Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2603
Cevap
129186
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: AÇIK KAPI : PORT VE ALTYAPI TALEPLERİNİZİ İLETEBİLİYORSUNUZ. (67. sayfa)
X
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Açık kapıdan size gelecek olan cevabı bekleyin, akabinde de biraz bekleyip durum hakkında bilgi talep eden bir kayıt daha açarsınız.




Bu mesajda bahsedilenler: @imdone9999
K
3 yıl
Yüzbaşı

Sadece adsl olan adresime VDSLveya Fiber dönüşüm talebime istinaden gelen cevap aşağıdaki şekildedir yorumlayabilir misiniz? Bu noktadan sonraki süreç ne kadar sürer tahminen? Civar mahallelerde hatta bizim mahallede bulunduğum konum hariç her yerde vdsl veya fiber mevcut TTNET veya Superonline olarak. Ek olarak 2 adet dilekçe verd,m VDSL ve Fiber için ayrı ayrı dilekçe numarası alarak.

''İlgili adres planlama iş takvimine alınmıştır. İş planımız dahilinde önümüzdeki süreçte projelendirme yapılacaktır.''


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
3 yıl
Yüzbaşı

Cevabınız için çok teşekkürler. Bir de bölgedeki taşeron firmaya ulaştım tanıdık vasıtası ile, keşif ve proje çizimini yaptıklarını belirttiler ama onaya henüz sunmadılar sanırım. Artık yapabileceğim belirli aralıklarla takip etmek olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
X
3 yıl
Yarbay

Ben superonline'nın akşamları azan pinglerinden dolayı turknet'e geçmek istiyorum fakat alt yapı sorguladığımda şu mesaj çıkıyor: Adresinizde TurkNet internet hizmetleri için gerekli altyapı bulunmamaktadır. Bu sebeple adresinizde internet hizmeti veremiyor ve başvurunuzu alamıyoruz.

Ben hali hazırda superonline vdsl abonesiyim, benim bildiğim superonline'de turknet'te hepsi ttnet alt yapısını kullanıyor. Bu durum nasıl olabiliyor anlamadım. btk'ya şikayet yazdım düzgün bir dönüş alırım inş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3x -- 21 Mart 2022; 23:4:17 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
X
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

@TurkNetDestek ile iletişime geçer misiniz net bilgi almak açısından.




Bu mesajda bahsedilenler: @TurkNetDestek , @x3x
X
3 yıl
Yarbay

Yahu şu ülkede birşeyde zahmetsiz ve kolay olsun. 2022 yılında internete erişmek bu kadar zor olmamalı. Hemde lokasyon dağ tepe köy değil, bahsettiğim yer İzmir Buca.
 
Superonline vdsl 35mb abonesiyim. Akşamları artan ping yüzünden
cayma bedelini de ödeyerek ttnet'e geçmek istedim. Telefon ile başvuru
yaptığımda alt yapı yok dendi ama başvurunuzu alalım, altyapı gelince size
ulaşırız dendi. Zaman olarakta belli değil 1 ayda olur 2 yılda olur dendi
(aralığa bak). Ben bunun üzerinde btk’dan şikayet oluşturdum. Şikayete gelen
cevap ‘’altyapımız var ama bölgedeki yoğunluk sebebiyle ek kapasite ihtiyacı
var, ek kapasite artırımı yapılınca size ulaşılacak’’.  Yani bu kadar kolpalık olamaz, müşteri
temsilcin altyapı yok diyor, btk’dan şikayet yazında altyapı var ama kapasite
yok diyor (kapasite dediği boş port sanırım). Ne dedikleri belli değil.
 
Telefondaki kişiye şunu söylüyorum, şu anda kullandığım superonline zaten ttnet alt yapısını kullanıyor, oturduğum yerde nasıl altyapınız olmaz diyorum; bizim ayrı, onların ayrı şeklinde mantıksız ve bilgisiz cevaplar veriyor.
 
En sonda müdürlüğe gidip dilekçe verin dedi. Boş bir zamanımda gideceğim. Ama gerçekten çok sıktı beni bu işler. Biri çıkıp deseki x3x, sana 35mb sabit internet, almanya’ya da 50ms ping garanti ediyorum valla billa 250-300 lira veririm aylık. Yeterki şu saçmalıklarla uğraşmayayım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Hocam selamlar.
Bağlı olduğunuz müdürlüğe giderseniz şöyle bir şey konuşun erişim planlama ile. Halihazırdaki hattı iptal edince/taşıma yapınca aynı porta bağlanmayı önerin eğer sistemsel olarak mümkün ise o şekilde bağlayabilirler. Ancak sistemde portu boşa düşüremedikleri için bu olmayabilir ama farklı yöntemler var ise denenebilir.
Müşteri hizmetlerinin altyapı yok dediği de işte port yok, kablo yok, ankastre yok birçok şeyi içerisine alan bir söylem hocam. Bir de rezerve portlar oluyor belki onlarla ilgili bir durum da olabilir bölgenizde. En iyisi bağlı olduğunuz telekom müdürlüğünün erişim planlaması ile görüşmek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Mart 2022; 14:14:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @x3x
X
3 yıl
Yarbay

Selamlar, teşekkür ederim cevap için, boş bir vaktimde müdürlüğe gideceğim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
X
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Rica ederim




Bu mesajda bahsedilenler: @x3x
O
3 yıl
Teğmen

Hocam bilgi size nereden iletildi ben de bu tarz aşamalardayım da.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kadir.
O
3 yıl
Teğmen

Cevabı açık kapıdan mı aldınız? Bir de açık kapı üzerinden attığınız metni bana da gönderebilir misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kadir.
K
3 yıl
Yüzbaşı

Açık kapı aracılığı ile geldi hocam Edevletten girilip takip edilebiliyor başvuru. Yazdığım yazı adresime fiber veya vdsl dönüşümü yapılmasını istiyorum şeklinde kısa bir yazıydı.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozqur17
O
3 yıl
Teğmen

Başvuru otomatik mi çıkıyor? Yani ilk siz başvurdunuz ondan sonra mı takip ettiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kadir.
K
3 yıl
Yüzbaşı

Ben başvurdum sonra takip ettim zaten 3-4 güne cevap geldi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozqur17
J
3 yıl
Yarbay

Vdsl 100mbit kullanıyorum, son günlerde hattımda ciddi sorunlar olmaya başladı ve huylandım. (Max hızım düşüyor, net gidip geliyor falan). Binayı fibere çevirmeleri için uğraşmaya başladım. Kabin direk evin önünde. 19 martta açık kapıdan yazdım şuan işlem görüyor diyor. Cevap falan gelmedi. BTK, CİMER vs de yazdım oralarda beklemede, gelen giden cevap vs. yok.

Gelen cevaplara göre, aylarca uğraşmam gerekse bile yazmadık kişi/kurum kalmayıncaya kadar devam.

O fiber inşallah birgün gelecek.


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 yıl
Yarbay

Doğru diyorsun hocam.

Bu hat değerlerine fiber getirmeleri imkansız gibi birşey zaten. Hayatta ki bütün şansımı kullanmam lazım.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @miskindvd
M
3 yıl
Yarbay

Artık 200-500 mbit paketler satışa çıkıyor, onları alabilmemiz için getirmeleri gerekiyor, VDSL ile bu işler yürümez


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jazzalyn
J
3 yıl
Yarbay

Aynen öyle hocam. Aslında ben 100 üstü hız meraklısı değilim aslında. Sıradan bir kullanıcıyım. Ya canlı yayın izlerim ya da oyun oynarım. Öyle birşeyler indirmem falan yoktur. Ayda 300gb max kullanıyoruz. 200ünü zaten ben evde yokken kullanıyorlar. Benim derdim upload tarafı. Biraz arttırsalar bana yeter. Ne bileyim 20mbit olsa bile yeterli benim için. Mesela an oluyor oyundayım, hatun ya biriyle görüntülü görüşse veya çektiğim resimler vs. o an depoya oto yüklense benim ping tavan yapıyor ve o işlem bitene kadar da düzelmiyor.

Birde benim merak ettiğim. Ben ftth istiyorum fakat oldu ki fttb kurdular ve öylece bıraktılar. Fttb altyapıda 500mbit gibi hızlar alınabiliyor mu? Benim kabinle, en azından kabinle bina arası 5metre ya var ya yok. Yani fttb çekselerde bina içinden eve kadar yine cat6 falan geleceği için daha yüksek hızlar alabilecekmiyim? Yani şuan ki vdsl değerlerimden çok farklı olur mu? Çünki şuanda zaten tip7 ye yakınım. Oldu ki fttb kuruldu, max 5metre daha hat yakınlaşmış olacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 25 Mart 2022; 22:14:24 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @miskindvd
M
3 yıl
Yarbay

FTTB (VDSL) olarak kurulursa 100mbit alırsınız.
FTTB (ethernet) kurulursa da 100den fazla vermezler
100 üzeri için FTTH lazım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jazzalyn
J
3 yıl
Yarbay

Anladım hocam. Ya ftth ya da böyle devam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @miskindvd