Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1258
Tıklama
0
Öne Çıkarma
yüksek devirde vites değiştiğinde egzoz patlama problemi, 2012 scirocco 160hp dsg
F
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba, yeni fark etmeye başladım.

Yüksek devirlerde, özellikle 6bin üzerindeki vites değişikliğinde egzozdan boğuk ama güçlü sayılacak bir patlama sesi geliyor.

Bu her zaman vardı da ben mi yeni farkettim yoksa yeni gelişen bir şey mi emin değilim.

Sebebi hakkında fikri olan var mıdır? Bu normal midir?

2012 scirocco 160hp dsg. 50bin km. Standart donanım.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi francesko -- 9 Mart 2021; 11:12:13 >

B
4 yıl
Binbaşı

Araçta yazılımla bilerek yapılmadıysa (pop-bang) diyorlar, zengin karışım sorunu vardır. Çiğ olarak egzoza kadar gelen benzinin bir kısmı egzozta küçük patırtılar yapar.

Buji, ateşleme bobini kontrolü yapılmalı. Tüketimde bir miktar fazla olmalı şu anda.



F
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Hocam çok teşekkürler.

Dediğiniz gibi yakıt tüketimi biraz fazla sanırım şu an. Bir servise göstereyim öyleyse.



R
4 yıl
Yüzbaşı

Ulan ne adamlar var biz O DSG Gecislerindeki Farthh lamayı Cok daha Fazla duymak İçimizde hissetmek için Downpipe Warex vs yapıyoruz Herifcioglu sikayet ediyor :)

Servise arabayı bosa goturme dostum DSG lerin özelligi zaten gecişlerde Pırttlaması. Aracında yazılım olsada olmasada o ses olur Normal Ve cok güzel bir özellik :)

Sen yukarda boş yorum yapan arkadasa bakma Pop Bang yahut diger adıyla Popcorn yazılım farklı bi olaydır. O yazılımı yaptıgında yuksek devirde gazdan ayagını cektiginde sürekli patpatpatpat Yapar araba Devir düserken Mısırpatlagı gibi. Buda kısa surede Piston kafalarını Eritmeye kadar gider ki kimse tavsiye etmez.

Bendede CTH 160 lık scirocco var o sesi duymak için sürekli gazlarım mesela Pırttlama sesi bende asırı derece belirgin mesela Buji bobin Acık filtre DP Yazılım hersey var. Silah gibi patlıyor. Servise goturme bosa arabanı :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Binbaşı

Ecnebiler buna dsg fart diyor. Dsg vites degistiriken buji ateslemeyi kesiyor, gecisten sonra atesleme eski haline donuyor o arada ateslenmeyen yakit devam eden ilk ateslemede egzozdan osuruk benzeri sese neden oluyor. Eglenceli bir ozellik. Youtube da ornekleri var dsg fart diye aratin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrun -- 9 Mart 2021; 13:37:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Samimi yorumun için teşekkürler dostum :)

Daha önce 2009 modelini kullanmıştım. Onda böyle bir ses olduğunu hatırlamıyorum.

Beni rahatsız eden sesin kendisi değil. Birden bire ortaya çıkan bir ses gibi hissettim, problem olup olmayacağıyla ilgili bilgi almak istedim sadece.




Bu mesajda bahsedilenler: @RedRocco34
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.