Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
762
Cevap
52959
Tıklama
24
Öne Çıkarma
Cevap: Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? (8. sayfa)
J
2 yıl
Yarbay

rica ederim. el ele hani kimse uzman değil ama bir merak var bir de böyle bir de şöyle derken güzel tabi bu konu ama ben solo konu da açtım tek başıma ama bu konu olmasa açamazdım. sanmam bir daha böyle konu olmaz. korona zamanıydı herkes herkese yardım ediyordu şimdi millet bildiğini bile gelip yazmıyor şu sürücü çıkmış bile demiyor bana ne diyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ascani
J
geçen yıl
Yarbay

¡Escúchame! (dinle beni)

https://www.youtube.com/watch?v=9cQlVww0zKo





Bu mesajda bahsedilenler: @gmyo31
J
3 hafta
Yarbay

5700x3d'lerde oc yapılmasın diye özel bios var. ben geçen sene aralık'ta kutulu aldım msi tomahawk max b550 anakart ile birlikte ve curve kısmı ta cehennemin dibinde. onun yerine kombo ayarı açtım ama asus sizin anakart. 5800x3d'de öyle bir şey yok mesela strix-e x570 ile kullanıyorum yerinde duruyor ayar. 5700x3d'yi b550 almadan önce elimdeki asus prime x470'e taktığımda 5600x'te olan ayar kaybolmuştu sadece dediğiniz gibi ppt edc falan vardı. böyle durumlarda windows üzerinden pbo2 tuner programı ile yapılabiliyor onu da bir şey engelliyor demişsiniz? norton dediğiniz virüs zaten bence kullanmayın hani bunun için değil ya da exception verin o dosyaya.

bir de bu 5000 serisi x3d işlemcilerde ram hızı hiçbir şey değiştirmiyor stabilite bozmaktan başka. 3d cache olduğu için sistem gecikmesi ram gecikmesine kalmıyor. aida64'te gördüğünüz sistem gecikmesi değil ram gecikmesi ama zaten ona kalmıyor 3d cache çok hızlı. 2133mhz bile yapsanız ramleri yine aynı fpsleri alırsınız oyunlarda. benim iki sistemde de xmp 3600 mhz olarak ayarlı ramler ve ikisi de kutulu olunca belki -30 çalışıyor all core. ram stabilitesi olmadan ki olmuyor 3600mhz üzeri stabil curve yapamazsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ömr0681
J
3 hafta
Yarbay

rica ederim halletmenize sevindim.




Bu mesajda bahsedilenler: @ömr0681
D
5 yıl
Yarbay

Vay sahalara geri döndün demek



B
5 yıl
Binbaşı

güzel bilgi. Hemen b550 strix f gaming anakartta var mı bakıyorum ve sonucu paylaşıyorum.



İ
5 yıl
Teğmen

Sabah deneyececeğim, paylaşım için teşekkürler.



B
5 yıl
Binbaşı

Çoklu çekirdek düşük çıkıyor benim sürekli. Muhtemelen windows güç planından. Tek çekirdek performansı arttı.
Yalnız bu oc olayı çok basitmiş. Stabiliteyi test etmedim. Herhalde stabil oluyordur.
< Resime gitmek için tıklayın >



B
5 yıl
Çavuş

Bu haftasonu b450 biostan sonra senin yöntemi denemek istiyorum.rehber için teşekkürler.. sonuçları yazarım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

arkadaşlar yapıyor musunuz şu ayarı bakın benim işlemci zıvanadan çıkmaya başladı sakata gelmeyelim.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Benimki +200 pbo da cinbench te reset attı.CPUZ de bench alıyor ancak cinebench te çakılıyor gibi. PBO+150 ye aldım. Herhangi bir sıkıntı yok. 4800 de stabil gözüküyor. Sıcaklık arttı. Normalde stres testinde 59 derece civarı idi. Şimdi bu ayarlarda 69 derecede. Yine kabul edilebilir bir sıcaklık.



B
5 yıl
Binbaşı

B550 strix f gaming anakartımın son biosu 3 gün önce yayınlanmış. Versiyon 1216. Hemen güncelledim. Ama hala 2000 FCLK yemiyor. 3800 CL16 16 16 16 da kullanmaya devam. 4000 e çekeydim iyiydi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
5 yıl
Yarbay

oc konusunda ahkam kesemiyorum şöyle yap böyle olur diye çünkü dikkat ederseniz ayarın birini motherboard yaptık yani bu iş anakarta göre değişir.altını üstünü ayarlayın kanun değil bu ayarlar rehber yani kendinize göre olanı deneyin mutlaka.ben çok zor bir şey olmadığını göstermek için böyle başlık açtım am ararsanız nette yok böyle başlık dün itibariyle.

fakat bir konuda içine su serpebilirim hani belki görmüşsündür vik vik her yerde söyledim 4000 yapınca yüzlerce whea hatası veriyor diye?bu yeni biosta ilk denediğim şey oldu uğraştım kastım bir tane verdi.bence bir iki bios daha çıkarsa 4000 kullanabileceğiz.bu yüzden şu anda verim alamıyoruz 4000'den çünkü altta saniyede 100 tane kernel hatası verirken aida64'ten sonuç alınmaz.oturacak daha bu işler ama gidişat fena değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @berdush42
J
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: BefuQ

Bu haftasonu b450 biostan sonra senin yöntemi denemek istiyorum.rehber için teşekkürler.. sonuçları yazarım
oooo güzel çeşit olur.400 serisine çok sağlam bir bios verdiler yalnız yok yok.anakarta göre farklar nasıl oluyor onu da görelim.yine bu anlattığım üzerinden ama farklı şeyler de dene bakarsın sana göre olanı biraz farklıdır -25 değil -30'dur -20'dir yani 3 aşağı 5 yukarı derler ya çok da açılmadan altını üstünü deneyin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 yıl
Çavuş

Tuf pro gaming ..sence neyle başlamalıyım -20?(yani neye göre düşürüp çoğaltıyoruz)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BefuQ -- 27 Kasım 2020; 18:47:26 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Wilson Fisk
J
5 yıl
Yarbay

bir şeye göre değil ya 5 üstü 5 altı deneyin sorun yaşarsanız hani arkadaş diyor ya 200 olmadı cine alamadım 150 yaptım.siz de deneyin sorun yaşarsanız ya da daha iyisi oluyor mu diye ama tutup 25'ken 40 yapmayın mesela yemeyebilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @BefuQ
K
5 yıl
Yarbay

Zen3 alamadik ki daha deneyelim

r3 3100 e olaydi iyidi...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Yüzbaşı

Acaba 5800x+msi b550 gaming edge de bu ayarları nasıl uygularız?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 yıl
Yüzbaşı

200 değilde 150 de 4790 ni gördüm sagol ayarlar icin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
5 yıl
Yarbay

bence ilk mesajda ne görüyorsan yap neden dersen bunlar 5600x'e özel ayarlar değil çünkü max +200 seçebiliyoruz zaten boost hızını.5600x'e 200 5800x'e 300 gibi bir şey yok o yüzden beleşten 200 mhz boost denemeye değer.


şu voltajı bi farklı girin ya çok girince açmıyormuş makine falan tek tek giriyorlarmış per core diye yok ilk çekirdeklere 10 10 10 sonra 35 35 35 dedim o ne ya tekir bekir ama farklı değerler olabiliyormuş o yüzden all core direkt 40 girmeyin dedim.all core'de ortalama iddiasız bir değer olsun dedim 10 35 arası.




Bu mesajda bahsedilenler: @darksideofthemoon
J
5 yıl
Yarbay

200 olmadı diyen arkadaşlar mesela ayarı değiştirin yine 200 yapın ama -25 yaptık ya onu oynayın.daha az 15 yapınca 200 oluyordur belki ya da daha çok 30 yapınca oluyordur.değişen anakart da olabilir yoksa ben işlemcilerimiz arasında üretim kalitesi farkı olduğunu zannetmiyorum hani ben çıktığında siz bir sene sonra alırsınız işte gördük 3600 sus kodluları 4.7 vuruyor.bu seriyi zaten xt diye bir daha çıkarırlar önümüzdeki yaz ama ilk ve en kötü üretimleri buysa bence gayet başarılı ya da kötü bin işlemcileri sürmediler ondan piyasada pek yok.nvidia stok krizini anlarım samsung'a yaptırıyor ama amd TSMC'ye yaptırıyor stok krizi falan olmaması gerekiyordu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Anomir