Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1453
Cevap
111108
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: 2016 KPSS LİSANS (13. sayfa)
1
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

sözel bölümler hakkında pek bilgim yok ama işletme, maliye, iktisat gibi bölümden ortak atama yapıyorlar heralde. kadro numaraları var 1234 olsun mesela, kılavuzda 1234 kadrosuna iktisat, maliye, işletme mezunları başvurabilir diyor.
böyleyse 80 puan yetmez. hedefin 90 falan olsun. bu dediğimden de emin değilim yanlış biliyorumdur belki. bilen bir arkadaş açıklarsa iyi olur. kendin de araştır.

umutsuzluğa kapılma. bir arkadaş 2014 kpssye öylesine girecektik bir hedefimiz falan yoktu. arada bir dershane denemelerine giriyoduk 50 netle falan başladık baharda 60 nete falan anca çıkabildik. sonra bu arkadaş sınava 1.5 ay falan kala birden kasmaya başladı. kütüphaneye falan gidiyordu çalışmaya. 1.5 ayda 85 puana yükseltti
yapamam falan deme çalış sen 80 i falan çok rahat geçersin zaten 90 ı zorla.

@1kom
tarihten konu anlatım kaynağı önerebilir misin? elimde hakan dede nin kazandıran ders notları var sadece. bilir misin bu kitabı nasıldır?

Evveliyat güzel diyorlar bende ondan almayı düşünüyorum . Amacınız tek bir tane konu anlatım olsun sonra full soru bankasına abanın . Aşağıdaki videolarıda izlemeyi unutmayın .

https://www.youtube.com/playlist?list=PL5kIOunpmSBN-qKMjtgkrTAMDmjtMBPbl


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Yarbay

incelediniz mi ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @42barış83
E
10 yıl
Er

whatsap gurubu kuruldumu acaba .?



G
10 yıl
Yarbay

Tarihin pusulasi ile adli hakimlik tarihten ful cekmistim. Yine kpssden de. Osym gecen sene ozellikle bu sinavlarda bu kitaptan soru aldi. Bazilaeinibaynen, bazilarini da sıklari degistirerek aldi.

Pusulanin birkac versiyonu var, ben cozumlu soru bankasini ezberlemistim.

Dikkatni cekerim, calistim demedim, ezberledim dedim. Tarih ezberdir. Bol tekrar ve soru cozmedir. Merakla falan alakasi yoktur, merak konusu genel kultur sorularinda anlam ifade eder. Cikmis sorular ile pusula tarihten ful cektirir.

Cografya hakkinda bilgim yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GATIRCAN
G
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: estefanik

Hakimlik hazırlık setiyle KPSS a hukuka hazırlanılır mı ?

Kpssde sorulmayan ama hakimlikte sorumlu olunan dersler var. Hakimlik kitaplarinin kpss ile ilgili bolumlerini cozerseniz 30 da en az 22 garanti olur. Ozellikle justice ve hakimlik cikmis sorular (tensip) onemlidir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
10 yıl
Yarbay

türkçe için ne öneriyorsunuz çoğu kişi ales kitabı öneriyor siz ne diyorsunuz



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Teğmen

arkadaşlar gk gy set önerisi istiyorum hem lisans hem ortaöğretim için ve tarih önerisi



B
10 yıl
Yüzbaşı

bana kalırsa yol yakınken a grubu çalışmaya başlayın.b grubunda rekabet çok alım yok.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

U
10 yıl
Er

Atamalar geliyo kadrolar hakkinda hic bi açıklama yok yazik..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
10 yıl
Yüzbaşı

Arkadaslar sizlere bir sorum olacak kpss tarihe nasil calisiyorsunuz, nasil calismam gerekir ezber mi yapiyim ne tavsiye edersiniz. Tarihle aram pek iyi olmadigi icin calisma istegim de yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
10 yıl
Yüzbaşı

Bahsettiginiz kitaplar icin link verebilir misiniz?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nightsoldier
J
10 yıl
Yüzbaşı

Valla ben bide dersaneye gidiyorum sırf tarih ve anayasa icin yazildim ama kafayi yiyecem nasil calisacagimi bilmiyorum. Bugun oturdum bi tarihe bakiyim diye yine isin içinden cikamadim. Calisanlar nasil calisiyor bizede bi yardimci olsalar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @GATIRCAN
M
10 yıl
Er

merhaba eger genel kültür kısmı için bi whats up grubu oluşturduysanız bende katılmak isterim


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fabrizo
M
10 yıl
Er

tarih dersi insanı sürekli şüpheye düşürüyor aslında yeni öğrendiğimiz deyişik seyleri birbirimizle paylaşırsak belki faydalı olur




Bu mesajda bahsedilenler: @kaan1596
R
10 yıl
Yarbay

Ben de 22 Kasım ALES'inden sonra programımı hazırlayıp çalışmaya başlayacağım. Hepimize hayırlı olur umarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Yarbay

özellikle türkçe kpss mantığına uygun sb arıyorum, türkçeden baya eksiğim var.
tarih için tarihin pusulası ya da evveliyat öneriyorlar.
bazı yerlerde de tarihsavar deniliyor.
Soru bankası önerilerinizi alabilirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Çavuş

Takip, an itibariyle bende KPSS'ye başlıyorum. Özel sektörde bu kadar üç kağıtçı varken hak ettiğin yerlere gelmek gerçekten çok zor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: RSnazdrovia

Ben de 22 Kasım ALES'inden sonra programımı hazırlayıp çalışmaya başlayacağım. Hepimize hayırlı olur umarım.

Aynen bende, yarın kursa yazılacam, Alesten sonra da KPSSye başlayıp sadece ona odaklanacam hedef günde 5 saatin altına düşmemek


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay

tarihte kelimeleri ezberleyemiyorum. islam öncesi ,islam-türk, osmanlı hepsinde farklı farklı kelimeler var. geçen sene at bakcısını sordular mesela.

coğrafyada da ovalar,akarsular falan kalmıyor akılda. bir sürü var. bir tek volkanizmaları ezberleyebildim :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar çalışan ve daha önce KPSS ye hazırlanan birisi olarak bazı arkadaşlarıma yardım edebileceğimi düşünüyorum.

Öncelikle başta düşülen hata; harıl harıl ders çalışma planı ve sonra soru çözmek.

KPSS sizin testinizdir, aynı zamanda, kendinizi tanıyıp bir sistem geliştirmeniz gerekli.

Tabi ki denenmiş, başarılı sistemleri de kendinize uyarlamanız tutarlı bir yol.

Öncelikle eğer benim gibi çalışıyorsanız özel bir sektörde işiniz zor, ama çalışmayanlar için de günde 6-7 saat harika bir programla şu günden itibaren alınabilecek 85-90 puan mevcut.

Kpss sürecinde kesinlikle ve kesinlikle; KPSS 'den bir gün önceye kadar geçmiş yıllar soruları çözülmeli. Bunu gelecek vadeli planlarınıza atın.
Orta vadeli planlarda ise konu-test, konu-test sürecini tamamlayın. (Modüler Sistem)
Kısa vadeli hedefleriniz arasında bulunması gereken tek şey sistem.Herhangi bir kaynak, yanlış sorular, eksik anlatım vb. bir sürü şey sizin oluşturduğunuz sistem arasında ezilir.

Yanlış soruda bulabileceğiniz doğruluklar, şüpheyle geri dönülen konular sizi başarıya ulaştıracaktır. Kendinize güvenin.

"Şu zamandan sonra başlarsa olmaz, ben 15 ayda şu sonucu aldım, bizim bir arkadaş vardı.." gibi cümle kullanan rakiplerinize kulak asmayın.

eğer bir program oluşturmak ve bunun hakkında bilgi almak isterseniz ben elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.