Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
4185
Cevap
525093
Tıklama
3
Öne Çıkarma
368. Dönem [Ağustos 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları [GÜNCEL]
N
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

368. Dönem Ağustos 2017 Celbi - KD ve Yedek Subay Adayları forumdaşlar bu konu altında toplanabiliriz, fikir alışverişi yapabilirleriz.







< Resime gitmek için tıklayın >:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FwW3_BA50OmThwtLxmnHamWMrqEQpWRPhm70aXfxT2s/edit?usp=sharing


( 21 TEMMUZ GÜNÜ YERLER AÇIKLANDIKTAN SONRA TEKRAR BU BAĞLANTIYA GİRİP YERLERİNİZİ YAZMANIZ ÖNEMLE RİCA OLUNUR. İRTİBAT NUMARALARINIZI MUHAKKAK BIRAKIN, GOOGLE DOC DATASINI YAYABİLDİĞİNİZİ KADAR ÇOK PLATFORMLARDA YAYIN LÜTFEN. )


CELP Dönemi için son başvuru tarihi;

31 Mayıs 2017

Yerlerin Açıklanma Tarihi;

21 Temmuz 2017 ( Yerler açıklandıktan sonra yapılacaklar hakkında aşağıda 5. maddeden itibaren detaylı bilgi bulabilirsiniz. )

Sevk Tarihleri;

Mesleki Yedek Subay;31 Temmuz - 1 Ağustos
Kısa Dönem ( 1. Grup [A] ; 31 Temmuz - 2 Ağustos
Kısa Dönem ( 1. Grup [B] ; 13 Eylül - 15 Eylül


Merhaba, yeni yeni hareketlenmeye başlayan grubumuzun başlıca soruları ve ana başlıkları altında belli başlı aklımızı kurcalayan etkenleri ana başlık haline getirmeye karar verdim.

TRT Bildirgesi;
http://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/askeralma/agustos_2017_ydsb_trt.pdf



Yararlı Bilgiler / Sıkça Sorulan Sorular ( Gün geçtikçe güncelleme yapılacaktır )

1 ) A – B Grubu Ayrımı

Yerlerimiz açıklandıktan sonra A ve B grubu adı altında iki seçenek karşımıza geliyor. Kendi celp dönemimize istinaden yorum yapıyorum, şöyle ki A grubu çıkanlar 01-04 Ağustos tarihleri arasında, B grubu çıkanlar ise bundan tam 45 Gün sonra Eylül’ün ortasında birliklerine teslim olmaktadırlar. Çıkma oranı net olmamakla birlikte internet aleminde dolaşan oran %90’a %10 olarak görülmektedir. Forum arkadaşımızın (beedrill28) vermiş olduğu bilgiye göre kısa dönemde A-B grubu ayrımı olmaksızın direk A grubu, uzun dönem ve yedek subaylar ise A ve B grubu ayrımına düşük bir ihtimalde olsa tabi tutulmaktadır. Kendimizi tamamen A grubuna endeksleyerek askerlik zamanınızı beklememiz olası bir B grubu ihtimalinde bizleri psikolojik olarak üzebilir. Bu konuda iki duruma da hazırlıklı olmak gerekiyor.

2- Yerlerin Açıklanması / Birliklere Teslim olma Süreleri

368. Dönem Ağustos ayı celbinin şu an net olarak ne zaman açıklanacağı belli değildir. Açıklanma süresi bundan önce ki dönemlere bakıldığında tahmini olarak 21 Temmuz 2017 olarak görünmektedir ( Cuma günü ) Sülüs belgesini yerlerimiz açıklandıktan sonra en yakın askerlik şubesi vasıtası ile ulaşabiliyoruz. A grubu teslim tarihleri 01-04 Ağustos, B grubu teslim tarihleri 15-18 Eylül ( net emin değilim. )

3- Kıdem Tazminatı

*DUALARIMIZI EKSİK ETMİYORUZ, KIDEM TAZMİNATI BİZDEN SONRA FONA AKTARILSIN.
Aktif olarak çalışan arkadaşlar için bu önemli bir detaydır, sülüs belgesini aldıktan sonra çalıştığımız firmaya dilekçe verilir ve askerlik sebebi ile işten ayrılacağımızı bildirerek tüm yasal haklarımızı talep edebiliriz. ( Yıllık izin ücreti, kıdem tazminatı )

Kıdem tazminatı 365 günü doldurmanızın ardından 1 yıllık bürüt maaşınıza denk gelmektedir. İnternette hesaplama yöntemleri mevcut. Sülüs kağdınızı almadan istifa etmeniz size sıkıntı yaratabilir..

SON GÜNCELLEME KIDEM TAZMİNATI; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu konuda 2-3 ay içinde paydaşlarla son noktaya gelmeyi, yıl bitmeden yasalaştırmayı hedefliyoruz. Kazanılmış haklarla ilgili mevcut kitleye negatif bir sıkıntının tasarımız içinde olmasının taraftarı değiliz" dedi. ( erken sevinmeyelim, fakat bizim için her şey olumlu duruyor, Kasım celbi düşünsün.

11 Mayıs 2017 Güncel Haber; Müezzinoğlu, "Teknik çalışmaları dün itibariyle tamamladık. Bu tabloyu görüp niyetimiz bir an önce çözmek. Yüzde 70 ortak paydada buluşmayı başarabilirsek önümüzdeki süreçte hükümet düzenlemeyi parlamentoya götürür. Bir çalışma sürecine daha ihtiyacımız var" dedi.

4- KD askerlik süresi / Acemilik Süresi

1- Hiç izin kullanılmadığı durumda kısa dönem askerlik 6 ay dür. Her ay'ın 30 gün çektiği varsayarsak 180 gün - 12 gün: 168 gündür. Birde tezkere alırken eviniz ile askerlik yeri arasında mesafeye göre 1,2 veya 3 gün yol izni verilir. 1 gün yol izni verildiğini varsayarsak kısa dönem askerlik izin kullanmadan 167 gündür. (Kaynak; Google)
2- Kısa dönem askerler için acemilik süresi 21-22 gün olup, teslim olduktan sonra 3 haftanın geçmesi ardından, 3. haftanın Cuma günü yemin töreni gerçekleşmektedir. (Kaynak; Google)


5. Yerler Açıklandıktan Sonra Yapılacaklar / İzlenecek Yollar.

5.1. Sevk / Sülüs Kağıdı

Sevk kağıdı ya da bir diğer adı ile sülüs kağıdı bizler için önemli, çünkü teslim olacağımız birliğe giderken olsun, işten istifamıza kadar her şeyimizi etkileyen bir unsur. Sevk/Sülüs kağıdı 21 Temmuz 2017 itibari ile bir kereye mahsus E-Devletten ( bu işlemi bir sefere mahsus yaparken yazıcısı olan bir bilgisayar ya da AdobePDF, DoPdf vb. programların kurulu olduğu bir bilgisayardan yapariseniz bilgisayarınıza bu dosyayı kaydetme şansınızda olacaktır. Eğer ki kaydetmemiş olursanız Askerlik Şubesinden tekrar alabilirsiniz,
e-devlet yalnızca bir sefere mahsus bu hizmeti sunuyor.


5.2 Yol Ücreti

Askerlik yerlerimizin açıklanmasının ardından PTT tarafından kartımız oluşturuluyor ve ''yaşadığınız değil, bağlı olduğunuz askerlik şubesine istinaden'' (Burası önemli) gideceğiniz yere göre KM hesabından para hesabınıza aktarılıyor, hesaplanması konusunda pek bir bilgim yok, fakat genellikle uçak biletine yetecek düzeyde oluyor.

444 1 788 PTT'nin müşteri hizmetleri numarası, buda o gün geldiğinde lazım olacağı için şimdiden yazmak gerek, olağan dışı gelişen unsurlarda müşteri hizmetlerinden kartımızın süreci, bakiyenin yatmaması gibi unusurları sorgulayabiliyoruz.

5.3 İş yerinden istifa / Fonsuz () Kıdem Tazminatı

Almış olduğumuz sülüs kağıdından bir kopya edinerek çalışmış olduğumuz şirkete istinaden bir istifa dilekçesi yazıyoruz, bu süreç şu anlık böyle inşallah 'kıdem tazminatı fonu' bizleri vurmaz ve bugüne kadar olan emeklerimizi askere gitmeden önce alabiliriz. (Dilekçeye istinaden evraklar internette mevcut )

- Fon nedir Noix~? diyenlere kısa özet; Bizlere vurmasa da sene sonuna doğru gelmesi muhtemel fon sisteminde, işveren, personeli için kıdem tazminatı karşılığını aylık olarak ayırıyor, ve Ziraat Bankası tarafından açılmış olan fon hesabına aylık olarak yatırılıyor, bakiye burada birikiyor. Askerlik için çıkan personelin 3.600 Günü doldurmasının ardından ve toplam 10 senenin geçmesinden sonra dilerse çekim gerçekleşiyor. Para bu süreç içerisinde değerleniyor deniyor fakat 5 sene önce ki 100 lira ile şu an ki 100 lirayı karşılaştırınca hiç iç açıcı durmuyor. Dualarımızı eksik etmiyoruz.

5.4 Tedarik Edilmesi Gerekenler / Telefon Hk.

Bildiğiniz üzere askeriyede akıllı olmayan, kamerasız telefonlar devletin belirlemiş olduğu şekilde yani Askercell adı altında oluşturulan bir telefon hattının kullanımı dahilinde serbest hale geldi.

Askercell alımında Turkcell bayilerinden yardım alabilir, başlangıç olarak yanılmıyorsam açılış ücreti 70 TL bir sefere mahsus verilerek + olarak seçilen paket ücreti aylık olarak ödeniyor. Paketler ortalama 20-30 TL arasından başlıyordu ( tam emin değilim...)

Askercell nedir ?

Askercell seçmiş olduğunuz numaralar ile gelen-giden çağrı yapabildiğiniz, 06:00-18:00 saatlerinde ulaşımın kapalı olduğu hat türüdür. Yanında giderken eski hattını götüren arkadaşlar/götürmeyi düşünen arkadaşlarda mevcut bu yapılan yasal olmayan bir suçtur, yaşanabilecek askeri yaptırımların farkında olmak lazım.

- Malzeme Listesi

- Boyun Cüzdanı
- Elbise Poşeti
- Kirli Temiz Çamaşır Torbası
- Dikiş Seti
- Çengelli İğne
- Terlik ( askeriye tarafından veriliyor, fakat kendim götürmek istiyorum diyenler için )
- Havlu ( askeriye tarafından veriliyor, fakat kendim götürmek istiyorum diyenler için )
- Çanta Kilidi
- Bot Kilidi
- Bot Boyası
- 368 Dönem gittiğimiz için bol miktarda çorap ve iç çamaşırı
- Olmazsa olmaz 'bebek pudrası' ( ne len bu diyorsan, ağustos sıcağında ki uzun yürüyüşler ardından pişen bacak aralarının acısını andığında ben aklına geleyim.
- Traş Malzemeleri


* Öneri ve tavsiyelerinizi söyleyin lütfen, öyle aklıma gelenleri yazıyorum...

* Acemi birliğinde güncel olarak söylenen marşlar, şimdiden ezberlemek isteyen olabilir http://www.askerliksorgulama.com/askeri-birlikler-de-soylenen-egitim-marslari.html


Yararlı Bilgi;

< Resime gitmek için tıklayın >


Donanımhaber Android uygulaması;

Forumu telefondan kullanmak isteyenler için;

(Android):https://play.google.com...mhaber.android&hl=tr

Konuyu favorilerinize eklerseniz her mesaj için özel bildirim alırsınız.

- Aktif Whatsapp Grubu;

Merhaba, efsane1625 nickli arkadaşımızın kurmuş olduğu WhatsApp grubu aktiftir, güncel bilgileri hızlı bir şekilde takip edebilmeniz açısından bu grupta olmanız yararlı olacaktır. Toplam üye sayısı 256, şimdiden acele edin yerler dolabilir.

Link;https://chat.whatsapp.com/invite/7jxW9RfYGhYJ3XSmT9K3y2


Bir kısa dönem askerden, 168 günün kısa bir özeti. Hoş bir konu, aklımızda bazı şeylerin canlanması adına. Yıllanmış bir konu olsa da işleyiş halen aynıdır... Link;https://forum.donanimhaber.com/bir-kisa-donem-icin-bastan-sona-askerlik-gitmeden-once-mutlaka-okuyun--98537266


Not; Askerde bir DonanımHaber üyesini bulabilmek için parolamız 'hocam'





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noix~ -- 5 Haziran 2017; 18:3:7 >

Öncelikle herkese hayırlı olsun, ben de tecrübelerimi paylaşmak istedim gitmeyen görmeyen bilmez çünkü
Yoruma Git
Yorumun Devamı Eléctronics - 7 yıl +17
S
7 yıl
Onbaşı

Nisan gibi tecili bozup, gitmeyi düşünüyorum nasipse


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İnşallah hocam, bende Nisan sonuna doğru gidip tecili bozduracağım. 25 Mayıs itibari ile son buluyordu zaten tecilim, inşallah hepimizin gönlüne göre olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @serhaterdoğan
H
7 yıl
Çavuş

muhtemelen bende gidiyorum.yoklama meseleleri bitsin sizlerden öğrenecek çok şey var.



N
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba hocam, sizde aramıza hoş geldiniz...

Mayıs döneminin gitmesinin ardından ilk mesajı güncelleyeceğim, aktif bilgileri ekleyeceğim... Şu an daha süremiz olduğundan ve onların döneminin telaşı olduğundan bizim konuyu alevlendirmeye gerek yok diye düşündüm..

Ne kaldı şurada, topu topu 132 gün sonra tahminen teslim olacağız..



S
7 yıl
Onbaşı

Bu gün itibariyle tecili bozdurdum.



İL/KÜTÜK: İzmir

YAŞ: 24

BÖLÜM: Pdr

ORTALAMA: 3.24

YEDEK SUBAY: Evet

KOMANDO: Hayır



Konuyu açan arkadaşa teşekkürler, hakkımızda hayırlısı olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Er

Merhaba

çalıştığım kuruma ilk atama ile atandım ve şubat ayında zorunlu hizmet oldu. Mayın ayında yayınlanan il dışı yer değiştirme yönetmeliğine göre tayin hakkı verirlerse askerliği aradan çıkarmayı düşünüyorum eğer vermezlerse kurumda 3 yılımı doldurmak için bir yıl daha çalışıcam.

PDR mezunuyum asker öğretmenlik ya da asteğmenlik düşünüyorum tabi nasip kısmet.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Onbaşı

hoşgeldiniz hocam. atandığınız okul zorunlu hizmet sayılıyorsa özür grubu dışında tayin isteyemiyorsunuz malesef. 3 yılın sonunda isteğe bağlı yer değiştirme yapabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Aykut_76
E
7 yıl
Teğmen

Bugün itibariyle tecili bozdurdum.



İL/KÜTÜK: Kütahya
YAŞ: 26
BÖLÜM: Ilahiyat
ORTALAMA: 3.09
YEDEK SUBAY: Hayır
KOMANDO: Evet

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Simdiden heyecan sardı beni :)
Orada ki memur 21 nisanda belli olur yerin dedi, acaba Mayısta gidecek mi sandı ki?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebucendel -- 28 Mart 2017; 15:12:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hayırlısı olsun hakkınızda hocam, son dönemlerde o kadar çok 'yerim ne zaman belli olur?' sorusu duyuyorsa ki malum Mayıs celbinin başlamasına kısa bir zaman kaldı küçük bir dil sürşmesi yaşanmış gibi.

Bende gideceğim gideceğim diyorum bir türlü izin alıp gidemedim. Hayırlısı ile Nisan ayı içinde artık bende gidip bozduracağım tecilimi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ebucendel
E
7 yıl
Teğmen

İnsallah hepimizin hakkında... Bende daha sevk işlemlerine başlamadık nasıl hemen belli olur diye düşünüyordum. :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Noix~
A
7 yıl
Teğmen

İl/Kütük : Bursa
Yaş : 25
Bölüm : Ekonomi
Ortalama : 2.63
Yedek Subay : Hayır
Komando : Hayır

Merhaba arkadaşlar, hepinizin hakkında hayırlısını dilerim. İnşallah ben de ağustos ayında askere gitmeyi düşünüyorum. Düğünüm 16 temmuzda, 24 temmuzda balayından gelmeyi planlıyoruz fakat aklımızda şöyle bir soru var. Ağustosdan önce sevk olma ihtimali var mıdır?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba öncelikle hayırlı uğurlu olsun hem askerlik için hemde düğün için.

En erken Ağustos 2-3 tarihlerinde, en geçte B grubu düşmeniz halinde o tarihin 45 Gün sonrasında gideceksiniz.. Yani Ağustos ayından önce gitme ihtimaliniz yok..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @apocam
A
7 yıl
Teğmen

Balayı yurtdışında olacak hocam, yani 17 temmuzda gidip 24 temmuzda döneceğiz. Yurtdışı konusunda giriş çıkışta problem yaşanmaz herhalde değil mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Noix~
N
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çok bilmiş gibi yorum yapmak istemem ( bilmiyorum zaten çok bir şey sadece okuduğum ) ancak mantığım bir sorun olmayacağını söylüyor. Asker kaçağı olmuş olsanız ayrı bir şey, fakat vize başvurusunda giriş-çıkış tarihlerinizi belirtmiş olacaksınız, sevk bekleyen bir askersiniz ve birliğinize teslim tarihiniz belli.. O yüzden bir problem olacağını sanmıyorum, fakat işleri riske etmemek açısından askerlik şubesinden konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz..




Bu mesajda bahsedilenler: @apocam
A
7 yıl
Teğmen

Doğru diyorsunuz, çok teşekkürler. En iyisi tecili kaldırmaya gittiğimde konu hakkında görevlilere danışmak olacak :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Noix~
M
7 yıl
Onbaşı

Merhaba Tertipler ağustos ' un kaçında teslim olacağız acaba ?



E
7 yıl
Teğmen

Bana verdikleri kağıtta 1-30 Haziran arasında sevk öncesi hazırlık işlemleri yapılması gerekmektedir yazıyor. Kısa dönem 1. grup 1-4 Ağustos, 2. grup ise 21-23 Eylül yazıyor Milli Savunma Bakanlığının sitesinde. 1. yada 2. grup olmamız neye göre belirleniyor acaba?
http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/sevk-islemleri





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebucendel -- 30 Mart 2017; 11:56:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Tamamen şansa göre belirlenen bir unsur, celbe katılım sayısının yalnızca %10'luk kısmı ikinci grupta gidiyor.. Çok küçük bir ihtimalde olsa planları yaparken bunu beklemek ve şansa bırakmamak lazım.. ( iş konusunda en büyük örnek )




Bu mesajda bahsedilenler: @ebucendel
S
7 yıl
Yüzbaşı

Bende bugün gittim yoklamamı yaptırdım bakalım. Bana görevli ağustos 1-2-3-4 gibi gidersin dedi . Direk e devletten çıkar silüs al direk birliğine katıl dedi bize gelmene gerek yok şeklinde söyledi bilginize.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.