Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1916
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yeni sistemde, 'overclocking failed!' hatası...
B
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Toplayalı 2 hafta olan bilgisayırmı kurcalamaya yeni vaktim oldu, Asus P8P67 LE anakart 4gig (2x2) corswair 1600mhz ram ve i7 2600k işlemci kullanıyorum. Karşımdaki sorun, bilgisayarın ehr açılışında birkaç kez yaklaşık 10sn.lik aralıklarla kendini resetlemesi ve 2. resetlemeden sonra oldukça sık bir şekilde "overclocking failed! Plesae hit f1 to reach bios bidibidivebenzeeribirşey" uyarısına rast gelip sinirküpüne dönüşmem.

anakartta bios versiyonumu 1013'e yükselttim ve hala bu hatayı alıyorum.
her seferinde bu hata yazısını geçtikten sonra gene makinem overclocklanmış bir şekilde açıldı, ki şu an da düşük kullanımda çarpanım x16, max yükte x46 oluyor.
bir de bu kadar para verdikten sonra değsin istiyorum, vatan bilgisayarda yardımcı olan 2 satış görevlisi de "niye msi gd65'e 30tl fazla vereceksin ki? p8p67 le al herkes bundan alıyor! Almazsan çok salaksın yaaa...hehe..." ifadesine büründüler; açıkcası kasanın içindeki tuşa bir kez basıp da bu hiçbir işe yaramayan, fakat janjanı bol arayüzden uzak durmayı tercih ederim. Hiç değilse böyle aptal-salak sorunlar çıkmazdı karşıma...sanırım


Yardım edebilirseniz sevinirim

herkese iyi geceler, iyi forumlar!