Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
446
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Yeni Opel Grandland'in tanıtımı Eisenach Fabrikası'nda kutlandı
B
2 hafta
Moderatör
Konu Sahibi

Opel'in yeni nesil birinci sınıf SUV’u Grandland’in dünya prömiyeri, Eisenach fabrikasında düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte konuşan Opel CEO’su Florian Huettl, yeni Opel Grandland'in baştan aşağı Almanya’da üretildiğinin altını çizerek şunları söyledi:



"Model, yalnızca Eisenach’taki üretim hattından çıkacak. Bu amaçla geçtiğimiz birkaç ay içinde fabrikayı gerçek bir “elektrik santraline” dönüştürdük. Burada bir batarya atölyesi ve en iyi SUV’umuzun ortak bir üretim hattında tüm motor çeşitlerinde tamamen esnek olduğu bir üretim tesisi oluşturduk. İlk kez tamamen elektrikli olarak sunulacak olan yeni Grandland, elektrikli otomobil yelpazemizi daha da genişletecek. Bunun başlangıç sinyalini bugün burada veriyoruz”



Dönüşüm için 130 milyon Euro’luk yatırım yapıldı!



Yeni Opel Grandland'in tanıtımı Eisenach Fabrikası'nda kutlandı
Yeni Opel Grandland, hybrid modellere ek olarak ilk kez tamamen elektrikli, emisyonsuz bir model olarak üretim hattından çıkacak. Yeni SUV, elektrikli modeller için özel olarak tasarlanan ve şu anda Eisenach’ta kullanılmakta olan son teknoloji ürünü STLA Medium platformu üzerinde tasarlanan ilk Opel modeli olarak dikkat çekiyor. Yeni Grandland Elektrik, yeni mimarisi, 98 kWh’lik kapasiteye sahip düz batarya paketi, yeni nesil elektrikli motoru ve enerji tasarrufu sağlayan diğer özellikleri sayesinde karbon emisyonu üretmeden yaklaşık 700 kilometreye varan menzil sunabiliyor.



Opel, 1992 yılında açılan ve her geçen gün gelişen Eisenach fabrikasını gelecekteki elektrikli modellerin üretimine uygun hale getirmek için tesise 130 milyon Euro yatırım yaptı. Bu yatırım üretimde önemli değişiklikler sağladı. Örneğin gövde atölyesinde ve son montajda hem çoklu enerji platformu hem de STLA Medium platformu üzerinde tasarlanan otomobillerin üretilmesine olanak sağlayan modifikasyonlar gerçekleştirildi. Ayrıca tüm tesisteki konveyör sistemi uyumlu hale getirildi ve güçlendirildi. Gövde atölyesi tamamen otomatik hale getirildi ve detaylı denetim için çeşitli alanlara son teknolojiye sahip birçok kamera sistemi kuruldu.



Yeni batarya atölyesi Rüsselsheim’in deneyiminden faydalanacak



Yeni Opel Grandland'in tanıtımı Eisenach Fabrikası'nda kutlandı
Ayrıca Elektrikli Grandland’in batarya paketlerinin tesiste monte edilmesini sağlayan yeni bir batarya atölyesi de kuruldu. Bu görev için yüksek gerilim uzmanlarına özel eğitim verildi. Eisenach fabrikasının çalışanları, Rüsselsheim’daki meslektaşlarının deneyimlerinden yararlanmayı başardı. Halihazırda Opel’in genel merkezinde Opel Astra Elektrik ve Opel Astra Sports Tourer Elektrik modellerinin üretiminde kullanılan böyle bir batarya atölyesi de mevcut.



Ayrıca Bkz.Tesla, şarj istasyonu ağını genişletmek için 500 milyon dolar harcayacak



Bu batarya atölyesi, elektrikli Opel Grandland’e ve bataryasının montajına mükemmel şekilde uyum sağlıyor. Ayrıca Eisenach fabrikası da elektrik ihtiyacı için kendi güneş enerjisi parkını inşa etmeyi planlıyor. Bu enerji parkıyla beraber tesis için yaklaşık 14 hektarlık bir alanda fotovoltaik paneller kullanılarak yeşil elektrik üretilecek. 20 megavatlık fotovoltaik parkın yanı sıra, 1,5 megavatlık bir ısı pompası da gelecekte tesisin ısı tedarikini destekleyecek. Yenilenebilir enerjilere kademeli olarak geçiş yapılması, tesisin geleceğe hazırlıklı bir konuma ulaşmasına katkı sağlıyor.



Şirketin her alanda karbon emisyonunu sürekli ve tutarlı şekilde azaltma stratejisine uygun olarak, Türingiya bölgesindeki tedarik zinciri de yeniden düzenlenerek uyumlu hale getirildi. Gelecekte yeni Opel Grandland’in Deutsche Bahn ile demir yolu bağlantıları üzerinden taşınarak müşterilere ulaştırılması planlanıyor. Böylelikle özellikle Türkiye ve İngiltere gibi uzun mesafeli sevkiyatlar demir yoluyla gerçekleştirilecek.





 Haberi Portalda Gör

E
2 hafta
Yarbay

Önceki model tasarım özürlüydü



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

V
geçen hafta
Binbaşı

Bu araç gerçekten güzel olmuş. Boyutlarında büyümesi iyi olmuş. Zira ismine yakışmayan boyutlarda bir araba idi. Mokka, Zafira ve Grandland ile güzel bir SUV ailesi oldu Opel'in.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
geçen hafta
Yarbay

Opel tasarıma gerçekten çok çalışmış o kesin ama keşke iç mekana da biraz daha çalışsaymış



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
geçen hafta
Binbaşı

Dış tasarım 3008 den güzel ama aynısını iç mekan için diyemeyeceğim...




A
geçen hafta
Yarbay

Vw 90 larda bunu üretirken;

< Resime gitmek için tıklayın >
Bugün bunu üretiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

opel ise 90 larda bunu üretirken;

< Resime gitmek için tıklayın >
Bugünkü ürettikleri belli.

Opel marka kimliğinin sıfır olmasının yani sıra, geçmişteki modellerini aratacak nitelikle tasarımlar ortaya koyuyor. Psa opeli tamamen bitirdi.

umarım Opel, pejonun Seat ayağı olmak yerine 2000 öncesi modellerinin çizgisine ve gücüne dönmeyi başarabilir.



-
geçen hafta
Binbaşı

Opel Frontera, temelde Isuzu MU'nun yeniden markalanmış versiyonuydu. GM elindeyken oluşan bağlantılar ile markaya eklenmişti. Tamamen markaya özgü olmasa da kendi kitlesini oluşturmaya yetmişti. Marka, şu marka GM altında olduğu kadar ağır sömürülmeye ve diretmeye maruz kalmasa da PSA altında benzer işler olacak tabi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Isuzu_MU


Golf serisi, dördüncü nesline kadar her halde tasarım olarak en iyi zamanlarını yaşamış denilebilir. 😭



D
geçen hafta
Yarbay

Opel alın herşeyi kullanıcı hatası diyip size kitlerler , ikame araç vermezler , şikayet edersin haftada bir telesekreter görevi gören biriyle muhatap olursun. Almayın aldırmayın arkadaş




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.