Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
93
Cevap
7385
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Yeni Renault KADJAR Tanıtıldı
*
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

U
9 yıl
Yarbay

İsmi hariç güzel araba ,capturun biraz iri hali.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
9 yıl
Yüzbaşı

Araç güzel, ama ismin mutlaka değişmesi lazım. Sırf ismi yüzünden bile alıcılar vazgeçebilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @*USTA
*
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İsmini bilemem de araç gerçekten mükemmel duruyor...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Yüzbaşı

ben ilk okuduğumda kadraj anladım olabilir dedim ama sonradan kadjar olduğunu fark ettim bu ne biçim isim la dedim :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 yıl
Yarbay

Ajdar'a bir benzetirlerse, sonucu kestiremiyorum. Belki adı yüzünden, AJDAR'ın aldığı reytingler gibi daha çok satar, kimbilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Teğmen

Albenisi zayıf bir tasarımı var hal böyleyken ÇİN pazarı esas alınarak yapılmış vasat bir tasarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Er

Bendede satılık megane sport tourer var satıp bir crossover almayı düşünüyorum 1-mazda cx3 2- bu fiyatlar 70 den başlarsa çok feci derecede tavan yapar araç ama nerde bu ülkede normal fiyat



A
9 yıl
Yarbay

Valla bende şu anda düşünmüyor değilim. Normalde Renault'a karşı pek ilgim yoktur ama bu nedense cezbetti beni... Fiyatı uygun olursa düşünülebilir.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
3
9 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar Fethiye de lansmanı yapılan KADJAR' ın bayi çalışanlarına yapılan etkinliğe katılan arkadaşın dediğine göre icon 1.5 4x2 araç 82 tl ye satılacak dedi. Ayrıca Haziran 1-15 arası araçlar bayi dekilerin kullanımına 25 gibide satışa hazır hale gelecekmiş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Binbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >

4x2 veya 4x4 versiyonları ile sunulan Kadjar, Energy serisi motorlarla donatıldı. Kadjar, iki dizel (Energy dCi 110 ve dCi 130) ve bir benzinli (Energy TCe 130) olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile pazara sunuluyor.

• Kadjar’ R-Link 2® sayesinde kişiselleştirilebilir ve internete bağlantı imkanı veren multimedya sistemi ile donatıldı.
• Kadjar, Renault’da ilk kez kullanılan yepyeni teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Kendi kendine park etmeye yarayan “Eller Serbest Park Sistemi”, öndeki araca çarpma riskinde frenlerin otomatik devreye girmesini sağlayan “Aktif Acil Fren Destek Sistemi (AEBS)”, park manevralarında sürücüyü uyaran “360° park destek sistemi” …

• Kadjar aynı zamanda 2016 yılında dünyanın lider otomobil pazarı konumundaki Çin’de üretilecek ilk Renault otomobili unvanını taşıyacak. 2014 yılında Çin’deki toplam araç satışı 22 milyon adedi aştı; bu rakamın yüzde 26’sı crossover’lardan oluşuyor.
• Renault-Nissan İttifakı’nın CMF C/D platformu üzerinde yükselen Kadjar, İttifak’ın crossover segmentindeki uzmanlığını yansıtıyor.
• Kadjar, Türkiye pazarında Touch ve Icon olarak 2 farklı ekipman seviyesi ile satışa sunuluyor.
• Kadjar Haziran ayında 69.500TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuluyor olacak.

KADJAR: “Cesur Yaşamaya Davet” Renault Kadjar’ın Türkiye Lansmanı 2015 İstanbul Otomobil Fuarı’nda yapılıyor. Kadjar ile Renault, crossover serisini Captur ve Koleos arasındaki boşluğa yerleştirdiği bu C Crossover modeliyle daha da genişletiyor.

Renault Kadjar kaliteli, konforlu ve her detayı dikkatle düşünülmüş bir iç mekân sunuyor. Renault R-Link 2: Kişiselleştirilmiş, internete bağlı bir sürüş deneyimi Kadjar, sezgisel ve kişiselleştirilebilir ve internete bağlantı imkanı veren Renault R-Link 2 multimedya sistemi ile donatıldı. Araçta yer alan kapasitif ekran sayesinde netlik en üst düzeye ulaşıyor ve güçlenen tepki hızı sayesinde kullanım çok kolay hale geliyor.

Akıllı ve sezgisel grafiklere sahip ara yüz ise tıkla-ve-sürükle ikonları, kaydırma ve zumlama işlevleri sayesinde tablet dünyasını anımsatıyor. 7’’ inçlik ekranla sunulan bu yeni versiyon sürücüye her alanda zengin bir deneyim yaşatıyor. Eksiksiz güvenlik özellikleri: şehirden kaçış ve macera Kadjar, bünyesinde eksiksiz güvenlik özellikleri barındırıyor.

Kadjar’ın far ünitelerinde iki LED ‘Pure Vision’ modülü bulunuyor; bunlar, kısa ve uzun far görevlerini yerine getiriyor. Viraj sis lambaları da yanlardaki görüş açısını en üst düzeye çıkarıyor. Kadjar, ayrıca Renault’nun güvenlik alanındaki tüm deneyimlerini yansıtan ve R-Link 2 menüsü ile devreye sokulabilen “ileri sürüş destek sistemleri” ile donatılmış durumda.

• Aktif Acil Fren Destek Sistemi (AEBS): Söz konusu sistem ön sensör aracılığı ile hareket oranını hesaba katarak Kadjar ve önündeki araç arasındaki mesafeyi algılıyor, öndeki araç ile çarpışma riski algılandığında sürücüyü uyarıyor. Sürücünün her hangi bir tepki vermesine gerek kalmaksızın frenler otomatik biçimde devreye girerek çarpışmayı engelliyor.

• Şerit Takip Sistemi: Söz konusu sistem 70 km/s üzeri hızlarda devreye giriyor ve sürekli ya da kesik şerit çizgileri yanlışlıkla geçildiğinde sürücüyü uyarıyor. Bu sayede aracın şeritten ayrılma riski taşıdığı sürücüye bildirilerek güvenliğe katkı sağlanıyor.

• Kör Nokta Uyarı Sistemi: Söz konusu sistem, otomobilin kör noktasında başka bir araç bulunması halinde sürücüyü uyarıyor ve daha güvenli sollama imkânı veriyor.

• Eller Serbest Park Sistemi: 12 adet sensör vasıtasıyla uygun park yerini belirleyip sürücüye bildirdikten sonra söz konusu sistem direksiyonun kontrolünü devralıyor ve park manevrasını kendisi gerçekleştiriyor. Eller Serbest Park Sistemi üç farklı park modunda devreye girer:

paralel, dikey ve açılı park. Manevra esnasında sürücü frenleme ve hızlanma bakımından kontrolü elinde bulundurur. • 360° Park Destek Sistemi: Park etme manevralarında sürücüye yardımcı oluyor Geri görüş kamerası: otomobil geri vitesteyken aracın arkasında bulunan engeller dokunmatik ekrana yansıtılıyor.

Yokuş Kalkış Desteği: Sistem, yokuşlarda sürücüye hareket etme süresi tanımak üzere frenleri devreye sokarak otomobilin geri kaymasını engelliyor.

Cruise Control: Otomobili sabit bir hızda tutarak sürücünün önceden ayarlanmış eşiği aşmasını engelliyor. Otomatik Uzun/Kısa Farlar: Kadjar’ın önünde veya arkasında başka bir otomobil olmasına bağlı olarak farlar kısa ve uzun farlar arasında değişir. Energy serisi motorlar: Kusursuz performans, düşük yakıt tüketimi ve düşük CO2 emisyonu Kadjar’da iki dizel motor seçeneği mevcut. ........................


http://www.motobilim.com/2015/05/renault-kadjar-turkiye-promiyeri.html


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yüzbaşı

Renault'un diğer tasarımlarını ( clio4 - Captur ) beğenen biri olarak bu tasarımı da beğendim. Autoshow'un ardından haziran ayı içerisinde aracı bayilerde görüp incelemek ve test sürüşü yapmak lazım.
Merak ettiğim bir konu acaba araç içi malzeme kalitesi clio4 ve captur'da kullandıkları gibi sert plastik mi olacak yoksa megane'larda kullandıkları gibi kısmen daha kaliteli bir malzeme mi seçtiler.... Clio4'ün ve Captur'un kronik sorunlarından ders çıkartıp mı bu aracın üretimine soyundular...
Diğer bir husus ise ,Renault'un diğer modellerinin fiyatlarına bakınca bence ,full dolu modelinin rahatlıkla 100bin tl bandına ulaşacağını hatta belki biraz da geçeceğini düşünüyorum.Forumda ise en çok yeni nissan qq ile kadjar arasında kıyaslamalar şimdiden yapılmaya başladı.Bence yeni QQ ile rekabete girebilmeleri için elle tutulur gözle görülür bir şekilde fiyatı mümkün olduğu kadar aşağıda tutmaları gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
9 yıl
Yüzbaşı

Güzel araç ama Kaşkay varken işi zor. Ancak fiyatları daha uygun olursa tercih edilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 yıl
Binbaşı

İki tane kadjar konusu var, bu renault başlığı altında yer aldığına göre asıl buradan devam etmek daha doğru gibi. Diğer başlığa yazdığım mesajı buraya alıntılayım:

Mazdaclub forumdan buldum, teknik ayrıntıları gösteren bu görseli (http://www.mazdaclubtr.com/topic/21068-renaulttan-beklenen-model-kadjar/ )

< Resime gitmek için tıklayın >

Eşimin 1.3 motor otomatik dizel 500L'si, benim 2009 model Peugeout 308 Auto6R otomatik dizel aracım var. 308'den sonraki aracım olarak ciddi ciddi düşünmekteyim Kadjar'ı. 1.5 Otomatik modeli performansı ve belki de yakıt tüketimi olarak 308'in biraz gerisinde kalabilir ama iki çocukla seyahate çıkarken 500L'den daha iyi bir seçenek olur diye düşünmekteyim. Keşke 1.6'nın da otomatik seçeneği olsaydı.

Görselde aracın boyutları yok ama anladığım kadarıyla 4450x1840x1600 olsa gerek. Bagaj hacmi ise 472 L.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Yüzbaşı

valla ben fuarda inceleme imkanı buldum bayıldım. o sınıf düşünmüş olsam kesinlikle tercihim olurdu. kalite algısı hissedilir derecede yüksek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Yüzbaşı

TOUCH ICON
GÜVENLİK
Anti blokaj fren sistemi (ABS) S S
Elektronik denge programı (ESC) S S
Elektronik patinaj önleme sistemi (ASR) S S
Acil fren destek sistemi (AFU) S S
Sürücü ve yolcu havayastıkları S S
Yan havayastıkları S S
Perde havayastıkları S S
Çocuk koltuğu sabitleyici (ISOFIX) S S
Hız ayarlayıcı ve sınırlayıcı (Cruise Control) S S
Yokuşta kalkış destek sistemi (Hill Holder) S S
Arka park sensörü S S
Ön park sensörü - S
Geri görüş kamerası - S
Eller serbest park sistemi - Keşif Paketi
Viraj aydınlatmalı ön sis farları S S
C şeklinde led gündüz farları S S
Pure Vision full led farlar - O
Lastik tamir kiti S S
Otomatik uzun/kısa farlar - S
Aktif acil fren destek sistemi - Keşif Paketi
360 derece park destek sistemi - Keşif Paketi
Kör nokta uyarı sistemi - Keşif Paketi
Şerit takip sistemi - S
Stepne O O
KONFOR
Manuel klima S -
Otomatik klima Muson Paketi S
Merkezi kilit S S
7" TFT renkli led gösterge ekranı S S
Eller serbest Renault Card sistemi S S
Elektrikli park freni S S
Otomatik yanan farlar Muson Paketi S
Yağmur sensörü Muson Paketi S
Refakatçi aydınlatma (Follow me home) S S
Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası - Panorama Paketi
Elektrikli ve ısıtmalı dış dikiz aynaları S S
Elektrikli katlanır dış dikiz aynaları - S
Elektrikli ön ve arka camlar S S
Deri direksiyon S S
Nappa deri direksiyon - Kutup Paketi
Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon S S
Sürücü koltuğu yükselik ayarı S S
Sürücü koltuğu bel destek ayarı S S
Katlanabilen ön yolcu koltuğu - S
Arka koltuk sırtılığı 1/3 - 2/3 katlanma özelliği S S
Tek tuşla katlanan arka koltuklar - S
Ön koltuk kol dayanağı S S
Arka koltuk kol dayanağı ve bardak tutucular - S
12 V priz S S
Panoramik cam tavan - Panorama Paketi
Isıtmalı ön koltuklar - Kutup Paketi
Touch siyah kumaş döşeme S -
Icon siyah parçalı deri kumaş döşeme - S
Siyah deri döşeme - Kutup Paketi
MULTİMEDYA
Radyo-MP3 çalar- direksiyondan kumanda S S
USB bağlantısı S S
Bluetooth bağlantısı S S
7" Capacitive dokunmatik ekran - S
Renault R-LINK 2.0 internet bağlantılı entegre navigasyon ve multimedya sistemi - S
DIŞ EKİPMANLAR
Metalik boya O O
Gövde rengi yan aynalar S S
Yan aynaya entegre LED sinyaller S S
Gövde rengi kapı kollar S S
Led arka farlar S S
Tavan barı Macera Paketi S
Karartılmış camlar Macera Paketi S
17" alüminyum alaşımlı jantlar S S
19" alüminyum alaşımlı jantlar - O


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: gemsaz


TOUCH ICON
GÜVENLİK
Anti blokaj fren sistemi (ABS) S S
Elektronik denge programı (ESC) S S
Elektronik patinaj önleme sistemi (ASR) S S
Acil fren destek sistemi (AFU) S S
Sürücü ve yolcu havayastıkları S S
Yan havayastıkları S S
Perde havayastıkları S S
Çocuk koltuğu sabitleyici (ISOFIX) S S
Hız ayarlayıcı ve sınırlayıcı (Cruise Control) S S
Yokuşta kalkış destek sistemi (Hill Holder) S S
Arka park sensörü S S
Ön park sensörü - S
Geri görüş kamerası - S
Eller serbest park sistemi - Keşif Paketi
Viraj aydınlatmalı ön sis farları S S
C şeklinde led gündüz farları S S
Pure Vision full led farlar - O
Lastik tamir kiti S S
Otomatik uzun/kısa farlar - S
Aktif acil fren destek sistemi - Keşif Paketi
360 derece park destek sistemi - Keşif Paketi
Kör nokta uyarı sistemi - Keşif Paketi
Şerit takip sistemi - S
Stepne O O
KONFOR
Manuel klima S -
Otomatik klima Muson Paketi S
Merkezi kilit S S
7" TFT renkli led gösterge ekranı S S
Eller serbest Renault Card sistemi S S
Elektrikli park freni S S
Otomatik yanan farlar Muson Paketi S
Yağmur sensörü Muson Paketi S
Refakatçi aydınlatma (Follow me home) S S
Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası - Panorama Paketi
Elektrikli ve ısıtmalı dış dikiz aynaları S S
Elektrikli katlanır dış dikiz aynaları - S
Elektrikli ön ve arka camlar S S
Deri direksiyon S S
Nappa deri direksiyon - Kutup Paketi
Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon S S
Sürücü koltuğu yükselik ayarı S S
Sürücü koltuğu bel destek ayarı S S
Katlanabilen ön yolcu koltuğu - S
Arka koltuk sırtılığı 1/3 - 2/3 katlanma özelliği S S
Tek tuşla katlanan arka koltuklar - S
Ön koltuk kol dayanağı S S
Arka koltuk kol dayanağı ve bardak tutucular - S
12 V priz S S
Panoramik cam tavan - Panorama Paketi
Isıtmalı ön koltuklar - Kutup Paketi
Touch siyah kumaş döşeme S -
Icon siyah parçalı deri kumaş döşeme - S
Siyah deri döşeme - Kutup Paketi
MULTİMEDYA
Radyo-MP3 çalar- direksiyondan kumanda S S
USB bağlantısı S S
Bluetooth bağlantısı S S
7" Capacitive dokunmatik ekran - S
Renault R-LINK 2.0 internet bağlantılı entegre navigasyon ve multimedya sistemi - S
DIŞ EKİPMANLAR
Metalik boya O O
Gövde rengi yan aynalar S S
Yan aynaya entegre LED sinyaller S S
Gövde rengi kapı kollar S S
Led arka farlar S S
Tavan barı Macera Paketi S
Karartılmış camlar Macera Paketi S
17" alüminyum alaşımlı jantlar S S
19" alüminyum alaşımlı jantlar - O




Düşük olan modelde dokunmatik ekran yok anladığım kadarıyla, bir ekran var da dokunmatik mi değil, orada hiç mi ekran yok acaba?

Keşif paketi ve panorama, fiyatlarını da merak ediyorum


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
9 yıl
Yüzbaşı

Kesin fiyatların 15 Haziranda açıklanacağı söyleniyor...




Bu mesajda bahsedilenler: @hatipoglu
R
9 yıl
Teğmen

Orijinalden alıntı: baturrrfehmi


Fiyatlar;
Touch 1.2 TB 130 Manuel 69500 TL
Touch 1.5 dCi 110 Manuel 75500 TL
Touch 1.5 dCi 110 EDC 85500 TL

Icon 1.2 TB 130 Manuel 82700 TL
Icon 1.5 dCi 110 EDC 92700 TL (Optimum Fiyat)
Icon 1.6 dCi 130 4wd Manuel 94700 TL

Opsiyonlar;
Touch/Macera Paketi: 1200 TL = Tavan Barı+Karartılmış Camlar
Touch/Muson Paketi: 2000 TL = Elektronik Klima + Yağmur Sensörü + Otomatik Yanan Farlar
Icon/Keşif Paketi: 5000 TL = 360 ve Eller Serbest Park Sistemi + Kör Nokta Uyarı + Aktif Acil Fren Destek Sistemleri
Icon/Kutup Paketi: 5500 TL = Deri Isıtmalı Koltuklar + Deri Direksiyon Simidi
Icon/Panorama Paketi: 3000 TL = Panoramik Cam Tavan + Kararan Dikiz Aynası
Icon/19" Jant: 2500 TL
Icon/Full LED Farlar: 800 TL
Metalik Boya: 1000 TL


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hatipoglu
G
9 yıl
Çavuş

Bayilere ne zaman gelir acaba bizde göre bilsek artık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.