Poff çok kısaca 2020 öncesinde sikintili. Geri çağrılıp değişim yapilanlar olabilr ama sonrasinda da servis bakımı ve kendi yağını istiyor, her yağ olmuyor bu araca.
Poff çok kısaca 2020 öncesinde sikintili. Geri çağrılıp değişim yapilanlar olabilr ama sonrasinda da servis bakımı ve kendi yağını istiyor, her yağ olmuyor bu araca.
2020 ve sonrası servis bakımlı ise sıkıntı yok 2022 sonu itibariyle zaten sorunsuz kayışa geçilmiş. Ama bu motora sahip araç kullanım süresi boyunca yetkili servis istiyor. Bu arada servis kontrol ediyor kayışı her bakımda.
120.000 8 sene değil 60.000 5 senede kayış değişecek, masrafı 15k. Bunu göze alıyorsanız alınır düşük vergili, eh işte yakıt tüketimi olan performansı iyi sayılacak bir motor.
Ben uğraşamam diyorsanız alınmaz, e bu fiyata iyi ben bunları zaten yapıyorum dersen alinir. 2 el alanda pazarlığını yapsin direkt triger değişimini fiyattan düşsün yeni degismediyse,
Burada asıl mesele and'ın hali, bu adam sen benoit Boğaziçi mezunu ve bu konu tartışma yaratır etkileşim olur diye tamamen üstünkörü yarısı yanlış bir makale yayınlamış,. Aynısını çok yakın zamanda dsg içinde yapacaktır zira tartışmaya açık gene. Tamamen etkileşim kasma amaçlı,
200 dolar altı saatler, evlenilecek kadın nasıl seçilir 40 sonrası yazılımcı olmak gibi bomboş işlere girmiş üzücü, ciddiye alınacak hali kalmamış. Elimizde kala kala Yalın Gülmez kaldı o da bırakırsa otomobil işinden anlayan adam kalmayacak,
Almayın diyoruz anlamıyorlar, hatta sahibi olanlar da piyasası düşmesin diye gelip burda sorun yok demeye başlamışlar, bunlar da iyice vw fanlarına döndüler
Almayın diyoruz anlamıyorlar, hatta sahibi olanlar da piyasası düşmesin diye gelip burda sorun yok demeye başlamışlar, bunlar da iyice vw fanlarına döndüler.
Biz yine sorunludur önermiyoruz demeye devam edelim de alanlar sorunlarla uğraşmaya başladığı zaman anlarlar, sonuçta ne demişler bir musibet bin nasihattan daha iyidir.
Türkiye’deki piyasanın neden böyle olduğunu anlamak için sadece bu konuyu takip etmek bile yeterli aslında,
bariz kronik sorunlu ve birçok kullanıcıyı mağdur etmiş bu 1.2 puretech motoru, aracında bu motor bulunan kişiler inanılmaz bir şekilde savunmaya kalkıyor
Gerçekler için aşağıdaki videoyu izleyip, dinleyip aynı zamanda da hakkaniyetle idrak etmeye çalışmak yeterli olacaktır
120 bin km'de bir triger degistirmek yerine 60 bin km'de bir triger degistirilirse ornek olarak 400bin km bir kullanimda 3 triger degisimi fazladan odenmis olur. 400000km / 120000km = 3 triger degisimi. 400000km / 60000km = 6 triger degisimi.
1.2 puretech triger seti suanda 3200TL. iscilik dahil en fazla toplam 20000TL'ye degistirilir(yag bakimi, filtre degisimi vs fiyatina ek olarak). 400000Km boyunca yapilacak 3 tane fazladan triger degisimi icin odenecek toplam ucret 60bin TL. 1.2 puretech motorlu arac ile ayni segment ayni donanimlara sahip markanin araci ayni fiyata satiliyorsa tabiki puretech olani almayin. Tabi durum oyle degil. Ayni donanim ayni segment arac 1.2 puretech olmasin istiyorsaniz cogu zaman 60bin fazladan triger degisimi ucretinin belki 8-10 katini araci alirken fazladan pesin oduyorsunuz. Satarken de fazla fiyata satiliyor diyebilirsiniz, dogrudur. ancak 400bin km sonra araci sattiginizda fazladan elinize gececek paranin degeri bugunku 60bin TL'nin 8-10 katina denk gelecek mi? Fazladan nakit parayi arabaya baglamak cogu insan icin mantikli degil, farkli yatirim araclarinda degerlendirilebilir.
https://andcetin.com/12-puretech-issues-and-how-to-manage-them-40/
https://x.com/andmcetin/status/1831685716352397535?t=YTkO6mWBOHo9-8AN4RB9Qw&s=19
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 7 Eylül 2024; 10:12:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >