Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir, 1 mobil kullanıcı
34
Cevap
15441
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: YURT DIŞINDAN TV GETİRMEK (2. sayfa)
P
5 ay
Yüzbaşı

Sony A95L getirecek aracılar nerden bulabilriz acaba, bana yakın KKTC tarafında da sony yok. 77 inç getirmek büyük sorun, muhtemelen yine 65inç alacam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 ay
Binbaşı

sony tv yurtdışından nasıl geitirecez... amazonda olmuyor



B
4 ay
Yarbay

Ben Alacagim sanirim 65 X95L Miniled..

Aracla cikacagim, en uygun Bulgaristan Sofia 'da..75.000 Tl..

Yunanistan da 86.600 tl..Almanya'da 90.000 tl..

Bir de Kapida donerken Taxfree yapacagim, vergi dusecek yani, 70.000 Tl' ye falan gelir gibi bana..Ama 17 20 euro falan Trt bandrolu yatircam sinir kapisinda o da var..Gitmisken de gezerim biraz..Hb aracim, arka koltuklari yatirirsam tamamdir..

Araca da sigorta yaptircam mecburen, 1 hafta en kisa zaman dilimi olarak, 7,5 euro..

Bu arada Sony Tv getirmeyecek unutun yani..Hani disbiritor vs diye akliniza gelirse malesef..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 17 Mayıs 2024; 16:58:30 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 ay
Yüzbaşı

getirecek, hatta bu ay fiyatlar belli olur

fakat pro serisi altında listeleneleceği için fiyatlar aşırı pahalı olacak.

tercihimi 77G4 tarafında kullandım. 5 yıllık sınırlı panel garantisi güzel bir avantaj. LG yeni işlemcisi ile resim işleme motion konularında sony yetişti bu sene. Yarın kurulum erken olursa bir inceleme yayınlayacağım. 65A90J modelden geçiş yapıyorum bu arada.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Backstreet
B
4 ay
Yarbay

Super bir tv almissiniz Hocam gule gule kullanin kazasiz belasiz. SONY A95L bekleseydiniz diyecegim ama ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 16 Mayıs 2024; 21:11:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @payda
S
4 ay
Teğmen

Aracım Chery tiggo 8 pro ona sığdırırım ama bandrol ücretini hala kimse net yazmamış. sadece bandrol ücreti mi ödüyorzuz acaba? Kdv, ötv vs var mı tecrübesi olan biri yazarsa çok makbule geçecek


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 ay
Yarbay

Bandrol odeniyor Tv boyutuna gore evet..Bir de nereden alacaksaniz Tax free formu doldurtun aldiginiz yere ( Onemli olan kase Imza eksiksiz olsun forum )
Cikis kapisinda Gumruk memurlarina onaylatin formu, genelde cikis kapisinda Taxfree ofisleri var..Oradan Tv'nin Kdv'sini nakit olarak geri alin..Tabi ozel ofisler 6 euro falan kesiyorlar..

77 inc 22 euro idi en son..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 17 Mayıs 2024; 16:58:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sebosentez
M
geçen ay
Er

merhaba,
6 agustosta e-ticaret icin bircok ek vergi tanimlandi, emin olmak icin soruyorum, bu yeni duzenlemeler yurtdisindan yanimizda tv getirme konusunu da kapsiyor mu? yani bu konuda yazilanlar halen gecerli mi? 65 inc tv yi sadece bandrol ucreti ile getirmek halen mumkun mu?
yanitlarsaniz cok sevinirim.. cok tesekkurler selamlar
Murat


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Backstreet
B
geçen ay
Yarbay

Hocam kapsiyor ama su sekilde, yurtdisinda 480 euro yaninda esya getirme hakkiniz var..

Simdi Kapida Muhafaza memurlari, arabayla gittiniz diyelim, kapida sıkı yonetim var biraz..Yani 1500 Euro'luk Tv getirme sansiniz su an sifir..
Derseniz ki ben aldigim yerden faturayi 3'e bolerim ( Muhafaza memurlarina 480 euroluk faturayi gosterirsiniz ) gecersiniz ama yurtdisinda da Tek fatura kesiliyor , 3'e bolmezler..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maximur
M
geçen ay
Er

hizli cevap icin tesekkurler @backstreet, birkac netlestirme sorusu olacak, eger sabriniz varsa cevaplarsaniz cok sevinirim :)

1) bu 480 EUR limiti de 6 agustos da mi getirildi yanimda getirecegim esyalar icin? cunku e-ticaretle ilgili mevzuatta bu rakkami goremedim, ne zaman geldi bu mevzuat
2) eger bu 480 eur limiti gecersem, ne vergi oderim? yoksa getirmek her sekilde yasak mi
3) ustune bir de 80 eurya kadar tv ekran boyutuna gore bandrol vergisi de mi odenecek?
4) ben dubai de yasiyorum, ikametim var birsey degistirir mi? turkiyede de var, burdan getirecegim ucak yolu ile tv de de 480 eur gecerli mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Backstreet
B
geçen ay
Yarbay

480 euro vardi epeydir, ha ileride onu da dusururler mi bilemem ama Cifte vatandaslik yada ikamet farketmez sifir Tv getiremezsiniz...

2. El getirebilirsiniz, bandrol ucreti de yok..
480 euro'yu gectigi taktirde ( Tv olarak ) vergi falan da hesaplamayin bosuna cunku vergiyi odeseniz bile TSE' nin gelip mala bakip onay vermesi lazim ki Gumruk isi bu..
Gumruk musavirligi sirketi bulmaniz, vekalet vermeniznlazim, gumrukcu komisyon kesecek size vs...cok uzun is yani..Extra vergi cikacak, TSe icin istenilen evraklari zaten siz hazirlayamazsiniz, satin aldiginiz yer de zor verir ( Global dan istemesi lazim cok zor ) O ise girilmez vergisini odeyeyim gecireyim diye dusunmeyin yani..

Yalniz sifir Tv aldiniz, Ben istanbula goturecegim diye Havalimaninda memura ikametgahinizi gosterirseniz,buradaki evimden goturuyorum diye ( dubai ) , ayrica burasi cok onemli, aldiginiz Tv'nin kutusunu acarsaniz ( 2. El diye yutturursaniz ) bandrol odemeden gecebilirsiniz ..
Muhafaza memuru da Tv'yi acacak bakacak 2. El olduguna ikna olursa Gecebilirsiniz..Sizden fatura bile isteyebilir aldiginiz doneme gore ( 2 yil once aldim dediniz o zamanin faturasini isteyebilir )





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 8 Ağustos 2024; 12:0:44 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maximur
M
geçen ay
Er

@Backstreet tekrar tesekkurler, hacim iyi ki varsin :)
ama benim kafam karisti simdi, hacim acok ozur dileyerek diyorum sen biraz karistirdin, yoksa ben mi yanlis anladim, ben bu baslik altindaki tum yazismalari okudum, insanlara sen soyle tavsiye veriyorsun:
-------
Kdv yok..Sadece Bandrol Ucreti var, Tv boyutuna gore maksimum 80 euro...

Yunanistan dan Alacaginiz Tv'nin Kdv'sini geri alabilirsiniz ama, Yurt disina goturdugunuz icin ( Turkiye'ye )

Kredi kartindan alirsaniz bankaniza Kdv geri istiyorum diyebilirsiniz..Yada Yunanistan sinir kapisinda Kdv geri alabilirsiniz arastirmak lazim..
-------
hatta bir arkadasla da hafif polemik oluyor, ona da baya bir anlatiyorsun ilk mesajinin altindaki mesajlarda da 1500 EUR luk bir limitten falan bahsediyorsun, arkadaslar getiriyoruz diyorlar kara yolu ile yunanistandan, kendin de getircem diyorsun 2024 vs.. ortada tek kelime bahsedilmiyor 480 eur dan, 70bin - 80bin lik en ust model oled mini led sony 75 incler havalarda ucusuyor.

sonra ben cikan yeni mevzuatla ilgi bir soru soruyorum, hop bir anda 480 EUR limit var diye yeni bir bilgi atiyorsun ortaya, ne zaman cikti diye sordugumda da 'bayadir var diyorsun bu 480 eur limiti'

abi benim iyice kafam karisti, madem bayadir var, neden ben sorunca ortaya cikti :) ben sorunca mi yani :) cok ozur dilerim tekrar anlamaya calisiyorum. sunu adam gibi anlatirmisin benim gibi 'anlayisi kit' olanlar icin rica etsem

bir de 2. el olayi, getirebilirim, evet, diyelim ki aldim ben, actim kullandim hatta, diyelim 3 ay once aldim, kutusunu atmadim, geri koydum, 3 aylik faturam da var, ama adama nasil anlatacam kullanilmis oldugunu, sonuta elektronik alet araba gibi km gostermiyor ki calistirsak belki hani kullanici hesabi kuruldugunu gorebilir sesli dusunuyorum...




Bu mesajda bahsedilenler: @Backstreet
B
geçen ay
Yarbay

480 euro'ya kadar yaniniz da esya getirebilirsiniz..480 -1500 Euro ustu esyalar vergilendirilir demek istedigim..1500 euro'ya kadar vergilendiriliyor yani..Ustunu getiremezsiniz..

Ben 2 ay once Yunanistan"daydim..Muhafaza memurlariyla gorustum, eskiden Tv'ler de goz yumuyorduk ama simdi yuksekten emir var gecirmiyoruz diyor Memur..Televizyon Ticari esyaya girdigi icin 480-1500 euro arasi ise vergilendiriliyor ama orada sana Şaaak diye vergi cikartmiyor..
Gumrukcu bul o ceksin mali burdan diyor, gumrukte el koyuyor malina ..Haa Tv'yi geri alip, Aldigin yere iade edebilirsin 1 ay icinde..Gumrukte bekler malin zarar da gelmez..

3 aylik faturada acip bakmaz memur ugrasmaz..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen ay
Er

@backstreet sagolasin! simdi netlesti, gecmis olsun gumrukde sron yasadiysan bu arada, bircok arkadasi kurtardin belki..
3ay icin ugrasmaz dedigin, yani 3 aylik fatura okey midir yoksa kullanilmis olarak kabul etmez mi?




Bu mesajda bahsedilenler: @Backstreet
H
geçen ay
Binbaşı

Yolcu beraberinde 55 cm'den büyük ekranlı tv getiremezsiniz. Başka bir ülkede en az 6 ay ikametiniz varsa kesin dönüşte ev eşyası olarak bir ev için makul sayıda büyük ekran tv (sıfır veya ikinci el) getirebilirsiniz. Kanun maddesi 30 küsur yıldır bu şekilde. Öyle gümrükte göz yumma falan da olmaz, bir karton sigara mı bu.... 2 mt'lik tv kutusu...


https://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/yolcu-muafiyetleri





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 10 Ağustos 2024; 21:52:27 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.