Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
773
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Yeni Tesla Model Y'nin standart versiyonu Avrupa'da satışa sunuldu
D
9 ay (3415 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Yeni Tesla Model Y'nin standart versiyonu Avrupa'da satışa sunuldu
Tesla, yeni Model Y'yi piyasaya sürdükten sadece bir ay sonra, Türkiye'de de satılan standart menzilli versiyonunu Avrupa'da satışa sundu.



44.499 euro başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu



Juniper kod adlı yeni Model Y'nin standart versiyonu, önceki modelle aynı 44.499 euro başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu. Bu modelde 220 kW gücünde arkadan çekişli tek motor ve 62,5 kWh kapasiteli lityum demir fosfat batarya yer alıyor. Aracın WLTP menzili yapılan iyileştirmelerle 455 km'den 500 km'ye çıkarılmış. 0'dan 100 km/h hıza 5,9 saniyede çıkan otomobilin son hızı ise 200 km/h ile sınırlandırılmış.



Yeni Model Y'nin uzun menzilli RWD modeli, selefinden 1.000 euro fazla olan 49.990 euro fiyatla satılırken, uzun menzilli AWD versiyon 2.000 euro indirimle 52.990 eurodan satılıyor.



Ayrıca Bkz.SAIC ve Huawei akıllı elektrikli araçlar için ortaklık kurdu



Yenilenen Model Y, yeni dış tasarım, iyileştirilmiş verimlilik, yeniden tasarlanmış iç mekan, daha sessiz kabin ve daha yumuşak süspansiyon gibi çeşitli iyileştirmeler içeriyor. Standart donanımda 19 inç jantlar ve temel seviyede otopilot sunurken, gelişmiş otopilota erişmek için 3.800 euro ek ücret ödemek gerekiyor. Tesla'nın ABD'de Tam Otonom Sürüş olarak adlandırdığı paket ise 7.500 euroya sunuluyor.



Yeni Model Y'nin Türkiye'de ne zaman siparişe açılacağı ise henüz bilinmiyor.



 




Kaynak:https://www.carscoops.com/2025/02/tesla-rolls-out-regular-2026-model-y-in-europe-cuts-prices-by-up-to-2100/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Yeni model %10 ÖTV ile gelecek...
Yoruma Git
oricin - 9 ay +8
A
9 ay (475 mesaj)
Yüzbaşı

Bizde fiyat ne yine çok VERGİLİMİ??



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
9 ay (4183 mesaj)
Yarbay

Herkes fiyatlar uçacak diye önceden sipariş verdi. Bakalım yeni modelle beraber ne olacak.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

O
9 ay (1115 mesaj)
Yüzbaşı

Yeni model %10 ÖTV ile gelecek...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 ay (4737 mesaj)
Yarbay

Neden hocam



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @oricin
E
9 ay (4172 mesaj)
Yarbay

acaba satandart model y ilk gun kac adet sipariş aldı??




D
9 ay (162 mesaj)
Teğmen

Şöyle basit bir hesap yapalım;
Almanya Model Y satış Fiyatı: 45.970 €
Ruhsat ve transport ücretleri hariç: 44.990€
Almanya da KDV %19 , böylece arabanın vergisiz fiyatı: 37.807 €

Türkiyede %10li ÖTV matrah üst limiti : 1.450.000 tl
bu fiyatı vergisiz Almanya fiyatına bölersek: 38,36 Euro kuru ortaya çıkıyor.

yani Tr de 38.36 tl Euro kuru üst limit olarak düşünebiliriz.
24 şubat itibariyle € Tl kuru : 38.26 tl , yani 10 kuruş Euro artışı sonrası %10 luk ÖTV den çıkıyor.

bekleyip görelim bakalım..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.