Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
1637
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2.elde fiyatlar uçtu..
M
17 yıl (292 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

son günlerde ilanları takip ettiyseniz sizde farketmişsinizdir fiyatlar 90 derece yükselişe geçti....ötvde indirimi sanki 2.ele yapmışlardı ..bu nasıl iştir anlayan varmı?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



K
17 yıl (3289 mesaj)
Yarbay

0 km ye olan ilgi azalınca otomatikmen 2.ele yüklenme oldu dogal olarak fiyatlar arttı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
17 yıl (4419 mesaj)
Yarbay

yav yok bu birkaç haftalık is
yakında düser. çünkü piyasa arabaya doydu


Bu mesaja 3 cevap geldi.
B
17 yıl (2137 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ankarametinerr

yav yok bu birkaç haftalık is
yakında düser. çünkü piyasa arabaya doydu





F
17 yıl (2546 mesaj)
Yarbay

piyasa arabaya hiç bir zaman doymaz valla benim babam da öyle düşünen bir insan dı bundan 20 yıl önce piyasalar arabaya bir gün doyucak 2. eller yok parasına satılacak derdi ama hiç bir zaman da öyle bir şey olmadı babam da yazık hala araba almayı beklerken ben zorla aldırdım ona 1 ay kadar önce valla ben aracı satarken ötv ye filan bakmam 2. el de aldığım fiyatı baz alır da satarım



H
17 yıl (8041 mesaj)
Yarbay

Her zaman piyasada fiyat şişiren fırsatçılar ve ölücü/mezarcılar olmuştur ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
17 yıl (734 mesaj)
Yüzbaşı

Bence normal. sıfır araba fiyatları inince ikinci elde de bir indirim olduğunu tahmin ediyorum(iki arkadaşım uygun fiyata aldılar ama şans meselesi). Tabi indirmeyenlerde olabilir onların kişisel tercihleri. E normal olarak sıfır fiyatları normale yani ötv li hale geçince insanlarda ona göre fiyat/piyasa orantısı kurmaya çalışıyor kanımca. Abartanlar vardır.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
17 yıl (8084 mesaj)
Yarbay

ÖTV indirimi olunca, nasıl ki 2. elin fiyatları da düştüyse, ÖTV indirimi bitince sıfırlarla birlikte 2. elin fiyatları da arttı, bu gayet doğal. Basit bir mantık işi. Abartılı rakamlar isteyenler ise tabii ki bu konunun dışında.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
17 yıl (13136 mesaj)
Yarbay

Ekonominin ana kuralı arz talep dengesi burada da hükmünü icra ediyor. Talep arzdan çoksa fiyat artar, azsa düşer. Yapacak bir şey yok. Burada yazılan durum, potansiyel alıcılar için kötü ise de satıcılar içinde iyi bir haber.

Ancak insanların gelir seviyesinde genel bir artış, kredi oranlarında düşüş ve nispeten güvenli bir ekonomik ortam oluşması sıfır arabalara talep artması, böylelikle ikinci elde fiyatların düşmesine yol açar.

Sıfır araçlardaki Ötv ve kdv'deki yüksek oranları ihmal edersek Avrupa ve Amerika'daki gibi çok düşük ikinci el fiyatlarına ancak bu şekilde ulaşılır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
17 yıl (4188 mesaj)
Yarbay

fırsatcılar piyasası ...

ancak düşünemedikleri tek şey alıcılarında ayni ülkede yaşıyor oluşu

kendini akıllı sanan moron topluluğu..

adam almış arabayı aldığı fiyatın üstüne satmaya calışıyor

eee gerizekalı alıcı o indirimli fiyatları bilmiyormu uzaydanmı gelicek alıcak arabayı..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
17 yıl (667 mesaj)
Teğmen

2.elde fiyatlar uçtu lakin işin aslı öylede değil çokta iyi oldu tağammı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
17 yıl (4253 mesaj)
Yarbay

avrupadan 2. eller bi gelse. ben görürüm uçanı kaçanı



K
17 yıl (3289 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

ÖTV indirimi olunca, nasıl ki 2. elin fiyatları da düştüyse, ÖTV indirimi bitince sıfırlarla birlikte 2. elin fiyatları da arttı, bu gayet doğal. Basit bir mantık işi. Abartılı rakamlar isteyenler ise tabii ki bu konunun dışında.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
17 yıl (96 mesaj)
Çavuş

kendini çakal sanıyor millet uçtu ki ne uçtu..adamlar çıldırmış gecen gün 35 milyara ford fiesta ilanı gördüm. kimse gidip sıfırı 32 milyara satılırken 35 milyara ford fiesta almaz. uzun süredir mazda 2 ve suzuki swift arastırıyorum swift 2007-2008 arası modeller 17-18.000 civarı satılırken bugünlerde 22.000 den aşağı swift görmedim.

neyse aklı olan kimseler o fiyattan araba satın almaz, almayıncada otomatikman normal seviyelere döner merak etmeyin ..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl (1637 mesaj)
Binbaşı

Aklı başında alıcılar istedikleri aracı biraz bekleyip istedikleri fiyata alabilirleri bende 2.el araç bakıyorum ve istediğim araçlar arada düşüyor cazip fiyatlarla bence ÖTV indirimli alan arkadaşlar şanslarını deniyorlar belki aldığım fiyattan daha fazlasına satarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
~
17 yıl (1501 mesaj)
Binbaşı

ÖTV indirimi çıkartıp da piyasayı allak bullak eden mükemmel üstün zekalı, harika yöneticilerimiz dönüp arkalarına bakıyorlarmı acaba?

2. elde de fiyatlar yükseldi, sıfırda da... piyasayı 3 ay ayağa kaldırdılar da noldu sanki... bi 6 ay da durgun geçicek...

Fiyatlar düşer arkadaşlar, sıfırda arabasını alan aldı, kmse gidip de bu fiyatlardan araba almaz... Sonra düşürürler fiyatları... daha sonra da 2. ele yansır...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.