Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 7 misafir, 1 mobil kullanıcı
16641
Cevap
1497533
Tıklama
102
Öne Çıkarma
Cevap: Airfryer Kızartma Makinesi Fırsatları (208. sayfa)
E
6 ay
Onbaşı

Hepsiburda ve Amazondan Philips Airfryer alanların yorumlarına bakıldığında iade edilmiş ürün gönderdiklerini gördüm.
Bende Amazondan Philips HD9880/90 Airfryer 7000 aldım gelen ürünün kutu etrafıına sarılmış olması gereken naylon yoktu, Cihaz sepeti çizik gelmiş ve pişirme geçmişinde çalıştırılmış olduğunu gördüm. Değişim istedim yeni gelen çiziksiz olarak geldi ama pişirme geçmişinde 1dk ve 12 dk çalıştırılmış olduğunu gördüm. Çizik olmadığ ve herhangi leke olmadığı için şuan kullanmadan bekletiyorum. Fiyatı 6.800.00TL düşerse geri gönderip tekrar sipariş vericem.
İnternetten alanlar gelen ürünün kutusunun naylon ile sarılı olup olmadığına baksın ayrıca pişirme geçmişine muhakkak baksın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
6 ay
Binbaşı

Kirmizi 5.5 lt cosori kullaniyorum hocam bende . Rezistans açikta maalesef ama cihazdan memnunuz epey.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SyLaR046
U
6 ay
Binbaşı

5.5 lt kirmizi modeli kullaniyoruz hicbir sekilde leke ve temizlik problemi yasamadik.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bucephalas
B
6 ay
Yarbay

Tahmin etmiştim zaten yeni aldığınızı. 2dakika suda tutmaya gerek yok o durumda zaten bezle silsen çıkar o leke. Daha ürünü kullanmadan millete akıl verir gibi yazmaktan vazgeçmeliyiz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @landscapee
N
6 ay
Yarbay

Biz dün bir mağazada buna baktık annem çok büyük olması ve fiyatı yüzünden vazgeçti. Tekrar Cosori 6.4 sipariş geçti.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 14 Kasım 2023; 14:43:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @yigit+
E
6 ay
Yüzbaşı

Neden öyle boşluk bırakıldığı konusunda gayet mantıklı bir açıklama olmuş tebrikler. Ama pişirme süresi konusunda biraz düzeltme yapayım bir kullanıcı olarak. Üzerindeki otomatik patates modu mesela 25 dk veriyor belirtilen sürede de pişiriyor. Başka bir ürünle süre kıyaslaması yapamadım ama youtube da yayınlanan tariflerden mesela sufle 190 derecede 9 dk da yapılan tarifle aynı kıvamda oldu benimki de.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @soniquakee
N
6 ay
Yarbay

Onu söyleyen kimse yağ üretici bir firmada çalışıyor veya sahibidir. Bir de onlardan para alanlar. Ciddi anlamda yağ kullanımı azaltıyorsun bu tarz ürünlerle. Teknlojisi de eskisi gibi değil. Eskiden biz de Tefal vardı bir tane. Sadece sıcak hava üflerdi. Rezistans yoktu şimdikilerde olan. Patatesi 1 saatte pişirirdi. Şimdikiler en fazla 20 dakika pişiriyor. Pişirdiği patatesler olması gereken rengi aldığında taş gibi oluyordu.

Şimdi günümüz zamanında çıkanlar yani son 5-6 yıl içinde çıkanlar çok gelişmiş cihazlar.

Bir doktor var. O tamamen zararsızlar diyemem ama daha az kullanmanızı sağladıkları bir tavada pişirilecek bir kızartmaya göre bunlarda pişen kızartmalar daha az tükettirdiği için onlara oranla daha sağlıklı olacaktır diyor.

Bu cihazların sağlık acısından tek riski diyor pişirme süresi kısaldığı için ve 180 derece üstü kullanıldıkları için bir madde oluşuyormuş dediğine göre o açıdan zararı olabilir diyor. Ama onun o dediği açıdan bakarsak bir fırından daha sağlıksız diyemeyiz bence çünkü fırınlarda bile genelde 180 derece üstüne çıkıyor insanlar.

Bu cihazlarda tek sıkıntı genelde teflon kaplama var haznelerinde. Ama teflon yüzey bilindiği gibi soyulur ve çizilirse sağlık açısından zararlı olabilen bir yüzey oda soyulan kısım yemeklere karışırsa.

Sıcak hava ve rezistans tarafından yayılan bir ısı ile içindeki gıdalar pişiyor. Bu sebeple içindeki gıdaların zararlı gıdaya dönüşme olasılığı yok. Zaten gıdanın kendisi zararlı ise sen onu ne ile pişirirsen pişir zararlı olacaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozersworld
N
6 ay
Yarbay

Pratiklik açısından gayet pratikler ve pişirme süresi olarak da gayet iyiler. Pişirme süresi olarak tek eleştirilecek mevzuları var oda Tavuk ile ilgili. Cihazların önerdiği ve tavuk seçene ile gelen otomatik pişirme süresi genelde yetersiz. Ama bir fırından daha kısa sürede pişirdikleri gerçek.

Patates konusuna gelirsek. Biz 6.4 Lt bir model kullanıyoruz. Çift reziztans var. Patates pişirmek gayet keyifli. 15-20 dakika arası bir sürede 1 kilo patatesi pişirebilmekte. Çoğu modelin aksine hazneyi çıkarıp çalkalamak gerekmiyor. Gerçi annem ara da çıkarıp karıştırıyor ama bence hiç gerek yok.

Hangi model dersen yazdığınız bütçe sebebiyle önerme şansım yok çünkü bizim model 5.939 TL şuan.

Ama Airfryer kullanıcı deneyimime göre çok iyi cihazlar. Şahsen ben önyargılı biriydim bu cihazlara karşı ama o ön yargımı kırdı bizim cihaz.

Şu arkadaş ile 5-6 fıs fıs yapıp patatesleri karıştırıp daha sonra Airryer'in haznesini yerine oturtup cihazı patates moduna alıyoruz daha sonra dakikayı 15-20 dakika ayarlıyoruz. Ondan sonra mis gibi patates oluyor. Misafir gelse önüne koysan yağda pişmiş sanır. O derece güzel yapıyor patates kızartmasını. Youtube da bizim modeli kullan biri patatesleri hamur yapıyor diyorlar demiş ona çok güldüm çünkü bizim kullandığımız modelde patatesin hamur olma şansı yok. Onu yapanlar mutlak bir yerde bir hata yapıyorlar. Yanlış ayarda pişiriyor olabilirler. Hazır patates ise patatesleri çözdürdükten sonra pişiriyor olabilirler. Kendi soydukları patatesse suyun içinde çok bekletmiş olabilirler ve patatesleri ıslak ıslak koyuyor olabilirler. Çünkü başka türlü patatesin hamur olma olasılığı yok. Biz pişirirken hamur olacak gibi görünen patatesler bile tamamen piştiklerinde her defasında çıtır çıtır oldular. Hatta abartmak gibi olmasın annem Milföy hamuru ile 5-6 sefer börek pişirmiştir hepsinde de muhteşem oldu börekler çıtır çıtır. Gecen abimde evdeyken akşam yemeği olarak aynı böreklerden yapıp pişireceği için bu defa fırında pişirdi börekleri ve fırında pişenler Airfryer da pişen kadar güzel olmadı. Bazı gıdaları fırından bile güzel pişiriyorlar.

Bu arada fırına göre pişirme süresi çoğu üründe yarı yarıya düşüyor. Bir fırında ön ısıtması süresi dahil 65 dakika pişen bir kek karışımını bunlarda 35 dakika pişiriyorsun. 30 dakika ciddi bir zamandan tasarruftur. Bazı kekler karışımlarına 2 paket kabartma tozu koyman gerekir ya Airfryer da pişeceğin aynı keke 1 paket yetiyor. Bir limonlu kek tarifi var. 2 paket kabartma tozu diyor tarifte. 1 paket koyduk ve Annemin fırında da kullandığın 22 cm tek kalıbına döktük karışımı. O kalıbı koyduk Airfryer'a ve öyle pişirdik. Kek çok güzel pişti ve kabardı. Çift rezistans sahip olduğu için bizim model küçük bir fırın görevi görüyor gibi.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 18 Kasım 2023; 16:13:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
6 ay
Yarbay

Rica ederim. Teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @yigitmete
L
6 ay
Binbaşı

Arastirsaydiniz almazdiniz bence Çok şikayet var paslanmayla ilgili servisde hikaye yorumlari okudugum kadariyla bir miktar daha ekleyip cosori alsaydiniz keşke 2 bin bandina cikmisken...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi landscapee -- 19 Kasım 2023; 18:8:5 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mitrovic
K
6 ay
Yarbay

Hocam tavuğun iç derecesini düşüneceğimi sanmıyorum. Biştimi yiring o kadar net Rezistan koruyucu teli temizliğe engel oluyor diyorlar. Çıkabiliyorsa iyidir. Hd 9285/96 aldım. Kendi yetiştirdiğim patatesler için 1 tatlı kaşığı kendi üretimim zeytin yağı ve 180 derecede 20 dakika tam istediğim tadı verdi. Dün akşam ilk defa kendi uydurduğum bir tarif denedim. Adı acı patlıcanın kırağı aşkı. Salçalı yemek ama baya iyi oldu.

Tarifi merak edenler için:
1 kilo çekirdekli patlıcanı soyup halka halka doğruyoruz,
2 adet orta boy patatesi kuşbaşı büyüklüğünde küp küp doğruyoruz.
yarım kilo kadar hindi göğsünü iri iri doğruyoruz.(piliç göğsü de olabilir göğüs olsun yeter ki )
Ben et pişerken içinden gelen suyun patateslere karışmasını istemediğim için ayrı ayrı pişirdim isterseniz kendi zevkinize göre kombinleyebilirsiniz.
Göğüsü 1 tatlı kaşığı kendi üretimimiz zeytin yağı ile masaj yapar gibi yağlıyoruz. Sepetin içine yayıp üzerine kendi elcazlarımızla toroslardan topladığımız çekilmemiş kekikten 2 tutam atıyoruz. Airfryer da 20 dakika 180 derecede kızartıyoruz.
Göğüs pişince ayrı bir tabağa alıp kendi üretimimiz patlıcanları sepete yağlamadan döşüyoruz.
Patatesleri 1 tatlı kaşığı kendi üretimimiz zeytin yağı ile yağlayıp patlıcanların üzerine serpiştiriyoruz. 20 dakika 180 derecede kızartıyoruz.
Sulu yemek pişirme kabına patlıcanları ve patatesleri döküyoruz.
2.5 yemek kaşığı salçayı 1 bardak suyla çırpıyoruz ve patlıcan pattis karışımımızın üzerine döküyoruz.
Nar gibi kızıllaşmış göğüslerimizi salçanın üzerine döşeyip tuzumuzu atıyoruz ve üzerine de 2 çay kaşığı kara biber serpiyoruz.
180 derecede 10 dakika daha pişiriyoruz . Yoğun patlıcan aromalı kekik süprizli yemeğimiz hazır. (4 porsiyon)




Bu mesajda bahsedilenler: @Noctivagant
N
6 ay
Yarbay

Amazon depolarında çalışanların sayısı büyük indirim dönemlerinde yetersiz kalıyor gibi. Kendilerine geri gönderilen ürünleri açıp incelemesi gereken çalışanları da kargo gönderme ekibine dahil ediyor olabilirler ve o sebeple iade gelen kargoları açmadan depoda başka yerlere kaldırıyor olmaları ve orada karışıklık olması olası.

Cosori 6.4 vardı arızalandı gönderin bakalım kullanıcı hatası ise yapacak bir şey yok kullanıcı hatası değilse para iade ederiz dediler. Hafta sonu kargoya gönderdik salı erken saatlerde banka hesabına baktık para iade edilmiş. Buradan bile belli kargo ellerine geçer geçmez açmadan parayı iade etmişler.

Tahminen sizin ürün iade edilmiş bir üründü ve kargo olarak ürün ellerine gelince kutusunu dahil açmadan bir kenara koydular. Sonra size gönderilmesi gereken ürünle karıştı ve sıfır ürün yerine size iade edilmiş ürün geldi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Luc4sHood
T
6 ay
Yarbay

Aynen hocam, Vatan Mediamarkt gibi sitelerde Philips Airfryerlara zam yapmış. 2 haftada ne oldu da birden bu kadar artırdılar anlamak güç.




Bu mesajda bahsedilenler: @Darkeagle1
1
6 ay
Yarbay

normal öğün tüketen insanlarsanız, en az 5.5 lt olmalı. az az yiyen insanlardansanız 4 küsur da yetebilir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @furkan1zek
D
5 ay
Çavuş

B
5 ay
Binbaşı

Arkadaşlar cam hazneli ürün arayanlar için @ukulele52 arkadaşımızın almış olduğu ürünün muhtemelen aynısını daha uyguna buldum. Bence parçasından camına kadar aynı ürünlerdir. Markası Onvo. Yalnız bunda bir fark var, içerisindeki ızgara sanırım teflon onu değiştirmek lazım. Çelik bir ızgara alınca daha detaylı inceleme paylaşacağım burda

Yalnız sorun şu ki gerçekten 304 çelik olan ızgara nereden buluruz? Trendyolda bir sürü ürün var; çelik yazmışlar ama kullananlar fotoğraf atmış paslandı diye


Ürün de budur



https://www.trendyol.com/onvo/ovfry10-cam-air-fryer-5-lt-p-779488514?boutiqueId=61&merchantId=217542




Bu mesajda bahsedilenler: @ukulele52
T
5 ay
Onbaşı

Ben de aynı fiyata bu ürünü hepsiburada'dan almıştım 2 hafta önce. Sufle, Patates kızartması, kanat ve yusuf köfte yaptım şuana kadar ve gayet memnunum. Şuanda 2400 tl bandında satılıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @voodoo child
E
5 ay
Er

Dün aldım ben , Nays iadesi ile birlikte 2258 e geldi



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @metro03
F
5 ay
Teğmen

Tam bende onu sorcaktim 2 nays mı diye :D



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Eldezenfektani
R
4 ay
Binbaşı

neden iade etmiyorsunuz?




Bu mesajda bahsedilenler: @raptorf