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: BuyingLife

Anadolu turizm buyuk firma degil ki, pamukkalenin yaninda takiliyor

Değil mi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl (1481 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Belki büyük firma değil ama sektörde iyi hizmet veren firmalardan biri olduğunu düğünüyordum. Ta ki bu olayı yaşayana kadar. Dava nasıl açılıyor bilen var mı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
11 yıl (5498 mesaj)
Yüzbaşı

Anadolu turizm severdim. Şimdi binmekten çekiniyorum :D



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.