Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
18550
Tıklama
3
Öne Çıkarma
15 İNCİ P.EĞT.TUG. 12 NCİ P.EĞT. 2. Tabur 3. Bölük | AMASYA | Bilgilendirme
N
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Dün itibari ile 2 Ağustos tarihinde teslim olduğum Amasya'da ki acemi birliğini bitirip askerliğin ilk evresini tamamladım. Hem B grubu gideceklere hemde gelecek dönemlerde gideceklere referans olması adına bir kaç bir şey belirteyim istedim.

Amasya'da acemilik yapmak için öncelikle en mantıksız zaman gerçekten bence Ağustos ayıdır, böyle bir sıcak daha önce hiç görmedim, yemin töreni gününe kadar inanılmaz bir sıcak vardı.

Acemi birliği için gerçekten rahat geçebilecek bir yer, usta asker sayısı az, acemilerle birlikte askerlik yapıyorsunuz genel anlamda iyi.

Genel şartlardan bahsedecek olursak, yanınızda hiç bozuk para götürmenize gerek yok, 5 liraya almış olduğunuz kart ile içecek imkanlarınızı karşılıyorsunuz, bizim sayımız çok fazla olduğu için aletlerde sürekli ürünler tükeniyordu. İçer de pide, lahmacun, et, tavuk döner satan dükkanlar mevcut ama kaliteleri bence biraz düşük, yemekhane yemekleri firma tarafından yapılıyor, tamamı tuzsuz. Yemekler göreceli bir kavram arkadaşlarım nefret ederken ben alıştığım tuzsuz makarnayı, yada fırında tavuğu gayet rahat bir şekilde yiyebiliyordum, çıkan meyvelerin hepsi güzel. Kavunlar son zamanlarda bozmuştu, oda olsun o kadar.

Gelelim bizim bölük için konuşmaya;

Soyisiminiz T harfi ve üzeri harfler ile başlıyorsa, tebrikler sizde şimdiden 'ŞŞŞT ŞŞT GELİYO' 'KİM?' '2 Tabur 3. Bölük' oldunuz.

Amasyanın elması, ağlatır iştiması diye kibarlaştırıyorum terimi biraz ama nefret edeceksiniz adeta iştimadan. Uzayan süreler, gelmeyen zeka özürlü arkadaşlar, uyuya kalan tiplemeler. Bunlar yüzünden giden istirahat vakitleriniz, bunlar yüzünden bölükçe aldığınız 'çök-kalk-sürün' cezaları sizi bir hayli küfürbaz yapabilir,

Ama her şey negatif mi derseniz, tabi ki değil. Seveceksiniz, emin olun. Ben ayrılırken üzüldüm bile.

Komutanlarımız Hakan komutan sizin tüm işleriniz ile ilgilenecek, babacan adam ama sinirli. takım komutanlarınız olacak.. Bizim Kasım komutandı, ama izine çıktı o vesile ile daha başka komutanlar tanıdık, Osman Sır komutanımız onu dinlerken eğleneceksiniz, keyifleneceksiniz, güleceksiniz mis gibi adam, Hakkari'den yeni katılmış olan Selim komutanı iştima da sigara içerken izlerken 'ulen komutanda ne içten içiyor canım çekti' diyeceksiniz mis gibi adam huyuna giderseniz, bir diğer Osman komutanımız sinirli görünür, tavizi yoktur ama konuştuğunuzda, ya da diyologunuz başladığında ne kadar iyi olduğunu anlarsınız. Kendilerine selamlarımı iletiyorum hepsinin yolları açık olsun.

Çavuşlarınızda genel anlamda iyi olacak, 369. gidecekler Muhammed Çavuş ile tanışamayacaklar fakat İslam çavuşu kendisinin yerine koyabilirsiniz. Hepsi ilk günler 'bu ne lan, ne bu sinir' modun da sorgulayabilirsiniz ama sonra zaman geçtikçe hem onları anlıyorsunuz hemde siz neden öyle davranıldığını anlıyorsunuz.

Negatifliğe yer vermeyin mutlu olun, mesela benim en mutluluk verici olayımı anlatayım.

Akşam iştimasından sonra kahvemi alıp trafonun yanında ki merdivenin yanına oturup ayaklarımı uzatıp gökyüzünü izleyerek sigaramı içmek ve sevdiklerimle konuşmaktı.

Amasyayı özetle derseniz, 'İştima, uzat kollari, uygun adım, komando yürüş kararı sayılacak, 1-2,3-4!, çööööööööööööööööööööök, kallllllllllllkkkkkkkkkkkk, kime diyorum, arka taraf!

Sevgi ile kalın, Bekle bizi kıbrıs.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noix~ -- 26 Ağustos 2017; 12:28:47 >