Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
842
Cevap
72245
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: YGS'nin algoritması: ÇEMBERSEL MODLAMA [GÜNCELLENDİ] (17. sayfa)
O
14 yıl
Yüzbaşı

Bu rezaleti nasıl değerlendiriyosunuz arkadaşlar :

http://www.google.com/trends?q=mod+medyan&ctab=0&geo=all&date=2011-3&sort=0



O
14 yıl
Yüzbaşı

Şunu nasıl değerlendiriyorsunuz arkadaşlar ?? Herhalde google'ı da hack'lemedik di mi ... Google'ın bazı servislerine erişim engellenmeli acilen bu halkı galeyana getirmek için yapılmış bir oyundur. Burada girenlerin ip'leri tespit edilse aslında tamamına yakını suçludur bence bunların durup durup son gün mü bakçaklar somut verilerle konuşun kutuplaşmayın zaten herkesin sinirleri yeterince laçka olmuş...

http://www.google.com/trends?q=mod+medyan&ctab=0&geo=all&date=2011-3&sort=0



M
14 yıl
Er

ben 20 martta üds'ye girdim , orada soru kitapçığı adıma düzenlenmiş olarak bir torba içinde gelmişti.. Ygs'de de böyle bir durum mu vardı ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl
Yüzbaşı

B
14 yıl
Yüzbaşı

Sınavı iyi geçen arkadaşları anlayabiliyorum. O kadar hazırlanmışlar iyi puan bekliyorlar puanlarının emeklerinin bir hiç olup gitmesini kabullenemiyorlar. Sonuna kadar da haklılar bu konuda. Ama bu sınava giren herkes az çok emek sarfetti, sinir sitres dolu yıllar geçirdi. Ben de 6-7 sene önce aynı sıkıntıları yaşadım sizler gibi. Durumunuzu anlıyorum. Şimdi kopya şifreleme adına her ne diyosanız, bunun sayesinde birileri haksız bir şekilde senin önüne geçmeyebilir. Ama başka suçsuz insanların önüne geçip onun başarısını engelliyorsa sen de diğer suçsuzlar gibi dur arkadaş burda bir emek hırsızlığı olabilir diyip arkadaşlarına destek vermelisin. Bunu da geleceğin için yapmalısın emin ol. Bu Öss Lys Lgs herneyse senin için şu anda hayatın dönüm noktası gibi gözükebilir. Burda etliye sütlüye karışmıyım ben olacağına varır dersen girdiğin üniversitede napıcaksın. Üniversiteden sonra iş hayatında napıcaksın. Bu sefer atlatmış olabilirsin belki ama ilerde kesinlikse sen de mağdur duruma düşüceksin emin ol. Böyle emek hırsızlığının, adam kayırmanın kralını asıl bundan sonra göreceksin. Demem o ki '' yok arkadaş ben bu sınavda kopya çekildiğine kesinlikle inanmıyorum Ösym' ye sonuna kadar güveniyorum'' diyorsan, bu sınavda bir düzen olduğuna inananlara katılmamakta haklısın. Ama kafandan geçenlerde bir gram bile şüphe varsa ortaya çıkanlar hakkında, o şüpheyi gidermek için işin peşini bırakma.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
14 yıl
Yüzbaşı

ÖSYM'den yetkililerin gece Yildiz tv'de yaptiklari aciklamalarında saçmalıyor arkadaşlar şu rezalet burda dursun:

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=ntv&seekTime=05-04-2011%2002:14


Gazeteciler de hiçbir şey anladığı yok donanimhaber olarak canlı yayınlara mı katılsak ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkillinc -- 5 Nisan 2011; 2:48:55 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
14 yıl
Er

4578 YGS kitapcigindaki 100716 sorunun bilgisayarda incelenmesi

Incelemeyi OSYMnin ekledigi kitapciklarla gelistirerek sonuclarin guvenirliligini artirdim.

1) Kullandigim Kaynaklar:

ftp://2011ygs-kitapcik.osym.gov.tr

10dan fazla sehirde 20den fazla test merkezinde uygulanan 4578 test kitapcigi bilgisayar programlari kullanarak analiz edilmistir.


Toplam 4578 kitapcikdaki 100716 matematik sorusu incelendi. Her test icin bilgisayara kolayca transfer edilebilen 22 soru secildi.

Incelenen soru numaralari (basina dagitilan kitapciga gore, pdf icinde text haline cevrilebilenler.):

1, 2, 4, 5, 7, 8, 13, 14, 16, 17, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31, 32, 33, 34, 36

2)Anahtar

Internette bahsedildigi sekilde, siklar butun cembersel modlari gelebilecek sekilde siralaniyorlar. Rakamlarin kucukten buyuge sirali halleri bu seceneklerin her birinde araniyor ve bu secenekler arasinda ayni sik/sayi ayni sirada bulunuyorsa o sik seciliyor.

Eger siklarin 5i birden eslesebiliyorsa, en kucuk sayi.
Eger 1den fazla cembersel modda 1 secenek dogru cikiyor ise, o 1 defa eslenenler arasinda en buyuk olan sayi.
Eger butun cembersel modlar arasinda sadece 1 eslesme var ise, eslesmenin kendisi dogru sik olarak seciliyor.

3) Onemli kisim ve Sonuclar:

4578 kitapciktaki toplam 100716 soru incelendi. Kisiye ozel kitapcik oldugu ve siklarin rastgele yerlestirildigi soylendi. Burada siklarin %100unun birbirinin cembersel modu oldugunu gozlemliyoruz. Eger diger sehirlerde surpriz yok ise, butun kitapciklarin sadece 1 master kitapcigindan kaydirilarak olusturuldugu soylenebilir. Bundan dolayi onceki bahsedilen sifre cok rahat bir sekilde yukarida bahsedilen butun kitapciklarda uygulanabiliyor.


Her kitapcikta 22 soru inceledik ve yukarida bahsedilen en basit aciklamalarla, (tahminlerle, donusumlerle) olusturulmus kural uygulanirsa her kitapcikta 19 soru yani denenmis sorularin %85ten fazlasi cok rahat bir sekilde dogru cevaplanabiliyor. Cevaplanamayan sorular 13. , 27. ve 33. sorular.

Kisaca, inceledigimiz 4578 kitapcikta denenen toplam 100716 matematik sorusu 85% basari orani ile en basit kurallar iceren anahtari kullanarak cozulebiliyor. Bu demek oluyorki OSYMnin kisiye ozel kitapcigi eger anahtar biliniyor ise herkese matematikten yuksek net yapma sansi taniyor. Aciklamalar yureklere su serpebilir eger ki bu basit kural sinav oncesinde kimse ama kimse tarafindan bilinmiyor ise. Yakin zamanlarda forumlarda tartisilan konulardan biri de insanlarin sinavdan 1-2 gun once birbirine ve internette mod,medyan ile ilgili sorular sormus olmasi. Bu da tabii ki supheleri artiriyor.

Ayrica bu kuralin cembersel modda ayni basariyla calisabilmesi icin ilk durumda yanlis seceneklerin tamamen random olarak degil de, belli permutasyonlarda yogunlasmasi gerekiyor.

Kisaca dogru secenege A der isek, B,C,D,E secenekleri istenilen sekilde dizilebilir. Yanlis seceneklerin permutasyonunu goz onune alirsak, 24 farkli sik siralimi yapilabilir. Fakat, bu master kitapciginda goruluyor ki ozellikle 22 soru arasinda yaptigimiz incelemede 2-3 permutasyonun dominant olarak bulundugunu goruyoruz.

Ornek olarak A secenegini dogru kabul edersek ve siralama ne olursa olsun, cembersel modumuzun secenegini A ile baslatirsak:
Olmasi gereken durum
A B C D E

Yanlis secenekler degistirilmiyor,

A B C D E 4 defa → en kucuk rakam dogru


Eger degistiriliyor ise,

A E D B C 5 defa

A E B C D 4 defa

Yani ilk 3 permutasyon ile 22 sorunun 13 tanesi olusturulmus.

Kalan permutasyonlar sirasi ile:

A C B D E 2
A C D E B 2
A D E B C 2
A C D B E 1
A D E C B 1
A C B E D 1

Bu durum sorularin yanlislarini siralama sirasinda sans eseri olusmus olabilir. Ya da yanlislari kararken baska kisitlamalar, parametreler goz onune alinmis olabilir. Yine de belirtmekte yarar var.



P
14 yıl
Onbaşı

BEYLER DIKKATTT !!!!!
gerci soylediler gibi ama ihtimal var diye yine de ben gordugumu soyliyim

ilk linkteki Tatvanda sınava giren herhangi bir ogrencinin girdigi kitapcikla,

osym'nin basina sundugu kitapcik'taki 4. ve 1. sorularin şıkları tamamıyla birbirini tutuyor. sadece soru yerleri farklılaşmış. ve ayrıca şifre yöntemiyle de çözülebiliyor.

görmek isteyen girip bakabilir tabi ilk linkler açılırsa..

ftp://2011ygs-kitapcik.osym.gov.tr/131%20-%20B%DDTL%DDS-TATVAN/YGS_2011_001.pdf

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57454/h/2011ygssorulari.pdf





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patron1991 -- 5 Nisan 2011; 5:39:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mecile
ben 20 martta üds'ye girdim , orada soru kitapçığı adıma düzenlenmiş olarak bir torba içinde gelmişti.. Ygs'de de böyle bir durum mu vardı ?

Evet.



G
14 yıl
Er

Ben 54 yaşındayım ,şifre olayını merak ettim ve
İnternette yayınlanan kitaplardan birinin matematik sorularına 11286.43940 bahsedilen formülü uyguladım, medyaya verilen kitaptan ve cevap anahtarından soruların cevaplarını karşılaştırdım.Medyaya dağıtılan kitaptaki soru sırasıyla bu kitabın soru noları farklı idi , bazı sorularda şıklar aynıydı, sonuç olarak 20 soru doğru çıktı, 10 soru yanlış çıktı, 10 soruya formülü uygulayamadım boş bıraktım ( harf ve açıklamalı olanlar ile kare köklü olanlar v.s. bu sorularda medyaya açıklanan kitaptaki soru nolarına göre , 6,10,12,15,18,20,21,25,29 ve 37 ) ,
Formülün uymadığı soruların noları yani yanlış sonuç veren
( 9,14,16,19,27,30,33,35,38 ve 40 )
Doğru olarak işaretlediğim sorular
( 1,2,3,4,5,7,8,11,13,17,22,23,24,26,28,31,32,34,36,39)

Ben bu yaşta bu kadar yapabildim.
Tüm gençlere başarlar dilerim.



O
14 yıl
Binbaşı

YGS SINAV SKANDALI

BU OLAY BU ŞAİBE ÜZERİNDEN KALKMAZ



ÖSYM KONTROLE İZİN VERMİYOSA 1.7 MİLYON KİTAPÇIĞIN

BİLİNKİ Bİ DÜMEN VAR



İNTERNETE KONAN DÜMEN KİTAPÇIKLAR DEİL SİZİN SINAVA GİRDİĞİNİZ

ÜZERİNE İŞARETLEME YAPTIĞINIZ KİTAPÇIKLARI

BAĞIMSIZ KURULUŞLARA VERSİN


NAPMAZ YEEEMEEEZZZZ

ULEN ADAMLAR NE GÜZEL TEZGAH HAZIRLAMIŞ YA

ESAS KIYAMET APTAL COCUKLARIN 40 MATEMATİK DOĞRU YAPTIĞI

YANİ SINAVLAR AÇIKLANINCA DAHA BÜYÜK REZALET OLUCAK

İHBARLAR BAŞLICAK





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Origami Killer -- 5 Nisan 2011; 7:39:01 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl
Yarbay

Abbas Güçlü forumdaki arkadaşların attığı maillere kayıtsız kalmamış.

Milliyet'teki yazısına bakın bugün.

Mod Medyan diyor sınavın şifresini.

http://gundem.milliyet.com.tr/iste-sinavin-sifresi-mod-medyan/gundem/gundemyazardetay/05.04.2011/1373287/default.htm





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 5 Nisan 2011; 7:55:21 >

M
14 yıl
Çavuş

B
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Adana’da “forum.donanimhaber.com” adresi YGS öğrencilerinin buluşma noktası oldu. Saatlerce süren tartışmalardan sonra ortaya yeni bir formül çıktı. Adı ise ‘çembersel modlama’. Çocuklar bu yöntemle 40 matematik sorusundan ortalama 20 sorunun cevabını bulmayı başardı.


http://haber.gazetevatan.com/ygs-sorularindaki-sifre-cozuldu-mu/369155/1/Gundem


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
14 yıl
Yarbay

bizim zamanımızda böyle kopyalar yoktuki çekelim hepimiz mala bağlamıştık bitsede gitsek modundaydık iyiki okumuşum ama okuyun gençler 6 ay askerlik bulunmaz fırsat


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yarbay

M
14 yıl
Yarbay

bu kopyaların kralları yıllarca doğuda yapıldı,hep duymuşsnuzdur ,çoban ali çok az çalışarak ilk yüze girdi diye,ulan kim çalışmadan ilk yüze girmiş ne zakalar var ya rab ,yıllarca doğuda dağıtım görevlileri tehdit edilerek sınavdan önce soruların alınması sağlandı,bütün sorular ağa çocuklarına gitti,he üniversiteye girdilerde ne oldu sadece başkalarının yerini aldılar,yoksa yarısı ya okuldan atıldı yada bir sap olamadı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 5 Nisan 2011; 9:37:19 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yüzbaşı

http://www.ntvmsnbc.com/id/25199569

...

SINAVDA ŞAİBE KALACAK
ÖSYM bu şifrelemeyi kasıtlı yapmamış bile olsa, tespit edilen bu şifreli kitapçığın sahibi olan aday, gerçekten başarılı bile olsa, üzerinde bir şaibe kalacak ve mağdur olacak. Demir’in bu öğrencilerin karşı karşıya kalacağı mağduriyeti nasıl gideceği de merak ediliyor.

“Donanım haber” isimli bir forum sayfasında ise yayınlanan bazı kitapçıklarda “Çembersel modlama” isimli bir algoritma türünün kullanıldığı iddia edildi ve buna ilişkin örneklere yer verildi. Bu yöntemle doğru cevabı bulma oranının yüzde 80’e ulaşılabildiği öne sürüldü.

...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yarbay

Diğer başlıktada yazıldı, artık konuya hakim birisi bütün bu delilleri adam gibi toplayıp soruşturmayı yürüten savcıya göndersin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Er

Açıkcası tüm yazıları tek tek okudum . Bazı arkadaslar bazı kitapçıklarda uymadığını bazılarıda çeşitli kitapçıklardan seçerek örneklendirme yahut değişik yöntemler uygulamışlar . Bu yöntemleri uygulayan arkadaşlar birşeyi es geçiyorlar bence bu yöntemler bu soruları çözmekten daha zor .
Fakat yine de güzel olan taraf arkadaşların beyin jimnastiği yapıp en ufak siyasete girmemeleri bu yönden donanımhaber kullanıcılarının kalitesini belli etmiştir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.