Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
97
Cevap
3777
Tıklama
2
Öne Çıkarma
AMD R9 Nano 4096 Stream işlemcisi ile geliyor.
E
10 yıl
Yarbay

kart düz fury den biraz güçlü, utanmadan 970 mini diyenler olmuş. rahatlıkla 980le yarışır


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

kart düz fury den biraz güçlü, utanmadan 970 mini diyenler olmuş. rahatlıkla 980le yarışır

Gtx970 ve 980 ne zaman çıktı çok zeki arkadaşım?

her yeni çıkan kart tepe model mi olmak zorunda üslubunu sevdiğim arkadaşım?

her şey salt performans değil yoksa nvidia sadece 980 ti ve titanları çıkartırdı, zaten 2 sene önce çıkan 780 ti onları geçiyordu senin mantığına göre.

Eğer kartın fiyatı tepe modelle aynıysa her şey performanstır güzel kardeşim. 650 dolar diyoruz. Acaba siz 650 lira mı anlıyorsunuz?

Şimdi de fiyat politikasını belirliyor. Başka kuralı kaidesi varsa anlat, bilelim. Esirgeme bizden engin uzmanlığını. Sonra söylemedim demezsin.

Bak canım benim eğer rakibinin mini kartından %30 performanslı(amd ye göre) kartı 2 katı fiyata satıyorsan sen tam bir gerizekalısın demektir. Bunun uzmanlığı felan yok. Ayrıca uzmanlığa gelirsek amd nin durumunu zaten hepimiz biliyoruz.

Hadi bana %30 a karşı 2 katın açıklamasını yap. O engin bilgilerinle.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İlgimi çekti, bir süredir takip ediyordum bu kartı, full Fiji çekirdeği ile geleceği ile ilgili söylentiler vardı gerçektende doğru çıktı.

Fiyatı ne olur vs. bir yana, R9 290x'den daha fazla performans veren bir GPU'nun 175w TDP ile bukadar küçük pcbye sığdırılması gerçekten iyi bir başarı.

R9 290X'i mini ITX kasada kullanan biri olarak söylüyorum bunu.

http://videocardz.com/57409/amd-radeon-r9-nano-confirmed-to-feature-4096-stream-cores


< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 26 Ağustos 2015; 9:22:11 >

S
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

AMD ye dumanın mı bitti harman mı kaldın? Neyin kafasını yaşıyorsun sen? demek istiyorum 650 dolar gerçekten gerzekçe bir fiyatlandırma. İndirsen kaça indiriceksin? Rakip 300 e biraz daha yavaşını satıyor. Hadi bunu da savunun.

Bu kartın rakibi olduğunu sandığınız 970'in m-itx hâli kendiliğinden daha mı ucuz, sanki! Yeni çıkan karta indirim bekliyorsunuz. Niye? Bu, tam bir zar içeriyor. İstemeyene su soğutmalı Fury X modeli de var. İkisi de küçük. Kırpık sevene de 4K'de çakılan üç buçuk gtx970 yerine 4GB 290/Fury serileri yanıt verir. Dsr/vsr özelliğini görüp de kullanamamak bile bile lades.

Offf şu kartı ve fiyatını bile savundun ya artık ne yapsan kurtaramazsın. Emin ol METE the FANBOY kimse 300 dolarlık kartlar varken gidip AMD nin bu kazığını yemez. Anca senin gibi fanboylar kendi harcayamadıkları parayı başkasına harcatmaya çalışırken bu kartı önerir. Bak buraya yazıyorum bu kart 2 aya çok büyük indirim alacak. Aynen AMD işlemci tarafındaki rezil 9xxx serisi gibi ilk çıktığında alan olursa AMD ye tövbe edecek. 650 dolarlık kartı savunacak kadar mı gözün döndü?


Lütfen kartı ülkemizde ilk ve tek alan sen ol. İnceleme felan yap. Hadi Mete bekliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 27 Ağustos 2015; 9:22:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
10 yıl
Yarbay

Salt performansları çok benzerdir. GPu'lar aynı. Garanti süreleri de iyi gigabyte 3 veriyor zaten, zotac da uzatmalı 5. Aynı sınıf olmadıklarını neye göre savunuyorsun ki ? Performans ? Sağlamlık ? Boyut ?

Nano nano nano deyip duruyorlar aylardır... Sonuç ? Fiyat ? Alınabilirlik ? Kim neden alsın ? Sen alır mıydın sırf itx diye ?

Bir çıksın gürültü ve sıcaklık - performans değerlerine de bakalım. Kaç kişi itx kullanıyor da bu kadar performansa takıntılı ki 650$ verip alacak bu kartı ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mete Can Karahasan
C
10 yıl
Yarbay

4K'nın şu an ne bir getirisi var, ne de ona yetecek bir GPU var.

"Bellek kullanımını düşürmeden GPU performansını arttıracak ayarları kısarak, 970 OC'e karşı avantajı korurum" demek de anlamsız.
Mantığı olan adam, o ayarları düşürmek yerine, 2K'da oynar.



O
10 yıl
Yarbay

G
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: canskru

çöp kart

Bu muhteşem ve bilgi akan yorumunuzdan dolayı sizi kutlar "Amd başlıklarına çöp yazma ve yazdırma dayanışma derneği" tarafından yılın yorumu ödülünü kazandığınızı bildirmekten onur duyarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
10 yıl
Yarbay

970 ile 980in fiyat farki ile performans farki.

Veya 980 ile 9i0 ti nin fiyat parfotmans farklari farkli mi ?



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sadtneverdie
H
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

AMD ye dumanın mı bitti harman mı kaldın? Neyin kafasını yaşıyorsun sen? demek istiyorum 650 dolar gerçekten gerzekçe bir fiyatlandırma. İndirsen kaça indiriceksin? Rakip 300 e biraz daha yavaşını satıyor. Hadi bunu da savunun.

Bu kartın rakibi olduğunu sandığınız 970'in m-itx hâli kendiliğinden daha mı ucuz, sanki! Yeni çıkan karta indirim bekliyorsunuz. Niye? Bu, tam bir zar içeriyor. İstemeyene su soğutmalı Fury X modeli de var. İkisi de küçük. Kırpık sevene de 4K'de çakılan üç buçuk gtx970 yerine 4GB 290/Fury serileri yanıt verir. Dsr/vsr özelliğini görüp de kullanamamak bile bile lades.

Gtx970'in mini Itx hali, normalinden daha ucuz evet. Hatta piyasadaki en ucuz gtx970'ler bunlar.
http://www.teknofiyat.com/?search=gtx970
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Daps&field-keywords=gtx970+mini

Şimdi sen nano'da tam olarak neyi savunuyorsun ? Ben pek bişi anlamadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 27 Ağustos 2015; 12:02:09 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Yarbay

Mete'nin trolluk sovuda baslamis cipsleri, patlamis misirlari hazirlayalim bakalim Lisa teyzeyi nasil temsil edecek ?

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 27 Ağustos 2015; 13:40:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Yarbay

8800 gt zamanında 4850 her yerde geçiyordu 8800gt yi.

hatta bir ara 8800 gt katili bile deniyordu.

esasında amd nano fiyatlandırmasına göre belli olacak başarım durumu



G
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mamad

Bugün incelemeler gelmeyecek miydi? Yabancı sitelerde kartın haberi var, inceleme falan yok. Nasıl iş yav?

amd'yi anlamaya çalışmakla yormayınız kendinizi,ben çoktan bıraktım :D


Bu mesaja 3 cevap geldi.
F
10 yıl
Yarbay

Kart çok güzel ama fiyat yüksek. Bence 600 Doların altına gelmeliydi.

Bu arada kart gcn.2.0 mimarisinde değil. Rubisco Anlattı bana kartta maskeleme işlemi sırasında 8 Ace biriminden 4 ü kapatılmış bu da verimliliği arttırmış o kadar. Yoksa bu kart ta bildiğiniz Fiji .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mamad , @Mete Can Karahasan
M
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Fury X ile aynı güce ve daha az tdp değerine sahip gözüküyor kağıt üzerinde. Böyle bir kartı fury x'ten 150 dolar kadar düşük bir fiyatla satsalardı kimse kusura bakmasın o 650 dolarlık fury x'in yüzüne kimse bakmazdı. Pazarlama stratejisi hepsi.

Fury X ile aynı güce sahip değil. O kısmı kaçırıyorsunuz. Bu kartın güç tüketimini düşürmek için gpu hızı düşük tutulmuş. Up to 1000 mhz demişler. Ulaşacağı en yüksek hız bu demektir. Onu biraz zor görürsünüz demişler kısaca. Ortalama 850 mhzde falan çalışır, Fury X'ten %20-25 yavaş olur. Daha düşerse ki bence düşecek, daha da yavaş olur. Gpuda da 4 ace kırpılmış. Etkisini görmek gerek. 390x ayarı bir performans göstermesi bekleniyor. Amd'nin kendi sunumu buna işaret ediyor. 390xle 400 dolar istenen performansa nanoyla 650 dolar fiyat çekiliyor. Sebep? Kart Küçük. Gidip 300 dolara 970 mini alıp oc yapmak varken kimse ipine takmaz bu kartı.

@Foxbat

Bu kart için bana göre 500 dolar ve üzeri uçuk fiyatlardır. Rakibi olmasa tamam ama 300 dolara 970 var. Hayal görmenin de alemi yok. Fiyatı ona yakın tutacaksın. 400 dolardan öte iş yapması zor diyorum ben. O bile 970'ten %33 pahalı demek. Tahminen oc ile kapanabilecek %10-15 fark için 100 dolar fazla para ödemeye de insanları razı etmen gerekiyor hem de. 650 dolar, bence bu kartın gerçekten satılma amacı olmadığını gösteriyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 28 Ağustos 2015; 12:38:04 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Foxbat , @
F
10 yıl
Yarbay

500 bile fazla aslında. 28 nm'de bu kadar pahalı kart satmak resmen adam kazıklamak bence. Ama bu durum her iki firma için de geçerli. AMD büyük ihtimalle önce fanboyları tırtıklayacak sonra elbette sağlam bir indirim yapacak. Gayet klişe :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mamad
M
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: InsectKin

Madem 9xxx serisi mevzuda geçmiş, dipnot vereyim 9600gt ekran kartına pazartesi günü windows 10 driver ile en sonki driver geldi. Evet, ben de inanamadım hala adamlar çıkarıyorlar eski nesillere.

Nvidia&amd meselesi, forum kurulduğundan beri var. Hala anlayamadınız önemli olan kullanıcıya geri dönüşlerdir. ''çöp'' gibi abuk subuk yorumlar yapmayın artık...

Dx10 kartlara 2016'ya kadar destek verecez dediler. Sözlerini tutuyorlar demek ki. Bakalım Fermi'ye verilen destek ne kadar devam edecek? Dx12 desteği de aldığına göre 2020'ye kadar gider heralde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yarbay

Sanal çözünürlük, çiktigindan kisa bir süre sonra, GTX 400 serisine bile gelmisti:http://www.gameranx.com/updates/id/24812/article/nvidia-dsr-tech-now-available-on-geforce-gtx-400-500-600-700-and-900-cards/
Emin olmadigimiz konularda yorum yapmayi birakalim.

Daha önceleri custom resolution(downsampling), SSAA gibi ayarlarla, bu islem her kartta yapilabiliyordu. DSR&VSR, detaylandirilmis hali.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Ağustos 2015; 1:00:03 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mutlak.Sıfır
A
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: canskru

neden böyle dediğimi ileride göreceksiniz.
nvidia şimdiden piyasayı domine etmeyi başardı bence.
amd nin hbm teknolojisi gibi daha radikal atılımlarla kartlar çıkartması gerekiyor ve oyun desteğini arttırması gerekiyor.
sürücü problemlerini gidermesi gerekiyor.
amd geri kaldı ve gibi çöp kartlarla piyasaya tutunmaya çalışıyor. bunlarla bir yere varamaz.
hocam inan bana ben amd nin nvidia yı geçmesini çok istiyorum.
inş birşeyler yapacak.
amd nin o 9800pro serilerini özledim nvidia ya nal toplatmıştı çok öncelerden.

2008 haziranda Hd4xxx serisini cikardiginda Amd tarafinda 4870 guc olarak ustunluk vardi 2006 li 8800gt-8800gtx leri vurup geciyordu 9800gt hatta 9800gtx'in gtx+ li modeline bile kafa tutmustu ama gel gelelim Amd'nin o nalet surucusuyle sorunlar ustune sorunlar biniyordu Crysis'de cesitli sorunlar, Gta IV'de Ati kartlarin rezil performansi, 4800 serisinin cok isinmasi ve sesli calismasi sonradan surucu anlaminda Nvidia farkini koymustu ardindan 8800gt ler bile 4800 serisini maymun etmisti bosuna yazilim onemli demiyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Yarbay

amd nin güncel oyunlarda kaliteli yapımlarda ne hayrını gördünüz


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mutlak.Sıfır