S

Binbaşı
08 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
76 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
9 yıl
elektro servo direksiyon uyarı işareti (sarı renk) ÇÖZÜLDÜ
merhaba arkadaşlar,

Aracıma LPG taktırdıktan sonra mı oldu daha önce de var mıydı tam emin değilim fakat bu sıra aracımı çalıştırdığımda genelde 30 sn içinde 1 kere yanıp hemen sönüyor bazen biraz daha geç olabiliyor 1 sn içinde de hemen kayboluyor. sarı renkte olan simge

sizce neden olabilir, yada daha önce bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı?
S
9 yıl
Ceed 1.6 Crdi 115 ve Cruze 1.4 140 Turbo inceleme
Herkese merhabalar, Öncelikle yazım hatalarım mutlaka vardır mazur görmenizi isterim,

Ceed ve Cruze almak isteyen arkadaşlar için kısa bir değerlendirme yapmak istedim, bende araçları alırken istediğim bilgileri tam bulamadım en azından bundan sonra alma niyetinde olan arkadaşlar için ufakta olsa yardımcı olabilir niyetiyle böyle bir konu açmak istedim.

Araçlardan fazla anlamam ama yakıt tüketimine önem veririm,


2011 Ceed 1.6 115hp CRDI Manuel , Aracın ön konsolu olsun, kapı eşikleri olsun kaliteli yumuşak plastikten yapılmış, tavandaki döşeme bile çoğu araçtan daha kaliteli olduğunu hissettiriyor. bozuk yollarda bile trim sesi yok diyebilirim. Konfor olarak iyi değil muhtemelen süspansiyonlardan kaynaklı, yol tutuşu hakkında çok iyi şoför olmadığım için sınırları fazla zorlamam ama 1,5 sene içinde güvensiz hissettiğim bir durum yaşamadım. İç hacim olarak C sınıfı rakiplerine göre gayet geniş, arka diz ve kafa mesafesi fazlasıyla yeterli, bagajı biraz ufak diyebiliriz.

Aracın performansı rakip dizel araçlara göre biraz daha iyi kesinlikle üzmez, daha önce cerato 1.6 115 crdi kullanmıştım o biraz daha iyi gidiyordu, muhtemelen cerato 5 vites olduğu için diye düşünüyorum, Ceed 6 ileri


Yakıt tüketimi : Forumda Kia çok yakar genel algısı var.


Kısa mesafe kullanımı:

Ev - Merkez 2km soğuk motor ile rampa iniyorum ve 2 saat sonra tekrar soğuk motor ile eve geri geliyorum, aracı 3.vitese atamıyorum. ortalama 8,5 9lt



servis güzergahım,

S.beyli Pendik Köprüsü gidiş 11km dönüş 11km toplam 22km :

Gidiş : Soğuk motor ile 3km rampa çıktıktan sonra 11 km nin diğer 7-8 km si rampa aşağı iniyorum, eğer sakin kullanırsam ortalama 4lt ile4,5lt arası tamamlıyorum. ortalama hızım 29km 33km arası,

Dönüş : Soğuk motor ile 7 km rampa çıkıyorum kalan 3 km rampa aşağı oluyor ortalama hız 26km toplamda gidiş dönüş ortalamam 5lt ile 5,5lt tamamlıyorum.



Uzun Mesafe, S.beyli Gebze : Toplam 70km gidiş dönüş

S.beyliden otobana giriyorum Gebze den çıkıyorum, geliş güzergahım da aynı, sakin kullanırsam 4,5lt biraz sıkıştırırsam 150+km 5,5lt 6lt arası değişiyor.




2013 Cruze HB 1.4 Turbo 140 hp Manuel

Araçta yumuşak plastik yok buna bağlı olarak bozuk yollarda trim sesi gelebiliyor, çokta rahatsız etmiyor ama yinede iyi değil. ince detayları daha fazla olan bir araç, ön kol dayama hareketli, ufak gözleri daha fazla, arka koltuk ışıklandırma, standartta daha fazla donanım olması gibi, esp cruze control standart vb, Aracın süspansiyonları gerçekten çok güzel sanki konforlu bir araca biniyorsunuz aracın HB olduğuna inanmak zor gibi, koltuk döşemeleri iç dizaynı ön konsol ve kapı kollarındaki kumaş araca farklı güzellik katmış, yol tutuşu fena değil sınırları zorlamadığım için kesin bir bilgi veremiyorum ama benim sürüş tarzımı rahatlıkla karşılıyor. İç mekan genişliği olarak Ceed gibi geniş ve ferah bir ortam sunuyor ve bagaj hacmi olarak daha geniş , yalnız cruze sürmek daha bir zevkli gibi geliyor bana :)
Aracın Performansı ilk defa 140hp kullandığım için bana iyi geldi ama sanki arkadşın 1.4 122tsi golf biraz daha iyi gibiydi fakat tam emin değilim. araç sollarken gönül rahatlığı ile sol şeride çıkabilirsiniz.


Yakıt tüketimi : Cruze HB 1.4 140HP Manuel

Kısa mesafe kullanımı:
Ev - Merkez 2km soğuk motor ile rampa iniyorum ve 2 saat sonra tekrar soğuk motor ile eve geri geliyorum, aracı 3.vitese atamıyorum. ortalama 12,5lt


servis güzergahım,

S.beyli Pendik Köprüsü gidiş 11 km dönüş 11 km toplam 22km :

Gidiş : Soğuk motor ile 3km rampa çıktıktan sonra 11km nin diğer 7-8km si rampa aşağı iniyorum, eğer sakin kullanırsam ortalama 6,7lt arası tamamlıyorum. ortalama hızım 29km 33km arası,

Dönüş : Soğuk motor ile 7 km rampa çıkıyorum kalan kalan 3 km rampa aşağı oluyor ortalama hız 26km toplamda gidiş dönüş ortalamamı 8,4lt tamamlıyorum.

Uzun Mesafe, S.beyli Gebze : Toplam 70km gidiş dönüş

S.beyliden otobana giriyorum Gebze den çıkıyorum, geliş güzergahım da aynı, sakin kullanırsam 6,3lt
S
9 yıl
Bijon Aralığı (bulundu)
merhabalar, forumu biraz araştırdım fakat kesin bir bilgi bulamadım bir arkadaşıma kış lastiği ve jant bakıyoruz.

araç Cruze 1.4T 2013 sport plus mevcut 215/50/17 çeşitli bilgiler var fakat tam bir bilgi bulamadım bu aracın bijon aralığını bilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

5X105 diyenler var 5X115 diyenler var hatta yabancı sitelerde de 5X114.3 aralığını uydurmaya çalışmışlar. tam anlayamadım.

GM türkiye ile irtibata geçtim, aracın bijon aralığı 5x115 olduğunu bildirdiler.

başka arkadaşlarında işine yarayabilr, çok nadir bulunan bir bijon aralığı bakalım ne yapacağız.
S
10 yıl
Vites Değişirken Küt Sesi
herkese merhaba,

Ceed 1.6 dizel aracımda son zamanlarda vites değişim sırasında kavrama anında küt gibi vuruntu ve ses geliyor özellikle aracımı başka biri kullandığı zaman 1. vitesten 2 ye 3 e atarken, kendim alıştığım için çok nazik kullanıyorum, debriyajı hafifçe kaldırıyorum o zaman çok az oluyor ama aracımı arkadaşım yada abim kullandığında acemi gibi vites değiştiriyor.
baya rahatsız olmaya başladım baskı balatadan dicem ama kaçırmada yapmıyor başından böyle bir arıza geçen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum, 1 hafta sonra servis e gideceğim en azından biraz bilgim olursa iyi olur.
S
11 yıl
Focus 1.6 115 Ti-Vct LPG uyumu hk
Herkese merhabalar,

2006 Focus 1.6 115 hp Ti-Vct LPG li araç almak üzereyim, nette biraz araştırma yaptım kafam tam rahat değil, alacağım araç 120.000km de 60.000 de iken LPG takılmış, acaba bu aracı LPG ile kullanan arkadaşlar herhangi bir sorun yaşadılarmı, Subab erimesi vs. gibi sorunlar olabiliyormuş, bu arada aracın LPG markası BRC

kullanan arkadaşardan tavsiye bekliyorum.

Saygılarımla
S
11 yıl
Jantlarım balata korumalarına sürtüyor
merhaba arkadaşlar,

yeni aldığım jantlarımı taktırmak için lastikçiye gittim, usta jantları taktı, aracım 4 disk fren, arka jantlarda sürtme olmadı fakat ön jantları takınca balata korumasına sürttü, usta flansh yaptırman lazım dedi tornacıda, bende ilk defa böyle bir durumla karşılaştığım için bu konuda tecrübeli arkadaşlara sormak istedim.

sizce ne yapmalıyım, flansh taktırsam bir sıkıntı olurmu birde tahminen ne kadar tutar bu flansh pahalı bir ürün müdür.
S
11 yıl
2,5mm video in dönüştürücÜ
Herkese merhabalar, elimde kablosuz geri görüş kamerası var yalnız video girişi 2,5m 4 kademeli (yani jack ın ucunda 3 tane siyah bant var). benim aracımda video girişi rca olarak ba kabloyu nasıl çevirebilirim, varmı daha önce yapan arkadaşlar, yada bu kabloyu 2,5m kablonun ucunu kesip rca kablosuna taktırsam olurmu acaba yardımlarınız bekliyorum.
S
11 yıl
2,5mm video in dönüştürücÜ
herkese Selamlar, elimde geri görüş kamerası var girişi 2,5m erkek 4 kademeli, (yani jack ın ucunda 3 tane siyah bant var) ben bu girişi aracıma bağlamak istiyorum aracımdaki teybin video in girişi rca nasıl yapabilirim, hazır dönüştürücü varmıdır , yoksa bu 2,5m kablonun ucunu kesip rca kablosuna bağlayabilirmiyim olurmu tam emin değilim, yardımlarınız bekliyorum.
S
12 yıl
Coralla 1.6 MMT kullanıcıları
Herkese selam arkadaşlar, Abime 2007 Coralla 1.6 Comfort MMT 60.000km de araç almak üzeriyiz anlaşıldı cumartesi aracı test edeceğiz, biraz nette arama yaptım galiba MMT şanzıman da sorunlar var, özellikle bu aracı kullanan arkadaşların yorumları bizim için önemli, ne gibi sorunları var eksileri artılar vs. yada hiç bulaşmamayalımmı macera aramaya gerek yok mu, güncel yorumlar bizim için önemli hatalara çzöümler üretildimi acaba

belki daha öncede açılmış konular var ama tam istediğim cevapları bulamadığımdan tekrar konu açtım.

Herkese Saygılar
S
12 yıl
2000 model Civic hk.
Herkese Mrb. arkadaşlar, bir sorum olacak 1.6 120 lik civic kullanıyorum, ilk defa civic kullandığım için bir şey kafama takıldı.

aracın debriyajı yukarıda kavrıyor tam yukarıda kavrıyor, ayağımın ucu ile dokunsam vites değişebiliyorum, nerdeyse %3 -%5 civarı basıyorum ilk defa bu şekilde bir debriyajlı araba kullandığım için biraz zor oluyor,
özellikle aracı kaldırırken hafif titreme ve ileri geri sanki stop edecekmiş gibi oluyor, birde vites değiştireceğim sıra (2.vitesten 3. vitese veya 3 den 4) debriyaja bastığımda motor hafif sarsıyor ve vitesi değiştirdikten sonrada aynı şekilde sarsıyor,
baskı balata bitmek üzere desem, aracın performansı gayet iyi, kaçırma yapmıyor gibi, acaba sorun nerden kaynaklanıyor olabilir. ön bilgi alıp servise gitmeyi düşünüyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.