Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
29
Cevap
3085
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yüksek performans ekran ve ekran kartı tavsiyesi
H
16 yıl (3774 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese merhaba,

Şu anda yeni bir sistem kurmaktayım. Şimdiye kadar aldığım parçalar şunlar:

Anakart: Asus Rampage II Extreme x58
İşlemci: Intel i7 920 rev. 0
Bellek: Teamextreme 3x 2GB 2000Mhz Cl9
Hafıza: 4x WD 1TB 7200 RPM 64MB önbellek (RAID0 yapılacak)
Kasa: Cooler Master Stacker (kasa içinde yeterince yer var)
Düşünülen ekran: Samsung T260 25,5"

Anladığınız üzere hızaşırtma yapılacak. İşlemci, kuzey ve güney köprüleri sıvı ile soğutulacak, ekran kartını şimdilik sıvı soğutma düşünmüyorum ancak lazım olursa yapabilirim. Alacağım ekran ilk etapta TN panel 1920x1200 olacak ancak ileride IPS panel 2560x1600 ekrana geçmeyi düşünüyorum.

Bilgisayar profesyonel fotoğraf işleme, grafik tasarım (CAD/CAM) ve OYUN amacıyla kullanılacak.

EKRAN: Öncelikli olarak renk doğruluğu, parlaklık ve karşıtlık daha önemli, tepki süresi ikinci planda (ancak 5m'nin altına düşmese iyi olur).

EKRAN KARTI: Güncel oyunları en yüksek çözünürlük ve en yüksek ayarlarda çalıştıracak, 2-3 yıl daha çıkacak oyunlarda sorun çıkartmayacak. Çok yüksek çözünürlükte fotoğrafları işlerken ve çizim esnasında takılma, yığılma yapmayacak, gerekirse hızaşırtma potansiyeli yüksek olacak. DX11'in kayda değer bir fark yaratacağını ve şu aşamada tercih edilmesi gerektiğine inanmadığımdan çok da umurumda değil.

Yukarıda verilen bilgilere göre toplam bedeli 1500TL'yi aşmayacak bir ekran+ekran kartı kombinasyonu edinmek istiyorum. Tek başına ekran kartı için de 800TL'lik bir "psikolojik sınır"ım var.

BU KONUDA (EKRAN + EKRAN KARTI) ÖNERİLERİNİZ NELERDİR?

NOT: Bu işlerde yeni değilim, ancak uzun zamandır (1-2 yıl) teknolojiyi ve piyasayı hiç takip etmediğimden oldukça geri kaldım. Yakaşık 1 aydır araştırıyorum ve konu hakkında kendi fikrim var ancak kimseyi yönelndirmemek ve etkilememek adına şimdilik yazmıyorum.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



C
16 yıl (943 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

sahafiec: Gösterdiğin ilgi ve verdiğin cevaplar için teşekkür ederim. Lakin henüz iki modelden birisini almaya karar vermiş değilim. Her ikisine de şüpheyle yaklaşıyorum. O yüzden kafamda bu kadar soru işareti var. Bu iki kart arasındaki farklar performanstan ziyade detaylarda, biraz da pratik kullanım şartlarında gizli. Bu sebeple her iki kartı da mümkün olduğunca çok farklı senaryoda karşılaştırmaya çalışıyorum.

Bulabilirsem ikinci el 4870X2 de düşünüyorum... Sadece cevap değil, cevabın açıklaması önemli benim için.

SLi veya CF yapmadan önce hızaşırtma yaparım gerekirse, hatta GTx295'i SLi yapmaya dahi teşebbüs etmem. Bu sebeple hızaşırtma potansiyeli daha önemli benim için.



4870x2 400 lira civarı olması gerek ...sisteme bakarak 5850 çok daha uygun olur fakat en üst seviyede alınsa render çizim işleri yapılacaksa bu tür kartlar yetersiz kalabilir tabiki yapacağınız işlemleri ayrıntılı bi şekilde anlatırsanız...diğer taraftanda prof kartlar oyun performansında düşük kalcaktır nispeten ...ekran seçiminde de ıps panel istiyorsanız HP LP2475w modeli 5ms colorGamut%102 HDCP HDMI 6xUSB IPS panel ...fiyat olarakdahttp://www.erenbilgiislem.com/index.php?menu=100&kategori=05 linke bakabilirsiniz ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
16 yıl (3774 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

sahafiec: Verdiğin bağlantıyı sildin mi? Şimdi göremiyorum ama şuydu galiba:http://www.pclabs.com.tr/2009/10/06/tek-gpuda-yeni-lider-radeon-hd-5870-incelemesi/

İlginç bir şekilde HD5870'in burada incelenen her oyunda GTX295'i açık ara geride bıraktığını gösteren incelemeler de var:http://forums.ocworkbench.com/showthread.php?p=452360


Bu mesaja 2 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.