Q

Binbaşı
30 Haziran 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
340 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
Q
2 ay
Banyo Fanları: Blauberg Auto 150 ve Blauberg Wind 125
Güncelleme:
Maalesef marka da satıcı da distribütör de tırt çıktı. Fan yalpalı ve sesli çıkınca iade etmek istedim, satıcı iade almadı, distribütörü GSMU mekatronik değişim teklif etti, 2 hafta bekletip yolladığım kargo paketiyle aynen geri yollamışlar. Üreticisi zaten hiç bir cevap vermedi.
Satış sonrası destek için Aircol marka alınması daha mantıklı.
Bilyalı rulmanlı ve otomatik panjurlu fanlar içinde en uygun fiyatlı fanlar, zaten tüm fanları bilyalı rulmanlı olan tek marka. Bir milin/şaftın bir yatak içinde döndüğü her türlü cihazın uzun ömürlü ve uzunca bir süre sessiz kalmasının en makul yolu, yatağın bilyalı rulman olması. Hidrodinamik yatak daha iyi, ancak çok daha pahalı ve banyo fanlarında kullanan yok henüz.

150 mm deliğe montaj için. 1566 ₺.

https://www.hirdavatalet.com/urun/auto-150-otomatik-panjurlu-banyo-aspiratoru
Fan daha küçük, 125lik, ancak iki ayrı yüzü birbirine vidalandığı için, montaj payıyla birlikte 160lık deliğe montajlanabiliyor.
1499 ₺.

https://www.trendyol.com/blauberg/wind-125-pencere-cam-ve-duvar-tipi-fan-p-836052005?boutiqueId=61&merchantId=648153
Q
3 ay
petbucket.com ve yeni gümrük mevzuatı?
Kedim ve bazı sokak kedileri için gerekli aşıları, petbucket.com adlı İmgiltere merkezli bir siteden alıyordum, 50 Amerikan doları üstü de ücretsiz oluyordu. Bir iç dış parazit damlası, neredeyse veterinerde yaptırmakla aynı paraya geliyordu ancak veterinerlerin yaptığı aşı, uyduruk bir şey, bu siteden aldığım Stronghold veya diğer markası Revolution, kenelere karşı bile etkili tam bir çözümdü.

Şimdi 3 aşılık paket, 30 € altında kalıyor ancak kargo ücreti ekleniyor. 6 veya 12lik paket alınırsa da 30 € limitinin üstüne çıkıyor.

Firmayla konuşmaya çalıştım ancak durumu anlatamadım, biz fiyat yazmıyoruz pakete, o durumda gümrük sorununun olmaması lazım dedi. Adama bizim gümrükçüler fiyat takdiri yapabiliyor ve 30 € üstü olarak tayin ederlerse 400 dolar masraf çıkar cümlesini nasıl anlatacağımı bilemedim.

Birden fazla talep olursa, Çinlilerin yaptığı gibi Türkiye siparişlerine özel bir uygulama geliştirtebiliriz, mesela fiyatı kargoya yedirerek 30 € altına düşürme gibi.
Q
3 ay
Kollektör su sızıntısı
Merkezi sistem var, ısı pay ölçer zorunluluğu nedeniyle biri hariç tüm tüm peteklerde termostatik vana var. 2 adet 6 vanalı kollektör var, vanalar klasik türden.

Mutfaktaki peteğin yönünü değiştirmek ve bu peteğe takılı termostatik vanayı, banyodakine takmak için, kollektördeki vanaları kapatmak istedim ancak bu vanaların kronik arızası olduğunu bundan sonra öğrendiğim şekilde, oring ve/veya conta arızası nedeniyle şu an vanalar su sızdırıyor.

Su basıncı sorunum olmadığı ve peteklerde regülasyon da termostatik vanalarla sağlandığı için, kollektör vanalarının benim için tek anlamı, tadilat esnasında tesisatı kısmi olarak kapatabilmesinden ibaret.

Bu konudaki tecrübelere ihtiyacım var;


pek ihtimal vermesem de, zira daha önce sadece 2" gibi büyük vanalarda tamir takımlarının ayrıca satıldığını, daha küçüklerde vanaların komple değiştirildiğini duymuştum, bu vanaların oring ve contaları ayrıca satılıyor mu?

Bu vanalar ayrıca satılıyor mu?

Bu regülasyonlu kollektörle ile uğraşmayı bırakıp doğrudan çıkışlarında mini küresel vanalı kollektörlerden alıp taksam, mantıklı olur mu? Tabii bu en pahalı çözüm.

Son seçeneğim ise vanaları söküp doğrudan yuvalarını körlemek. Bu durumda dezavantajım, her tadilatta kollektörün ana vanalarını kapatmak zorunluluğu olacak.
Q
6 ay
Kondansatör değişimi
Merhaba arkadaşlar,

Aracımdaki toplam 6 hoparlör var, pandizot üstünde iki adet JBL gto936e 6"x9" üç yollu hoparlörler var.

Bu hoparlörlerde, üstlerindeki kapaklar yok, basit plastik kapaklardan aldım, tam uymadı ancak uyduracağım.

Konik kağıdı iyice kurumuş, ancak henüz yırtılma yok, yalnız körükten ayrılmış, körüğe yapıştıracağım tekrar. Daha iyisi, ortasındaki tweeter kulesini çıkartabilirsem, kağıdı komple yenileyeceğim. Bu kuleyi arkadan tutan bir vida falan yok, asılarak mı çıkıyor? Bu konuda tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa çok makbule geçer.

Esas sorum ise kondansatörler; üstteki iki tweetera, 6.8uf 100 wv bir axial kondansatör bağlı, ikinci tweetera ise ayrıca 1uf 50 wv axial kondansatör bağlı. bu kondansatörlerin biri tamamen dengesiz, üçü ise normal değerlerinin dışında. O yüzden hepsini yenileyeceğim. Axial yerine kutupsuz kullansam olur mu? uf değerleri de yakın olsa olur mu?


< Resime gitmek için tıklayın >
Q
2 yıl
USB Bellek tavsiyesi
İşyerinde kullanmak için hızlı bir flash diske ihtiyacım var; öncelikli kıstas taşınabilir olması, yoksa harici diskler yeterince hızlı olabiliyor. Kapasite, ikinci kıstasım.

90-100 MB/s civarında yazma hızına sahip flash belleklerden bildiğiniz var mı?
Q
2 yıl
Bitti-Antec P12, pwm ve göbekten ARGBli fan kargo gümrükle 105 ₺
Satıcı Fransız, getiren Amazon Lojistik, ancak prime kapsamında bile kargo 30 ₺.
Fan sessiz değil, ancak PWM, göbekten 8 ledli ARGB ve su geçirmez rulmanlı fan bulmak bile zor.

Antec P12 ARGB 120 mm Fan Çerçevesi Beyaz Adreslenebilir RGB Fanlar Ayarlanabilir LED'ler Hava Dengeleme Eğrisi Bıçak Tasarımı PWM Kontrolü Bilgisayar Kasası ve Sıvı Soğutucu https://www.amazon.com.tr/dp/B08S32WDH8
Q
4 yıl
Kartuşlu AiO yazıcıyı tanklıya çevirmek? HP Officejet 4500 (g510) veya HP Photosmart 2575?
7 yaş-2. sınıf öğrencisi çocuk için yazıcı kuracağım. Elimde HP Officejet 4500 (g510) veya HP Photosmart 2575 var, İkisinden birini tanklıya çevirip kullanacağım. Wifi özelliği nedeniyle HP Officejet 4500 (g510) daha makul. HP Photosmart 2575, bildiğim kadarıyla daha iyi baskı kalitesine rağmen, ağa sadece ethernetle bağlanıyor. Sorun şu ki ikisinin de kartuşları yok. Orijinal boş kartuş aradım ama kolay bulunmuyor sanırım.

Sorularım ise;

İkisinde de üç renk için ayrı ayrı kartuşlar değil, tek kartuş var, randıman verir mi? Yapacağım masrafa değer mi?

Orijinal boş kartuş bulamazsam, orijinal yenisi yerine, muadil kartuş randıman verir mi?

HP Officejet 4500 (g510) veya HP Photosmart 2575'ten hangisi daha iyi olur?

Bitmeyen kartuş sistemlerinin tümü aynı mı, yoksa daha iyisi, daha moderni falan var mı?
Q
4 yıl
Samsung Galaxy Tab 10.1 (GT-N8005) uyumlu şarj aleti?
Elimde Samsung Galaxy Tab 10.1 (GT-N8005) var, elimde orijinal kablosu var ama adaptörü yok, bu yüzden çok yavaş şarj ediyor.
Orijinal adaptörüyle denediğimde, herhangi bir problem olmadan şarj ediyor ama elimdeki Syrox J48 (2,6 amper iddiası var), Xiaomi Mi5 ve Mi 5s orijinal şarj aletleri (5V 2,5A), Asus Zenfone 6 orijinal şarj aletleriyle çok yavaş.

Bu cihazla birlikte sorunsuz kullandığınız şarj aletlerinizi yazabilirseniz, bana çok yardımı olacak.

Orijinal adaptörü dışında, Samsung marka ve 5V-2A tüm şarj aletleriyle sorunsuz çalışıyor. Şarj aleti ararken okuduğum yorumlarda, şarj aletlerinin hızından şikayet edenlerin çoğunun Samsung Note serisi gibi cihaz sahipleri olduğunu farkettim. Nasılını niçinini bilmiyorum, yüksek güç tüketen Samsung cihazlar, Samsung adaptörleri seçiyor gibi.
Q
4 yıl
Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek
Elimde, fanı bozulmuş bir Thermaltake X5 Orb FX II/Red var, karantina günlerinde meşgale olsun diye onu tekrar kullanıma hazır hale getirmek istedim. Bununla ilgili tecrübelerimi hem paylaşmak, hem yeni fikirleri de almak istiyorum.

Öncelikle soğutucu bu, 5 çeşit renginden kırmızı olanı.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Üzerindeki 118 mm çapındaki led göstergeli fanı, tozlu kullanım şartları yüzünden bozuldu, fanı söküp attım tabii. Aynı fandan veya benzer bir fan bulamadım, benzer olarak bulunabilir en büyük fan, bazı ekran kartlarında kullanılan 88 mm çapındaki fan. Fan çapı küçüldükçe, ya performans azalır, ya da RPM, RPM'le birlikte de ses artar. Bu yüzden daha önce tuvalete havalandırma fanı olur diye aldığım, fakat kullanmadığım, yüksek devirli, haliyle yüksek sesli bir fanı kullanmaya karar verdim, bunun ideali aslında PWM bir fan, ancak elimde yoktu ve bu soğutucu için masrafa girmeye gerek görmedim.

Fanın merkezini çerçevesine bağlayan 4 kirişi yan keskiyle kesip düzelttim, bu ledli fanda, ledlerin çerçeve yerine o kirişlerde olması da avantaj oldu, genelde bu tip fanlarda çerçevede olur.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Soğutucunun ortasına monte edilen fan montaj aparatının delikleri, fanla elbette uyumsuz, ona çift taraflı bantla yapıştırdım, fan göbeği ile aparatın kenarları, ucu ucuna birbirine denk geldi, bu sayede yapıştırma payı çıktı. Burada en önemli sorun, fanın ebatlarından kaynaklı, fan, tam olarak ortadan yapıştırılmalı, aksi takdirde, fan kanatları sığmıyor, bu haliyle bile kanatların bir ucu ile soğutucu yaprakları arasında 1 mm civarında bir mesafe var, azıcık simetri kaydığında, fan soğutucunun ortasına sığmıyor. Fan etiketinin tam olarak montaj aparatının ortasındaki delikle birebir aynı olması, şans oldu, simetriyi tutturabildim. Aksi durumda, pergel yardımıyla ortalamak gerekecekti. İşin en zor kısmı buydu, bunu başaramasaydım, hiickimse nickli arkadaşın Titan Amanda'sından kalan 92 mm çapındaki, 38 mm kalınlığındaki fanlarından birini kullanacaktım, ancak o fanların ihtiyaç duyduğu ilk besleme gerilimini anakartların üzerindeki fan soketleri sağlayamıyor, doğrudan PSUya takılmak zorunda.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Fan göbeğinin ve kirişlerin bazı yerlerini, aparatın soğutucuya montaj deliklerini kapatmaması için yontmak zorunda kaldım.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Fan ekleme işi tamam oldu. 4 farklı renkteki LED, pek hoş olmadı gerçi.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Ancak bu soğutucu, zaten sadece LGA 775 veya AM2/AM2+ uyumlu olarak piyasaya çıktı, AM2/AM2+ aparatlarını nereye attığımı zaten bilmiyorum, onu LGA 115* uyumlu hale getirirsem, değerlendirme imkanım olacak. Bunun için kolay yolum, montaj plakasını, kenardan deliğe kadar kesmek ve böylece LGA 115* deliğine denk gelir hale getirmek. İdeal olanı ise, mevcut deliği √2, yani 1,41 mm kadar dışa kaydırmak. Dremel ve fiberglas destekli kesme diskiyle kolaylıkla kesebilir ve vida-somunla sabitleyebilirim. Deliği kaydırmak içinse, elimde 3 mm metal delme ucu var ama delmek ayrı, deliği kaydırmak ayrı. Delik kaydırmak için pratik bir fikre ihtiyacım var.

< Resime gitmek için tıklayın >
Q
5 yıl
Saç kesme makinesi, Philips MG7715 kullanıcı yorumu
Berber yasağının uzun sürebileceğini varsayarak, artık bir saç kesme makinesi edinmem gerekiyor.

Gerek şart, saçı ve ensedeki tüyleri düzgün alması.

İdeali; kablolu da kullanılabilen kablosuz olması, duşta da kullanılabilmesi, sinekkaydı olmasa da günlük sakal traşı da yapabilmesi. Bütün bunları karşılayan bir makine var mı bilmiyorum, araştırdıkça kafam karıştı ve Philips Multigroom 7000 serisine meylettim, 13 taraklı MG7715 serisi, bu serideki en uygun fiyatlı versiyon.

Bunun yerine önerebileceğiniz başka makinalar var mı? "Üzerine üç beş daha koy, şunu al, fiyat farkına değer" önerileri de, "buna bile gerek yok, şunu al, 2 yılda bir çöpe atar, yenisini alırsın." önerileri de çok makbule geçer, zira bu konuda hiç bir tecrübem ve bilgim yok.
https://www.philips.com.tr/c-p/MG7715_15/multigroom-series-7000 siparişini geçtim. Vatan Bilgisayar'da, mağaza stoğundan internet stoğuna çekilmesi kadayıf gibi oldu, üstelik güncel olmayan fiyatın değişmemesi de üstüne kaymak oldu. 285 ₺ kargo bedava.

Güncelleme:

Saçı bu akşam kestim, hayatımda ilk defa saç kesiyorum, 12 numaralı tarakla daldım, biraz kel oldum. Saçı sorunsuz aldı. Yaşadığım sorunlar, benim tecrübesizliğim ve saçımın düzensizliğiyle ilgili. Berberlerim zaten sakalımı usturayla almaktan imtina ediyordu, damat traşımı yapan, çok yakın arkadaşım berberim bile senin sakallar cins, evde bir mach3'le üstünden geç, rezil etme beni demişti, saçımın da her teli başka bir yöne doğru çıkıyor.

Şimdiye kadar bulabildiğim tek olumsuzluk, bıçağın arkası ile monte edildiği ağız bölgesi, kılla doluyor, her bıçak aparatındaki 1 damla kadar beyaz gres yağıyla birlikte, o kılların temizlenmesi de zor oluyor, bir kaç traşta sorun yaşatmayacaktır ama 4-5 traştan sonra, o milin hareketine bile engel olabilirmiş gibi geliyor, mutlaka yıkanması ve tekrardan yağlanması gerekebilir.

Başlıkları biraz araştırırken; MG7715'in, aslında en alt paket olduğunu öğrendim, MG7710'da sıfır sakal traşı için folyo başlık var, MG7715'te ise vücut için bakım başlığı var, ikisi arasındaki tek fark bu. MG7720'de, her iki başlık da var, onun da tek farkı bu. Folyo başlık istiyorsanız, MG7710, vücut kılları için başlık istiyorsanız, ki bence çok gerekli değil, onsuz da vücut kılları alınabilir, MG7715 almalısınız. İkisi de lazım derseniz, ya birini alıp eksik başlığı ayrıca alırsınız, ya da MG7720 alırsınız.

Folyo başlık, CP0812 ürün koduna sahip, TR'de sadece bir sitede buldum, kargo dahil 90 ₺https://www.philips.com.tr/c-p/CP0812_01/mini-folyo

Vücut bakım başlığı, CP0809 ürün koduna sahip, Phaksesuar, 78 ₺'ye satıyor.https://www.philips.com.tr/c-p/CP0809_01/erkek-vuecut-bakim-seti

En üst paket olan MG7730'da ise, MG7720'deki tüm başlıklara ek olarak, bir tane saç tarağı ile ağız genişliği 41 mm olan bıçak var. Tarağın modelini bulamadım ama eksikliğinin hissedileceğini sanmıyorum, ancak geniş ağızlı bıçak, kesinlikle işe yarar. Maalesef Türkiye'de satışı yok, ürün kodu CP0839. Türkiye'ye gönderim yapan bir yer bulursam, folyo başlıkla birlikte kesinlikle alırım.
https://www.philips.de/c-p/CP0839_01/trimmer

4 paketin de farkları, resim üzerinde şöyle:
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.