Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
658
Cevap
32202
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: Acer Predator XB271HU 27-inch (2560 x 1440) G-Sync & Ulmb - IPS Monitör (3. sayfa)
B
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Hayır, diğeride 27" 1440p - ASUS PB278 - Sürücüden ya da ekran kartından olamaz. Birebir aynı sistemle denedim, en ufak bir ayar değişikliği yok.

https://www.asus.com/tr/Commercial-Monitors/PB278Q/

Sadece bu videoya has bir şey değil. İzlediğim çoğu videoyu yeni monitörle izledim ve video konusunda gerçekten başarısız. Öyle küçük bir ayrıntı filan değil, bariz bozulma var. Eski monitörümün nasıl gösterdiğini bildiğim için gözüme batıyor. Belli ki upscale ile ilgili hiç bir iyileştirmesi yok.

Karanlık sahnelerde ayrıntıları ya da tonları vermek yerine tek renk veriyor, sonuç bu oluyor.

Eski monitörde 480p izlerken bile böyle bozulma yok. Sizde de durum aynı ise üretiminden gelen bir durum. Üretimde fazla pahalıya kaçmayalım demişler herhalde...

Eski monitörde 1080p oyun açtığımda oluyordu. Biraz blur etkisi oluyordu o kadar, grafiksel bir bozulma yoktu. Bunda denemedim. Bakalım orda ne yapacak.

Dediğim gibi benim monitörde gördüğü görüntüyla screenshot arasında bir fark bulunmuyor, bu açıdan en azından kendi monitörüm için monitörle ilgili bir problem olduğunu söyleyemiyorum.

Peki iki montör için aynı sahnelerde printscreen görüntülerini de paylaşabilir misiniz. İki fotoğraf ve iki ekran görüntüsünü bir arada görürsek daha sağlıklı olur.

Ayrıca 1440p videolarda durum nedir, kontrol edebilir misiniz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 7 Haziran 2016; 10:09:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yüzbaşı

Bahsettiğiniz şey sanırsam color(gradient) banding. Özellikle karanlık koyu sahnelerde oluyor. Asus ekranınınızın renk geliştirmeleri daha iyi olduğu için bunu görmüyorsunuz sanırım. Bende xb280hk almıştım 4k g-sync olanı aynı olay vardı epey ugrasmıştım nedendir çözülürmü bu diye. Önceden 24 inç altı ekranlarda olan 8-bit renk yetiyordu göze batmıyordu. Ama şimdi ekran boyutu arttıkça vede görüntü upscale olduğunda direk göze batıyor vede sizdekide bendeki gibi çok çirkin. Asustada yok değil ama renklerde iyileştirici teknoloji efektler kullanılarak iyileştirilmiş. Birkaç yerden okuduğum anladığım kadarıyla bu renk iyileştirmeleri biraz daha monitörde görüntüyü işleyip zaman harcadığından (yani bir nevi input lag katıyor biraz) oyuncu monitörlerinde pek tercih edilmiyor. Bu seferde bu çirkin görüntü oluşuyor.

Nvidia panelde umarım renk ayarlarına hiç dokunmamışsınızdır. Bir kere dokunduktan sonra dahada berbat ediyor vede sürücüleri kaldırıp yeniden yüklemeden yada renk profilini sıfırlamadan düzelmiyor. Buna bakmanız için lagom sitesine girin gradient banding resmini bilgisayarınıza indirin vede windowsta acıp kontrol edin. o resimde normalde banding olmaması lazım eger varsa nvidia ayarları bozmuş demektir renk profillerini sıfırlamanız lazım. Tabi bu gene banding olayını kökünden çözmeyecektir siz eger nvidiada ugrasmışsanız yapmış olduğunuz daha fazla bozukluğu geri alacaktır.
http://www.lagom.nl/lcd-test/gradient.php

Bu banding oyunlarda filan göze batmıyor ama aslında gölgelerde var dikkatli bakkınca. Özellikle biraz daha eski oyunlarda çok belli. Videolarda da ben k-lite codecde gelen mp classicle madvr kullanıyorum. Madvr'da reduce banding artifacts diye bir kısım var orda 2 ayarıda high yaptığımda banding bayağı gidiyor yalnız ince detay ayrıntıların bir kısmını azda olsa kaybedebiliyorsunuz. Ama ben o şekilde çirkin bir görüntü görmektense azda olsa detay kaybetmeyi tercih ediyorum. Tabi birde bütün izleyecegim dizi, film vs indirip izliyorum online videolarda bir çözüm bilmiyorum. Ekran kalibrasyon cihazıyla filan bu olay azalırmı onla ilgili kesin bilgi bulamadım. Kesin gececegini bilsem kalibrasyon cihazı bile alırdım bunun için.

Bu arada monitorunde bu sıkıntı olmayana tam olarak bu sorunu anlatmak biraz zor. Çünkü resimlere bakanın nasıl bir ekrandan bakacagı belli degil. Kimisi baktığı ekrana göre ne demek istediğinizi anlar kimisi anlamaz baktıkları ekranlarının özelliklerine göre


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cybernoid
S
8 yıl
Yüzbaşı

Beyaz kolay çekiliyor ama siyahta odak problemi olduğu için düzgün foto çekmekte zorlandım biraz, bir de kısa bir video çektim siyah için ama malesef karanlıkta çok kötü sonuç veriyor telefonun kamerası (note3) o yüzden daha iyi görüntü veremiyorum @R53

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
https://gfycat.com/GrandioseTeemingGuanaco

Kısa yerine bir kaç dakika çeksem bir şey fark edecek mi bilemiyorum istiyorsanız çekeyim
@--STALKER--


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @--STALKER-- , @R53
-
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: SpecturA

Beyaz kolay çekiliyor ama siyahta odak problemi olduğu için düzgün foto çekmekte zorlandım biraz, bir de kısa bir video çektim siyah için ama malesef karanlıkta çok kötü sonuç veriyor telefonun kamerası (note3) o yüzden daha iyi görüntü veremiyorum @R53

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
https://gfycat.com/GrandioseTeemingGuanaco

Kısa yerine bir kaç dakika çeksem bir şey fark edecek mi bilemiyorum istiyorsanız çekeyim
@--STALKER--

Blb fotoğraftan gördüğüm kadarıyla gözükmüyor. Ips glow için dediğimiz şekilde test edebilirsin.
Beyaz renkte rengi açıklığı nasıl?Burda üst kısımlar biraz sarımsı gözüküyorda?Yani tam bir beyazlık ve diğer renklerde tonajları nasıl?



N
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Diğer tarafa da yazmışsınız orada da cevap verdim gerçi ama burada üretici odaklı konuya bakınca farklı şeyler söylenebilir. Ips denince akla gelen ilk isim olan LG tarafında bile üretilen paneller hala gelişime açık durumda ve kesinlikle kusursuz değil. Acer Predator X34 ve Asus PG348Q buna en güzel örnek, ikisi de panel olarak LG kullanmakta. Haliyle ne yazık ki bu argüman çürüyor. Mesele markadan çok üretim teknolojisinin istenilen başarı seviyesine gelmemesiyle alakalı.

İş sınırları zorlamak olunca ortaya böyle bir tablo çıkıyor, olgunlaşmamış teknoloji sorun yumağı demektir. 2014'ün ikinci yarısında başarıyla üretildiği duyurulan bir panelin bu kadar kısa sürede kusursuz hale gelmesini beklemek pek gerçekçi değil açıkçası. Buradaki en büyük sorun kalite kontrol seviyesinin yerlerde sürünmesi. 27 inchleri AU Optronics yerine LG üretebiliyor olsaydı belki yine aynı şeyleri konuşuyor olacaktık, belki de daha iyi paneller ortaya çıkmış olacaktı bunu kestirmek güç. Lakin bu işe girişmeme sebeplerindeki başlıca etken istenen başarı yüzdesiyle paneller ortaya koyamayacaklarını düşünmelerinden ibaret aksi halde kimse böylesi büyük bir pastayı başkalarına (hele de tek bir firmaya) bırakmak istemezdi.

LG, gaming segmentinde şuan itibariyle curved modellere yoğunlaşmış gibi görünüyor. X34, X34a ve X34p gelişim süreci (ki buna X34P ile gelecek olan daha keskin bir curve de dahil olacak) bize bunun ipuçlarını veriyor. En azından buradaki gelişim sürecini göze alınca daha güzel şeyler görmeyi ümit edebiliriz. Gecikme sürelerini bir tık daha düşürmeleri ve yenileme hızını bir tık daha yukarı taşımaları söz konusu olunca en cazip panel ortaya çıkmış olacak.

27" 2k içinse elimizde ne yazık ki başka bir alternatif yok, olanlar bunlardan ibaret. Şanslı olanlar güzel panele denk gelip harika deneyimler yaşarken şanssızlık yaşayanlar için tam zıttı bir tablo söz konusu oluyor. Asus tarafında 3 denemem hayal kırıklığı ile sonuçlanınca Acer tarafında 5 deneme sonrası 2 güzel monitöre denk geldim. Ben o dönem kendimi şanssız hissediyordum ama ilerleyen süreçteki manzarayı görünce ucuz atlatmışım diyorum. Amazon yorumlarında elinden 22 monitör geçen birisini gördüm birkaç gün önce ki kendisini başka bir forumda yaptığı paylaşım sebebiyle hatırlıyorum. O rakam daha da yukarı çıkmıştı... Şaka gibi ama gerçek.

Öte yandan bir de işin diğer boyutu var, ilk denemede güzel panele denk gelenler... Hal böyleyken monitör almak loto oynamak gibi bir şey oldu ne yazık ki.


PS: Bu da bonus olsun. 20 Asus Rog Swift PG279Q monitörün açılması ve ortaya çıkan sonuç.

https://youtu.be/mje_fmayu0k

http://imgur.com/a/jWO59


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ankaland
B
8 yıl
Binbaşı

Merhaba arkadaşlar,

5m'lik bir Displayport kablo aldım ancak sorun çıkardı. GSync çalışmıyor, bios ekranı gözükmüyor vs. Monitörle gelen 1m'lik kabloda sorun yok ama kasamın monitörden biraz uzakta olması nedeniyle bana biraz daha uzun kablo gerekiyor. 5m DP kablosu olmuyormuş onu anladık :)

Biraz araştırdım, şöyle sonuçlar buldum:
http://acer-scandic.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/14368/~/displayport-cable-length
http://www.displayport.org/cables/how-to-choose-a-displayport-cable-and-not-get-a-bad-one/
https://community.acer.com/t5/Predator-Monitors/X34-Predator-and-Longer-DisplayPort-Cable/td-p/393174
http://www.overclock.net/t/1549138/display-port-cables-not-working-with-gsync-monitor

Tüm okuduklarımdan çıkarttığım, dp kablo uzunluğu olarak en güvenlisi 2m gibi gözükse de 3m benim için çok daha konforlu olacak. Aşağıdaki kablo için yorumlarda XB270HU ve XB271HU kullanıcılarından olumlu referanslar görülüyor. Eğer Türkiye'de hızlıca satın alabileceğim bir kablo bulamazsam bunu alacağım:
https://www.amazon.com/Accell-B142C-010B-2-UltraAV-DisplayPort-Locking/dp/B00CD1FB4E

Sizin konuyla ilgili tecrübelerinizi alabilir miyim arkadaşlar. 2m üstü kablo kullanan var mı? Hangi uzunlukta ve hangi marka kabloları kullanıyorsunuz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 15 Temmuz 2016; 11:06:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
:
8 yıl
Yarbay

Arkadaşlar hb de kampanya var %10 indirim varmış sepette.

http://www.hepsiburada.com/acer-predator-xb271hubmiprz-27-4ms-hdmi-display-wqhd-ips-g-sync-oyuncu-monitor-p-BD805150

Linkteki ürün konuda bahsi geçen monitörle aynı mı ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: :S

Arkadaşlar hb de kampanya var %10 indirim varmış sepette.

http://www.hepsiburada.com/acer-predator-xb271hubmiprz-27-4ms-hdmi-display-wqhd-ips-g-sync-oyuncu-monitor-p-BD805150

Linkteki ürün konuda bahsi geçen monitörle aynı mı ?

Evet,doğrudur.
İşin ilginç tarafı 4k 2k dan daha ucuz,tersi olması gerekmez miydi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: :S

144 hz ve 4 ms yanlış mı yazılmış acaba ?

Hayır,ürün zaten:
2560X1440p / IPS Panel / 4ms tepki süresi/ 144Hz(overclock ile 165hz menüden çıkartılıyor) / Gsync / 27inç

http://www.hepsiburada.com/acer-predator-xb271hubmiprz-27-4ms-hdmi-display-wqhd-ips-g-sync-oyuncu-monitor-p-BD805150

https://www.amazon.com/Acer-Predator-XB271HU-27-inch-Widescreen/dp/B0173PEX20?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=ATVPDKIKX0DER
Burdanda karşılaştırabilirsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 18 Temmuz 2016; 11:33:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

quote:

Orijinalden alıntı: :S

144 hz ve 4 ms yanlış mı yazılmış acaba ?

Hayır,ürün zaten:
2560X1440p / IPS Panel / 4ms tepki süresi/ 144Hz(overclock ile 165hz menüden çıkartılıyor) / Gsync / 27inç

http://www.hepsiburada.com/acer-predator-xb271hubmiprz-27-4ms-hdmi-display-wqhd-ips-g-sync-oyuncu-monitor-p-BD805150

https://www.amazon.com/Acer-Predator-XB271HU-27-inch-Widescreen/dp/B0173PEX20?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=ATVPDKIKX0DER
Burdanda karşılaştırabilirsin.

arada 1000 tl fazla fiyat farkımı var acaba


Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

quote:

Orijinalden alıntı: :S

144 hz ve 4 ms yanlış mı yazılmış acaba ?

Hayır,ürün zaten:
2560X1440p / IPS Panel / 4ms tepki süresi/ 144Hz(overclock ile 165hz menüden çıkartılıyor) / Gsync / 27inç

http://www.hepsiburada.com/acer-predator-xb271hubmiprz-27-4ms-hdmi-display-wqhd-ips-g-sync-oyuncu-monitor-p-BD805150

https://www.amazon.com/Acer-Predator-XB271HU-27-inch-Widescreen/dp/B0173PEX20?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=ATVPDKIKX0DER
Burdanda karşılaştırabilirsin.

arada 1000 tl fazla fiyat farkımı var acaba



Evet,aynen o kadar ve kimi yerlerde daha fazla fark var.Bizim tüccarlar kazık olayını geçtim bildiğin sokak direğine bağlamışlar,bunu yurtdışı fiyatları görünce daha iyi anlaşılıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
:
8 yıl
Yarbay

-
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: MarvelX

Amazon gelen yeni ürünler temmuz üretimi ve yeni fw yüklü geliyormuş sanırım bir sorun varmış eski fw de onu araştırıyorum. Bakalım benim ürün gelsin detaylı bilgilendiririm sizleride.

Eski ürünlerden sırun gsycn kaynaklı ekrandaki görüntü kırulması durumu.ekranın ortalarına yakın bir yerde dikey bir kırılma yapıo ekranın sağ kenarına hamama yapıyor.eski sürümler ufak bir güncellemeye halledebiliyor bu sorunu ama servise göndermeleri lazım.ama eski olupta bu durum gözükmeyenlerde var orasını bilmiyorum
https://www.youtube.com/watch?v=hEF5_QNUzLU





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 10 Eylül 2016; 14:14:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Yüzbaşı

walla temmuz 2016 üretimi fakat fw eski sürüm. blb sıfıra yakın. ama sağ alt köşede biraz glow var rahatsız edici değil.

tek sorun banding denilen olay malesef amazondan yeni ürün istedim gönderiyorlaar hızlı kargo ile 4-5 güne elimde olur.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarvelX -- 22 Eylül 2016; 4:11:08 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
F
8 yıl
Binbaşı

XB271HU


Almayı düşünen arkadaşlar için sıcak fırsat . Ayrıyeten en düşük fiyat garantisi de var bugün için.Ben bugün aldım 1 adet.

1900 TL ye geldi tam yarı fiyat.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForceBeWithYou -- 22 Eylül 2016; 12:36:30 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ForceBeWithYou

XB271HU


Almayı düşünen rkadaşlar için sıcak fırsat.Ayrıyetten en düşük fiyat garantiside var bu gün için.Ben bugün aldım 1 adet.

1900 TL ye geldi tam yarı fiyat.

413 sterlinden satilmis 2 eylul de ama fiyat garantisi oldugu icin alinir gibi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lovelysy -- 22 Eylül 2016; 12:38:04 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ForceBeWithYou

XB271HU


Almayı düşünen arkadaşlar için sıcak fırsat . Ayrıyeten en düşük fiyat garantisi de var bugün için.Ben bugün aldım 1 adet.

1900 TL ye geldi tam yarı fiyat.

Arkadaşlar düzeltme yapıyorum ürün TN panel olması kuvvetle muhtemel...Yine de iyi fiyat.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ForceBeWithYou

quote:

Orijinalden alıntı: ForceBeWithYou

XB271HU


Almayı düşünen arkadaşlar için sıcak fırsat . Ayrıyeten en düşük fiyat garantisi de var bugün için.Ben bugün aldım 1 adet.

1900 TL ye geldi tam yarı fiyat.

Arkadaşlar düzeltme yapıyorum ürün TN panel olması kuvvetle muhtemel...Yine de iyi fiyat.

Fiyatı görünce şok oldum. Girdim ACER sitesine baktım, dediğin gibi TN Panel'miş.. ACER aynı model numarası vermiş.. İnsanlar IPS diye gidip TN panel alacak, ucuza aldım diye sevinecek sonra.

http://www.acer.com/ac/tr/TR/content/predator-model/UM.HX1EE.A01

TN bile olsa, 27" Gsync 144Hz 1ms 1440P monitör'e göre çok iyi fiyat 1850 TL

Düzeltme: ACER'in kendi sayfasında G-Sync gözükmüyor. G-sync yoksa eğer ki ACER'in sitesine göre yok, bu para verilmez.




XB271HU IPS eski üretimlerde herhalde genel anlamda problem yok. Çünkü bu ürün ilk çıktığında kim aldıysa, problemsiz geldi. Nessarien mesela. Ondan sonra ben aldım bana da problemsiz geldi.

Bendeki Ekim 2015 üretimi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 22 Eylül 2016; 13:09:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: MarvelX

quote:

Orijinalden alıntı: R53

Dostum geçmiş olsun ..inşallah gelicek ürün sıkıntısız olur..ben 4.üründe sıkıntısızına denk gelebildim ve 2 alım yaptım bu yüzden ..temmuz ayı gibi yeni seri bu monitörde sıkıntılı durumların olması hala sıkıntılı ürünlerin varolduğu anlamına geliyor anlaşılan ..bu monitörde biraz kumar gibi ya tutarsa hesabı İnşallah bu gelen monitör sorunsuz olur ..eger buda sıkıntılı çıkarsa durum vahim .demek istediğim uluslar arası gönderilerde 3.değişim hakkını biliyorsundur ki sunmuyor amazon ve para iadesi seçeneği kalıyor sana .. Benim gibi ısrarcı olursan iade edip tekrar alman gerekebilir..umarım böle bi durum olmaz sıkıntı çekmessin bende olduğu gibi git gel iade et tekrar al vesayre ;)

aslında monitör kusursuz neredeyse blb ve glow açısından ama bu banding sorunu çıktı oyunlarda. Anlamadığım testlerde falan yok sorun masaüsütünde de yok.

Umarim yeni gelen sorunsuz cikar hadi bakalim : )

Gelelim benimkisine, pek oyun oynama inceleme firsatim olmadi yarin aksam bakacagim artik..
Olu piksel yok, blb ve glow var ama ne derece bilmiyorum sanki beni rahatsiz etmez gibi, kontrol edip fikirlerinizi solerseniz sevinirim.

blb test link Brightness : 65
duzgun test nasil yapabilirim onu da bilmiyorum, bilgilendirirseniz sevinirim.

Banding var mi yok mu testi nasil yapiliyor ? oyunlarda nasil anlarim ?

Ne zaman uretilmis, hangi fw yuklu onu nerden kontrol edebilirim ?
p/n : um.hx1aa.001



Sizin tavsiyeniz nedir ? Amazondan yenisini isteyip gelene bakip tercih yapmak olabilir mesela ? veya hic kafa bunlandirmadan banding de yoksa bole devam etmek de olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MarvelX , @R53
H
8 yıl
Yarbay

bu monitör alma işleri ama karısık arkadaş bir sürü bilmediğim şey var TN panel ips bunlar ne oluyor ki banada Erdo4 bu monitörü önerdi
https://www.amazon.co.uk/dp/B01EN5JN5K bu monitör mü daha iyi yoksa bu aşağıdaki monitör mü bir türlü cıkamıyorum işin içinden
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-pg248q-1ms-full-hd-180-hz-g-sync-hdmi-gaming-led-monitor.html#genel-bakis


Bu mesaja 1 cevap geldi.