Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
11
Cevap
319
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yüksek güçlü powerbank
A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Kamp için powerbank araştırması yapıyordum. Daha önce hiç böyle bişey denemedim. 140 binlik olduğu yazıyor. Hem laptop hem de iki adet telefon şarj etmek için kullanacağız. Bir hafta sürecek bir kamp

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetSeyhun -- 8 Nisan 2025; 18:4:23 >


K
2 yıl
Yarbay

18650 (2900mAh kapasite bilgisi verilen) Li-ion illerle kurulu olduğu anlaşılan 5,5 kglık güneş paneli ve oto elektriğinden ayrıca 220V'dan şarz olabilen bir sistem olarak tanıtılmış... Fİyat 12Bin.... Herşey arttı ama bu denli para düşündürüyor...

140000mAh kapasite içerikte 139200mAh olarak verilmiş.
139200/2900=48 adet li-ion pil demek.

Kalitenin yüksek fiyatı düşünüldüğünde bu cihazdaki pillerin kalitesi nedir diye düşündürmekte. AYrıca gerçekten bu kapasiteyi verebilecek mi, sadece etiket mi ve etiketini sağlayamayan ürünler var mıdır pakette ayrıca düşündürmekte...

48 pil dedik ama bu piller 3.7Volt ve 12Voltu direk verebilmeleri için 4 grup seri yapılması gerek. Bu halde 200e yakın pil demek ki fiyatını aşıyor ve apğırlık olarak da
200*45gram = 9kg olarak tanıtım ürününün ağırlığını aşmakta.

Yani bu kapasite hangi gerilimde muamma. Eğer düşük gerilimde bu kapasite oluşturulmuşsa 12V olarak tanıtımında yer alan çıkış verilimi için step-up (boost) gibi gerilim yükseltici ve aynı zamanda verimlilik kaybedici devre kullanıyor olmalı.

Ancak cihazın 5.5 kg ağırlığının 5kgı pil desek;
5000gram/45gram = 111 adet pil. BU sayı en başta bulduğumuz kapasite değerini veren 48 adet seri pil paketinden 2 adet seri kullanılabileceğini düşündürmekte. BU değeri ağırlık düşündürüyor ama fiyat olarak yine aşıyor...

Şüphe uyandıran kısımlar;
  • piller kaç adet seri-paralel bağlı ve ne marka ?
  • Saf sinüs ac çıkıştan bahsetmekte ki fiyat uçuran özellik, gerçek mi ?
  • Çıkış güvü 12-60Watt derken 500Watt anma gücünden neden bahsetmiş?
  • güneş paneli vb fiyata dahil mi, verimliliği şarz özelliği nedir?
  • usb çıkışına 12V etiketlemiş özellik listesinde, hata mıdır ?



A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

iyiki de yazmışım çünkü bu kadar ayrıntılı bilgim yok ve ne denli verim alırım bilmediğim için danışmak istedim @karafetva hocam.
İçerisinde kapasiteyi artırıcı mevcut olduğu söylendi.
Çıkış gücü 12-60 watt olan dc çıkış gücü imiş.
Saf sinüs ac özelliği gerçekmiş
Değerlerin tamamı ise satan site tarafından ölçülmüş hata yokmuş
12 volt çakmaklık çıkış değeri
Güneş paneli fiyata dahil değil


yazdıklarınızı yazdım direkt bilgilendirme bu şekilde yapıldı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetSeyhun -- 2 Eylül 2023; 19:13:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karafetva
K
2 yıl
Yarbay

İçinde kaç adet 18650 pil olduğu ve pillerin markası-orjinalliği en belirleyici kısım. EN önemli husus.

AYrıca detaylı anlamak lazım herşeyini. Mesela saf sinüs özelliğini satan site nasıl ölçmüş ? Birçok iş saf sinüs olmadan görülebiliyor, özellikle aydınlatma için gereksiz sayılabilir ama satıcı nasıl ölçmüş ?

Eğer ürün taahhüt edildiği gibi çıkmazsa ne olur ?

Ayrıca konunun kralı; @piladam dır. Youtubeden de ulaşılabilir kendisine bu isimle, foruma da uğramaktadır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @piladam , @AhmetSeyhun
A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Bu bilgilendirme için teşekkür ederim. Belki @piladam görürde bize bu hususta biraz daha bilgilendirme yapabilir ama yine de kendisine ulaşmaya çalışacağım.




Bu mesajda bahsedilenler: @piladam
P
2 yıl
Yüzbaşı

Merhabalar;

Sizin yorumda yazılan şeyler doğrudur, bunun üzerinden gideyim.

Bu tür powerbank yapan birçok firma aynı şeyi yapıyor, "tüm piller paralel bağlıymış gibi" kapasite bilgisi veriyorlar.
Dediğiniz gibi 2900 mAh pillerden 48 adet kullanılmıştır. 48*3 ya da 48*4 adet kullanılmamıştır. Nedense tüm firmalar aynı şeyi yapıyor.
Daha dürüst olanlar ise Ah bilgisi değil Wh bilgisi veriyorlar.

Ürün çok şık görünüyor, kalitesi hakkında bilgim yok.
Sizin de dediğiniz gibi 5500 gram olabilmesi için pil ağırlığının da buna uygun olması gerekir. Eğer 48*3=144 pil varsa ve bu pillerin bir tanesinin ağırlığının 46 gram olduğunu biliyorsak 144*46=6624 gram bilgisine ulaşırız ki; kablo yok, metaller yok, bms yok, pil tutucu yok, en önemlisi kasa ve inverter yok. Bunları da eklediğimizde ağırlık çok fazla olurdu.

Sonuç olarak bu ürünün içinde her türlü 48 pil var. İsterse 1 seri 48 paralel bağlasın, isterse 3 seri 16 paralel, isterse de 4 seri 12 paralel bağlasın, bu değişmez.
48 paralel bağladıysa dava da etseniz haksız çıkarsınız, çünkü yazdığı kapasite değerini sağlamış olur. (Gerçekten 140.000 mAh ise)




Bu mesajda bahsedilenler: @karafetva
I
2 yıl
Yarbay

Merhaba. Bu tür ürünler bana maalesef güven vermemekte. Ben de kamp işleriyle uğraşmaktayım, ama genelde 1 günlük kamp yapmaktayım. Kendim ihtiyacımı karşılayacak bir güç kutusu topladım ve bana fazlasıyla yetiyor.

Ben alışveriş sitesinden 120 liraya 30a mppt solar panel şarj ünitesi, farklı bir siteden 3 adet 25 watt half-cut monopolar güneş paneli, metal bir kutu, 12v 17ah akü ve çinden aldığım 12-220 180 wattlık bir dönüştürücü ile çok güzel ve kullanışlı bir sistem kurdum. Arkasında 220v sıva üstü priz, iki adet 12v çıkış soketi, bir adet de panel giriş soketi koydum. önde de 220 aç kapa anahtarı ve panel enerji kapatmak için anahtar koydum. Hatta şöyle söyliyim, kutunun yerle temasını kesmek için kullandığım ayaklarını da milyoncudan aldığım 4 adet baston lastiği ile çözdüm.

Aydınlatmayı da 220v 40w led ampulü 12 volta göre içerisinde 2+2'li gruplayıp basit bir 10-12v arası ayarlı devre de ekleyip çok güzel aydınlatma sistemi kurdum. Lamba o halde max güçte 5w civarı güç çekiyor. ama aydınlatması çok iyi. içeridindeki direnç sınırlandırmayı değiştirip daha da artırabilirim ama hiç gerek bile kalmadı.
220v çıkışı kullanarak 55w led projektörü 2 saat boyunca çalıştırdım, aydınlatmam da akşam 8den sabaha kadar hiç sönmedi. buna rağmen akümü bitiremedim.

Örnek iki resim atayım. akşam sistemin detaylı resmini paylaşırım.
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Galiba ben cevapları beklemeden alışveriş yapmakta acele ettim. Hepinizin verdiği bilgiler teşekkür ederim. Ayrıca şunu söylemek istiyorum. Ürün hiç sorun çıkarmadı bize haydi haydi yetti diyebilirim. Gereğinden fazla kullandığımız halde. Çok tereddüt etmiştim ama şuan çok rahat ettim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 yıl
Yarbay

Üzülmeyin, zaten özelliği daha az da olsa iş görür fazla da. İleride kapasitesi arttırılabilir, özellik eklenebilir.

Bu arada kaç kg ?




Bu mesajda bahsedilenler: @AhmetSeyhun
A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

@karafetva hocam özelliklerde bahsedildiği gibi aşağı yukarı aynı galiba 5.5-6 kg civarında.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karafetva
K
2 yıl
Yarbay

Tartıya konmadan belli olmaz. İlerde içi açılırsa ne var ne yok bu konuya eklemek gerekir.




Bu mesajda bahsedilenler: @AhmetSeyhun
A
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Tartıya koyarsam mutlaka yazacağım. 😊



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.