Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
1226
Tıklama
2
Öne Çıkarma
40-50bin TL Arası Cocuklu Aile İçin Araç Tavsiyesi
O
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

A
6 yıl
Yarbay

S80



B
6 yıl
Yarbay

Clio hariç diğer araçlar hem çok yaşlı hem de 2. Elleri çok zayıf. Grand scenic değil de scenic olsaydı 2. Eli bir nebze iyi olurdu. Clio iyi bir seçim olur. Dizel, genç ve bagajı iyi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Teğmen

1-)2007-2008 Honda cıvıc===== fiyatı 48k-50k civarındadır ve 2. Elde de rahat satılabilir.



2-)2005-2009 Opel Astra H kasa olabilir.Bunlar da 2. Elde gayet iyidirler



3-)Ford focus 2007-2010



4-)Toyota Corolla 1.6===2004-2006 (temizini bulmak çok zor)



Bence bunları bir düşünün.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Binbaşı

Baktığınız araçlar içerisinde en güzeli Toyota'dır. Aile için ferah ve güzel olur.Parça bakım sorunu da kolay kolay yaşamazsınız.



C
6 yıl
Yarbay

Chevrolet cruze hb ya da subaru impreza alırdım yerinizde olsam. Bir de araç üstü bagajla bir eksiği kalmaz, fazlası olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
6 yıl
Yüzbaşı

Astra H sedan 2008-2010 civarı o fiyatlarda olması lazım 1.6 lpgli oldu mu ne sorun çıkarır ne de çok yakar uzun yıllar binersiniz bagajı da gayet geniştir (Simit tüp şart lpg için.)



N
6 yıl
Yarbay

Öncelikle S80 o listeye biraz abes kaçmış sanki. Diğer 3 araç ile pek bir alakası yok.
Ama araba olarak bırakın 50 bin TL'ye S80 almayı, bugün bile çoğu modern D-E sınıf aracı kıtır kıtır yiyebilecek bir araç. O bütçeye TR piyasasında F/P'ı S80'den daha iyi bir araç olduğunu sanmıyorum.
2.0T 180 beygirlik motor o kasaya "eh işte" dedirtir, uçup kaçmaz ama yeterli gelir. Ama T6 canavardır, çift turbo 272 beygir. Aile arabası olma potansiyeline değinmiyorum bile, gemi gibi bir şey zaten.

Peki volvo'nun bakım masraflarını, yakıt tüketimlerini gözden geçirdiniz mi; özellikle renault-toyota'ya kıyasla? Özellikle S80 TR'de çok satılmadığından tamir-bakım ve kaliteli usta bulmak sıkıntılı olacaktır. Ayrıca T6 düşünüyorsanız çift turbolu motor iyi de olsa sonuçta 15 yaşında olacak. Ayrıca T6'da şanzıman arızası da yaygın görülüyor. Bu da potansiyel masraf demek.

Son olarak ben de volvo sahibiyim, 2001 model. Memnunum ama bu araçlar kısa süreli, idarelik, yeter ki A'dan B'ye götürsün mantığında araçlar değiller. Hele ki S80 hiç değil. Alırken titizlikle kontrol ettirilip aldıktan sonra da düzenli ve kaliteli bakılıp uzun süre binilmesi gereken araçlar aksi takdirde maddi/manevi zarara uğratır.

Şahsen o listede S80 varken diğerlerine bakmak bence hakaret olurdu S80'e. Volvo'nun zamanındaki en üst sınıf aracı sonuçta. (ek bilgi: 2013 yılında gittiğimde İngiltere'nin çoğu belediye başkanının makam aracıydı, eski kasa olmasına rağmen). Temiz bir tane bulup kapardım hemen.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 11 Ekim 2018; 23:57:2 >

L
6 yıl
Yarbay

50.000 tl nin biraz üzerinde 2009-2012 Toyota 1.6 avensis elegant tercih edilebilir. (Lpg uyumlu)





https://www.sahibinden.com/toyota-avensis?a1864=51978&a5_min=2009&price_min=40000&price_max=63333#/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Yarbay

Ben 2008 2010 arası corolla öneririm



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
6 yıl
Yüzbaşı

Cruze tek geçerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
6 yıl
Teğmen

Listedeki araçları pek bilmiyorum ama verso hoşuma gitti, onun yerine 2006 volvo s60 da alınabilir. Eğer ekonomi yapmak istiyorsanız bu araçlar yerine daha piyasa arabası düşünün ha eğer yok ben masraf yaparım bana dokunmaz diyorsanız renonun latutite modeli var 1.5dci canavar gibi araçtır zamanında çok niyetlendim ama fluence aldım :)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

O
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaslar 2015 model 115 binde bir Renault Sporttourer buldum expertiz yaptirdim soylenen 3 parca boya toplam 2700 TL tramerin (sag iki kapi boya ve on kaput boya sokulup takilma) disinda ayrıca sag ön direkte işlem ve boya çıktı. Geri kalan herşey iyi. Bu araç bu şekilde alınırmı yoksa vazgeçip bakmaya devam edeyimmi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
6 yıl
Yarbay

Kapı ve kaputta boya sıkıntı değil ama direkte işlem varsa hiç bulaşmayın derim. Hava yastığı ve kemer gergisi patlamış, dirençle kandırılmış olabilir vs. Artık bu tarz şeyleri çok sık görüyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 14 Ekim 2018; 15:2:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @oarsman
O
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Vazgectigimi belirttim saticiya. Volvodan anladiginizi dusunuyorum S40 icin her turlu sorabilirsiniz demissiniz ama benim dusundugum volvo S80 asagidaki linkteki araci 46.000 e alma ihtimalim var, dusuncelerinizi merak ediyorum;


https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-volvo-s80-151.000-km-de-2.0-t-180-hp-muayene-yeni-temiz-605030483/detay


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nacker
N
6 yıl
Yarbay

Öncelikle model bazında konuşursam, ileride koşullar elverirse benim s40'ın yanına almak istediğim bir araç s80. Şehir içinde boyutlarından ötürü sıkıntılı ama uzun yol için mükemmel bir araba. 2.0T motorun 5 silindir olması da arabaya ayrı bir karakter katıyor.



İlan bana temiz gibi geldi. Araba da temiz duruyor. Ek olarak plakalıktaki Evo yazısı dikkatimi çekti. Evo yetkili volvo servisidir. Eğer göstermelik takılmadıysa araç yetkili servis bakımlı olabilir.

KM ise gayet düşük. 150 bin km eski volvolar için hiç bir şey. Benim s40 294 bin km'ye geldi, hala saat gibi çalışıyor.

Ama yine 150 bin tam ağır bakımlarını denk geldiği bir kilometre. Oradan biraz masraf çıkacaktır.



Her araçta olduğu gibi ekspertizde detaylı şekilde kontrol ettirin. Daha sonra bir volvo servisine (özel veya yetkili) mutlaka götürüp motoru ve şanzımanı kontrol ettirin. Kompresyon testi falan yapsinlar. Olası masrafları sorun.

Sadece volvo bakan bir yer olması şart. Normal ustalar bu motorları bilmiyor. Yanlış tespit yapıyorlar sık sık.

Tabii almadan önce kendiniz de test edin mutlaka. Çalışmayan aksamı vs. olmasın.

Bazı eski volvolarda şanzıman sorun çıkartabiliyor. D-R geçişi yaparken; 2.-3. vites geçişlerinde sarsıntı-vuruntu-kaçırma olmamasına dikkat edin.



Eğer alırsanız da sonraki süreç hakkında bir şeyler yazayım.

Aldıktan sonra sakın sanayide herhangi bir ustaya götürmeyin yoksa hem arabayı hem de sizi rezil ederler. Volvo özel servislerini tercih edin. Parça değişimi yapılacağı zaman ucuza kaçmayın. Volvoların sevmediği iki şey var. Kötü usta ve kalitesiz yedek parça.



Son olarak 46 bine bu km'de bu araba bedava gibi bir şey. O paraya clio falan veriyorlar. Umarım bu kadar ucuza bırakmalarının altında gizli bir sıkıntı-ariza falan yoktur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @oarsman
S
6 yıl
Yüzbaşı

c segment bakımı rahat daha yeni bir araç bakmanızı öneririm 10-15 yaşındaki arabalar sorun yaratmaya müsaittir ve volvo gibi bir marka alırsanız herhangi bir sorunu canınızı maddi anlamda sıkabilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
6 yıl
Yarbay

O fiyat aralığına 2011-12 model temiz Cruze'lar bulunabiliyor.

Turşusu çıkmış 10 yaşından büyük arabalardan çok daha iyidir.



T
6 yıl
Yüzbaşı

s80 guzel ama 2.9 motormus..ilerisi icin yakit be vergi durumunuda irdelemek lazim..50 lira arabaya verip 5 yilda arabaya vergi ve yakitada 50 lira harcadimi hic anlami yok



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.