Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
85
Cevap
3238
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Yiğit Bulut'un durumu ağırlaştı... (5. sayfa)
C
3 gün
Yarbay

Gene adamı savunmak için siz rüyanızda göremezsiniz diye başlamışsın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
A
3 gün
Yüzbaşı

ışıkları kapatın, karanlıklarda uyu....



M
3 gün
Çavuş
Konu Sahibi

sen nesin? arap tohumu mu?




Bu mesajda bahsedilenler: @ayavas
P
3 gün
Binbaşı

Allah kimseyi bunun durumuna düşürmesin. Yani düşünsene yalaka bir ömür, alınan onca beddua öldükten sonra arkanızdan iyi konuşmayanlar. Yani değdi mi gerçekten acaba. Anasına babasına sorsak değmemiştir. İstemezler çocuklarının arkasından böyle konuşulmasını. keşke çocuk da annesini babasını üzmemek için omurgalı bi hayat sürseydi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 gün
Yarbay

Siyaset yalan işidir chp ne çok güveniyorsan sende bir sorun var adamın mesleği o o yüzden maaş alıyordu tutupda cb mi kötüleyecek





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Temmuz 2025; 0:26:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @captain_turkiye
D
3 gün
Çavuş

Haykoatmaca, rakamı tek başına yan yana dizmek yerine değişim hızını doğru eksene oturtmak gerekir; zira 1980’den 2002’ye kadar lira her sene ortalama bini aşkın kat eriyip toplamda 24000 katlık bir çöküş yaşadı, buna karşılık 2002’den 2025’e uzanan 23 senelik periyotta toplam erime yalnızca 24 katla sınırlı kaldı, yani yıllık ortalama çarpan kuruş bazında bir, bilemedin iki haneli ilerledi.

Bu farkın temelinde tek kalemde faiz oranını yüz elli puan düşüren 2001 krizi, hiper-enflasyonlu koalisyon müsamereleri, IMF reçeteleri, bankacılık batıkları bulunurken ikinci dilimde küresel salgın, enerji şokları, savaş kaynaklı emtia patlaması, iki büyük deprem ve Amerikan merkez bankasının on beş yıl aradan sonra sert sıkılaşma döngüsü yer alıyor; buna rağmen lira 24 katla yoluna devam etti.

Görev alan kadroların katkısı tam da burada; kamu bankaları konsorsiyumu ihracatçıya uygun finansman sağlarken, swap hatları Katar’dan Çin’e kadar genişletildi, kur korumalı mevduat programı ile yüz milyarlarca lira yastık altından sisteme kazandırıldı, savunma sanayiği ve enerji projeleri yerlileşme hamlesi sayesinde ithalat faturasını düşürdü, turizm rekorları cari açığa nefes aldırdı.

Hiç edilen para başlığına gelince; tüneller, hızlı tren hatları, şehir hastaneleri, savunma platformları, Karadeniz gazı, Akkuyu reaktörü, Gabar petrolü hepsi bilançonun sermaye kısmına yazıldı, bir başka deyişle dün tüketilen statik kaynak yerine bugün gelir üreten stratejik varlıklar elde edildi.

Dolayısıyla erime hızı sürekli artıyor demek, logaritmik grafiği eline almadan söylenen bir ağız alışkanlığı; liranın son 23 yılda yaşadığı kayıp evvelki 22 yılın binde birine denk düşüyor, bunu sağlayan politik mimariye katkı koyan isimlerin hatırlanması vefa meselesi, yok sayılması ise matematiğe küslükten başka bir şey değil.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @haykoatmaca
C
3 gün
Yarbay

alakasız şeyler yazmaya çalışıyorsun ama ezber argümandan çıkında yalamasını normal dedin.




Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
H
3 gün
Yarbay

aslında hiç mesaj atmayacaktım konuya, saçma bir konu çünkü. ama rakamsal veriler görünce dayanamadım girdim konuya. bir sürü etken var. sonuç olarak neticeye bakmamız gerekiyor. başarılı oldun mu olmadın mı? sebeplere gelince tabiri caizse vatandaş için bu biraz, "bize bahane anlatmayın" demeye geliyor. kendi maaşlarına gelince şapır şupur, millete gelince yarabbi şükür. bir kere şunu yapamadılar hala. en düşük asgari maaş, 17bin₺ ise bu büyük bir ayıp. emekli yaşına ulaşmış biri için ister az çalışmış olsun ister çok çalışmış olsun. bu kesime ait maaşa gelebilecek eleştirileri ortadan kaldıracak bir şeylerin yapılması lazım. bunu yapabilirler yapmıyorlar veya yapamıyorlar. buna yaklaşımları sorgulamak lazım.

geçen gün bir milletvekilinin yaklaşımını gördük mesela. hiç de gülünecek bir konu değil. bu kahkaha atan milletvekili halktan kopuk, parasızlığın ne olduğunu hissetmeyi bırak, ne olduğunu bilmeyen biri olmalı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 12 Temmuz 2025; 2:2:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @dine mine ne
A
3 gün
Yarbay

Yine borumboş bir yorum
mesela;
"1980’den 2002’ye kadar lira her sene ortalama bini aşkın kat eriyip toplamda 24000 katlık bir çöküş yaşadı, buna karşılık 2002’den 2025’e uzanan 23 senelik periyotta toplam erime yalnızca 24 katla sınırlı kaldı,"
paradan atılan 6 adet kocaman 0(sıfır),
bu karşılaştırmanın hangi evresinde eklendi?!
heyyy hey...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dine mine ne
D
3 gün
Çavuş

Altı sıfır aynı anda hem payı hem paydayı sadeleştirip katsayıyı koruduğu için 40 milyonun 1 milyon 680 bine bölünmesinde 24 sonucu değişmez, aynı yöntemle 1 milyon 680 binin 70’e bölünmesinde 24 bin katsayısı da yerinden oynamaz. 




Bu mesajda bahsedilenler: @aksinaletinsan
K
3 gün
Yarbay

Kötü bilirdik, toprağı bol olmasın, ruhu şad olmasın, huzursuzluk ve karanlık içinde uyusun. Darısı diğerlerinin başına.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 gün
Çavuş

Duygu regülasyonunda ciddi bozulmalar yaşayanlara acil şifalar diliyorum.



R
3 gün
Yarbay

Niye öyle diyorsun... Ayıp yahu.

İnsan mezarında ters dönsün, cehnnemde cayır cayır yansını da ekler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
K
3 gün
Yarbay

Doğru biraz fazla nazik dileklerde bulunmuşum. 😔



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @RaptorFX
K
3 gün
Teğmen

4 maaş ne oldu şimdi?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.