Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
265
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni tür ahtapot keşfedildi
S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yeni tür ahtapot keşfedildi



 



Günümüzde biyoloji alanında yeni türler keşfedilmeye devam etmekle birlikte rutinde keşfedilen türün yeni tür olup olmadığını anlamak amacıyla organizma üzerinde çeşitli diseksiyonlar ( kesi ) yapılıyor ve böylece ilgili organizma inceleniyor.



Şimdi ise bilim insanları invaziv ( girişimsel ) olmayan bir şekilde MRI ve CT ( manyetik rezonans görüntüleme, bilgisayarlı tomografi ) yöntemlerinden yararlanarak yeni bir tür ahtapot keşfetti.



Ahtapot



Yeni tür ahtapot keşfedildi



Kuzey Pasifik Okyanusu’ndan yakalanan 30 cm uzunluğuna sahip ahtapot ne yazık ki yakalama girişimleri sonucunda öldü ve bilim insanları elde tek olan bu değerli türün yapısının bozulmadan incelenmesi için kolları sıvadı.



Bilim insanları ilk olarak MRI görüntüleme ile organizmanın iç organlarını ve çeşitli yumuşak dokularını görüntüledi ve daha sonra ilgili ahtapottan doku örnekleri alındı. Daha sonra ilgili ahtapot tomografi cihazları ile görüntülendi ve ahtapotun DNA sekansları analiz edildi.



Ayrıca Bkz.Haftalık insülin enjeksiyonu klinik deneylerde olumlu sonuç gösterdi



Yapılan incelemeler sonucunda yeni ahtapotun dumbo ahtapotlarına ait yeni bir tür olduğu tespit edildi. Yeni ahtapota Grimpoteuthis imperator adı verilmekle birlikte örneğe ait dijital veriler gelecekte MorphoBank adlı çevrimiçi platformda yer alabilir ve böylece araştırmacılar için erişebilir olabilir. Ahtapotla ilgili fotoğraflara galeriden erişebilirsiniz.





Yeni araştırma BMC Biology adlı dergide yayımlandı.




Kaynak:https://www.eurekalert.org/pub_releases/2021-04/bc-nso042121.php
Kaynak:https://www.uni-bonn.de/the-university
Kaynak:https://bmcbiol.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12915-021-01000-9

 Haberi Portalda Gör

P
3 yıl
Yarbay

zoolog muyuz la biz !?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 24 Nisan 2021; 15:11:43 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
3 yıl
Binbaşı

EEEE, burada iki konu var birisi ahtabot diğeri "MRI ve CT ( manyetik rezonans görüntüleme, bilgisayarlı tomografi ) yöntemlerinden yararlanarak yeni bir tür ahtapot keşfetti."





Bu mesajda bahsedilenler: @SEO19ProjectManager
Y
3 yıl
Yüzbaşı

Nasil tükendi bile geçmiş olsun.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.