Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
10
Cevap
1370
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni SSD'ye format mı yoksa Klonlama mı?
P
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba.

Laptop için 480 GB SSD aldım. HDD ise 750 GB.

Klonlama için yazılar okurken iki disk de aynı boyutta ise klonlamada sorun yaşamazsın denmiş. Benim kapasiteler farklı. Klonlama sırasında bir sorun yaşanır mı yoksa sıfırdan kurulum yapmak daha mı mantıklı?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



A
4 yıl
Yarbay

Sorun olmaz. Klonlama yazılımları hedef diskte boyut ayarlamasına izin veriyor. Tabi aktarılacak veriden daha fazla alan vermek kaydıyla. 320 gb hdd'ten 240 gb ssdye klonlama yapmıştım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

Ben olsam temiz kurulum tercih ederdim.



G
4 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar PC ye aparat kullanarak PCİe ye samsung M2 nvme ssd taktım.C sürücüsünü bu ssd ye klonladım.Bu M2 sürücülerde görünüyor ama bios ayarlarında göremiyorum klonladığım M2 yi bios ta nasıl görebilirim yada windows u M2 den nasıl başlatabilirim.video sitelerinde yada başka bazı forumlarda söylenen yöntemleri denedim ama olmadı.Bios ta görünmüyor M2.Bunun nedeni PCİe den bağlanması olabilir mi?Bilgisayarımı tıkladığımda sürücülerde görünüyor ama biosta görünmüyor?Yardımcı olursanız sevinirim


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay

Evet, bunun sebebi M.2'nin PCIe'den bağlanmasıdır. Anakartta NVMe desteği olmadığı için doğrudan M.2'den başlatamıyor. Ancak bilgisayar normal olarak BIOS'un desteklediği bir cihazdan (SATA HDD veya SSD) başladıktan sonra M.2 SSD'yi ikinci depolama cihazı olarak (mesela D: sürücüsü olarak) kullanabilirsiniz.

Fakat siz bu şekilde istemiyorsunuz, Windows'un M.2 üzerinde çalışmasını istiyorsunuz. BIOS buna imkan vermiyor. Bazı kişiler bu sebeple BIOS'u modluyorlar. Yani BIOS'un yazılımını değiştiriyorlar. NVMe desteği olan anakartınıza uygun bir BIOS bulursanız siz de yapabilirsiniz ama bu ise riskli bir işlemdir!!! İcabında anakartın patates olma ihtimali var. Uyarmadı demeyin!

Ben şahsen anakart üzerinde M.2 slotu yoksa adaptörle NVMe SSD kullanmazdım. Normal SATA SSD alıp kullanırdım. Günlük kullanımda aradaki hız farkı çok hissedilecek kadar değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @Gzntp27
E
4 yıl
Yarbay

@DoubleDragon @Gzntp27
Selamlar
Ayrı bir başlık açmama rağmen, madem yeri geldi bir sorum olacak ? Yardım ederseniz, sevinirim.
Anakartım : MSI Gaming Pro Carbon Z270
Hali Hazırda 2 adet m.2 slotum dolu olarak kullanıyorum, üçüncü bir nvme m.2 ssd ihtiyacım oldu. Tabii bunu PCI-E çevirici kullanarak takmam gerekecek, minimum hız kaybıyla hangi kartı tercih etmeliyim? Ugreen, Alfaris,Dark gibi markalar mevcut.
Üçüncü bir nvme kullanımı diğer harddisk sata slotlarını iptal eder mi ? Anakart üzerinde gelen iki adet m.2 slotuyla 2 adet sata slotum iptal olmuştu.

PCI-Exp kart ile kullanmak istediğim nvme m.2 Intel 660p 1 TB modeli. (1700mb/1700mb hızlarında) elimdeki en düşük hızlı modeli PCI-Ex kart ile kullanmayı düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DoubleDragon , @Gzntp27
B
4 yıl
Binbaşı

Ben de bilgisayarıma ssd aldığımda bu konu hakkında kararsız kalmıştım. Klonlamanın temiz kurulum kadar sağlıklı olmayacağını birkaç yerde okudum. Ne kadar fark vardır bilmiyorum ama temiz kurulumun daha sağlıklı olacağı da kesin. Tabi uğraşmaya değer mi bilmiyorum.



T
4 yıl
Çavuş

Aynı sorun bendede mevcut pci slotundan çeviriciyle m2 ssd aldım ama windowsu bir türlü kuramadım çünki bios görmüyor m2 yi.çare bulan windowsu bu durumda kuran arkadaşlar varsa yeşillendirsin lakin 1 haftadır çözüm arıyorum ama hiç bi yerde bulamadım.şimdilik depolama olarak kullanıyorum mecbur.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gzntp27
D
4 yıl
Yarbay

Anakart M.2 slotunu SATA ve PCIe ile kombine olarak kullanıyor. Bundan dolayı M.2 SSD taktığınızda SATA portlarını iptal ediyor. M.2 çevirici ile kullandığınız SSD'nin SATA portunu iptal edeceğini düşünmüyorum. Hangi çevirici iyidir, kötüdür bilmiyorum. Kullananlar daha iyi bilirler.




Bu mesajda bahsedilenler: @emrahcey
G
4 yıl
Onbaşı

Temiz kurulum yapmak için de bios ta görmemiz gerekiyor.Sorunumuz pcie ye aparat ile taktığımız nvme M2 SSD yi bios ta göremiyoruz.Bios ta görebilecek duruma gelsem çözüm bulabileceğiz sanırım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tiestoguz
T
4 yıl
Çavuş

Biosu modluyarak halettim ben.biosun içine nvme kodu girerek m2 yi biostan tanıttırmayı başardım ve iiletim sistemini lurdum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gzntp27
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.