Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
100
Cevap
23836
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: 5 adet 3 katlı maske 19,90 BİM (3. sayfa)
T
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Baydin.21

Hocam bakın ben acil personeliyim. Enfeksiyon uzmanına da sordum, göğüs hst. uzmanına da sordum, makaleleri de inceledim. Bu maskeler covid19'u filtrelemez. Covid19 0.3 micron boyutunda ve 0.3 micronu sadece ffp2-ffp3 n95 maskeler filtreler. Hatta yeni çalışmalar boyutun 0.14 olduğunu söylüyor. Şimdi dışarı çıktığımda bezden siyah maske yapıp satışa sunmuşlar ve salaklar gibi bunu alıp kullananları görüyorum. Maske alacağınıza dezenfektan ya da 70 ve üstü kolonya alın her temasta elinizi dezenfekte edin bu maskeden milyon kat daha etkili korunma yöntemidir.
İnsanları yanlış bilgilendirmeyin hastalarla bire bir yakın temasta bulunmayacak biri için normal maskeler yeterlidir , koruma sağlar. İtalya'ya giden çin ekibi bile insanların maske takmamasına kızdılar. Millet maskelere hücum edip sağlıkçılara yeterli maske bırakmaz diye maske korumuyor diye açıklama yaptırıyorlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tall Man -- 27 Mart 2020; 3:24:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Onbaşı

Arkadaşım en yakın sağlık kuruluşuna gidip onlara sorun veya azıcık kafayı kullanıp virüs boyutunu öğrenmeye çalışın sonra gelip burda ahkam kesin. Şimdi sana japon prof.'un maskenin etkisiz olduğunu açıklayan videosunu atarım ama yine çıkıp "Bunlar amariğa'nın oyunu" dersin...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tall Man
Q
4 yıl
Binbaşı

Evde kanser hastası var, aylardır tanesini 50 kuruşa alıyordum, bu hafta Migros'tan 3 ₺'ye aldım.

Bazı düzeltmeler vereyim; sağlıkçıların kullandığı bunlardan değil, onlar N95 veya diğer adıyla FFP2 kullanmak zorunda. Bu bez maskeler, damlacık yoluyla bulaşan virüsleri engelliyor, sağlıkçı, hastanın ağzına girerken bunlar işe yaramaz. Ama gündelik hayatta bu maskelerden kullanmak yeterli, özellikle hastaların kullanması gerek, virüs yaymamak için. Yani corona dışında mevsimsel gribe yakalanan herkesin, etrafına bulaştırmaması için kullanması şart. Hasta olmayanlar içinse zaten hastaya 1 metre mesafe varken, virüsün erişimi oldukça azalır, bu maske de bağışıklık sistemininin rahatlıkla halledebileceği miktara indirger.

Maskenin veya diğer elbise, poşet veya sigara paketinin hijyenik koşullarda üretilmesi elbette tercih nedeni, ancak şu anki sorunumuz, bakteriler değil, virüs. Elbise yıkar gibi yıkayıp kullanabilirsiniz.



E
4 yıl
Yarbay

yahu işleri güçleri bizleri kandırmak olanların, ''fırsatçılara izin vermeyeceğiz'' açıklamalarına nasıl inanırsınız.



H
4 yıl
Yarbay

aramızda 3d yazıcı ile siper maske üreten gönüllü var ise bana yazabilir mi? 1 adet siper maske ihtiyacım var. eşim sağlıkçı ama ne yazık ki hastane çalışanlarına doğru düzgün koruyucu bir halt vermiyor. diğer satıcılarında fiyatları malum.. 1 adet siper maske lazım :(


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
4 yıl
Teğmen

HER ÜLKEDE VaR FIRSATÇILAR


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @V-for-vandetta
G
4 yıl
Yüzbaşı

Bakin anlatiyorum Halk çok cahil bu konuda
1)Bu cerrahi maskeler tek kullanimliktir farklı hastaya bakarken farklı maske takıcaksın etki suresi bakterilere 30 45 dakikadir viruse etkisi yok yayilmasını önler
Yani bunu tum gün takmak içine mendil koyup mendili degistirmek cebine koyup çikarmak icine kolonya dokmek ,yikamak , ust solunum yollarinin enfeksiyon kapmasina sebebiyet verir

2) eldivenlerde tek kullanimliktir alip tum gun kullanmayin cikartirken duzgun cikartin icine dokunun . pudrali pudrasiz vinil nitril onemi yok viruse karsi korunan için

3) n95 maskede cok abartildi cahiliyetden dolayi herkesin takmasina gerek yok basincli buharli yerlerde calisan kisilere sart ,yani virusun havada kalmasina sebebiyet veren yerler, bu kim olur yogun bakimdaki calisanlar, diş hekimi , fabrikada uretim bolumde calisanlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8643D86AA -- 27 Mart 2020; 10:34:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam sizin yazdıklarınızdan sonra bu konuyu araştırdım. Doğrudan konuyla ilgili deneyleri aktaran ve doğrudan hava filtrelemeyle ilgilenen bir siteden deneylere dayanan önemli bulduğum bir kaynağa ulaştım. Buyrun kaynak:https://smartairfilters.com/en/blog/coronavirus-pollution-masks-n95-surgical-mask/

< Resime gitmek için tıklayın >

Edinburgh Üniversitesi'nde maskelerin partikülleri ne kadar engelleyebildiğine yönelik yapılan deneyde (Buyrun bu da deneyi içeren makale:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2662779/) N95 maskelerin Coronavirus'un boyutu olan 0.06 micron -0.14 micron arası oluyor (siz yanlış yazmışsınız, yazdığınızın onda biri daha küçük) bu boyutta parçacıklardan 10 kat daha küçük 0.007 micron büyüklükteki parçacıkların bile %95'ini tuttuğunu gösteriyor. Onu bırakın sıradan basit bir cerrahi maskenin yani şu BİM'de satılacak olanların da Coronavirus'ten 10 kat daha küçük parçacıkların %80'ini tuttuğunu gösteriyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sonuç olarak şöyle demişler: "Conclusion: Masks – including surgical mask and N95 mask – can capture tiny particles over 10 times smaller than the coronavirus."
Yani cerrahi maskeler de N95 maskeler de coronavirus'ten 10 kat daha küçük parçacıkları yakalayabilirler.

Diğer bir faktörü, maskedeki boşluklardan yani yüze uyumu nedeniyle içeri parçacık girmesini hesaba katarsak, ki esas mesele budur ve de N95 maskenin üstünlüğü buradadır, yine cerrahi maskeler coronavirus'ten 10 kat daha küçük parçacıklarda bile %63 etkiliyken 3M N95 maskelerde bu oran filtre ve maske tipine göre %84.4'ten %99.7'ye kadar çıkıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yine sonuç ve özet olarak şöyle diyor çalışma:
"Bottom line: masks can filter particles as small as 0.007 microns – 10 times smaller than viruses, and much, much smaller than PM2.5. What’s more, they work surprisingly well even while people are wearing them. Surgical masks are cheap and more readily available, and also they do surprisingly well at filtering 0.1 micron, virus-sized particles."

Özetlemek gerekirse:
Maskeler 0.007 micron büyüklüğünde, coronavirus'ten 10 kat daha küçük parçacıkları tutmakta son derece etkili, bundan 10 kat daha büyük coronavirüsleri tutmaktaysa cerrahi maskeler de oldukça iyi bir iş çıkarıyor ve yine daha kolay bulunabilmesi ve ucuz olmasıyla ön plana çıkıyor.

Yani hocam, sizin yanılgınızı da anlayabiliyorum çünkü virüs konusu ve bu virüslerin maskeyle ilişkisi konusunda hiçbir çalışma yapmamış, akademik yayın yapmamış sayısız doktor ne yazık ki fikir belirtiyor. Hatta Doç. Dr. Oytun Erbaş, oldukça da popüler bir isim, kendisi de maskelerle ilgili olumsuz bir konuşmasıyla Türkiye'nin tıp alanındaki en iyi üniversitesi veya en iyi üniversitelerinden biri diyebileceğimiz Hacettepe Üniversitesi'nde doğrudan enfeksiyon alanında uzman olan Prof. Dr. Ateş Kara'nın (http://www.hastane.hacettepe.edu.tr/115.html?drid=47 ) cevabı vardı, ekşisözlükte (https://eksisozluk.com/entry/103426199 ) paylaşılmış, onu da aşağıda oradan aldığım alıntıyla ekliyorum.

"Doç. Dr. Oytun Erbaş: virüs dediğin şey küçücüktür, corona virüs her türlü maskeden geçer, hepa filtreden bile geçiyor, yani ben maskenin hiçbir koruyuculuğu olmadığını biliyorum.

Prof. Dr. Ateş Kara: oytun... korona virüs virüsler arasındaki en büyük virüslerden bir tanesi, hepa filtreden geçmesi imkansız, maskelerin koruyucu özelliği vardır.

Doç. Dr. Oytun Erbaş: hepaların boyutu değişebilir hocam tabii. bir de eliyle maskeleri oynuyor insanlar, ondan geçirebiliyo bazen"

Yine son bir sonuç olarak sizinle konuşan göğüs hastalıkları uzmanı gibi veya Oytun Erbaş gibi popüler bir doçent gibi birçok isim bu konuda fikir belirtebilir ve hatta onlardan daha bu alanla ilgili ve daha tecrübeli Prof. Dr. Ateş Kara gibi isimler de fikir belirtebilir ama bunların hepsi felsefede, mantıkta "argumentum ad verecundiam" diye bilinen otoriteye başvuru safsatasına dahildir, bu safsata "beyanı yapan kişi saygın ve sözü geçen bir kişi olduğundan dolayı yaptığı önerme tartışılmadan doğru olarak kabul edilmelidir", görüşüne dayanır. İşin özü konuyla ilgili konuşan kişi ne kadar uzman da olsa, bizim konuyla ilgili çalışmaları, araştırmaları, görüş farklarını inceleyip, doğruya ulaştığımızdan emin olduktan sonra insanlara maskeler işe yarıyormuş, yaramıyormuş dememiz lazım yoksa bizim yüzümüzden insanlar hasta olabilir, ölebilir ve nedeni de bizim yarattığımız bilgi kaynağı olur, her ne kadar başkasına dayanarak ve iyi niyetle konuşmuş olsak da.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 27 Mart 2020; 10:52:22 >
Bu mesaja 4 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @byneo
T
4 yıl
Yarbay

Amerika'nın oyunu ile ilgili herhangi birşey ima ettim mi ? Aklı sıra 70 iq'su ile çomar damgası vermaya çalışıyor bak. Duymuşsun bir yerden virüsün boyutunu sağda solda anlatıyorsun. Twitter'dan video izlemekle olmuyor o işler . bir de acil personeliyim demiş 500k sıralama yapan adama para bastırıp hemşire olma imkanı verince ortaya böyle sonuçlar çıkıyor işte. Virüsün bulaşacağı ilk insansın bir de maskeyi kendin için değil başkalarına bulaştırmamak için takman lazım ama bu kafa anlamaz.

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/when-and-how-to-use-masks



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @byneo
R
4 yıl
Teğmen

Bilgilendirme ve araştırman için teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mthan
F
4 yıl
Yarbay

Gereksiz tartışmayın arkadaşlar ne gerek var? İmkanı olan takmak isteyen adam bulabiliyosa taksın. Ama genel olarak prof ların söylediği maskeyi hasta olanların takması gerektiği. Bunun dışında biri gelip suratınıza öksürmediği sürece size bi artısı olmaz. Bu lanet pislikte en etkili olan şey el yıkama. Öyle yada böyle o eller yıkanacak.

Bimde ürün bulmak içinse yapılması gereken şey bimde bi tanıdık çalışan olması. Onun haricinde normal müşteri olarak çok çok zor bi iş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fr.BJK -- 27 Mart 2020; 12:14:6 >

C
4 yıl
Teğmen

Bir sürü yorum var doktorum özetliyorum
1. Cerrahi maske dediğimiz n95 harici maskeler virüsü geçirgendir bu maskeler saglıklı insanları temas önlemi ve damlacık izolasyon önlemi almazlarsa( hapsırma öksürmme konuşma durumunda en az 1,8 metrelik mesafe bırakılması) KORUMAZ. Bu tip maskeler hastalık şüphesi olanlarda (ateş+öksürük+hapsırma+boğaz agrısı) fiziksel bariyer olarak kullanılmalıdır yani hastalık şüphesi olan bulaştırmamak için takacak.(fiziksel bariyer özelliği ve damlacıkların uzaga gitmesini önlemek için)

2.N95 maskeler ise hasta olanların ve hastalık şüphesi olanların takmaması gereken maskeler çünkü içerideki havayı dışarıya süzmeden verme özelliği mevcut.hasta olanlar bu maskeyi takarsa yayılım olabililr.Bu maske sadece örnek alacak ve yakın temasta hasta insanlara işlem yapacak saglık calışanı tarafından kendisini korumak için takılır.Onun dışında 1,8 metreden uzakta oldugunuz sürece ve elinizi yüzünüze mümkünse hiçbir surette götürmemeniz ve min 70 derece alkol bazlı dezenfektan ve kolonya ile sık sık sabunlu el yıkadıgınız sürece en etkili yöntem budur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Yüzbaşı

Bim sen de mi



B
4 yıl
Onbaşı

Hocam bilgi için teşekkür ederim dedigim gibi ben dr. Ve makale yalancisiyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Yüzbaşı

bu maskeler 1 lira değil 20 kuruş idi !!!!




Bu mesajda bahsedilenler: @SYLOZİ
M
4 yıl
Yarbay

alın dursun köşede yarın birgün dışarıya çıkmak için maskeyi zorunlu hale getirirlerse lazım olur. 20 lira değil 100 lira versende bulamayacak hale gelebiliriz.



B
4 yıl
Binbaşı

hocam gönüllülükle üretilebilecek birşey değil, maalesef sadece bir maske için saatlerce cihaz çalışmalı ve malzeme harcanmalı. Tanıdığınız varsa tabiki büyük bir mesela değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @hayatgezi
B
4 yıl
Binbaşı

Almanyadayım. Burada fırsatçılık yapanlar Almanlar değil, Araplar ve Türkler.




Bu mesajda bahsedilenler: @ekskiz
B
4 yıl
Yarbay

Hocam bu 1.8 metre sınırı neye göredir..yani adam öksürdü diyelim, o damlacıklar havaya saçılıyor hemen yere düşmüyor deniliyor bunun doğruluğu hakkında bilginiz var mıdır?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cisem.karatas
V
4 yıl
Yüzbaşı

İstanbul Ataşehir de 3 bime sordum, bizde maske yok dediler hatta anlamadılar kendi kullandıklarından istiyorum sanıp, bunu bize bim veriyor personel için sadece diyorlar..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >