Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
5546
Cevap
41365
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: 2020 F/P Tatil Fırsatları (6. sayfa)
İ
5 yıl
Çavuş

Size hak veriyorum. Oteller için de zor bir durum. Sonuçta onların da bir suçu, günahı yok. Onlardan kaynaklanan bir sorun değil. Keşke hiç böyle bir sorunla karşılaşmasaydık da hem otelciler kazansaydı, hem biz de tatilimizi yapabilseydik.
Ancak uğur beye de hak veriyorum çünkü olayın tersi olduğunda ülkede bir kriz vs. olduğunda insanların alım gücü düştüğünde oteller müşterileri ve insanları maalesef düşünmüyor. Ne kadar kazanırsam o kadar kardır, ne kadar koparırsam kardır mantığıyla bakıyor.
Çoğu iyi otel 5 geceye 10 bin liranın altında fiyat vermiyor. Allah aşkına o otele müşterinin maliyeti ne kadar olabilir. Ben işin içinde değilim ama sadece tahmin taş çatlasın maliyeti 5 bin liradır. Yani oteller şunu yapmıyor hiçbir zaman bu oteli biraz daha uygun yapayım da insanlar zor durumdadır diye düşünmüyor ve hiçbir zamanda düşünmeyecekler. Alabilecekleri maksimum karı almaya çalışıyorlar. Ben güralın,rixosun,voyageın vs çoğu otelin karın tokluğuna hayrına bu işleri yaptığını düşünmüyorum. Parayı afedersiniz hamuduyla götürme derdindeler.
Ee şimdi oteller bunu yaparken, ya müşteri de mağdurdur onlarında giderleri vardır şu fiyatları da daha makul yapalım vs demezken, bundan sonra da demeyecekken. Biz neden diyelim? Biz garibanlar neden onların giderlerini vs düşünelim? Bizimde ne kadarını koparırsak kardır mantığı gütmemiz normal değil mi??
Kusura bakmayın yazdıklarınızı zevkle okuyor ve bilgilendiğimi düşünüyorum teşekkürler ama hiçbir otel işletmecisine de acıyarak onlara yardımcı olma derdinde olamayacağım.
Otel anlamında söylüyorum batan batar kalan sağlar bizimdir. Çünkü onlar zaten bu zihniyetteler yıllardır. Yani gelen gelir gelmeyen gelemeyen insanlar umurlarında değil.
Saygılar..



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @winwin35
A
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

kardeş ya sen TR de yaşamıyorsun, ya trolsün yada 'Ehonomi peh iyi' diyen tayfadasın

elektriğe hane elektriğinde 1 sene de %80 zam geldiğini bilmiyorsun galiba. dahası otelinde senin evin gibi konut elekttiğine tabi değil sanayi elektriği tarifesine girdiklerinden haberin yok.

evindeki su faturalarındaki atık su gideri kalemi, kullandığın su kalemi kadar eş değer, otelin atık su gider kalemini ve sürekli gelen zamlardan da haberin yok

gıda fiyatları her geçen gün artıyor, oteller bundan etkilenmiyor mu, dahası sektörün en iyi otelleri, son dönemdeki gdo, ithal hayvan vs durumlarından ötürü müşterilerine organik tarım ürünü, yerli ve doğal besi hayvan ürünleri almak için yerli ürerici ile çalşırlar, normalde kg. 10 tl olan bir mercimeği, organik pazarda aynı kg 20 tl ye alıyorsun, otelin maliyetini düşünmüyorsun.

zaten trol olduğun elektriğe suya 3 misli zammı gelmiş demenden belli.

yurt dışı ile ilgili olan tek şey kurdur, otelin ithal ürün kullanımında da o ürünün döviz bazındaki fiyatı 3 senede belki %10 artmıştır. ama 3 senede bak bakalım kur ne hale geldi?
Yazdıklarınızı okudum güzel bilgiler edindim ama bazı konulari oteller lehine oldukça öznel yorumlanmissiniz.

3 senede otellerin hiçbir gider kalemi 3 kat artmadı. Dolar da 3 kat artmadi. 2017 Nisan dolar kuru :3.55 su anda :.6,98 yani 2 kat artmış.

Ama 2017de 3 birim olan otel fiyatı şuanda 9 birim. Geçen sene de çok farkı yoktu. İşler iyiyken oteller kendilerinden başka kimseyi düşündü mü ? Yav yerli turiste yazık yerli turiste özel indirim yapalım onlar da faydalansın dedi mi ? Demedi !

Peki şimdi neden yerli turistin vergilerinden biriken paralarla, devlet otellere yardım etsin ? Var mı böyle bir dünya.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yarbay

boyleleri gelecek sene sueno 15 bin tl den kapiyi actiginda foruma yazmazlar.

yorumlari sadece uzun uzun yazayimda belki hakl ioldugumu sanarlar diye yazilmis yazilar.

30 yillik turizm sirketleri 2 aylik zararda milletin parasini odememeye basliyor.ama isler iyiyken yine ayni kisilerden 3 kati para almayi biliyorlar.kimse turizm sektorunu savunmasin.




Bu mesajda bahsedilenler: @alitaro
G
5 yıl
Binbaşı

Hikaye bu sene tatil. Spa yok, açık büfe yok. Otelin yarısı boş olacak. Birde eşek yüküyle para. Hiç gerek yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ugurrsy
F
5 yıl
Yarbay

artık tatile gidecek olursak; çocukları kreşe, kaynanayıda huzurevine bırakırız... 🤔



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ugurrsy
A
5 yıl
Binbaşı

Ekşi sözlükte 2020 turizm krizi başlığında çarpıcı tespitler var, otel sahibi olanlardan yada kemer bodrum bölgelerinden gelen haberler hoş değil ki beklenen durum da buydu. Sektörden geçinen emekçiler adına üzgünüm lakin hâlâ yerli turiste taviz vermem en pahalisindan tatil satarım mantığını aşamadı otellerimiz,bakın geceliği asgari ücrete isterseniz 120 ay taksit yapın bu millet gelmez, Avrupaliya kaçtan veriyorsanız bı zahmet yerliye de çekin o fiyatları daimi olarak! Bı yorum ne kadar doğru bilmiyorum adam diyor Avrupa'dayim Fas Tunus bile bizim otellerden pahalı en ucuzu bizimkiler, bakıyorsun oteller afedersiniz fil gibi içen turistlerle dolu adamlar yemekhane önünde kuyruk oluyor lafa gelince yerli turist açık büfe kültürü yok,geçen yıl çeşme Zigana daydim herkes Türk'tu gayet de nezih bir ortamda yedi içti herkes



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Y
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: radko

Salın artık şu saçma yol muhabbetini konuda,çok meraklıysanız açın bi WhatsApp konusu orda devam edin.
Tatil fırsatları konusuna giriyoz paso hangi yoldan gitsem bu yol paralımı radar var mı yolda ne yiyim bizene kardeşim BİZENEEEE
Öyle demeyin. Arkadaşın soyulma korkusu var. Tabi ki atacağı her adımı buraya yazacak! Yalnız ona direk soru sormayın ama tüm sorularını cevaplayın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Çavuş

Konunun adı F/P tatil fırsatları, ama önerilen her yer ultra lüks yerler. Denklemdeki P var ama F yok. Buna yakındım bir gönderme yaparak hocam


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bella Ciao
R
5 yıl
Yarbay

Otelin hayırlı olsun.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @winkleast
C
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: radko

Güvenlik nedeniyle daha sonraları ismini paylaşırım.
hacım güvenlik derken silahla tehdit mi edildiniz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Binbaşı

Allah alla muhafazakarların evden çıkmaması gerektiğini ilk defa duyuyorum. Çok enteresan. Sadece otel için söylemiyorum ama muhafazakar olan insanlarında tatil yapma, gezme, dolaşma, seyahat etme hakkı vardır. Neden evden çıkmayacaklar? Bu ne kadar sığ, bağnaz bir düşünce yapısıdır hayret...




Bu mesajda bahsedilenler: @radko
R
5 yıl
Yarbay

Ruslar yarın Antalyaya adım attığında oluşucak tablo korkutucu diyor Prof.Dr Mehmet Ceyhan



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

R
5 yıl
Yarbay

Bodrum Titanıc otel yapıldığı zaman,vicdansızlar. Buralara paranızı kaptırmayın

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Ü
5 yıl
Yüzbaşı

Arkadaş kendisiyle gurur duyuyordu bu oteli bu fiyata kaptım diye ve ballandır ballandıra 2 de bir ben 2880 tl ye aldım diye başarısını kutluyordu, bu fiyata alamayanlar da tühh kaçırdık demişlerdi forumda.. Oysa parasının oteliymiş..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Üsküdar Gerçekleri -- 23 Temmuz 2020; 10:18:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kepirlikerem
1
5 yıl
Yarbay

dikkatimi çekenler, forumda aktrollerin sayısı arttı, bu birincisi. (bu konunun dışında bir gözlem)

forumda su gibi para harcayan zenginler, sıcak fırsat kovalıyor. bu da ikincisi. 2 asgari ücreti 4 günde ezebiliyorlar. ben bu konudan uzak durayım, canım sıkılmasın.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Yarbay

ne titanikmiş arkadaş. adamlar bildiğin ormanı yakmış. sonra otel kondurmuş. gitmemek için en büyük sebep işte.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 yıl
Yüzbaşı

Allah kimseyi Jolly Tur'un insafiyetine bırakmasın. Ben bu kadar ilgisiz, bilgisiz ve müşterilerine önem vermeyen başka firma görmedim.

İptal olan otel yerine yenisini almaya uğraştım 15 gün.
Şimdi de yeni otel rezervasyonunda bizim çocuğu eklememişler. 4 kere aradım 5 kere mail attım her görüştüğüm kişi hemen hallediyoruz dedi halen bir dönüş yok!

Online chatten yazdım adam cevap vermeden görüşmeyi sonlandırdı :) bu kadar... neyse sövmeyeceğim.