Bilgisayarımı kapatıyorum ve bilg. kapanmasına rağmen mouse ve klavyemin ışıkları sürekli olarak yanıyor . Ayrıca bilgisayarı ilk açtığım zaman da kuzey köprüsü fanından 15-20 saniyeliğine inanılmaz bir ses geliyor daha sonra gidiyor fanın üstüne hafifçe bastırdığımda da ses gidiyor. ayrıca ses her zaman gelmiyor sadece bilgisayar uzun süre (30-60 dakika gibi.) kapalı olduktan sonra açtığım zaman ses geliyor. Daha kısa süreler içinde açtığım zaman herhangi bir ses gelmiyor. Bu sorunları nasıl halledebilirim veya neden dolayı kaynaklanıyor. Bana bu konularda yardımcı olabilir misiniz?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
bu anakartların programları var işlemci ve kasaiçi sıcaklığı gore fanın donus hızını ayarlayan programları sanırım ilk gelen ses sen bilgisayarın tam olarak açıldıktan sonra duruyor demi? ilk açılışta fanların bir süre hızlı çalışması çok normal. kasa içi sıcaklığın çok fazla yüksek olamamasına dikkat etmeni tafsiye ederim istersen kasa yan kapağını aç ve bir süre tekrar dene. ama dediğim gibi dediğin işlemin zaten normal olması lazım. eğer değilse normal olmadığını bu kartın aynısını kullanan arkadaşlar mutlaka belirticektir.
aslında herhangi ir problem oluşturmuyor. Ancak merak ettiğim diğer kullan arkadaşlarda böyle bir problem olup olmadığı veya bunun normal olup olmadığıydı. Yorumve önerileriniz için Teşekkürler...!
abitin kuzey köprüsü fanı dandik 1 az, tanıdığım 3 arkadşaım ( ben dahil4 kişi) bu anakartı kullanıyoruz ve kuzeyköprüsü fanındaki, ses 4 ümüzde de ortak :) temizleyince düzeliyor, ben elektrik süpürgesini üzerine tuttum, tam yuvarlak şekilde kapladı üzerini, çalışrınca fanı döndüğrmeye başladı, içinde toz moz brakmadı, ama her an ses yapabilir yine ....
ışık olayı dikkatrimi çekmedi ama, zaten anakartı fişten çıkarmazsan sürekli kırmızı ışık saçıo :) beki ondan maus ve klavyenin ışıkları da yanıyor olabilir
Aynı anakarttan bende var ve aynı dertten muzdaribim. NF7-S ve AN7 lerde kuzey köprüsü fanı çabuk bozuluyor ve ses yapıyor. Temizlemek ve yağlamak çözüm olabilir ama kalıcı çözüm için pasif kuzey köprüsü soğutucusu veya fan takabilirsin.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edeoo -- 6 Haziran 2005, 16:59:00 >