Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
138
Cevap
107239
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: 200.000 KM'yi DEVİRMİŞ ARAÇ SATIN ALINIR MI? (6. sayfa)
U
10 yıl
Yarbay

U
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: turkhun

2013 temmuz cıkışlı dizel arabam 65000 km de. sürekli uzın yol yapıyorum. 6 yasına geldiğinde 200bini bulacak satarken km yüzünden cok düşük fiyatlara satıyoruz.

aynen ben 200 binde boyasız buldum motor falan canavar cıktı. Daha uzerinde etiketi duran bi jettayla tam gaz cesmeden afyona kadar kapısa kapısa geldık. ben 2008 model 25 e aldım aracı; adam 2015 jettaya 75 vermiştir dizel. Ben dyno hatalıdır diye korkuyordum o yuzdende aracı denemek istemiştim. Çok sukur iyi arabaymıs


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Teğmen

Markaya ve kullanima gore degisiyor... Kia cerato 320000 de motor expert te %70 çıkmış ... Yani her yuzbinde %10 kayip var ... Kia motor da iyidir yani...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
10 yıl
Yarbay

Bakımları yetkili serviste yapılmış ve her bakımı kayıt altında olursa alırım yoksa lades.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
10 yıl
Yüzbaşı

Valla üstadım araç piyasasına bakıyorum 15 - 20 yaşında araçlara 80 bin km yazanlar 90 bin km yazanlarla dolu. O yaşta özellikle de küçük hacimli motora sahip araçların 150 bin kmden düşük olma ihtimali yok. Varsada binde birdir o da bana denk gelmez. Onun için 200 bin km altı araç alıcam diyip gidip km düşürülmüş araç almaktansa gider paşa paşa gözümün gördüğü eksiğiyle fazlasıyla 200 bin km deki aracı alırım.




Bu mesajda bahsedilenler: @drawcoo
1
10 yıl
Binbaşı

Neye göre alınır,neye göre alınmaz?aldığınızda hiç sorun olmayabilir ama siz 50-60 bin kullandıktan sonra 300000 e dayanmış aracı kime nasil satacaksaniz.helede acemiyseniz her bir yeri elinizde kalabilir.bir tek motor değilki aracın heryeri o kadar km yapıyor.sonucta az daha fazla verip km si düşük bir araç almak her zaman daha mantiklidir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

1
10 yıl
Binbaşı

Km düşürülmesinin garantisi yok satanin vicdanına kalmış 450 binide 200 bine çekebilir bilemezsiniz.oyle bir mantık yok yani.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Çavuş

hocam ufak ufak düşürünce anlaşılması çok zor da, ama dediğin gibi gözüne soka soka 450 den 200 e çekerse onu yakalar işi biraz bilen adam. sms sorgusu yaparsın aracın 2008 den sonraki muayenelere kaç kmlerde girdiğini öğrenirsin. Ya da sms den kaçsa da biraz tecrübeli bir göz de, aracın iç kısımlarındaki durumdan da anlayabilir, koltuklar, vites topuzu, direksiyon vs. Bunlarda dedediğin kadar büyük çaplı bir km düşürme olayını eleverir. .ama küçük çaplı düşürmelerde yakalamak çok zor. Hatta tecrübeli göz bile anlamaz bana göre.

Arkadaşın sorusuna gelince : 4-5 yaştan sonra ya da 2008 öncesi araçları alırken kilometreden çok motorun experitz sonuçlarında çıkan değerlerine bakmak lazım. çünkü bilindiği gibi sms sorgusunda 2008 sonrasıdanki muayenelerdeki kmler geliyor. Dolayısı ile öncesini allah bilir. Sadece km ye bakarak almak, iki yönlü aldanmaya yol açar. Yani yüksek kmli araç almaktan kaçarken, km düşürülmüş aracı, olması gerekenden çok yüksek fiyata alıp kazıklanabiliirsin. Yani şöyle örneğin 200 km de bir aracı 20 bine alabiilecekken, gider aynı arabanın 50bin olanına 30 bin vermeye kalkarsan, ve o aldığın aracın km düşürülmüşse, hem fazla para verdiğin için dolandırılmış olursun, hemde sonradan çıkacak masraflara da para kaçırmak zorunda kalırsın.
Sonuç olarak, bana göre yüksek km li ama fiyata olumlu yansımış araçlar alınır. Zaten yüksek kmli olup da hiçbir fiyat avantajı sağlamayan aracı almak için salak olmak lazım.




Bu mesajda bahsedilenler: @10-EMRE
T
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-cavit-otomotiv-den-cok-temiz-taksi-cikmasi-hyundai-era-1.4-team-209542417/detay

mesela su 590 bin kmde 16 istiyor adam. Bu araç alınırmı sizce taksi çıkmasıymış

Hyundai 1.6 benzinli motorları ve Fiat dizel motorları ( 1.3 dizel özellikle) çok sağlam motorlardır, 750 bin daha iyi bakılırsa 1 milyon kmyi zorluyor taksi olarak kullanımda hemde.Normal kullanan birisi iyi bakarsa zor öldürür.



1
10 yıl
Binbaşı

Bu işi yapanlarda biliyor o dediklerinizi bu nedenle önce vites topuzunu sonra direksiyon Simitini kultablasini değişiyor koltuklara çok yipranmissa kılıf takıyor hatta üfleyen motora katkılar katarak uflemesini azaltıyor.bunlar yapılmışsa araca km düşürüldüğünü anlamanız mümkün değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 10-EMRE

Bu işi yapanlarda biliyor o dediklerinizi bu nedenle önce vites topuzunu sonra direksiyon Simitini kultablasini değişiyor koltuklara çok yipranmissa kılıf takıyor hatta üfleyen motora katkılar katarak uflemesini azaltıyor.bunlar yapılmışsa araca km düşürüldüğünü anlamanız mümkün değil.

bizim davada km düşürme vakkası 5664 e yansımıştı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
10 yıl
Yüzbaşı

Adamın teki 39 kasa bmw ile bir milyon km yapmış. Bmw ise al hocam



K
10 yıl
Er

Beyler fiat fiorino 2012 model hatasız dizel 200.000km araç alınır mı ? (kelebek cam yok - tek sürgülü kapı) fiyatı 24.500 TL ? cevaplarınız rica ediyorum



A
10 yıl
Yüzbaşı

200 bin üstü araç için para mı bol? Vaktin mi çok?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
10 yıl
Binbaşı

Bakımı zamanları atlanılmamış, doğru ve kaliteli yağ konulmuş, zorlanmamış, sürekli sıkıştırılmamış ve eskiyen parçaları zamanında değiştirilmiş, kısacası gerçekten bakımlı bir araçsa markadan markaya değişmekle birlikte 500 bine kadar yolu var, sonrasında motorun sıfıra çıkarılması gerekebilir, tabi kaporta ve diğer aksamlarında 500 bin yapmış bir araçta çok da sağlam olmasını beklemek doğru olmaz. Geçmişine güvenilen bir araç 200 binde de olsa alınır.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

K
10 yıl
Er

Tanis bi galeriden baktik galerinin sahibi dogru durust bi ogretmen sadece arka bagaj kapisinda degisim var baska birsey yok istedigin yere goster dedi birde dizel ve 1.3 fiat olunca insan tedirgin oluyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
10 yıl
Yarbay

insan gibi kullanılıp eşek niyetine binilmediyse ve bakımları düzgün yapıldıysa alınır veya siz gider 200000 km az diye 200000 geçmiş araç alabilirsiniz =) milletimiz bu konularda çok başarılı.



M
10 yıl
Yüzbaşı

Araç düzgünse kesinlikle alınır.
2.araç olarak Ramazan bayramından hemen önce 99 Nissan Primera Special aldım. 218000Km deydi. Km oynanmamış bir araçtı. Lpgli modelinin dolusu. Ufak tefek masrafları elbet oldu klasik lpg filtre değişimi, klima gaz dolumu, yağ ve filtre değişimleri vs. gibi. Motor aksamında ve yürüyeninde problem yok
Bakım yaptırıp binmeye devam ediyorum şu an 225000 civarında şimdilik problem yok.



P
10 yıl
Yarbay

Apaçi kafasında biri hiç kullanmamışsa alınır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
10 yıl
Yarbay

Test için bi 10 km sur. Zaten gidişinden araç kendini belli eder. Sonrası şans biraz. Ben 200 de dzel aldım 300 oldu sıkıntı yok coknsukur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >