Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 1 mobil kullanıcı
644
Cevap
179066
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Yoklama kaçağı nedeniyle mahkemeye çağırılıyorum (11. sayfa)
D
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: savas1990

selam herkese ben 1990 doğumluyum ve muayeneye hiç gitmedim ailevi durumdan dolayı ve annemle birlikte çalışıyodum herneyse eski oturduğum ewe kağıt gelmiş ve yeni haberim oldu yoklama kaçağını 3 ay geçtiniz falan diye pek uzatmıcam öğrenmek istediğim konu asker kaçağına girdimmi? girmediysem ne zaman giriyorum? ve yarın direk askerlik şubesine gidicem sonuçlar ne olur sanırım mahkemeye çıkartıcaklar maddi durumumuz pek yok ne kadar para cezası alırım ve en çok korktuğum şey hapis cezası alırmıyım yardımlarınızı bekliyorum bildiklerinizi söylerseniz sewinirim..1990 doğumluyum teşekkrler herkese

Durumunu anlat. Önceden fikir söylememiz "kahinlik" olacaktır. Ama senin durumunda binlerce insan olduğunu unutma. Hapis cezası ihtimali yok. Para cezası en fazla



İ
15 yıl
Çavuş

ya arkadaşlar bende buraya bu konuyla ilgili mesaj yazmıştım ..
o zaman 331. kısa dönem olarak askerdeydim bende çıktım mahkemey ifade verdim sonra terhis oldum aylar geçti aradan arayan yok soran yok takmayın kafanıza..Kimileri sağlam korkutmuşlar hepsi caz boş konuşuk etmeyin :D:D
hiç bişey olmuyorr..



B
15 yıl
Er

arkadaslar ben 2006 yılında liseyi bitirdim ve 2 yıllık acık ögretim kazandm kayıt oldum askerlik durum belgesi istediler kayıt için askeri şubeye gitttim askerlik durumu almak için. şubeden dedilerki senin askerlik yaşın gelmediği için sorun olmaz git kayıt ol tamam dedim gittim kayıt oldum üniversiteye ve yasım 20 ye geldiğinde açık öğretimi aradım askerlik için bana dedilerki biz açık öğretim okuyanları otomatik tecil ediyoruz. tamam dedim bende askeri şubeye uğramadım hc vve 2 yıl sınıfta kaldım okulu dondurup askere gitmeye karar verdim ve askeri şubeye gittim bütün herseyi ayarladık 2011 şubatta gitcektim ayarladık herseyi eve geldim askeri şubeden aradılar imzalaman gerek yer var gelmen gerek dediler öbür gün gittim yoklama kaçağıymışım mahkeme için savunma yazdım ve tamam dediler şimdi ben nezaman gidicem diye soordum sen askere gitmek istiyomusun dedi evet dedim ozaman bugun işlemlerini yapalım yolla birlikte yarın askersin dediler bende apartopar oldugu için ben suan gitmek istemiyorum ne yapmam gerekir dedim onlarda aof den EK-C2 dosyası öğrenci durum belgesi getirceksin dediler tecil ettirceksn nezaman gitmek istiyosan gelp bozdurcaksın ve hemen gıtcaksın ve bu konuda karasız kaldım..her şube farklı bilgi vermekte.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Binbaşı

Ne kadar çok mahkemelik olan varmış.

Benide bugün şube savcılığa verdi. Tutanak raporu tutturdu. Neden geç gittiğimi yazdım imzaladım.

Sağlık nedenlerinden dolayı zaten elimde ekim 2011 yılına kadar ertelemem var.

Bir sorun çıkmaz umarım.



E
15 yıl
Er

ARKADAŞIM BEN 88 DOĞUMLUYUM AYNI POZİSYON DA İŞİM GEREĞİ DÜNYAYLA BAĞLANTIMI KESMİŞTİM Bİ GÜN EVE KAĞIT GELMİŞ 3 AYDAN FAZLA YOKLAMA KAÇAĞI GEZMEK FALAN FİLAN! YGS YE GİRMİŞTİM AÇIKÖĞRETİM İŞLETME YAZDIM. KAĞIT GELDİKTEN ÜÇ GÜN SONRA ASKERLİK ŞUBESİNE GİTTİM. 176 GÜN YOKLAMA KAÇAĞI GEZMİŞİM. TECİL ETTİLER BENİ 1 YIL. 1 YILDAN SONRA ÖĞRENCİ BELGENLE GEL TEKRAR TECİL EDERİZ DEDİLER. BENDEN SAVUNMAMI İSTEDİLER YAZDIM İNANMAMIŞLAR MAHKEMEYE DAVA AÇMIŞLAR ŞUBAT 2011 DE MAHKEMEM VAR. GİDİCEZ BAKALIM NE OLACAK EN KÖTÜ İHTİMALLE PARA CEZASI ALIRSIN DEDİLER. SEN DURUMUNU YAZ OKUYOMUSUN NE YAPIYORSUN ONA GÖRE YARDIMCI OLALIM.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
Doğum gününü kutla!
15 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar mahkeme yerini nasıl değiştiriyoruz, bu konuda bilgisi olan var mı?



D
Doğum gününü kutla!
15 yıl
Yüzbaşı

Benim memleketteki adliyeye dava açılmış. Ailemin ikameti izmir, benim ikamet istanbul, dava ise kars ta. Onu izmire yada istanbula nasıl aldıracağız bilgisi olan var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
15 yıl
Yüzbaşı

en fazla para cezası verirler.
gerisi hikaye...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
15 yıl
Binbaşı

Fikir vermesi açısından kendi bakaya durumumu ve davamı anlatacağım.

Bakaya Durumu:

2008`de açık öğretime öss`de barajı geçip kayıt yaptırdım. Benim bölümüm olan MYO Endüstriyel Elektronik bölümünden Aöf hazırlık sınıfına kayıt imkanı yoktu. Daha sonra Aöf, hazırlık sınıfına bizim bölümden de kayıt kabul etmeye başladı. (Aöf`deki değişiklik 2009 senesine denk geliyor sanırım.) Tabi bende boşa sene geçirmemek için 1. sınıftayken kaydımı sildirdim. Direkt askerlik şubesine gidip hazırlık sınıfına kayıt olacağımı, hazırlık sınıfındayken öğrencilik haklarına sahip olmadığımı, bu yüzden okulun tecil işlemlerine karışmadığını ve sonuç olarak senelik olarak tecil almam gerektiğini söyledim. Oradaki memur bana kayıt dönemi süresi sonuna kadar geçerli tecil belgesi verdi. Israrla; (3-4 kere söylemişimdir.) "Bu belgeyi verdiniz fakat okul hazırlık sınıfındakilerin tecil işlemlerine karışmıyor. Sizin senelik tecilimi vermeniz gerekli. Yoksa kaçağa falan düşerim." dedim. Memur ise bir problem olmayacağını, senelik tecilimi yaptığını ve bu verdiği belge ile gidip kaydımı yaptırmamı söyledi. Hatta arada "Amma korktun sende. Birşey olmaz. Yaptık tecili. Okuldan da problem çıkmaz." gibisinden şakayla karışık bir laf geçmişti. Neyse ben de bu belge ile gidip hazırlık sınıfına kayıt oldum. Tecilimin olduğunu düşünerek hazırlık dönemini geçirdim.

Neyse hazırlık derslerini verdim ve 3. sınıfa kayıt için gene Aöf`nin isteği üzerine askerlik durum belgesi almak için şubeme gittim. Sıra bana geldi ve gerekli belgeleri teslim ettim. Memur işlem yaparken suratı değişti ve "sen bakaya kalmışsın ama" (8 ay hem de) gibisinden isyankar bir takın takındı. Ben de "Nasıl olur. Yanlışlık falan olmasın. Tecilim vardı." gibisinden laflar ettim ama ne fayda... Bana zamanında güvence verip, işimi hallettiğini ve senelik tecilimi yaptığını söyleyen memur tecilimi yapmamış! Olayın şokundan sonra memur yazılı ifademi aldı ve hakkımda şube tarafından dava açılacağını söyledi. Öğrencilik hakkım olduğu için tecil verdi ve o belge ile 3. sınıfa kayıt yaptırdım. 3. sınıfı da geçtim.

Dava günü olarak 09.12.2010 verildi. Davadan önce 4. sınıf kayıt yenilemesi için harç yatırıp Aöf bürosuna gittim. Oradan hemen öğrenci belgesi aldım. Daha sonra şubeme giderek askerlik durum belgesi aldım. (31.10.2011`a kadar tecilli.)

Dava Günü:

Dava tarihi 09.12.2010 (bugün) öğrenci belgem ve askerlik durum belgesi ile duruşmaya girdim. Hakime hanım olayı sordu. Kısaca özetledim. Oradaki yazıcı bayan bir yandan da medeni durum, adres, iş vb. ile ilgili sorular sordu. Sonra hakime hanım anlattığım olayı özet olarak bana tekrar etti ve "doğru değil mi?" dedi. Tastik ettim. Anlattıklarımı kendisi yazıcıya yazdırdı ve "Tamam beraatine karar verdim. Hadi kaç, git dedi." . Hemen elimdeki 2 belgeyi ibraz ettim. Ne olduklarını sordu. Söyledikten sonra mübaşir belgeleri alıp, birer fotokopisini çektirip getirin dedi. Çektirdik ve kapıda bekleyen mübaşire teslim edip döndük.




İşte benim bakaya maceram böyle. Daha sonra aklıma gelen bir şey olursa eklerim. Ayrıca şunu da belirteyim, herkesin durumu bir olmayacağı için bu anlattıklarım sadece fikir vermek amaçlıdır. Sizin durumunuz benden farklı olabilir ve sonuç olarak karar da farklı çıkabilir...


Size çok önemli tavsiyeler:

1- Bakaya vs. durumuna düşmemek için şubedeki memurdan tecilinizin bitiş tarihini tam olarak öğrenin. Hatta belge alabiliyorsanız memurların tüm afra, tafrasına rağmen ısrarla belge isteyin.

2- Oldu ki benim durumuma düştünüz lehinize olacak belgeleri (öğrenci belgesi, askerlik durum belgesi, sağlık raporu vb.) mutlaka edinerek duruşmaya katılın.

3- Duruşmada hal ve tavırlarınıza dikkat edin, düzgün giyinin (takım elbise...) ve en önemlisi doğruyu söyleyin!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KovenanT -- 22 Aralık 2010; 19:57:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Yarbay

Bazı eğitim merkezlerinden kesin başka yerlere yolluyorlarmış, usta birliği için. Buralar nerelerdir ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
15 yıl
Er

İyi günler arkadaşlar..

Şimdi çoğu arkadaş gibi benimde ufak tefek sorunum ve sorum olacak bu konudaki tecrübeli arkadaşlardan bilgi edinebilmek için..
Ben 89 doğumlu bir bireyim. AÖF'de okuyup 2 sene üstüste kaldım ve tecilimin otomatikman bozulduğunu aylar sonra öğrendim..
Korka korka beni alırlar düşüncesiyle gittim askerlik şubesine ve okulla ilişiğimi kesmem gerektiğini söyledi ve bende o gün okulla ilişiğimi kesip muayenemi olduktan sonra 2 senelik tecilimi yaptırdım.. 22 eylül 2010 tarihinde tecilim yapıldı ve 01 ocak 2012'ye kadar tecilim yapıldı. elimde kaşeli imzalı tecil belgem var..
Buraya kadar her şey normal..
Asıl mesele, ben şuan İstanbul'da yaşıyorum ve ailem İzmir'de..
Ve ailemi karakoldan arayıp oğlunuz asker kaçağı deyip celallendirmişler..
Ama benim elimde tecil belgem var.. Bu nasıl oluyor anlamıyorum. Ve bu durumu nasıl düzeltebilirim bilmiyorum. Tecilimi yaptırdığım şubeyi arıyorum telefonları meşgul gibi bir şey ulaşamıyorum bir türlü.. Bağlı olduğum askerlik şubesine elimdeki belgeyi fakslamalımıyım ne yapmalıyım. Şu saçmasapan sorunu çözmek istiyorum. Başıma dert olmadan..
Ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Yardımlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum arkadaşlar..
Şimdiden teşekkür ederim..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ö
15 yıl
Yarbay

EKimde muayene oldum mahkeme tebigatı bugün geldi şubat 9 da mahkemem var. İnş beraat ederim :)

ne bir belge geldi ne birşey şubedede dedim bilmiyordum muayene zamanını diyerekten. umarım birşey olmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Binbaşı

Bugun mahkemem vardı. Sabahleyin gittim girdim mahkeme salonuna hakim yüzüme bile bakmadı adımı ve soyadımı sordu sadece
Sonra önünde ki yazıcı bayana bişeyler yazdırdı. ve bana beraat ettiğimi söyledi gidebilirsin dedi.

Para cezası falan da vermedi



M
15 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar benim durum biraz vahim gibi
2 yıllık okuyodum 5. seneye uzadı bende bıraktım
demişlerdi ki okul 3 senede bir tecil ediyor otomatik öğrenci işleri yapıyor o işi diye. bende ASAL dan baktım herhangi bir eğitim/öretim kurumunu terk eden şahıs 2 yıl daha tecili geçerlidir yazıyordu. bende ilgilenmedim
yani 3 senede bir tecil ediyorsa en son 3. sınıfta etti 6. seneme kadar geçerli olması lazım diye düşündüm tabii bu olaylar esnasında adres değiştirmiştik saolsun babam adresi nufüs müd. bildirmemiş ve en önemlisi "okulu bırakanlar için okul bu adamı alabilirsin gibisinden kağıt yolluyor" yani okulu bırakınca tecilim var nasıl olsa diye düşünülmesin bende şubeye gittiğimde öğrendim okulu bırakanlar ya da bitirenler şubeye mutlaka uğrayıp askerlik durumunuzu öğrenin ve isterseniz varsa tecil hakkınızı kullanın kimse engel olamaz korkmayın o açıdan ve üşenmeyin gitmeye.
herneyse 5-6 ay önce ehliyet sınavına girerken polisler telefonları toplarken ismimi sordu söyledim o da sen şurda oturdunmu dedi bende evet dedim
sen nerdesin ya biz seni arıyoruz 1,5 senedir sen asker kaçağısın pazartesi gel karakola dedi
karakola gittim ordan şubeye askerlik durumumu öğrendim 16 ay yoklama kaçağı. savunma yazdım dilekçeye adres değişikliği bildirilmediğinden herhangi bir tebligat gelmedi diye sonra tecil hakkım vardı biraz daha 2011 ocak 1 e kadar tecil ettirdim
bugün tekrar şubeye gittim işlemlerimi yaptırdım çarşambaya teslim tarihim çıktı yoklama kaçağı yazıyo silüsümde
dediğim gibi mutlaka şüpheniz varsa askerlik şubesine gidin merak etmeyin hiç gitmediyseniz yada ilgilenmediyseniz tutup götürmezler en fazla işlemlerinizi yaparlar bir de savunma yazdırırlar en erken de 1 gün sonra teslim tarihiniz olur:D
şimdi ben ne ceza yerim bilmiyorum ama yersemde hiç adil değil asal sitesindemaddelerde belirtilmesi lazım öğrenimini terk eden kişinin isterse tecilini yaptırmak zorunda olduğu yazmıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl
Yüzbaşı

ekim 2010'da mahkemeye çıktım, son yoklama tarihini 3 aydan daha çok geciktirdiğim için.. gerekli açıklamayı ve belgelerimi gösterdim Hakim Bey'e, berat olarak sonuçlandı.. herhangi bir para cezası falan olmadı. duruşma 3 dk anca sürdü zaten..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl
Er

şimdi en doğru haberlerden birini vereyim. ben de yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm. kağıt geldi mahkemeden, mahkemeye girip çıktım üstün körü ifadem alındı. bende ne olduysa anlattım. en sonunda birşey olmaz dediler evime döndüm.

DÜN ELİME MAHKEME KARARI GELDİ. BANA GELEN İLK KAĞITTA SUÇUN YOKLAMA KAÇAĞI OLMAK VE 7 GÜN İÇERİSİNDE KENDİLİĞİNDEN GELMEKTİ. ANA ÇIKAN SONUCA GÖRE AYLARCA KAÇAK KALMIŞIM. 4 AY HAPİS CEZASI ALDIM. 1/6 ORANINDA İNDİRİM YAPILMIŞ. 3 AY 10 GÜNE DÜŞMÜŞ. BUNU DA SOSYAL DURUMUM GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK 20TLXGÜN SONUÇ 2000 TL PARA CEZASINA ÇEVİRMİŞLER. 10 AY TAKSİTE BÖLMÜŞLER NEREYE NASIL ÖDENECEK ONU YARIN ÖĞRENECEĞİM.

UMARIM SİZİN BAŞINIZA GELMEZ KALIN SALICAKLA....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Binbaşı

Banada daha yeni geldi arkadaşlar. Okul tecil işlemlerimi göndermediği için kaçak gözükmüşüm.
Şuan okulum dondurdum. Elimde 31 ekim 2011 yılına kadar askerlik ile ilişkiliği bulunmamaktadır belgesi mevcut.
Kaçak bulundugum tarihlerde okulda okuduguma dair belgelerimi alıp gitsem bir sorun çıkarmı acaba


Suç: Bakaya Kalmak

deliller: İddia, şüphelinin ikrarı, nüfus ve adli sicil kaydı, Askerlik subesinin
Suç tespit tutanağı ve tüm hazırlık evrakı kapsamı

Soruşturma Evrakı İncelendi:
Şüphelinin süresi içerisinde son yoklma işlemini yaptırmayarak 274 gün bakaya kaldıgının tespit edildiği ve bu süretle şüphelinin üzerine atılı yoklama kaçağı suçunu işlediği tüm dosya kapsamından anlaşılmakla.

Süphelinin yargılanmasının yapılarak müsnet suçtan sabit olan eylemine uyan yukarıda belirtilen sevk maddesi uyarınca cezalandırılmasına ve hakkında güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına kara verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.


Duruşma Günü: Nisan



Y
15 yıl
Er

selam arkadaşlar benim tecilim 02.01.2011 sona eriyomuş bende bugüne kadar şubatın 2 sine doluyo biliyodum dersanede öss hazırlandıgım icin subeye gttim sınav tarihine kadar tecilimi uzatmak icin ayrıca benim abimde doguda askerlik yapıyo şimdi o bana ben asker oldugum icin istege baglı ben gelene kadar gider veya gitmezsin demişti bende
gidim bi kontrol edim hemde konuşüm dedim şubedeki memur demesinmi muaneye gelmemişsin tecilinde dolmuş önceden gelseydin öss ye gircegini belirtseydin uzatırdık agustosa kadar geç kalmışsın yapılıcak bişey yok hazırlıklara başla diye şoka girdim bana kagıt gelmedi etmedi ki sınava hazırlanıyorum okadar emek verdim napıcam şimdi kafayı yemek üzereyim nolur akıl verin benim durumum nolcak şimdi askeremi gitcem hemen acil cevap lütfennn!!(


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ö
15 yıl
Yarbay

9 şubatda benimde mahkemem var yazmıştım yukarıda . Şöyle birşey oldu . İşteyden bir polis memuru eve gelip karakolda evraklarınız var deöiş bu gün babam gitti eline bir kağıt vermişler "polis memuru ali diye cumartesi 10 da gelsin evrak alsın" diyorlar. Sizde böle bir şey oldumu ne resmi evrak var ne bişey. Cumartesi hayatda izin alamam nedir bu durum ? .


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
15 yıl
Binbaşı

Bana sadece posta geldi imza karşılığı mahkeme kağıdımı verdi.
O da taaa Nisanın sonunda. Henüz ondan başka gelen yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.