BU FORUMU GÖRMEDEN İKİ GÜN ÖNCE KENDİSİNE 32'' LCD TV ALACAK MUTLU HEYECANLI BİR İNSAN DIM . NİYETİM HEM LİG TV SEYRETMEK HEMDE LCD TV Mİ PC MONİTÖRÜ GİBİ KULLANIP MUTLU VE SAADET DOLU BİR YAŞAM SÜRMEKTİ . AMA ARKADAŞIMIN TAVSİYESİ İLE TESADÜFEN FORUMLARDAKİ YORUMUNUZ OKUYUNCA İKİ GÜNDEN BERİ KARABASANLAR GELİYOR B ANA
ASLINDA HEPSİ BURADA DAN DA BAKTIĞIM KADARI İLE SONY 32U- VE VESTEL 32750 ARASINDA TAKILIP KALIYORDUM YALNIZ ARKADAŞIN VERDİĞİ 1:1 pixelmapping YAPAN CİHAZLAR ARASINDA SONY NİN U SERİSİ HAKKINDA HİÇ BİR ŞEY DEMEMİŞ YANİ 1:1 pixelmapping YAPIYORMU YAPMIYORMU BİLEMİYORUM VE DVI BAĞLANTISININ DAHA İYİ OLACAĞI SÖYLENİYOR PEKİ BU PC GİRİŞİ DEDİKLERİ TAM OLARAK NEDİR NE TÜR BİR BAĞLANTIDIR B İLENN VARMI BİR FARK VARMI VE HER ŞEYE RAĞMEN İÇİMDEKİ SES GİT SONY AL DİYOR AMA GENEDE BİR MÜDDET DAHA ARAŞTIRMAKTA FAYDA VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM GENEL OLARAK RECİVERDEN GÖRÜNTÜDE PEK SORUN YAŞANMIYACAĞINI DÜŞÜNMEME RAĞMEN PC BAĞLANTISI KONUSUNDA ÇOK ENDİŞEM VAR HERKEZE SELAMLAR
sony u serisini almadan önce hiç baktın mı? benim hanım sony markasını sever, üstelik tvye çok para ödenmesinden de yana değildi ama o bile bu olmaz dedi. artık ona göre düşün.
evlenmemenin zararları :) ne alacağıma hala karar veremedim tek derdim adam gibi pc monitörü olması ama sanırım zaten bu forumdaki tek konuşulan konuda bu herhalde 1.1pixelmaping olayı ama bu konuda da sitelerde hiç yeterli bilgi verilmiyor bu site hariç
toshiba c3000 serisi alabilirsin. 32", 37" ve 42" seçenkleri var. pc bağlantısında 1360*768de cuk diye oturuyor. bozulma yok. 1366 piksel sütunundan sadece sağ ve solda 3er sütun boş kalıyor. Ayrıca hdmi girişinden pc bağlandığında 1080p görüntü verebileceği klavuzunda belirtilmiş ama deneyen yok.
c3000, 3500:1 dinamik kontrast, c3000p ve c3000pg 4000:1 kontrast oranına sahip. en güzel tarafları da ytgun fiyatları. alıp da pişman olan yok. ben dahil.
pc girişi diye bahsedilen şey ekran kartındaki vga bağlantısıdır.
bi de hdmi vardır, ses ve görüntüyü birlikte iletebilir. bu iletim türünde dijital olarak taşınır. bu sayede daha yüksek kapasitede taşıma mümkün olur.
cevap yazan ellerinize sağlık derim hiç düşünmüyordum daha doğrusu bilmiyordum ama TOSHIBA 32C3000 32 LCD TV almaya ciddi ciddi karar verdim çünkü fiyatı istanbul bilişimde 1600ytl ye kadar hatta daha da aşşağıya kadar düşmüş 37 '' ile arasında 600 ytl gibi bir fark var bu da değmez diye düşünüyorum bu bahsettiğiniz dvı hdmi kablosu herhalde piyasadan elde edilebilecek şeylerdir ve umarım benim pc min dvı girişi vardır :) bu arada forumda 1*1 pm vardır diyen arkadaşlarada rastlıyorum ama bu bilgiyi neye dayanarak söylüyorlar bilmiyorum gerçi sizde bahsetmemişsiniz böyle bir şeyden varmı yok mu diye sanırım TOSHIBA 32C3000 yolunda gidiyoruz :) gerçi hepsiburada da yok vatan bilgisayarda da yok doğubank tada yok bir tek istanbul bilişimde var o siteyede güvenmelimiyim bilmiyorum siz nerden aldınız ? son bir soru daha siz hangi bağlantı yı kullanıyoruzsunuz HDMI DVI türünden olanlarımı yoksa direk pc bağlantısınımı kullanıyorsunuz kolay gelisn
Orjinalden alıntı: angina76 cevap yazan ellerinize sağlık derim hiç düşünmüyordum daha doğrusu bilmiyordum ama TOSHIBA 32C3000 32 LCD TV almaya ciddi ciddi karar verdim çünkü fiyatı istanbul bilişimde 1600ytl ye kadar hatta daha da aşşağıya kadar düşmüş 37 '' ile arasında 600 ytl gibi bir fark var bu da değmez diye düşünüyorum bu bahsettiğiniz dvı hdmi kablosu herhalde piyasadan elde edilebilecek şeylerdir ve umarım benim pc min dvı girişi vardır :) bu arada forumda 1*1 pm vardır diyen arkadaşlarada rastlıyorum ama bu bilgiyi neye dayanarak söylüyorlar bilmiyorum gerçi sizde bahsetmemişsiniz böyle bir şeyden varmı yok mu diye sanırım TOSHIBA 32C3000 yolunda gidiyoruz :) gerçi hepsiburada da yok vatan bilgisayarda da yok doğubank tada yok bir tek istanbul bilişimde var o siteyede güvenmelimiyim bilmiyorum siz nerden aldınız ? son bir soru daha siz hangi bağlantı yı kullanıyoruzsunuz HDMI DVI türünden olanlarımı yoksa direk pc bağlantısınımı kullanıyorsunuz kolay gelisn
bende 42c3000 var ve 1:1 pm yapıyor. deneyimlerimize dayanarak söylüyoruz. Ben ve bildiğim herkes, normal pc bağlantısı, yani 15 pinli vga bağlantısıyla bağlıyoruz.
32C3000PG sahibiyim VGA ile pc bağlantısında hiç bir sorun yok, görüntü çok net. DVI > HDMI çevirici aldım. 1080p çözünürlüğe çıkıyor. Ama bir sorun var hdmi bağlantıda hangi çözünürlükte olursa olsun görüntü çamur gibi bilginiz olsun. Ekran kartım FX5200.
Orjinalden alıntı: angina76 TOSHIBA 32C3000 32 LCD TV almaya ciddi ciddi karar verdim çünkü fiyatı istanbul bilişimde 1600ytl ye kadar hatta daha da aşşağıya kadar düşmüş .... bir tek istanbul bilişimde var o siteyede güvenmelimiyim bilmiyorum
İstanbul Bilişim hakkında forumda yeterli bilgi bulabilirsiniz; cihazları kendi getirir ve kendisi garanti verir. Belki de resmi ithalatçıdan daha iyi hizmet veriyordur, orasını bilemem; ama sonuç olarak yetkili satıcı değil.
quote:
Orjinalden alıntı: qzwxec Ayrıca hdmi girişinden pc bağlandığında 1080p görüntü verebileceği klavuzunda belirtilmiş ama deneyen yok. .... alıp da pişman olan yok. ben dahil.
Öncelikle 1366x768 çözünürlüğe sahip panelin 1080p görüntü vermesinin/verebilmesinin bence bir anlamı yok. Mesela ben 1366x768'lik Lcd Tv'me bağlı PC ile 1080p görüntü ve 720p görüntü arasında fark göremiyorum; çünkü 1080p'nin ayrıntılarını Lcd Tv'im gösteremiyor, panel çözünürlüğü itibariyle doğal olarak.
Ayrıca, ben bugüne kadar Lcd Tv alıp pişman olanını görmedim ki ! Daha doğrusu "pişman oldum" diyenini... Lcd Tv aldıktan sonra ilk günlerde cihazı yerden yere vuranlar bile bir hafta sonra (cihazı satmaya karar veriyorlar herhalde) heryerde cihazın mükemmel olduğunu söylüyorlar. Sözüm meclisten dışarı tabi, bunları genel söyledim.
Orjinalden alıntı: qzwxec Ayrıca hdmi girişinden pc bağlandığında 1080p görüntü verebileceği klavuzunda belirtilmiş ama deneyen yok.
Şimdi benim anlamadığım bişey var. Bir çok kullanıcı satın aldıkları LCD'nin para ödedikleri özelliklerinin malesef farkında değil veya farkında olsa bile kullanmıyor galiba. Mesela Full HD panel alıyor ama aylar geçmesine rağmen hiç HD yayın izlemeyi denememiş, hiç bilgisayarına bağlamamış oluyor. Tamam herkes uzman olmak zorunda değil ama forumlarda bu konuyla ilgili görünen kişilerde de aynı sendromu görünce şaşırıyorum. En azından insan çalışıyor mu diye merak edip bakar ki bi arızası varsa iade edebilsin... Alırken görüntü kalitesine, kontrast oranına, HDMI girişi sayısına falan azami özen gösteren kişi cihazı aldıktan sonra bir şekilde konuya ilgisini mi kaybediyor nedir?
+ Sen Full HD almıştın, 1:1 pixel mapping yapıyor olması lazım, denedin mi? - Yok yaw daha fırsatım olmadı.. iş güç.. hem kablom da yok zaten.. + hmm anlıyorum.. - ama Tv yayını çok net.. + öyle mi? - normal tv yayınını böyle geniş ekran izliyorum, süper net oluyor görüntü. + tebrik ederim.
4:3 'lük görüntüyü 16:9 modunda izleyip "çok net walla" diyen kullanıcı dolayısıyla merak edip PC falan da bağlamıyor herhalde. Ya da "ben bu pixellerin hepsine para verdim kardeşim, niye yanlarda boşluk kalıyor! on pixeller de boş durmasın, çalışsın!" diyor olabilir ama o zaman aynı hassasiyeti diğer fonksiyonlarda da beklerim ben.
İnsan bi DVI-HDMI PC bağlantısı yapıp 1:1 pixel mapping modu desteği var mı bi bakıp foruma yazayım da merak edenlerin merakını gidereyim demez mi?
dvi-hdmi ile bağladım. görüntü bende çamurlaşmadı. 1920*1080 görüntü alabiliyorum. spdif kabloyu vgaya takarak ses de alabiliyorum ki bu benim açımdan en ideal şey. ben monitörde oyun oynarken hanım yandaki odada, pcye kayıtlı hd dizi ve filmleri izleyebiliyor. burdaki temel sorun, oyundaki sesleri kısmak zorunda kalmam. çünkü yanyana iki monitör modu olsa da, iki ayrı ses modu, pc için mümkün değil, en azından bendeki sistemde.
dezavantajı, tv, hdmi üzerinden düşük çözünürlük desteklemiyor maalesef. tam hatırlamıyorum, akşama yazarım ama 1360*768 görüntü çözünürlüğü yok mesela. hd olarak indirdiğim filmleri de full hdye yayılmış olarak seyretmek zorundayım.
Arkadaşlar bu arçelik lcdler için bir bilginiz var mı? Ati 4850 ekran kartım var 120lik bir lcdim var ve hd filmler için pcden lcdye akttarma yapmak istiyorum. Dvı-hdmı dönüştürücü ile. Ama performans nasıl olur? Birde hd için hangi player ve codec kullanıyorsunuz?
Kesinlikle 1360.768 çözünürlüğünde hd film izlemeyin sebebide bu çözünürlük tv yi monitör gibi göstermesi için yapılmıştır vede hd tv 720p ve 1080p izlemek için pc çözürlüğünü 720p film için 1280.720 , 1080p için 1920.1080 çözünürlüğünde kullanın ve tv nin bütün ayar seçenekleri aktif olacaktır.REnk vb...
Kesinlikle 1360.768 çözünürlüğünde hd film izlemeyin sebebide bu çözünürlük tv yi monitör gibi göstermesi için yapılmıştır vede hd tv 720p ve 1080p izlemek için pc çözürlüğünü 720p film için 1280.720 , 1080p için 1920.1080 çözünürlüğünde kullanın ve tv nin bütün ayar seçenekleri aktif olacaktır.REnk vb...
siz pc'den istediğiniz çözünürlüğe getirin,tv'nin video işlemcisi onu,panelin doğal çözünürlüğüne downscale veya upscale yapacaktır.
720p bir hd tv ye 1360.768 çözünürlüğüne alıp 720p bir film izlenirse o tv aynı monitör gibi gösterir, yani kötü gösterir tv nın renk ve netlik ayarlarının yanında bir çok ayar kapanır.
YAni pc den istediğin çözünürlüğü seçmekle olmaz .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balbasaur -- 30 Haziran 2007; 22:57:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
GENEL OLARAK RECİVERDEN GÖRÜNTÜDE PEK SORUN YAŞANMIYACAĞINI DÜŞÜNMEME RAĞMEN PC BAĞLANTISI KONUSUNDA ÇOK ENDİŞEM VAR
HERKEZE SELAMLAR
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
benim hanım sony markasını sever, üstelik tvye çok para ödenmesinden de yana değildi ama o bile bu olmaz dedi. artık ona göre düşün.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
ne alacağıma hala karar veremedim
tek derdim adam gibi pc monitörü olması ama sanırım zaten bu forumdaki tek konuşulan konuda bu herhalde
1.1pixelmaping olayı ama bu konuda da sitelerde hiç yeterli bilgi verilmiyor bu site hariç
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Ayrıca hdmi girişinden pc bağlandığında 1080p görüntü verebileceği klavuzunda belirtilmiş ama deneyen yok.
c3000, 3500:1 dinamik kontrast, c3000p ve c3000pg 4000:1 kontrast oranına sahip.
en güzel tarafları da ytgun fiyatları.
alıp da pişman olan yok. ben dahil.
pc girişi diye bahsedilen şey ekran kartındaki vga bağlantısıdır.
DVI girişi de ekran kartındaki dvi çıkışı gibidir.
< Resime gitmek için tıklayın >
bi de hdmi vardır, ses ve görüntüyü birlikte iletebilir. bu iletim türünde dijital olarak taşınır. bu sayede daha yüksek kapasitede taşıma mümkün olur.
< Resime gitmek için tıklayın >
tvde dvi olmayıp hdmi var ve pcde hdmi olmayıp dvi var ise şu kablo kullanılır.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 5 Temmuz 2007; 17:21:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
hiç düşünmüyordum daha doğrusu bilmiyordum ama TOSHIBA 32C3000 32 LCD TV almaya ciddi ciddi karar verdim çünkü fiyatı istanbul bilişimde 1600ytl ye kadar hatta daha da aşşağıya kadar düşmüş 37 '' ile arasında 600 ytl gibi bir fark var bu da değmez diye düşünüyorum
bu bahsettiğiniz dvı hdmi kablosu herhalde piyasadan elde edilebilecek şeylerdir ve umarım benim pc min dvı girişi vardır :) bu arada forumda 1*1 pm vardır diyen arkadaşlarada rastlıyorum ama bu bilgiyi neye dayanarak söylüyorlar bilmiyorum gerçi sizde bahsetmemişsiniz böyle bir şeyden varmı yok mu diye
sanırım TOSHIBA 32C3000 yolunda gidiyoruz :)
gerçi hepsiburada da yok vatan bilgisayarda da yok doğubank tada yok bir tek istanbul bilişimde var o siteyede güvenmelimiyim bilmiyorum siz nerden aldınız ?
son bir soru daha siz hangi bağlantı yı kullanıyoruzsunuz HDMI DVI türünden olanlarımı yoksa direk pc bağlantısınımı kullanıyorsunuz
kolay gelisn
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
bende 42c3000 var ve 1:1 pm yapıyor. deneyimlerimize dayanarak söylüyoruz.
Ben ve bildiğim herkes, normal pc bağlantısı, yani 15 pinli vga bağlantısıyla bağlıyoruz.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız
kolay gelsin
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
DVI > HDMI çevirici aldım. 1080p çözünürlüğe çıkıyor. Ama bir sorun var hdmi bağlantıda hangi çözünürlükte olursa olsun görüntü çamur gibi bilginiz olsun. Ekran kartım FX5200.
İstanbul Bilişim hakkında forumda yeterli bilgi bulabilirsiniz; cihazları kendi getirir ve kendisi garanti verir.
Belki de resmi ithalatçıdan daha iyi hizmet veriyordur, orasını bilemem; ama sonuç olarak yetkili satıcı değil.
Öncelikle 1366x768 çözünürlüğe sahip panelin 1080p görüntü vermesinin/verebilmesinin bence bir anlamı yok.
Mesela ben 1366x768'lik Lcd Tv'me bağlı PC ile 1080p görüntü ve 720p görüntü arasında fark göremiyorum;
çünkü 1080p'nin ayrıntılarını Lcd Tv'im gösteremiyor, panel çözünürlüğü itibariyle doğal olarak.
Ayrıca, ben bugüne kadar Lcd Tv alıp pişman olanını görmedim ki ! Daha doğrusu "pişman oldum" diyenini...
Lcd Tv aldıktan sonra ilk günlerde cihazı yerden yere vuranlar bile bir hafta sonra (cihazı satmaya karar veriyorlar herhalde) heryerde cihazın mükemmel olduğunu söylüyorlar.
Sözüm meclisten dışarı tabi, bunları genel söyledim.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Şimdi benim anlamadığım bişey var.
Bir çok kullanıcı satın aldıkları LCD'nin para ödedikleri özelliklerinin malesef farkında değil veya farkında olsa bile kullanmıyor galiba.
Mesela Full HD panel alıyor ama aylar geçmesine rağmen hiç HD yayın izlemeyi denememiş, hiç bilgisayarına bağlamamış oluyor.
Tamam herkes uzman olmak zorunda değil ama forumlarda bu konuyla ilgili görünen kişilerde de aynı sendromu görünce şaşırıyorum.
En azından insan çalışıyor mu diye merak edip bakar ki bi arızası varsa iade edebilsin...
Alırken görüntü kalitesine, kontrast oranına, HDMI girişi sayısına falan azami özen gösteren kişi cihazı aldıktan sonra bir şekilde konuya ilgisini mi kaybediyor nedir?
+ Sen Full HD almıştın, 1:1 pixel mapping yapıyor olması lazım, denedin mi?
- Yok yaw daha fırsatım olmadı.. iş güç.. hem kablom da yok zaten..
+ hmm anlıyorum..
- ama Tv yayını çok net..
+ öyle mi?
- normal tv yayınını böyle geniş ekran izliyorum, süper net oluyor görüntü.
+ tebrik ederim.
4:3 'lük görüntüyü 16:9 modunda izleyip "çok net walla" diyen kullanıcı dolayısıyla merak edip PC falan da bağlamıyor herhalde.
Ya da "ben bu pixellerin hepsine para verdim kardeşim, niye yanlarda boşluk kalıyor! on pixeller de boş durmasın, çalışsın!" diyor olabilir ama o zaman aynı hassasiyeti diğer fonksiyonlarda da beklerim ben.
İnsan bi DVI-HDMI PC bağlantısı yapıp 1:1 pixel mapping modu desteği var mı bi bakıp foruma yazayım da merak edenlerin merakını gidereyim demez mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 30 Temmuz 2008; 14:01:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
görüntü bende çamurlaşmadı. 1920*1080 görüntü alabiliyorum.
spdif kabloyu vgaya takarak ses de alabiliyorum ki bu benim açımdan en ideal şey. ben monitörde oyun oynarken hanım yandaki odada, pcye kayıtlı hd dizi ve filmleri izleyebiliyor. burdaki temel sorun, oyundaki sesleri kısmak zorunda kalmam. çünkü yanyana iki monitör modu olsa da, iki ayrı ses modu, pc için mümkün değil, en azından bendeki sistemde.
dezavantajı, tv, hdmi üzerinden düşük çözünürlük desteklemiyor maalesef. tam hatırlamıyorum, akşama yazarım ama 1360*768 görüntü çözünürlüğü yok mesela. hd olarak indirdiğim filmleri de full hdye yayılmış olarak seyretmek zorundayım.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
siz pc'den istediğiniz çözünürlüğe getirin,tv'nin video işlemcisi onu,panelin doğal çözünürlüğüne downscale veya upscale yapacaktır.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
YAni pc den istediğin çözünürlüğü seçmekle olmaz .
Bu mesaja 3 cevap geldi. Cevapları Gizle