https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b550-gaming-x-v2-amd-am4-ddr4-atx-fiyati,918570528.html bu kartlardan birini almak istiyorum bütçe olarak 4 bin e kadar çıkabilirim fakat anakarta okadar vermek istemiyorum monitör de almam lazım mümkünse 3 bin in altında tutmaya çalışıyorum ve bu kartlar dikkatimi çekti anakartta aradığım özellikler 4 slot ram yeri olmalı şıkır şıkır bi kasa yapmak isiyorum o sebeple argb pinleri olmalı ayrıca fan ve içine takıcağım ışıklar yazılımla kontrol edilmeli şart değil ama atx bi yapıda olsun istiyorum kasayı doldursun wifi olması gerekmiyor kablolu kullanıcam interneti işlemci olarak r5 5600 aldım kısmetse rx 6700xt ( 2. el )almayı planlıyorum bikaç gün içinde aradığım kriterlere uyan bu 2 kartı buldum sizce hangisi ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
öncelikle merhaba anakartta 4 ram slotu olması amd de önemli değil açıkcası çünkü işlemciler çift kanal dediğimiz 2 adet ram takılı olduğunda fazladan performans veriyor yani 8gb*4 yerine 16*2 ram almalısınız bu sebeple 2.el asus b550 prime plus anakarta yönelebilirsiniz. eski seri bir anakart için 3-4k sıfır alarak vereceğinize aradaki farkla raminizi 16*2 alıp rami bedavaya getirebilirsiniz. bu benim nacizane fikrim. 2 anakarttan illa birini alacaksanız aorusu tercih edebilirsiniz
4 ram slotu olmasını istememde 2 sebep var 1.ilerleyen zamanda mevcut ram lerime takviye yapmamı kolaylaştırması 2.olaki slotlardan biri arızalanırsa çift kanal kullanmaya devam etmemi sağlaması asusun prime serisi için boş anakartlar dendiğini gördüm msi dada çok iyi tecrübelerim olmadı
asus prime serisini kendim kullanıyorum boş derken ne anlamda boş deniyor acaba? ram slotlarından biri bozulursa çift kanal kullanamazsınız zaten çift kanal kullanmak için genelde 2. ve 4. slot kullanılır bunlardan biri arıza yaparsa tek kanala düşersiniz. yaklaşımınız yanlış. yükseltme yapacak olursanız yine tek kanala düşüyorsunuz. 2 adet ram kullandığınızda max 32 gb 3600-4000 mhz kullanabiliyorsunuz. paranızı daha dikkatli kullanmanızı öneririm arada 1k fark mevcut bu parayla fazladan sıfır yada 2.el 512gb-1tb arası m2 ssd alabilirsiniz yada üst seviye oyuncu ekipmanı. dediğim gibi karar sizin.
prime boş denmesindeki maksat anladığım kadarı ile örneklemek gerekirse arabalardaki mantıkla söylendi sanrım yani arabalarda nasıl ki standart ve full gibi ek ekipmanlar eklenebiliyor onun gibi bişiy anlatılmaya çalışmıştı
strix > rog > prime gibi sanırım asus sevdiğim bir marka aslında ama okuduklarımdan sebep prime a biraz uzağım ram konusuna gelirsek 2 kanal kullanamasam dahi en azından arızalanırsa bile ram i başka slotda kullanmaya devam edebilirim
Aorus elite olan modeli iyidir otekine göre. 3 - 4 ay kullandım 5600 ile geyet güzel bir anakart. Aorus elite modelinin vrm yapısı gaming modeline göre daha başarılıdır.
Fiyat olarakta nerdeyse elitette indirm olunca fiyatları birbirine çok yakın oluyor. Kesinlikle aorus modeli tercih edin. Hem onda bir m2 de de soğutucu var ötekinde hiç yok.
Elite modeli araştırın 2.7 - 2.8 k lara bulunuyor amazonda da sağda soldada sıfır olarak tabi.
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b550-aorus-elite-v2-amd-am4-ddr4-atx-fiyati,1005100263.html
2. Anakart
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b550-gaming-x-v2-amd-am4-ddr4-atx-fiyati,918570528.html
bu kartlardan birini almak istiyorum
bütçe olarak 4 bin e kadar çıkabilirim fakat anakarta okadar vermek istemiyorum monitör de almam lazım mümkünse 3 bin in altında tutmaya çalışıyorum ve bu kartlar dikkatimi çekti
anakartta aradığım özellikler
4 slot ram yeri olmalı
şıkır şıkır bi kasa yapmak isiyorum o sebeple argb pinleri olmalı ayrıca fan ve içine takıcağım ışıklar yazılımla kontrol edilmeli
şart değil ama atx bi yapıda olsun istiyorum kasayı doldursun
wifi olması gerekmiyor kablolu kullanıcam interneti
işlemci olarak r5 5600 aldım kısmetse rx 6700xt ( 2. el )almayı planlıyorum bikaç gün içinde
aradığım kriterlere uyan bu 2 kartı buldum
sizce hangisi ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.