Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
9
Cevap
1283
Tıklama
0
Öne Çıkarma
1998 clio 1.4 RT hatchback 5 kapı vs 1998 peugeot 306 1.4 XR
B
4 yıl (606 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhabalar.forum aracılığıyla yıllardır birşeyler alırım/satarım ve beni bugüne kadar hiç yarı yolda bırakmadınız.Aldığım herşey de ya ucuza geldi yada uzun yıllar kullacanak kadar sorunsuzdu.Bugünkü isteğim ise şu külüstür 2 modeli kıyaslamanız.

cf moto 250nk marka 250cc motorum var.Geçenlerde haliçte yaptığım sollamada sol şeridinin trafiğinin durduğunu görmemle freni köklemem ve duramayıp ufak bir kaza yapmam bir oldu.Sol ayağımdaki egzos yanığı dışında başka bir sorunla karşılaşmadım ve motorumu satmaya karar verdim.onun yerine bir araç alıp bu süreci motor kazasında ölmeden atlatmak istiyorum.Üstüne para koymadan max 85kya kadar bu 2 araçtan birini alacağım.Aşağıda göreceğiniz üzere 2 aracın da özellikleri neredeyse birebir aynı.

Daha önce motor kullandığım ve çokca sollama yaptığımı belirtmek isterim.Bu iki araçtan hangisi şehir trafiğinde aşırı apaçi olmadan verimli kullanabileceğim sollamayı rahatça yer yer yapabileceğim parçası da iyi kötü bulunan az yakan araçtır.Yorumlarınızı bekliyorum.

kıyaslama sitesinin linki:

< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 16 Temmuz 2022; 0:1:33 >

B
4 yıl (606 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

P
4 yıl (4519 mesaj)
Yarbay

Makyajlı kasa hem 98 model XR 1.8 16 valf hem de 2001 Platinum 1.6 aracımız olmuştu.Özellikle XR olana hastaydım çocukken,donanımları bir garipti onu hatırlıyorum,airbag yoktu ama yağmur sensörü vardı,ABS vardı,4 disk freni vardı,4 cam otomatikti vs çok güzel kaliteli arabaydı ancak fransız klasiği olarak elektronik arızası çoktu.İmkan varsa 1.8 16 valf XR,yoksa 1.6 8 valf bakılmalı bence.Bu karşılaştırmada ise Clioyu kesinlikle elerdim ben,çünkü aynı segmentte bile değiller 306 C segment bir araç.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl (606 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hocam yanıtınız için teşekkürler. 1.8 le kıyaslamak yanlış olur diye düşünüyorum.Aralarında tork ve hız olarak bariz farklar var.
< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @PoloClassic75
B
4 yıl (606 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

eyw hocam.şuan ikisine de eşit mesafedeyim.ncap çarpışma testlerinde clio önde.ama 306 1.8 de aranılan herşey var gibi.gönlüm biraz ona kaydı şuan.
ncap test sonuçları:
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @Aspanda Bürküt
B
4 yıl (606 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

doğrudur hocam.zaten airbagleri varsa bile o kadar yıl sonunda işlevsizleşmişlerdir.segmentleri de farklıymış dikkat etmemiştim.amacım ayağımı yerden kesmesi ve sollamalarda sıkıntı çıkartmaması.büyüklere de soracağım bakalım.(geneli eski modellerde toyotacılar )


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Aspanda Bürküt
S
4 yıl (1356 mesaj)
Yüzbaşı

neyde karar kıldınız?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @byns
B
4 yıl (606 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

bilmiyorum hocam.henüz karar vermedim.eski peugeut alınmaz diyenler var.al birşey olmaz diyenler de.motorumu satayım elime para geçsin bakacağım.şuan clioya daha yakınım çünkü eskiden sigorta şirketi sahibi olan dayımın uzmanlık alanı renault.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sydro
F
4 yıl (12922 mesaj)
Yarbay

G
4 yıl (7564 mesaj)
Yarbay

clio



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.