Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1128
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Yüksek Gerilim Hatları ve Sağlımıza Olan Etkisi
E
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba,

Yüksek gerilim tellerinin insan sağlığı üzerine etkisini konu alan bir çalışmaya rastladım. Yapılan çalışmaya göre 400kV yüksek gerilim hattına tavsiye edilen uzaklık 200m'den itibaren baslıyor. 100m yakınında olmanız "1microTesla" etkiye maruz kalabilmeniz anlamına gelmekte ki bu da çocuklarda lösemi hastalığı görülmesinde %69 oranında ilave risk teskil ediyor.
https://www.researchgate.net/publication/270706984_Study_of_the_Influence_High-voltage_Power_Lines_on_Environment_and_Human_Health_Case_Study_The_Electromagnetic_Pollution_in_Tebessa_City_Algeria

Manyetik Alan için:
WHO (Dünya Sağlık Örgütü)’nün manyetik alan ile ilgili sınır değeri 300-400 nT ‘dır. Üzeri değerleri kanserojen etkisi olabilir olarak tanımlamaktadırlar. Amerika US-Congress/EPA (US Environmental Protection Agency) limit değer olarak 200 nT’yı belirlemiştir.

Elektrik Alan için:
Amerika US-Congress/EPA (US Environmental Protection Agency) limit değer olarak 10 V/m’yı belirlemiştir.


Manyetik alan ölçümleri bina balkonunda ve bina içinde farklılık gösterebiliyor.



L
5 yıl
Yarbay

Bilgileri bizlere aktardığınız için teşekkür ederim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
5 yıl
Binbaşı

Evet faydalı konu. Teşekkür ederim ben de.



E
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

EMR (elektromanyetik Radyasyon) ölçümlerini bazı belediyeler ücretsiz sağlarken bazı belediyeler bu tür hizmetler henüz vermemektedir. Aşağıdaki linkten BTK tarafından yetkilendirilmiş belediye/özel kuruluşların iletişim bilgileri bulunmaktadır.

Yeni bir eve taşınmayı düşünüyorsanız ve etrafında baz istasyonu, yüksek gerilim telleri varsa EMR ölçümü yaptırmanız kafanızdaki soru işaretlerini kaldırmanıza yardımcı olabilir.
https://www.btk.gov.tr/olcum-yetki-belgeli-kuruluslar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 3 Aralık 2019; 9:38:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
5 yıl
Yüzbaşı

Merhaba,mahallemizde bir kaç evin üzerinden yüksek gerilim hattı geçiyordu.Belediye binaların üst katının yıkılmasını istedi . Daha sonra mahkeme süreci başladı ve mahkeme direklerin yükseltilmesine karar verdi .Yani insanlar 20 senedir aynı yerde oturuyorlardı 20 sene sonra ancak farkına varılmış .




Bu mesajda bahsedilenler: @Electro_Magnetic
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.